Колко време бебчо беше само на кърма?

• 3 267
  • 72
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте и от мен! Аз нещо се поомотах с това кърмене и захранване. Бебка е на 3 месеца и 10 дни и явно вече се отбива  Cry Още като новородена сучеше по 5-6 пъти на ден, явно се е хранила добре,защото и наддаваше с около килограм. На 2 навършени месеца почнахме сокче от ябълка-обожава го, а от 3 месеца и 5 дена е на плодово пюре и оттогава губи интерес към сукането. Сега става една борба-дърпа се, плаче, огъва се- понякога суче, друг път -не и така. Моля се да издържа и поне до 6-тия месец да посуква. Забравих да ви пиша, че от 2-рия месец дохранвам с кисело мляко-адаптираното го повръща на фонтан и е отвеяна. Вече виждам грешките си, но е късно за промяна newsm78

# 31
  • София
Само на кърма детето беше до 6 навършени месеца. Сок не съм давала до ден днешен(1г.2м.). Пюре също. На ДК не съм го записвала. Аз му готвя.
 Кога да захраниш твоето бебе е най-добре да ти каже то. Според признаците, към които те е насочила Шаманката.
Вили6422, всъщност детето започва своето отбиване от момента, в който започне да поема храна или течност различна от кърмата. Друг е въпросът, че отбиването може да продължи няколко години  Mr. Green . За проблема с борбата при кърмене може да пишеш на лични на някоя от тези майки : Бу, hedra, Jade, viv4o,Zlati, Assinka, Мъни, Илиана М, Мери!
 Иначе аз само като кърмачка мога да кажа, че колкото повече увеличаваш количествата храна, толкоз по-малко стават суканията. Дохранването дори с АМ намалява количеството кърма. Опитай да кърмиш преди хранене. Успех с това бебе и два пъти повече успех със следващото  Peace !

Бисквитка, до 6 м. че и след това детето може без вода, но трябва да се спази изискването да бъде кърмено на поискване, защото в горещите летни дни се нуждае по-често да утолява жаждата си. Синковеца още не пие вода.

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 23:19 от skrech

# 32
5 месеца и половина беше само на кърма, после 5 дни давах сок от морков и бързо преминах на плодово пюре

# 33
Здравейте и от мен!За съжаление ние бяхме само 40 дни на кърма и то изцедена.От тогава сме на АМ и си наддаваме нормално.Исках да кърмя повече, но какво да се прави не успях.

# 34
До 6м само на кърма. После захранване - каша(без глутен), зеленчуково пюре, плодово. Вода дадох когато почнахме захранването. Сок още не съм.

# 35
Още е само на кърма. Тези дни мисля да започвам захранването със зеленчуково пюре без да замествам хранене все още.

# 36
  • Бургас
6 навършени месеца Стефи беше само на кърма. Кърмим се, има 4 заместени хранения и няколко пъти в денонощието цока, не се отказва от млякото на мама,  Peace вода пие по малко след хранене от стъклена чаша за "големи", сокове и чай не пие.

# 37
До 5 навършени месеца беше само на кърма и нищо друго. След това преминах ме на АМ защото тръгнах на работа  Cry. Продължих да я кърмя сутрин, вечер и през нощта. Ако можех да си остана вкъщи сигурно щях да я кърмя още дъъъъълго време. На 6 1/2 месеца захраних ..... Сега все още се кърмим

# 38
Днес прави точно 7 месеца и още е само на кърма....Смятам да захраня вдругиден,но съм склонна да изчакам и още един месец....Беба се развива перфектно...без вода,сокчета и тем подобни..... Peace

# 39
  • София
6,5 мес само кърма.
Захраних с пюре, после каша много бавно и по съвсем малко искаше.
После до към 10-тия месец основно кърма + няколко лъжички нещо си през деня.
От 10-тия до 1 год - основно кърма + предиобед пюре/или каша или попарка/ и следобед супичка или нищо такова(но по съвсем малко, нямах заместено кърмене).
След годинката го записах на детска кухня и яденето стана основно кърма + яденето от детската кухня(нямах заместено кърмене чак докато тръгна на ясла).
На 1,8 г. тръгна на ясла и оттогава до 2,6 г. денем ядене в яслата и вечер и нощем кърма (през 2 часа).
Никога не е имал проблеми с яденето.

# 40
  • София
До почти 6 навършени месеца само на кърма, после почнах картофено пюре на обяд.

# 41
  • Бургас/Пз
Още сме само на кърма!! 5 месеца

# 42
6 месеца. Не съм давала вода, нито АМ...

# 43
До 5 месеца бяхме само на кърма.От 6 месец запо4нах захранване с плодово пюре след две седмици вклю4ихме и каша без глутен,после зелен4уково пюре.Аз давам всяка нова храна сутрин след това замествам хранене на обед или слетобед.Докато бяхме на кърма вода не пиехме след захранването по4на да приема те4ности ,но предпо4ита 4ай или сок.Сока го въведах след 6 месец по малко като му купувах готови и разреждах с вода.

# 44
  • София
6 месеца. Не съм давала вода, нито АМ...

и аз така  Peace после захраних с оризова каша

Общи условия

Активация на акаунт