Лесен сладкиш без яйца

  • 334 450
  • 703
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 5 140
Аз си имам едно правило,ако кексът е с бакпулувер не отварям фурната.Трудно е да се разбере готов ли е или не,но с времето се свиква Wink Много пъти от перфектно бухнал кекс със бакпулувер с отварянето на фурната всичко отива по дяволите.Сигурно си има някаква тънкост за бакупуверовите теста,но аз не я знам newsm78
Незнам дали твоят сладкиш си го правила с бакпулувер или сода,содата никога не ми е давала ефектът "суров сладкиш" .А също от темата научих,че този специално трябва да се пече в тавичка и да не е много дебел слоят смес.


да определено разбрах, че трябва да е в тавичка и майка ми така каза, той и затова не се е опекъл отгоре във формата за кекс.
Със сода го правих, но другият път ще пробвам с бакпулвер, содата ми мирише.

# 196
  • Мнения: 22 867

малко се разочаровах  Confused, пекох, пекох и отгоре ми стана леко суров........

Синеоч , мисля, че не си го пекла достатъчно, аз правя и във формата за торта, също става доста дебел, но не ми се е случвало да остава суров. Ето една такава снимка, че другите не ги намирам, не знам дали личи, но хич не е тъничък, а формата ми е с диам. 26 см. Получава се като дебел блат за торта. Все се каня и в тая му роля да го пробвам и да спретна някаква тортичка. По повод на тестото с бакпулвер, обикновено на 20-тата минута пробвам с телчето дали се е опекло, но не съм забелязала да ми спадат кексовете или каквото там пека след отварянето на фурната. Може би и от фурните зависи, знам ли...... newsm78 Пробвай пак, със сигурност ще ти стане.

# 197
  • Мнения: 5 140
Лабрекс, задължително ще пробвам. Аз също имам форма за торта и ще пробвам да го изпека другия път в нея.

# 198
  • София
  • Мнения: 10 221
Днес пак правих,но този път като мъфинки.Станаха много хубави според децата.Обаче пак сложих яйце,все ми се струва,че без яйце няма да е така добър резултата.

# 199
  • Мнения: 22 867
Днес пак правих,но този път като мъфинки.Станаха много хубави според децата.Обаче пак сложих яйце,все ми се струва,че без яйце няма да е така добър резултата.

Валенцето, пробвай на сладкиш, както го е дала Рени или на мъфинки половин доза, ще видиш, че хич не е лош резултатът. Аз пък яйца не съм слагала и не знам какво се получава с тях, не че ще е лошо, де. Grinning

# 200
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, задължително ще пробвам. Аз също имам форма за торта и ще пробвам да го изпека другия път в нея.

Синеоч, чашата, която използвам  е 250 мл., т.е. 1ч.ч. к.мляко с 1 ч.л. сода  + 1 ч.ч. захар + 1/2 ч.ч. олио + 2 ч.ч. брашно.

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 14:41 от labrex

# 201
  • Мнения: 5 140
а да попитам, значение има ли киселото мляко като марка и проценти масленост? и друго - дали ще е по хубаво с бакпулвер, тая сода нещо ми намирисва.

# 202
  • Мнения: 22 867
а да попитам, значение има ли киселото мляко като марка и проценти масленост? и друго - дали ще е по хубаво с бакпулвер, тая сода нещо ми намирисва.

Напоследък съм харесала Сердика, но когато го няма, правя с каквото има в магазина. Можеш да сложиш бакпулвер, става, добави и ванилия, ако искаш.

# 203
  • Мнения: 5 140
ееееееее супер, ще го направя с бакпулвер следващия, а ванилийка сложих и в този първия. абе явно трябва да се експериментира.

# 204
  • Варна
  • Мнения: 777
Аз днес правих соления вариант със сирене.Нищо не стана.Чак сега се светнах,че съм сложила 1ч.ч. олио,вместо 1/2.Е,изяде се,де...

# 205
  • Мнения: 262
Някъде тук прочетох за сладкото върху самия сладкиш и от тогава има няма 10 пъти вече обирам точките с него Mr. Green.ТенкС на мамата дет го е написала   smile3501.Аз преди го мятах Фътрешно Embarassed

# 206
  • София
  • Мнения: 708
Аз като един абсолютен аматьор да ви попитам нещо. Как успявате да сложите сладкото като мрежа? В смисъл че сладката (особено домашните) са доста гъсти. Махате ли плодовете или..? А течния шоколад разтапяте ли го преди да го сложите?
Сори за въпростие, но се изкушавам и аз да се пробвам с този сладкиш, а като се знам каква съм кулинарка...  ooooh!

# 207
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 27 765
Аз като един абсолютен аматьор да ви попитам нещо. Как успявате да сложите сладкото като мрежа? В смисъл че сладката (особено домашните) са доста гъсти. Махате ли плодовете или..? А течния шоколад разтапяте ли го преди да го сложите?
Сори за въпростие, но се изкушавам и аз да се пробвам с този сладкиш, а като се знам каква съм кулинарка...  ooooh!

Аз съм ползвала купешко сладко и леко с лъжичка го посипвам - не потъва много. Този сладкиш го правя за 4 пъти и веднага изчезва. Оставила съм рецептата на хладилника защото утре отново ще го забърквам ooooh!

# 208
  • Мнения: 262
Аз имам едно сладко от сини сливи,който миналото лято варих много малко и остана доста течно Embarassed.Него ползвам само за този сладкиш,защото леко киселее и защото така или иначе е доста а се опитвам да го използвам за нещо все пак Laughing.И аз така с лъжичка но не е лесно,и всеки път когато го правя се замислям дали да не изсипя в малко пликче и да направя дупчица за да се получи като шприц...сещате ли се Rolling Eyes.На сдедващия сладкиш ще пробвам вече с импровизиран приц и ще пиша какво е станало Thinking

п.п.Дайте ми линк за качване на снимки без регистрация,имах но съм го блокирала по някакъв начин.Мисля че имам снимки на сладкиша си,ще ви покажа Embarassed

# 209
  • София
  • Мнения: 1 341


Аз като един абсолютен аматьор да ви попитам нещо. Как успявате да сложите сладкото като мрежа? В смисъл че сладката (особено домашните) са доста гъсти. Махате ли плодовете или..? А течния шоколад разтапяте ли го преди да го сложите?
Сори за въпростие, но се изкушавам и аз да се пробвам с този сладкиш, а като се знам каква съм кулинарка...  ooooh!

Адриана, както е писала Мириел, разбъркваш с лъжичка сладкото и то леко се втечнява,може да си помгаш с пръст или друга лъжичка, ако е толкова гъсто.С течният шоколад е по-лесно сега в жегите той е доста течен, когато е на стайна Т - не трябва да се ползва веднга от хладилника.
Момичета, радвам се, че ви харесва сладкиша! Аз напоследък го правя само на мъфини с блокчета шоколад!

Общи условия

Активация на акаунт