Преди година Януари, най-красивият отбор юнаци ни стовари!

• 10 376
  • 311
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте и от нас!
Докато се включа и половин темичка заминала.

Честит рожден ден на Миша и Калоян! Да са живи, здрави и много палави!.
Честит празник и на всички, които съм пропуснала.

По темата за столчетата - нашето е Cangaroo Journey.
Васко, също, се вози винаги и само в столче, от новороден още.
Купихме го преди плануваните дълги пътувания по Коледа и НГ и дребния понесе промяната изключително леко. Изобщо не се впечатли, че столчето е различно, дори обратното - забавляваше се страшно много, че вече може да гледа през прозореца Simple Smile. Иначе столчето е някакъв междинен модел - 9 - 25 килограма, с три позиции (като се мести самото столче, не облегалката) и най-легналото положение е като на бебешката кошница. Много си го харесвам, а и на Васето, ми се струва, му е удобно.
Да се отчетем с мерки за годинка - 8, 500 кг. и 77 см. - ей това, е фин младеж от всякъде  Crazy.
Водихме го на консултация с неонатолог (нали е роден 1 месец по-рано), че нещо аз се бях ошашкала и казаха, че всичко му е ОК. Няма никакво изоставане - нито физически, нито ... психически. Всичко си му е наред  Praynig.
По отношение на работата и оставянето на бебчо - в началото, когато се върнах на работа, ми беше доста трудно и се чувствах ужасно (при все, че ходех на работа само за половин ден). Постепенно обаче нещата влязоха в релси и тия мои чувства се поуталожиха, още повече, че го оставям на човек, на който имам изключително доверие - свекърва ми. Дори, признавам си честно, тя е доста по-търпелива от мен и се справят двамата изключително добре. Но все още - не мога да се отпусна и да го оставя при някоя баба за цяла вечер  Thinking.
И да ... мислех още нещо да казвам, обаче забравих  Embarassed.
Това е за сега.
До скоро!  bouquet

# 211
  • София, Дървеница
Честит рожден ден на Миша !!!
Да е все така усмихната, палава и игрива  Hug

Вчера бебо си получи първи обувки и сега ги разтъпква вкъщи  Crazy
Иначе още не е проходил.
Лек ден!

# 212
Добро утро!

Честит рожден ден на Мацата! Hug
Здраве и слънчеви дни желая! Heart Eyes

Това за памука и урината и тук съм чувала, че някои лекари го споменават като вариант, ама не ми се струва надеждно, кой знае какво може да покаже изследването.
Иначе аз ощв изследванията на 1г не съм ги правила, то все болести.

# 213
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА МИШЕТО, КАЛОЯН И ДИЛЯН   newsm44 newsm59
Мацата, честит рожден ден с пожелание за много здраве и щастие  Hug

veihaivei - заповядай  Hug Аз съм в Княжево и веднага отвярям фризьорския  Mr. Green Който иска, да заповяда  Peace
Маца - страхотна снимка. каке кацнал Боби до компа  Mr. Green

Моя е претенциозен на тема хранене и зелениите хич не му се нравят  Sick
И Стефан още от новороден е в столчета - първо кошница, сега в едно от 9 до 18кг  Peace Страх ме е да го возя инак.

# 214
Аз взех урината с памук и нямаше никакви проблеми  Peace

# 215
Ду

Днес ще се лежи. Половинчо спомена нещо да пообиколим за креватче за Мопси, но на мен ми е нещо стреснато. Ще лежа цял ден.  Naughty И за протокола- тоз път няма да пера пердета, а съм решила нови са слагам  Mr. Green

Усмивка, със стерилен памук ли взе урината? Аз погледнах пакета вкъщи и пише, че не е стерилен...  Thinking В понеделник ще ни е денят Хикс  Whistling

# 216
Добро утро момичета !

Честит рожден ден на днешните рожденници ! Да са много здрави и щастливи!

Благодаря на всички за отговорите за хемоглобина  Hug

Нивея благодаря за изчерпателния отговор . Аз като готвя гледам да съчетавам продуктите и готвя стандартни рецепти - например мусака , спанак с ориз , но без заливка , а слагам жълтък и кисело мляко допълнително отгоре . Тия дни ще готвя вече и със заливка и печено на фурна , защото вече се захранихме и с белтък и прясно мляко  Peace

Относно храните съдържащи желязо : Не съм давала червено цвекло досега .У нас не ядем , веднъж бях правила някаква салата с оцет и олио и не ни хареса ,та я хвърлихме . Ще съм благодарна ако споделите някоя хубава рецепта за бебоци .  А за дроб , съм давала само пилешки .

Събиране на урина : Стана много бързо ,за разлика от предния път . С колектор рано сутринта веднага като се събуди я сложих на гърнето и залепих колектора .Веднага се изпишка .

Откакто обикаля по- всички стаи започнаха и по-сериозните бели .Оня ден счупи една паница докато бъркаше в шкафа .Снощи пък счупи една бутилка с червено вино . Само чака да се отвори вратата и хуква към кухнята да рови .Докато се усетя и белята е готова ooooh! Добре ,че не се поряза , а за в бъдеще ще внимавам повече  Naughty

Хайде чао за сега ,че стана дълго .Лек ден на всички !

