Системно кашесто изхождане при дете на 1 година, помощ

• 4 289
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте, нашия юнак е на годинка и една седмица и от може би вече 3 седмици има по 1-2 максимум 3 (много рядко) изхождания на ден, които са кашести, рядко са с лош мирис (на кисело). Това сериозно ме притеснява вече тъй като яде само запичащи храни, попара, АЛ 110, шипки , бисквити и т.н. пием и биобаланс , но ефект няма. През три-четири дни примерно има едно нормално изхождане и после пак отново само кашесто. Пуснахме МКБ и е чиста, педи ни праща при гастро сега в понеделник , но исках да питам и тука, нормални ли са тези изхождания. направо вече ще се побъркам.
п.с. прекарахме лятото вируса с повръщане и разтройство, който за 4-5 дни отшумя.

# 1
Проверете за дисбактериоза!

# 2
Според мен нямаш място за притеснение. Но не приемам попарата за запичаща храна, зависи как я правиш.
За да ти е диетична трябва да слагаш само сухар и чай, но вече има ли сиренце и масълце е друга работа. Зависи също какви и колко плодове даваш, сокове също. Лечебната хумана на дете на 1 год предполагам че я даваш 2 пъти в денонощието, през останалото  време е на обща храна. Ако даваш мед също има значение за изхожданията.

# 3
попарата я правим без масло с малко сирене, иначе хуманата въобще не минава при него. преди 2 дни ходихме на преглед при куманова и тя каза, че няма нищо притеснително, изписа ни пробиотици различни от биобаланс бейби, пак нещо бейби беше. каза да давам от месата пилешко, заешко и свинско, да не е на строга диета съответно. но днес примерно изхождането беше една  част точно като на новородено на цвят и консистенция и една твърда част. не знам какво става, вече ще се побъркам.

# 4
  • Fort Worth, TX
След като пие Безлактозно мляко защо даваш сирене?След като има съмнение за лактозна нетолерантност, трябва да се спре вси1ко млечно и .Това никой ли не ви го каза/Не ви ли казаха, че при лактозна непоносимост подобряването настава след поне 1 месечна диета, а може и по-дълъг период да отнеме.Безлактозна диета се пази поне 6 месеца, след което се захранва бавно и постепенно и се следи за реакция.ЧЕТАТ  се етикети, щото дори и в някои бисквити има сухо мляко.

# 5
до сега не е имал проблеми със млечните, тя дори каза да си пие нормалното мляко (пие НАН) , не е споменала нищо за лактозна нетолерантност , каза само да не давам телешко и това беше. след една седмица , която мина сега на новите пробиотици няма никакъв ефект, и съответно каза че ще му даде флажил?????? не знам дали е нормално бебе на 1 година да пие флажил...

# 6
Флажилът е точно за дисбактериоза. Не се притеснявай да го дадеш!

# 7
Благодаря Simple Smile
иначе една мама ми сподели за следния "коктейл" -  1/2 пакетче Ентерол + 1/2 Протексин Рестор 2 пъти на ден, отделно  половин пакетче Смекта - тя каза , че на 100% оправя консистенцията на акото. И сега се чудя дали да пробвам първо този коктейл, или да действам направо с Флажила? Явно има причина да не се оправя за 1 месец , просто никой не знае къде и причината...

# 8
  • Fort Worth, TX
Ако има анаероби -заради това е изипсан флажила в акото малко вероятно е тоя коктейл да ги оправи, но щом предпочиташ да слушаш форума, а не лякаря си проблема си е твой. ooooh! ooooh!Защо си мъчиш детето.Направи му курса с флажил и си решете проблема.И по-малки деца пият флаЖИЛ.

# 9
МКБ му е чиста, не бяха изолирани никакви бактерии и т.н. ок ли е в такъв случай това лечение?

# 10
  • Fort Worth, TX
МКБ му е чиста, не бяха изолирани никакви бактерии и т.н. ок ли е в такъв случай това лечение?
Това че му е чиста не означава, че няма някаква бактерия.ИзследваТ стандартно шигела, салмонела , е коли.За стафилококи и гъби изследвано ли е детето?Има още толкова неща, които биха могли да бъдат.Послушай лекаря си и му дай флажила.

# 11
И аз мисля, че трябва да даваш Флажила. Кое всъщност те притеснява? Че е антибиотик ли? Налага се понякога... И вредата от антибиотика е в пъти по-малка от лечението ЕГК (една госпожа каза).  Да не споменавам последиците от забавено лечение...

# 12
всъщност мен ме притеснява мнението на педиатърката му, която е на мнение , че за него това не е подходящо лечение, защото бил малък и вредите биха били повече от ползите. имало 2-3 други антибиотика, които били разрешени за даване на толкова малки деца. спомена ми ги по телефона, но не ги запомних. тя иска да отидем в сряда на консултация и просто да замени този препарат с друг. вече не знам кой е прав и кой крив. аз нищо на своя глава не бих направила.  просто не знам кое е по-малкото зло.... тотално се обърках.

# 13
  • Fort Worth, TX
Всички детски гастрота са и педиатри.Мислиш ли , че някой уважаващ себе си гастро ще ти предпише лечение с флажил ей така.Ти вземи си избери и случаЙ един лекар ,а не да се двоумиш м/у двамата лекари,. че и за капак да питаш тука във форума ДАЛИ ДА дадеш на сина си флажил или не.Моя колко Флажил е изпил.

# 14
slimss,
наистина, избери на кой лекар да имаш доверие. Както ти казах, Флажилът е точно за дисбактериоза и е единственото лекарство, което я лекува...Може би трябва да се направи антибиограма, за да се види кое лекарство ще е по-добро. Така малко наизуст да се дават антибиотици...
И аз мисля, че тесният специалист (ако си разбира от работата) може по-добре да прецени последствия "полза-вреда".

Общи условия

Активация на акаунт