Израел 22

• 22 636
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро и от мен .
 Това с безсънието май е заразно  Wink

На всички в  начинания пожелавам успех и стискаме палци и на краката и на ръцете  Flowers Four Leaf Clover

Много красиви цветя но и аз нищо не разбирам от градинарство  Tired

"  А Ментичка ще отговори с подробности а аз ще подхвърля само,че има разлика между емигранти евреи или такива с еврейско потекло и такива като нас...които пристигаме тук по друга връзка.Някой ще обясни с подробности на мен ми е трудно да мисля,нещо не ми тече правилно мисълта... "

Може ли някой , когато има време да обясни малко по - подробно .

При положение , че еврейските ми корени са 4  колена назад, не съм все още омъжена  или гаджосана за евреин , шансовете да живея в Израел(законно)  просто от Любов  ми се струват доста малки ... Thinking

Отивам да си взема един сладолед от хладилника , вместо кафе , а на вас пожелавам лек остатък от нощта и хубав ден  Grinning Peace

# 196
*hard defence* ,това което аз знам е,че можеш да пребиваваш на територията на Израел,90 дни,т.е 3 месеца за цяла година,като не ти трябват други документи.Но за по дълъг период от този,трябва да имаш работна виза или да си омъжена за израелец.Само от любов към държавата едва ли има начин да живееш легално тук  Thinking.Аз поне това знам.Преди да вземем решение за брак,се интересувах дали мога просто да живея при приятеля ми тук,но така и не открих друг начин  Confused.Е разбира се аз лично предпочитах да съм омъжена  married,но връзката беше в такъв етап,че не беше ставало и на въпрос за нещо подобно  Simple Smile.
От мен толкова,надявам се да съм била полезна  Hug.
Другите ще допълват  bowuu!
Успешен ден на всички   bouquet

# 197
  • T"A
Ханд, за фитнеса ти пожелавам преди всичко да се наслаждаваш! Веднага ли може г-н Ханд да се яви на втори изпит? Ще се справите  за кратко и без кола, стискам ви палци да се разреши този проблем  fingerscrossed  Hug

Цани, аз покрай статията се замислих и заинтересувах за военната служба. Иначе, да си призная честно, се надявам да не ми идва на главата тази главоблъсканица за военната служба на децата ми  Confused Имам роднини с един син - цял живот повтаряха, че няма да го пуснат до армията, защото им е единствено дете, а сега служи в Нахал  newsm78 Вярно, че могат да подпишат запор във всеки един момент, но е явно, че на дете на 18-19 год. не се влияе лесно - трудно е да го спреш да направи каквото си е намислил...  Rolling Eyes

Проблемът със съня може да е продиктуван от липса на мелатонин - при мъжа ми е така, той просто не може да спи нощно време!
Борянче, искаш ли някак да измислим стимул за ставането сутрин? В колко часа трябва да излезнеш от къщи?
Пешек, с теб съм! Само ти си знаеш през какво си минала до сега, но поне към желанието за бременност и дете съм ти съпричастна  Hug Ще стискам палци и ще очаквам добри новини  Peace

Меченце, ти си във възраст, в която теглото си има собствено мнение... С годините това се променя, но винаги е за добро да имаш хранителни и двигателни навици, от това вреда няма  Hug

Анди, аз го обясних по-назад  Peace Всеки евреин/ка, както и съпруг/а, децата и внуците имат право на израелско гражданство и определени привилегии при пристигането си тук. За правнуци не са ми известни права, но това се проверява на място в Еврейската агенция - Сохнут, в България клонът е на последния етаж на Еврейския културен дом  Peace В цитираната от теб реплика на Борянка става дума за плащането на уроците по иврит... (има държавна субсидия за евреи и семействата им)