# 217
Здравейте,

БЛАГОДАРЯ Ви за подкрепата, това което забелязвам е, че появата на детето във връзката е голямо изпитание. Ние сме заедно от 8 години, винаги сме говорили много и честно казано сериозни търкания не е имало. За ревност никога не ми е показвал и слава богу.
Малко преди да се роди Саши аз насърчих половинчо да се махне от работата си и да се включи като партньор в една фирма. За тази стъпка го ритах в д-то доста време, но накрая успях. Виждах потенциала и исках той да се развива. В момента проблемчето е, че той се е отдал много на работата и почти няма време за нас. А за мен смята, че ми е задължение да си гледам детето (което не оспорвам). В същото време изисква да съм точна и да си върша съвесно работата, даже се цупи ако нещо се разсейвам. Аз не съм съгласна, че трябва да отнеса всички негативи, така се посбутахме и аз съм малко сърдита.
Е ще говорим, и ще изчистим нещата но на мен това не ми е достатъчно, искам той също да се включва по-активно в гледането на детето и мисля, че ще стане трябва да го постигнаем, щом сме стигнали заедно до тук!!!

patenceto Аз така си мечтая за Австралия, и още си я сънувам. Бяхме стигнали до етапа да решим за кога да си купим билети за самолета и не се решихме. Но такъв е живота, постоянно трябва да избираме.

# 218
Честит 1-ви рожден ден на Миша, Калоян и Дилян! Бъдете много здрави, щастливи и лъчезарни дечица Hug
Мацата, честит рожден ден  bouquet  bouquet  bouquet
Боби се вози в столче (от 0-18кг) от бебе и много обича Simple Smile
Зимна, как ги събирате 3 столчета на задната седалка, или сте със ван Simple Smile
nadya_geo, миличкия Криско, ще го измъчат тия гадни инжекции Sad
Ane, и моя мъж е постоянно на работа, няма съботи, недели, празници Whistling,сама си го гледам Бобчо, мрънках, мрънках, но няма начин, трябва да се работи.

# 219
Мацата,честит рожден ден.Пожелавам ти здраве,щастие,много успехи и да си най-обичаната мама.

Илия също обича да се вози в столчета за кола.Преди Коледа му купихме такова от 9 до 36 кг,което после става само седалка.

Като по-малък хич не харесваше спанак и броколи,но сега си ги хапва.Смесвам ги с картофи,моркови,чушки,ориз.

Урина много лесно му взех.Сутринта като се събуди го сложих на гърнето и след малко си свърши работата.

Маца,Луси,много са ви готини дечицата.

# 220
  • Карлово
Да докладвам моето проучване относно тениските. Около 10-15 лв макс ще излязат. Но цената ще я каже мамчето след като приключи кърмаческите. В цената е вкл самата тениска плюс печата. Допълнително ще мислим дали да е колаж или някакво лого. Засега предложението е само тениски с къс ръкав за децата, но може да помислим и за мамите и татковците, ако искате.

# 221
  • до една звездичка
Здравейте и от нас. Гадно време Tired Зимата се върна пак Sad

Ane, много си позитивна Hug Браво на теб!

snej_74 , то цвеклото, както и да го направиш, все е гадория, май Sick Мирише ми на мен на пръст. Наблегни на другите желязосъдържащи. Аз от черния дроб се отказах, защото нямам възможност да намеря домашен, а от купешките се въздържам - все пак, нали там се преработват всички гадости и изкуственяци, с които хранят пилетата  Sick
А за виното - щом вече ходи Тедката, купувайте само бяло Laughing То поне няма да личи Laughing

tedsan, какъв е този "ден Х"?

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 12:26 от ٠•● Dega ●•٠

# 222
Здравейте Simple Smile
Честито на всички с повод за празнуване.
Хемоглобина на малката е 130./Само не съм убедена ,че изследванията са много точни./
Урината я взех ,като веднага след като се обади,че е будна я измих,залепих колектора и сложих памперса по-хлабаво(леко да виси).Пуснах я да се поразходи и след 10 мин.погледнах и беше готово./На 6 месеца изхабих 3 колектора ,докато успея./
Не знам дали е било правилно,но зехтин слагам в пюрето още от 6 месец.Сега редувам мазнините,а и вече е на кухня.
Приятен ден на всички.Тук е мрачно и дъждовно .

# 223
Честит рожден ден на Мацата! Бъди щастлива и много обичана! newsm51
За урината - предния път взех с колектор. Надявам се и сега да успея с колектора да се справя. Имам направление за изследванията, но т.к. Рая беше болна, ще изчакам още няколко дни да минат и тогава ще ходим.
За столчетата - и моите и двамата пътуват задължително със столчета. Още от самото начало. Те на задната седалка, мама и тати отпред. Рая още в кошницата, а баткото в столче от 9 до 36 кг. Смятам скоро да преместя Рая в столчето на баткото, а на него да купя само седалка. От този тип. Гледам, че ги дават от 15 до 36 кг. Нали няма да си отнесем глобата, ако Явор се вози на такава седалка? Той е 20 кг, така че влиза в групата. Не знам има ли значение и възрастта на детето. newsm78

# 224
  • Пловдив
Обещавам, че от утре се включвам в темите Simple Smile

Може да ви е омръзнало от рожденни дни, но ето че и нашия ред дойде  Grinning

Почерпете се за здравето на Миша и благодаря за милите пожеления  Hug

Общи условия

Активация на акаунт