Лесен сладкиш без яйца

• 334 511
  • 703
  •   1
Отговори
# 240
  • София

Може разбира се да го направиш с чаени чаши, но ще стане двойна доза....,
т.е. трябва да увеличиш содата, и да го направиш в по-голяма тава.

# 241
Може разбира се да го направиш с чаени чаши, но ще стане двойна доза....,
т.е. трябва да увеличиш содата, и да го направиш в по-голяма тава.
Благодаря   bouquet.
Чудесно ще стане с двойната доза - почти всичко правя двойно, за да остане трохичка и за мен  Whistling.

# 242
  • София

Ще чакам снимков материал от двойната доза.....

# 243
рени, а правила ли си го в кръгла форма за кекс? Аз като децата, ама си купих нова форма и ми е мерак да я ползвам. Обаче се чудя сладкото къде да го сложа? Отгоре ще сложа малко, мисля си след като се опече сладкишът, ако го разрежа на два блата и ги съединя пак със сладко...

# 244
  • Torino,IT
Еклат, аз и двата пъти го правя в кръгла тавичка, по принцип ми харесва повече за сладкиши, а сладкото намазвам отгоре като решетка, както е и в рецептата на рени, после става много лесно и за рязане, направо режа там където минава сладкото.....така че давай смело, и после да покажеш снимки Hug

# 245
Забелязах аз как си го нарязала твоя, много оригинално. Heart Eyes

Аз съм го правила в кръгла тавичка, идеално се получава. Сега искам да си пробвам новата форма, от тези кръглите, с дупка в средата  Laughing. Там ще стане с по-малък диаметър и по-висок. Не знам като е по-дебел сладкишът, дали ще се опече добре? А и площта за намазване със сладко отгоре ще е по-малка  newsm78

# 246
  • Torino,IT
А, не съм разбрала, че ти е от тези с дупка по средата, за опичане, ще се опече, това не го мисли, мисля си дали да не сипеш половината смес в тавата, отгоре мажеш със сладкото, после изсипваш и останалата смес и печеш така, може и орехи само да набодеш отгоре.
Печи на 180 градуса, не повече Peace

# 247
И това го мислех, но дали там, където е сладкото вътре ще се опече добре?
Май ще си го направя в обикновена тавичка.

# 248
  • София

рени, а правила ли си го в кръгла форма за кекс? Аз като децата, ама си купих нова форма и ми е мерак да я ползвам. Обаче се чудя сладкото къде да го сложа? Отгоре ще сложа малко, мисля си след като се опече сладкишът, ако го разрежа на два блата и ги съединя пак със сладко...

Някой го беше правил в такава форма за кекс с дупка и се беше получила доста добре!
Не ти препоръчвам да слагаш сладко по средата преди да се опече, за да не стане глетаво....

# 249
Моята доза не стана двойна, а май тройна  Crazy.
Мярката ми беше буркан от 600гр. (в такива квася млякото) и пропорциите станаха: 1 буркан кисело мляко:1 буркан захар:1/2 буркан олио:2 буркана брашно   Laughing. Отгоре сложих течен шоколад, а не сладко. Пекох малко повече заради количеството.
Стана много късно, и не успях да го опитам, нито да го снимам. Децата обаче са го чакали и съобщават за превъзходен резултат  Peace.

# 250
  • София

Мярката ми беше буркан от 600гр. (в такива квася млякото) и пропорциите станаха: 1 буркан кисело мляко:1 буркан захар:1/2 буркан олио:2 буркана брашно   Laughing. Отгоре сложих течен шоколад, а не сладко. Пекох малко повече заради количеството.
Стана много късно, и не успях да го опитам, нито да го снимам. Децата обаче са го чакали и съобщават за превъзходен резултат  Peace.

Какво правиш  девойко? Какви са тези мерки.... Хвърли ме в оркестъра...!
Аз също го харесвам много с течен шоколад! Сега пека мъфини с блокчета шоколад....

# 251
Мярката ми беше буркан от 600гр. ....
Какво правиш  девойко? Какви са тези мерки.... Хвърли ме в оркестъра...!
Аз също го харесвам много с течен шоколад! Сега пека мъфини с блокчета шоколад....
Чудеса от храброст правя  Joy. Децата ми, да са живи и здрави, не страдат от липса на апетит, особено синчето  #Crazy. Като прибавим и баща им, като седнем на масата, храня триглав змей  Joy Joy Joy

# 252
Аз също практикувам метода на спазване на съотношението на Танцуваща с вълци за тези сладкиши без яйца и то години наред.
Например рени55 за твоя сладкиш го правя вместо твоите мерки / 2х2х1х4 - захар мляко олио брашно/ по моите / 1х1х1/2х2/ - използвам чаена чаша от тези с картинките от магазините "Всичко по левче"  с диаметър и височина по около 9-10см  / :
1ч.ч. захар, 1ч.ч. кис.мляко, 1/2ч.ч. олио, 2ч.ч. брашно,  количеството на  содата 1ч.л. си остава същото.

# 253
  • Варна
Включвам се и аз с адмирации за сладкиша. Снимки няма, то къде ти, докато се сетя и сладкиша свърши.  Laughing Обаче определено следващия път ще го направя двойна доза. Даже може тройна...или четворна.  Grinning

# 254
  • Разград
Да ви представя днешната си доза,със сладко от череши,печена в продълговата форма за кекс.

http://storage3.album.bg/d60/img_1793_01b83_16848073.jpg

И нарязан

Бях наредила черешките една до друга плътно отгоре.По време на печенето кекса се е надигнал първо от двете страни и черешките са останали по средата,но както и да се получи все е вкусен сладкиша.
Рениbouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт