Израел 22

• 22 654
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
Pesheck, благодаря за отговора относно отглеждането на цветята!   Heart Eyes
Прегръдки на всички!  Hug   

# 181
Добър вечер!
А жените като ги вземат в казармата имат ли право,да участвуват във военни действия наравно с мъжете?
Boryana ,защо не можа да спиш,да не си болна,или притеснена за нещо?
Плюшено Мече Hug
Mentha,то и аз много се смях тогава,аз тогава я хвърлих в полето,как и я намерил този човечец,идея си нямам,а и да дойде от 90км ,да ми я донесе Laughing
petia91, и като ти дойде диванчето обезателно снимка Laughing

# 182
  • Някъде там...
Boryana ,защо не можа да спиш,да не си болна,или притеснена за нещо?

8-9 години аз работя само нощно време и спя през деня...За времето което съм тук по същия начин си продължавах живота,спях до късно през деня и стоях до късно през ноща...Сега трябва да си обърна режима,но ми е супер трудно.Лягам рано да кажем към 23 часа,но цяла нощ не спя спокойно-будя се и все търся нещо сладко да ям  Rolling Eyes Днес сутринта просто не можах да стана за училище,бях като пребита.Предполагам,че и емоциите си оказват влиянието...Знам ли...
А за момичетата в казармата аз поне доколкото знам могат да участват в бойни групи само по желание.От моите познати имам само една която е била във военна ситуция и то защото е била нещо (аз така си го преведох) като свързочник,иначе другите са били секретарки,треньори и т.н.Днес не проверих за китката ти заради дъжда,но утре няма да пропусна Улпана и ще мина през развъдника,днес всичко на всичко между два облака притичах до магазина...

# 183
  • T"A
Днес всичко ми върви наопаки  Crazy Отвратителен ден! Дано през седмицата нещата се подредят  Praynig

Наина, жените могат да бъдат в бойни единици, има закон срещу дискриминацията, напр. от няколко години има и пилоти жени. Друг е въпросът, че профилът им е изначално по-нисък и, за да се борят за елитни единици наравно с мъжете, трябва да показват и качества по-добри от техните. По принцип профилът е комплексен - оценяват се мн. фактори, не само физическо здраве. Освен това всеки наборник го питат къде иска да служи. Често ползват жените (с високи профили) за обучители в армията - т.е. да не са фронта, но да обучават момчетата, които са на фронта. Другото са офисни длъжности, за които и Борянка е споменала  Peace Но през първите 3 месеца всички войници - жени и мъже, минават една и съща подготовка, която вкл. стрелба и пр.

Мисля, че тези 2-3 години са най-трудните в "родителството" на местните, въпреки че тук не съм виждала такива драми, каквито имаше в Бг навремето...
Има и алтернативна служба http://en.wikipedia.org/wiki/Sherut_Leumi, не военна, но това е друго направление.  Peace Подходящо е за жени.

Плюшено Мече, съгласна съм с това, което си написала.  Peace
mi6imadi, питах за бонбони с макадемия, но нямаше  Confused  Ще пробвам на още някое място, и на мен ми се прииска да опитам тази комбинация с шоколад Grinning
Боряна, първият ден от седмицата винаги е най-трудно да се стане сутрин  Sad А как се случи при теб така, че учителката да те връща от улпана?

# 184
Здравейте на всички   bouquet.

Ние сме добре само много се ядосваме защото мъжа ми го скъсаха на шофьорският  изпит и сега няма право да кара докато не се яви повторно  ooooh!. В Канада не признават чуждите книжки с изключение на няколко държави като Япония и Германия всички други 3 месеца след преместването си се явяват първо на писмен тест и после на кормуване.

Мъжа ми шофира от 13 години и мога да кажа, е много внимателен (то няма и как иначе като знам в Израел колко трудно се взема книжка и колко строг е закона към нарушителите) та както и да е отива той на изпит тук и изпитващата на 23 години  Shocked те повечето са такива млади тук с няма и 5 години стаж му заявява след изпита, че на магистралата (те пък магистралите са едно огромни ужас и заплетени) като се е вливал с потока с колите бил намалим малко и бил забавил трафика с колите след него  ooooh! сякаш това е най-важното а той даже не е карал под минимума.

