Лесен сладкиш без яйца

• 334 459
  • 703
  •   1
Отговори
# 180
  • софия
Браво  момичета,вече съм пристрастена към вкуснотиите ви

# 181
  • София

Валенцето, сладкиша ти изглежда божествен! Такъв един  "златен"....
Радвам се, че ти е харесал и на теб!

# 182
  • Разпиляна във въображението
Момичета, от Метро си купих една форма за 12 мъфини, но те са валки и разляти форми. Чудя се от това количество тесто колко мъфини ще излязат?

# 183
  • София

Miriel,  ето ги моите формички.От дозата стават  и двете форми, т.е 12.
Лично на мен не ми харесват такива големи мъфини , предпочитам  средните по големина
и затова си  продължавам да ги правя в шолите за крем карамел.

# 184
  • Разпиляна във въображението
Рени, сладкишът ми е готов изпечен. Като изстине и го нарежа ще кача снимки. Много е хубав на вид, а се надявам и на вкус. За мой срам съм правила само един път кекс и това ми е втория опит Embarassed

# 185
Хайде и аз при вас Grinning
Снощи по нощите го направих сладкиша само с орехи отгоре - стана превъзходен.Сега отивам да го снимам и ще го покажа.

Рени  bouquet

П.С. Поствам снимката направо след като никой не е писал след мен:

Исках да питам,може ли ванилия или някакви есенции да му се добавят.Аз съм любител на ароматите та затова питам Blush

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 16:11 от Дес

# 186

Исках да питам,може ли ванилия или някакви есенции да му се добавят.Аз съм любител на ароматите та затова питам Blush

Дес, можеш да му сложиш каквото искаш - ванилия, лимонова кора, канела(малко по горе съм показала едни кафяви мъфинки, цветът е такъв от канелата), изобщо тестото е много благодатно, носи всякакви добавки - сладки и солени. Ако не си разглеждала темата, хвърли едно око, ще видиш всякакви варианти.

# 187
Лабрекс,мерси за отговора  bouquet
А темата съм я раглеждала 2 пъти,затова и се запалих толкова.Всички твои вариации най-подробно ги разучих,страхотна си  bouquet Исках първият път да спазя оригиналната рецепта,затова и не посмях да сложа ванилия.Следващият път ще експеримрнтирам с друго.
Имам едни сушени плодове в хладилника от доста време,как мислиш с тях дали ще е добре,ако предварително ги накисна.
Ще пробвам и с праскови,да наредя отгоре.
Само за течният шоколад много не разбрах добре ли се получава отгоре мрежата,в смисъл - не твърда,запечена newsm78

# 188
  • София

Дес, откакто Лабрекс даде идеята за мъфини - само така ги правя!
Много добре се получават.Вътре може да сложиш сушените плодове.
Днес направих двойна доза със шоколад ( по 2 блокчета на всеки мъфин).

Колкото до мрежата от течен шоколад - не изсъхва и не прегаря, защото сладкиша наоколо се надува и се изпича много бързо.

# 189
сега го забърках сладкиша и в момента се пече, сложих му ванилийка, малко нес кафе за цвят  Wink, малко шоколад и орехи....като се изпече ще пиша как е.  Hug

разбрах, че може да се направи и солен такъв, мога ли да пробвам със сирене, кремвирш и малко пуешко филе и леко настърган кашкавал? дали ще излезе нещо  newsm78  chef

# 190
  • София
сега го забърках сладкиша и в момента се пече, сложих му ванилийка, малко нес кафе за цвят  Wink, малко шоколад и орехи....като се изпече ще пиша как е.  Hug

разбрах, че може да се направи и солен такъв, мога ли да пробвам със сирене, кремвирш и малко пуешко филе и леко настърган кашкавал? дали ще излезе нещо  newsm78  chef

Да, ще стане! Аз ги правих със сирене, шунка и магданоз, нарязани на ситно.

# 191
малко се разочаровах  Confused, пекох, пекох и отгоре ми стана леко суров, под коричката а тя стана просто перфектна както я обичам, после го слагах наново ooooh!....първия ми опит стана несполучлив, дали защото го сложих във форма за кекс, а не в тавичка?! newsm78 и 2 к.ч захар са ми много, сладко ми е, а аз ям и обичам много сладко.
Нищо да се надявам 2-рия път да е успешен....ще пробвам солен.

# 192
  • София

Синеоч, просто ми е чудно как така ти е останал суров? Обикновенно се опича много бързо. Аз не съм го правила във форма за кекс, но други са правили и не са имали проблем. По-добре го направи в тавичка следващият път.

# 193
а сега се сещам, от какво може да не се е изпекъл точно отгоре по средата, слегах течен шоколад, но не като мрежичка, а с лъжичка и "посипвах" меко казано, бая количество си падаше.....мисля че може това да е допринесло. А иначе как се надигнааааа, но точно където се надигна беше сурово и като го боцнах с клечка и се сплеска.

както писах по горе да се надявам 2-рия опит да е по успешен

# 194
Аз си имам едно правило,ако кексът е с бакпулувер не отварям фурната.Трудно е да се разбере готов ли е или не,но с времето се свиква Wink Много пъти от перфектно бухнал кекс със бакпулувер с отварянето на фурната всичко отива по дяволите.Сигурно си има някаква тънкост за бакупуверовите теста,но аз не я знам newsm78
Незнам дали твоят сладкиш си го правила с бакпулувер или сода,содата никога не ми е давала ефектът "суров сладкиш" .А също от темата научих,че този специално трябва да се пече в тавичка и да не е много дебел слоят смес.

Общи условия

Активация на акаунт