Израел 22

• 22 637
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
Mentha ,да точно това е,което търся.В един форум прочетох,че си поръчват семена,и доста бързо се хващат.В БГ,рядко може да се купи,а в моя град абсурд.

# 121
  • Някъде там...
Към това,че тук спокойно се виждат цветя за които е немислимо да виреят свободно в Бг се включвам с Японската роза(хората тук имат живи плетове) и Бенджамин също които пък са огромни като дървета Simple Smile

Наина в нашето село има огромен развъдник,мога да проверя за семена в неделя,но ми трябва начин как да попитам....Ментичка ако е разбрала точно кое е цветето нека ми го напише на иврит и аз ще го припиша на бележка и ще я покажа на продавача,но нека напише,че е семе да не ми даде дръвчето...Това е огромен разсадник и няма как да обикалям за да го търся иначе като готово разстение(ще ми отнеме часове)

Аз например съм решила за майка да откъсна от тук филизи от японската роза и да и занеса.Ще ги сожа в кутия за хладилник с малко вода и ще стискам палци да се хванат после.Има оранжева и розова я.роза...А и нали казват,че откраднатото цвете се хваща по лесно от подареното  Joy ще обруля на хората живите плетове  Joy

# 122
Boryana ,ще съм ти изключително благодарна!Да последния линк на Мента е,това което търся.Пращаш ми семената,аз кайсиева ракийка Laughing,става ли,или нещо друго?

# 123
  • T"A
Наина, оставам с впечатление, че го захващат от корен, а не от семена, но пък може би и от семена да се получава...
Борянче, семена е зраим = זרעים, дърво на любовта е ец а'аhaва (много "хей" има, не знаех как да ги изпиша на бълг.), пише се така: עץ האהבה, a другото е латинското наименование брахихитон  Brachychiton (на иврит=ברכיכיטון), конкретния подвид не го знам обаче... (т.е. т.е. какъв брахихитон). Успех!  Peace

# 124
Петя още ми се губи!Петеееее,пиши...да не те мислим.

Момичета много обичам цветята ,но нищо не разбирам от отглеждането им.Имам си няколко в саксии и туй то.Но да пораснат децата - ще си покрия цялата градина и ще се отдам на градинарство (с внуците)

# 125
Шабат Шалом !

Малко седя на компа напоследък , то е на вълни според зависи  Mr. Green .Саги беше  аба шабат днеска и носихме хала метука (сладка пита -хляб). Излизахме доста-хубаво времето ...Гледам вие  се  застреляли между веждите форума  с тия цветя  Grinning ... малей  да се изучи човек с вас..Мене по цветя ме няма , освен ако не са с камъчета на пръстенче  Joy ... Ще  ходя да си избирам скоро подаръче за годишнината  като се сетих ама не пръстенче .Май , май гривна ще си харесам.На място ще видя.Освен това чета за шИфЬорКа ....много се проточих - срам и резил значи  - фасулска работа , а се проточи във времето прекалено . Да взема да ударя 30-така без  книжка да ми се смеят децата тука - всички ученици идват с кола на даскало , аз - нъц  Joy ... Отивам да си гушкам децата - това е живота , другото с времето става малко софтуерен проблем  Joy  Здраве да е , усмихвайте се повече ...Моята  зълва все казва - събирай се с хора , които те карат да се усмихваш .Лесно звучи ...Ние малко сме тип философ(к)и та разглеждаме разните условности и завои по трасето, но просто казано има нещо  вярно в това.

Ако не съм отговорила на някой за нещо - пак питайте - четох по диагонал, признавам си!  Hug

Лека събота!

# 126
Шофьорка ли рече?  ....http://www.mediashare.bg/videos/564/play

# 127
  • Някъде там...
Пете на какъв език са ти листовките???
Пиша го в ярко червено,че дано ме забележиш-притесни ме това,че четеш по диагонал  Laughing

Oooooooх Ми6и въздух не си поех да се смея ооооооох не ще ме умориш ти....

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 19:17 от Boryana

# 128
Чета на иврит , но може да поискам изпита да ми е устен - на 4 очи .

# 129
  • На дивана, под юргана

Тези точно ги гледах миналата седмица и ми е все още трудно да си избера фаворитка... може би все пак тази, която "влиза" през вратата и се обръща на покрив...
А това: http://www.youtube.com/watch?v=W_3kIu94Vh8 е поздрав, за всички живеещи в Израел... На мен ми изглежда наистина "обикновено" за израелската пътна действителност - спокойствие и упоритост във всяка ситуация!

# 130
  • T"A

Тези жени карат кола, както аз карам колело  Joy (само че с колело нанесените вреди са по-малки Mr. Green)

# 131
http://www.youtube.com/watch?v=UZysDfygzsE&NR=1   много хубава песен!Само кажете какво се пее в нея?

# 132
http://www.youtube.com/watch?v=UZysDfygzsE&NR=1   много хубава песен!Само кажете какво се пее в нея?

אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני תדבק לשוני לחיכי
אם לא אזכרכי אם לא אעלה את ירושלים על ראש שמחתי
Ако те забравя Ерушалайм, ще ми изсъхне лявата ръка. Ще онемея (ще ми се залепи езикът), ако не те помня. Ако не дойда в Ерушалайм на (главата) най- голямата си радост.
Това е от Невиим (пророци), втората част на Танах(тора, невиим, кетувим).

Трудно е за превод, но всъщност смисълът е, че всеки евреин милее за Ерусалим и винаги в добро и лошо трябва да мисил за него и да го посети.

# 133
кукуто ме е хванала тая нощ/ само тази ли../ и ви поздравявам с това - нещо от мойта младост Wink
http://www.youtube.com/watch?v=RRV33NnV-5U&feature=related ...излишно ли е да казвам че съм на чаша вино в момента  Mr. Green ...

аха Ментичке ...офисът тук много нашумя ...нещо майтапчийско беше ...гледала съм от тук от там пак... Heart Eyes

хич ме няма по цветята.... Rolling Eyes вие тук сте енциклопедии направо.

# 134
 Аз имам книжка от БГ,но разбрах че тук важи само първите 6 месеца и после трябва пак да се явиш на изпит,за да ти я признаят.Имате ли информация дали наистина е така??? newsm78 newsm78 newsm78

Това с клипчето за жени зад волана направо ме разби,нали знаете жена шофьор и негър скиор,несъвместими понятия  hahaha hahaha hahaha

Harriet,спокойно имаш си компания,не си единствената сова тук...
Спокойна нощ на всички 1countingsheep smile3524 Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт