Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са местата от снимките в темата?
Какво е мнението и прогнозите за изграждането на Третия храм в Израел?
Кое е цветето на голямата снимка и кога цъфти?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са местата от снимките в темата?
-
Какво е мнението и прогнозите за изграждането на Третия храм в Израел?
Традиционно се смята, че Третият храм ще бъде построен след пристигането на Месията. По време на Песах евреите си разменят поздрави с думите „Догодина в Йерусалим“, което е израз на надеждата им за построен храм и идващия Месия. Това убеждение е свързано с изграждането на Третия храм в Израел, въпреки че прогнозите и настроенията насърчават оптимистично отношение и надежда за бъдещето.
-
Кое е цветето на голямата снимка и кога цъфти?
-
Как се третират приборите, съдовете и електроуредите в кашерната кухня?
-
Какво е значението на думата "каланиот" и какви са връзките й с цветето "каланхое"?
."Мазал тов"! 
?Искам да ги издирим тия дивани
.Ех браво за вашето попадение,със здраве да си ги ползвате новите диванчета!
Здравейте , благодаря за топлото посрещане и помощта относно темата. Мисля,че на Boryana и предстоят подобни срещи , но дано има по-голям късмет от мен. Относно брака ни: сключен е в България(2005) и седмица след това пристигнахме в Израел като от посолството в София ми издадоха 6 месечна виза за престой в Израел с възможност за продължаване от Мисрад ХаПним и след това на всеки три месеца ми я продължаваха срещу 150 шекела и изисквания за нови документи. За тези, които не сте си сменили личните документи след брака , мога да кажа само, че е по добре , защото аз се вкарах в филм на ужасите с моето свидетелство за съдимост . Във вътрешно министерство не искаха да го приемат, защото не е на старата ми фамилия и в самото свидетелство не пише и старата ми фамилия. Два пъти вадих свидетелство за съдимост и превеждах, легализирах и т.н. Ходих в Съда в София и естествено от там ми казаха няма как да ви извадим на старата фамилия ,ако сте си сменили личната карта. Отидохме в посолството в София с мъжа ми и се наложи секретарка да обясни на консула ,че в България се издава по такъв начин свидетелството. От там ни обясниха, че ако отново не го приемат във Вътрешно да се свържат с Посолството в София. Естествено при следващата ни среща от Вътрешно министерство ни обясниха, че те не се обаждат на никого и че това не е техен проблем и ни пратиха в българското посолство в Тел Авив да ни напишат писмо в което да обяснят,че по българските закони така се издава свидетелство. До посолството не стигнахме , защото преди това имахме интервю във Външно министерство и от там го приеха.
И нещо, което забравих в предния си пост -
- дано намериш тук и наслада, и търсените от теб съвети
Големи вълнения са с това обзавеждане, и ние ще чакаме да ви ги донесат
За снимки няма да подсещам, ти си знаеш