Поздрави на всички четящи и пишещи   bouquet

# 198
Ханд , супер , хубаво , че пишеш от време на време ! Това за фитнеса си е страхотно,но и аз не бих се снимала по бански- да не съм се чалнала  - виж на 18  бих  Joy ....сега малко - ц! Майтап да става , но това е страхотно наистина !Навремето  преди децата ходих на фитнес  с мъжо тук  (а и в БГ преди това) по 3-4 пъти на седмица .Страшна мацка бях  Mr. Green ....работих си по цялото тяло, на  групи мускули, с нужните почивки , бройки и т.н. Ясно ми е на мене какво се прави. После с  бременостите и до сега малко съм мързел ....Е , имам бягаща пътека,  - ходя на нея , не бягам - затова й викам ходеща  Grinning .... Така де  - пак е нещо ...Шегата настрана , но  се иска правилно хранене , не само спорт .Така чак лицето на човек  светва и се подмладява , цялото кръвообръщение , метаболизмът ...вичко си идва на место .Хубаво нещо е спорта ....Трябва да се пребори с рутината човек и с мързела, няма как ...иначе ще трупа сланинки, а  с тях и лошо настроение. Аз не се лъжа , че ще стана както бях преди малките , но моя ми казва - може и по-добре да станеш ако искаш , аз ти знам капацитета  Mr. Green хаха ... Да  ама ....пусто - мързел , това е...няма оправдание и виновни. В БГ преди  години тичах всяка вечер 4 км. Спирах и не бях кой знае колко задъхана - бързо ми минаваше имам предвид ... Сега недай си боже да тичам 4 метра  hahaha УжасТ ! Ханд , с теб съм - пиши какво те съветват и двете сме един отбор  Wink ! Моя и преди съм казвала  е бил фитнес инструктор - обяснения да искаш от него.Въпрос е повече на мотивация! Надъхахме се , айде сега почваме  hahaha .....

Пешек , с тебе сме , разказвай !   Hug УСПЕХ !!!!!!!!!!  Hug

canitka , то това  фотьоил , не диван бе ...обърка ме  Grinning ...Ааааааааа   знам ги - страхотни са ..Малко не се вързват на нищо почти винаги в хола , но пък са си кеф ! Няма ставане ..... Отпечатиш се на тях значи !  hahaha

Боряна , кажи час и   всички ще ти звъним - събуждане по телефона (или скайп)   Joy Хем да видиш , че те мислим и си имаш тука приятелки ! После и да досаждаме няма да спрем , та да се оплакваш пък , че няма оттърване  Hug Сладурка , всичко си влиза в коловоз  със  времето !  Hug

# 199
Добър ден,мацки!
Mentha ,а като имате толкова много птички,прилепи имате ли?Ще Ви разкажа после как влезе един в къщи,и само дето не докарах инфаркт на мъжа ми Laughing
Boryana,нямаш проблеми със събуждането,аз ставам в 6.00ч ,така ,че давай скайп и съм те вдигнала Laughing
Пешек,пожелавам ти успех,и ти стискам палци!
Относно спорта,през целия си живот не съм спортувала и 5мин, newsm39а,на такова даже не ,съм се качала, ама защото съм слаба и хубава 4470
petia911 ,ти и така си си хубава!

# 200
  • T"A
Mentha ,а като имате толкова много птички,прилепи имате ли?Ще Ви разкажа после как влезе един в къщи,и само дето не докарах инфаркт на мъжа ми Laughing

Има! Не съм виждала, но мъжът ми е ми е казвал, че пр. на определено дърво живеят прилепи (когато им е сезон, не знам дали целогодишно се намират там). Става въпрос за дърво в двора на родителите му (по-отдалечено е от къщата им)...  dont
Има и някакви пустинни видове, но тук около Тел Авив е разпространен някакъв вид, който си населява крайбрежието... Мен много ме е страх и гнус от тях и аз имам един спомен, още от дете, на една вила как възрастните гониха един прилеп...  Sick Сега бих полудяла от таква случка!  Crazy

# 201
Ханд , в такъв фитнес клуб членувахме цяла година...само че ние си плащахме всичко..не ме питай колко отиде за всички за годината... Tired а тъпото беше че основно ползвахме само басейна /и тенис децата...сами смятай къв тенис са играли... Mr. Green/Фитнес уредите не ги и пипнах..нищо че си ги предплатихме..карай.  но пък беше страхооотно..топло, чисто, музика...в кафето седнеш пийнеш по кафенце след тренировка. Сега ходя на плуване до нас..има мини фитнес...става, само да не улуча часа на бабите и дядовците ...че тогава става страшно..не можем се разминем в басейна с тях Mr. Green ..иначе пак е чисто.  Peaceаз съм много гнуслива на общ. места
А в къщи много танцуваме с децата, като надуем музиката и гледай кво става....че и хореографии си измислям.. hahaha

Петя ти си хубавица всякак. Иначе движение на всеки му е необходимо..и добра ''чиста '' храна. Peace
Аз се боядисах светло кафява...вече не съм голден блонд. Crazy

В Израел хората обичат ли да спортуват, има ли кампании за спорт и здравословно хранене?

# 202
    Верно, хубавица съм , пък и скромна - благодаря  bowuu  Mr. Green ! Те килограмите не правят хубостта на една жена - не само те имам предвид , а иначе е важно как изглежда човек.... красотата е сила (който не мисли така може би не го е осъзнал или не му е удобно, или не го е почувствал ).Така мисля .
   Спортуват хората тук, спортуват ....префантосват се , но не са слаби , нито изглеждат кой знае как ....Е , нали това не е показател (уж) ...Та  българите са къде , къде по-красиви хора - и жените, и мъжете .Тук малко всички масово са по-едрички...Наблюдения....

А за домашна работа - пожелание  ето :

Статистически данни, статии  за  затлъстяването , спорта , здравословното хранене . Запрятайте ръкави , израелки.... Simple Smile

# 203
  • Някъде там...
А сега след като си пропимних какво е комунистическа учителка и ви изчетох започвам с отговорите Simple Smile

Скайпа ми е:който го иска да пита на лична Simple Smile за който му трябва...,но не и за събуждане защото мъж ми се справя добре засега  Joy нацупва се...

За прилепите ауууууууу ужас нападат смокинята в двора лятото а ние сядаме близо до тази смокиня айде сега познайте как залягам и пищя... Embarassed

Ментичка в 7.30 съм вън от вкъщи вече...

Наина проверих за цветето ти,веселбата беше,че си забравих бележката и толкова много "говорих" иврит,че сега ме болят ръцете...уви човека каза,че няма също сега няма и макадамия защото не бил сезона за садене на макадамията така,че ще се ориентирам към друго дръвче.
А храст не става ли да се засади за празника???-че имаше едни мноооогооо красиви увивни растения.

Относо спорта...аз не мога да плувам  Embarassed ,но съм тренирала волейбол и имам стаж 10год.като танцьорка народни танци...

Ще чета пак и ще дописвам ако съм изтъвала нещо,че и без това ми стана дълъг поста
  bouquet

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 14:50 от Boryana

# 204
harriet TJB ,ами боядисала си се,ама и една снимка ако сложиш няма да е лошо Laughing
Сега да разкажа за прилепа.Понеже съм пушачка,късно вечер пуша на терасата която гледа към стария град,много стари сгради,и много дървета.Летят едни птички, и аз си мисля,какви са птички дето си летят посред нощ.Оказа се,че били прилепи.Имам голям прозорец в банята,който като е топло,е леко открехнат.Събота вечер -23.30ч някъде,мъжа ми вече сънува трети сън smile3524.Влизам в банята,светнах,и в този момент се сещам,че телефона ми остана в кухнята,и отивам да го взема.Влизам в банята,поглеждам към ваната,и виждам вътре едни черни нещица,стоя и се чудя какво е.Викам си ,на вън няма вятър,че да са влезли боклуци.Вземам душа,и изплаквам ваната.В момента в който оставям душа на мястото му,с периферното си зрение,съзирам нещо много черно,а плочките ми са бели.От мен до мястото ,където е това черно нещо има 15см.Започвам да се чудя,какво е,и в момента в който се обръщам към него,виждам прилеп,който си виси,на долу с главата.
След малко другата част,че нещо нета ми днес е отвратителен.