И сега вече 2 седмици сме без кола а навън е студено и няма как да излизаме с Нати добре поне, че живеем в близост до един малък шопинг център и можем да ходим пеша да си пазарим. Аз много уважавам законите в тази страна обаче това за мен е излишно да лишиш някого от кола само заради такава малка грешка. А и смешното е, че за пенсионери е безплатно да се явяват и с него на изпита е имало едни баба и дядо над 70 години немогат да вървят обаче тръгнали да вадят книжка какви реакции можеш да очакваш от тях ако стане опасна ситуация на пътя  newsm78

# 185
Тъй, оплаках се преди малко сега нещо весело да споделя  Simple Smile

В нашата фирма много се държи на здравето на служителите (ама няма как да е иначе защото те поемат на 100% здравните застраховки не само на служители но и на членовете на техните семейства ако те не работят май, че и в Израел е така) и фирмата е корпоративен клиент на няколко големи фитнес салона в страната и предлагат много добри условия и намаления да спортуваш. Отделно ако решиш да си купиш фитнес уред у дома те поемат до 25% от цената.

В момента има един конкурс за служители в цяла Канада които искат да отслабнат или на оформят тялото си и само трябва да се запишеш и те изпращат на диетолог, пълни изследвания и ти правят режим на хранене според начина ти на живот отделно тренираш в едни от най-хубавите клубове със собствен треньор изобщо е супер и аз исках да се запиша обаче трябва да си публикуваш снимка по бански преди и след 14 седмици  Crazy а аз не мога да си се представя по бански все още  Embarassed защото снимките се изпращат на всички на емайлите и те зяпа цялата фирма  ooooh!  .

Гледах от миналите години хората са постигнали невероятни неща и взех че се амбицирах и реших да го направя същото на своя глава. Та онзи ден отидох в едни клуб казах им какво искам и от другата седмица започвам  Party. Първо ще ме мерят, теглят, закачат разни жици по мен докато тренирам да гледат как реагира сърцето ми  и други неща които не са ми много ясни. После имам среща с диетолог и ще ми състави меню то е като една огромна книга която ще е само за мен и ще се уча как да комбинирам храните. И най-накрая имам 12 посещения с личен треньор. Аз ще си платя всичко но с голямо намаление защото фирмата ни им е клиент. Само 1 час с личен треньор струва 55 долара   Crazy но аз ще плащам много по-малко освен това ще плащам разхвърляно на 12 месеца така че става поносимо. Освен това получаваш карта и ползваш безплатно всичко останало което клуба предлага- йога, тае-бо и тн. Хубавото е, че клуба има няколко салона в различни квартали така че дори да се преместим пак мога да ходя.

Много се амбицирах но ще ставам поне в 6 часа за да мога да успявам преди  работа. Писна ми да го мъкна това тегло от раждането и нямам никаква енергия нито настроение за нищо а това не е възможност за изпускане щом имам такова намаление от работа. Освен това като знам че аз си плащам няма да посмея да кривна от правят път  Simple Smile. Ако някой от Вас спортува споделете какво правите изобщо я всеки да се отчете какво прави за да се поддържа въе форма и да обменим идеи ще стане интересен разговор!

Много дълго стана, извинявам се.

Момичета със сигурност лятото ще идваме за около 10 дни ще си направим пак среща нали, този път ще сме повече ще бъде много весело  Hug

# 186
  • Някъде там...
Ох значи не е само моя ден да върви гадно....То не ,че това трябва да ме успокоява де...
Ханд много съжелявам за това което се е случило...Кога може да се яви пак на изпит мъж ти?Дано да е успешен следващия път  Praynig

Ментичка учителката ме взема и прибира защото живее в града след моето село,така че съм и на път.Аз трябва само да изляза на главния път,но дори и с автобус да се предвижвам пак трябва да изляза извън мошава.Вътре в мошава се движат само училищните автобуси,градски транспорт няма ама то и как да има все пак е селце Simple Smile

На всички пожелавам хубава вечер и прекрасен ден утре  Hug

# 187
  • Пловдив
basis, преди малко в скайп стана дума за циклами с една приятелка и тя каза че обичат по-хладно (къде ще го намериш не знам Laughing) и светлина, но не и пряка. И също като теменужките - вода в паничката.
Сега да ви се похваля - днес направих първата инжекция, а вече от 18 започвам стимулациите. Още не знам кога ще ми е трансфера, но важното е че започвам. И знам, че ще ми стискате палци.
Ако е по-топличко при вас, пратете малко пролет моля Praynig и наритвайте щъркелите да стягат багажа.

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 22:17 от Pesheck

# 188
Пешек,успех! Praynig  Hug

Мента,Наина  Hug

Ханд,оставам с много добро впечатление за Канада Simple Smile
Аз не съм фина,тежа си на мястото,лесно напълнявам.Всичко в комплект. Sad
Плувам 3/7,лятото се научих да бягам и през почивните ходя за крос в парка/вече издържам 40мин.бягане/,ограничавам се от джънк.
Не е като да ми харесва,обаче не ми се ходи и дебела. Tired
Когато е топло,обикновено спирам ГТ и ходя пеш /2в1-купувам си някоя дрешка и ми намаляват паласките/.
Давай смело с тренировките,а със ставането рано се свиква бързо. Hug

Лека нощ! Simple Smile

# 189
  • Някъде там...
А меченце хич не казвай,че се свиква рано със ставането  Naughty това е чиста заблуда...
Аз не спортувам,не обичам....мързи ме  Joy
Като бях млада ходих на фитнес,харесваше ми ама стана трудно после с нощната работа...
Обачееееееее съм много добра в подкрепянето на хората които са на диета и спортуват така,че даваааай Ханд ние вярваме в теб подкрепяме те и няма да постваме снимки на вкуснотии  sohappy

Ох Пешек,днес цял ден ми се искаше да ти пиша на лична въпросче как върви процедурата,но се притеснявах....за да не ме караш да се чудя как да бъда тактична споделяй моляяяяяяя

# 190
# 191
Пешек, успех мила  Praynig  Peace  Praynig!

Гледам Мента е изпратила щъркелите вече  Hug!

Бубе
, по стечение на обстоятелствата трябва да съм първа на работа, да посрещам децата и в 7ч. трябва да съм пристигнала вече на работното си място. Не ме питай сутрин в колко и как ставам- мъкааа  Close. Много ми е трудно, а трябва да събудя две мърморещи хлапета и още по- мърморещ татко. Иначе като нищо ще спят до обяд (обаче на шабат в 7 са накрак доброволно).
Затова сега се отправям към леглото....

Ханд, сигурна съм че от вторият път Гай ще вземе изпита  Peace!
Успех в диетуването и спортовете. Аз отслабнах изключително бързо покрай кърменето.
Сега пак спортувам тичане на дълги разтояния със свой и чужди хлапета. Всички дрехи са ми станали широки  Crazy. Цунки на Нати.

# 192
сладка Борянка, Embarassed
Ще се подкрепяме взаимно - ние ще те нахъсваме да ставаш ранобудно първолаче,а ти нас да си  пазим ръцете /и талията/ от сладкишите Hug
keep your hands off the cookie jar Crazy

Heart Eyes

# 193
  • Някъде там...
Аааааааа не меченце изобщо никоя от вас няма да се опитам да спра да яде сладко....ама как то без сладо не се живее.На мен свеки ми прати огромно плато чийз кейк,ела да видиш как се въртя около хладилника през 5 мин.домашно приготвен е малееееееее тук е царството на сладките неща-заповядайте  Grinning

# 194
Добър вечер или по скоро лека нощ  Grinning

Петенце,нямах в предвид точно тези дивани,тези за които говоря като натиснеш копчето от страни,самото място се отваря цялостно,за краката и облегалката може да пада назад,става като легло,много са удобни  Simple Smile.Много приличат на тези които са на първия сайт.Ние ги гледахме в "American  comfort",но нямаха хубави цветове,и ни казаха 5 месеца за поръчка,което е страшно много време Weary.Ето тук може да ги видите:
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=iw&u=http: … 6hl%3Dbg%26sa%3DG.

Hand и аз тук се записах на фитнес,не че го посещавам редовно,ама трябва да се спортува.В Израел,ако работиш на хубава длъжност ти и семейството ти също ползват подобни намаления.Картата важи,както за фитнеса така и за аеробика,стрип денс,тае-бо.......Това с конкурса звучи много интересно.Ти защо не се записа,какво толкова че цялата фирма ще те гледа  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes???.Пък и след процедурите ще видят положителния резултат  4470.Аз съм за идеята,така щеше да имаш и по-голяма мотивация!  newsm10.А като ти дадат книжката,обезателно да споделиш нещо за здравословното хранене!.Мисля че за всички ще бъде интересно  bowuu bowuu bowuu.Желая успех на мъжът ти другия път на изпита!  bouquet

Плюшено мече,плуването   sport027е много полезно и оформя тялото страхотно,ефекта идва много бързо.Пък и успешно се бори с целулита  smile3521.Особено ако е във солена вода(на морето).Тичането също  running,аз много мразя да тичам,още от ученическите години.А ти бягаш доста-40 мин.Браво  smile3501!

Борянка,напълно те разбирам,и аз сега съм в това състояние,спинкам през деня,а нощем се пуля.Много е изморително,опитай се да го коригираш,няма нищо по здравословно от нощния сън  smile3524.

Мантичка,много информация имаш относно казармата за хора с двойно гражданство  Simple Smile.Подготвена си за бъдещите ти дечица,а покрай теб и ние  Peace.

Peshek,успех миличка.Всички стискаме палци за теб newsm17

Прегръдки за всички не упоменати Hug
Хубави сънища 1countingsheep

Общи условия

Активация на акаунт