# 205
  • Някъде там...
И понеже поста ми не е чак толкова дълъг се включвам с втори за да разкажа за госпожа комунистката:
Моята учителка е болна и днес идва една госпожа с лилави панталони и само една огромна обица,сигурно така е модерно  newsm78
Поздрави,каза си името и като почна:Не искам телефони,на когото звънне телефона си отива вкъщи,не искам никой да закъснява след почивката-вратата ще е заключена.Стане ли шумни в стаята почва да шепти ииииииии правихме сутрешна гинастикаааа  #Cussing out Луда жена ей...Дано нашата Хайя оздравее бързо,че може да настане бой.Иначе днес учихме за числата нооо аз броя перфектно на иврит  Blush та ми беше скука...Сега имам домашно да напиша диалог при доктора  newsm78 Да видим кога ще се напудря да уча,много ми се спи а имам и да чистя,но първо е почивката и форума-Нека да бъдем егоисти  Joy

# 206
ХАРИЕТ , да си махеш разкошното русо ! Трябва да те видим , инак ще пукнем от любопитство ! НеМа да спим ! Наистина , честита ти прическа , разнообразието е хубаво нещо, дано си улучила  желания резултат .Ти си хубавица  - то с каквато и коса да се направиш пак ще си една Ким  Flutter ....Верно ! Като гледам все красавици тука, няма една грозна съфорумка ! И все доста вталени (без мене)...Тали и Мента пък са ми  друга категория на мене  - вейки сте вие , вейки ! Аз бях така в 3-ти клас  Mr. Green ...Сладурки!  Hug

Наина , брех мале ! Харт Атак !  #Crazy

Боряна , какъв ли крак вадиш с тия народни танци !  Crazy  Краката  стават страхотни на танцьорите , също така продължението на краката нагоре  Joy Леле, мале ....Еле пък мъж балетист ! Уж не звучи много секси ама чисто физически  #Crazy .... Каква е тая учителка с една обица бе ! Тя видяла там само рускини и вее някакъв байрак странен ...Представям си да е по-насам учителка в някакъв  друг курс и да са й израелки ученичките  ooooh! Whistling ....Е га ти обицата , е га ти панталона - разказали са й играта !

Бягам !До скоро!

# 207
  • Някъде там...
Прасец имам като на унгарски кон Петеееее,гадничко си е...на криви крака огромен прасец  Joy представи си картинката-е това съм аз  JoyДа не казвам,че като излязоха тея дънки-пурите за мен нема щото ако ми станат в прасеца са ми огромни в кръста а незнам ако ми станат в кръста как са в прасеца...не е имало такива да ми станат в кръста и в прасеца....Е ко да прайм няма да сме фешън  Joy Тука всички носят от тези панталони с джобовете и аз си купувам  Joy мноооогооооооо са яки и удобни имат място за всичко няма нужда от чанта...

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 16:18 от Boryana

# 208
Цитат
мноооогооооооо са яки и удобни имат мясо за всичко няма нужда от чанта.
А бебе може ли да се носи?Я ги покажи на снимка тези гащи!

# 209
На мене ми харсеват с джобове , но с дамска кройка , не мъжкаранските ...Такива харесвам например :

Това е интересно иначе :
http://darkfuturefashion.com/images/Bottoms/Chaos%20Spike%20Pants.jpg

Ми това ?
http://whereisntmymind.files.wordpress.com/2008/04/pocket-pants.jpg

И това :
http://bm-apparel--.tradenote.net/images/users/000/044/772/produ … s_Cargo_Pants.jpg
http://www.ares-online.com/catalog/pics/Army_Cargo_Pants.jpg

Имах деца  на гости - веселко беше ...сега се яхам на ходещата пътека - нали се надъхахме  Joy Ха да видим колко ще ни държи ..Трябва да гледам повечко  канал "Планета" ....Там мацките са малко неестествени , но пък плакне човек окото ...

Стига с глупости  Mr. Green - ей на , разпускане днеска в темата , има нужда де ...

Общи условия

Активация на акаунт