Преди година Януари, най-красивият отбор юнаци ни стовари!

• 10 394
  • 311
  •   1
Отговори
# 195
Моите деца и двете седят в столовете без уговорки. Всеки си знае мястото. Според мен е безотговорно да се возят деца без да са обезопасени по правилния начин.
Сестра ми също вози малката без стол. Не искала, не можела да я сложи в стола. Незнам ако не може сега да се оправи с едно петгодишно хлапе, какво остава за после.

Маца, Боби е много сладък, но доколкото схващам от снимките е един истински гинко-пружинко и не може да стои дълго на едно място  Laughing

Теди, аз на Васи съм и взилама с колекторите, ако го сложиш правилно не би трябвало да има изливане, ама как цветисно се изказах ....

veihaivei, супер хемоглобин.

Луси, явно имаш доста скрити таланти, и кръц-кръц с ножицата е един от тях.

Ханна пак я няма днес, дано вече се е оправила напълно и да е хукнала по градинките.

# 196
  • София
Дега, а с какво го готвиш спанака?
Иначе за урината и двата пъти с колектор от първия път стана работата. Веднага след сън я знам че пишка, особено пък сутрин, та само и залепих колектора, сложих я на повивалника, като подложих едно пампи отдолу ако пропусне и след 1-2 минути се изпиша. После метнах колектора в един буркан и в лабораторията го изсипах в тяхна чашка и така.

# 197
  • В сънния Люлин, прибулен...
Спанак с картофи, ориз, кромид, морков, лук, чушка, броколи - всичкото (в комбинация според продоволствието в момента без ориза варя на пара и нататък е ясно. Ябълка, но малко. (Пресните картофи ги режа на кубчета и варя във водата, да отмие малко нишестето, че ни затяга, старите - на пара.)

Абе някой знае ли какво казва науката за зехтина, дава ли се на малчовци като нашите? Аз съм пробвала, де, ама да питам.

Иначе с масло, с АМ също "облагородявам"

# 198
Честит рожден ден на Теди!
Теди, предишната ни лична лекарка ми беше казала един метод за събиране на урина, но незнам дали резултатите след това ще са достатъчно достоверни Thinking Слагаш вечерта след добър тоалет едно по-голямо парче памук в памперса и я оставяш така да спи Яната. На сутринта вадиш памука и го изстискваш в едно бурканче или шишенце и го носиш в лабораторията. Лично аз не съм го пробвала и не знам дали ще ти свърши работа.

# 199
По вечето схеми за хранене препоръчват на ден  по 1 л (малка от техните) зехтин със зеленчуците за по добро усвояване на витамините и минералите от зеленчуците и 1 л чисто масло заради ненаситените киселини. Мазнините са много важниза бързорастящия организъм.

При нисък хемоглоин е много важно правилното хранене и най вече правилното съчетаване на храните. Примерно да не се дават желязо съдържащи и калций съдържащи храни заедно понеже желязото и калция се бият и не се усвояват добре. Та има класически комбинации и храни които ако се следват за около 3 месеца би трябвало да има резултат.

Благодаря на всички които изчетоха и отговориха на дългия ми пост. Мисля че има недорузумение или аз не съм се изразила точно. Аз не си мисля че съм лоша мама по принцип. А само тогава когато трябва да оставя детето си за да отида някъде за по дълго време. За това и сега отлагам всички комадировки или го водя с мен. Ама сме цял катун. Нали и баба водим.

# 200
  • София
Наща педиатърка каза,че урината трябва да се занесе 30мин до час,за да са верни резултатите.

Честит рожден ден на каката на Мирко!

# 201
  • Троян
Голямо четене падна Laughing
Да ви се похваля,Маги днес много смело взе да се спуска да ходи,направо ме шашна,въпреки че предпочита лазенето  Whistling
И около нас кризата започва да се усеща,дано устискаме,че каквито планове за ремонти имаме ooooh!

# 202
Никитали, знам го това за памука, ама ми е малко странно относно стерилността. А и цяла нощ... Да не говорим, че обикновено към 5-6 сутринта се нааква.  Sick
Албена, всички ще усетим кризата. Затова и засега решихме половинчо да си стои на сегашната работа - хем има много свободно време и ще ми помага активно с бебетата, хем му е сигурно. Засега обаче удържаме положението.

Нивеа, представям си каква картинка сте. Аз вече се замислям дали ми се ходи с Яни на заведение. Тя не седи на едно място. Просто ми е пред очите как ще я изпусна за секунда от поглед, тя ще отиде до някоя маса, ще бръкне в чиниите на хората и ще каже АХ  Flutter Joy Засега посещаваме само една сладкарница, където тя вече се е запознала с кухнята и складовите помещения  Blush

# 203
  • до една звездичка
Дега, а с какво го готвиш спанака?
С картоф за плътност. Понякога и морков. След като ги пасирам добре (до каша), добавям натрошено сирене. Peace Това е общо-взето в противоречие с това, което е казала Nivea:) по-долу (за желязото и калция), ама гледам да не се вторачвам толкова. А и по-вкусно се получава. Peace

Дега колко време чака да пишне Стела?
Ами, не ми се налага много да чакам. Вече сме свикнали - сутрин, като се събуди и като разкопчея памперса, я подържавам за кратко върху него, както си е легнала. Обикновено се изпишва веднага, а за по-сериозната работа поизчаквам още малко. Wink

А, и да се похваля - пак сме на кухня. Този път в групата на големите Mr. Green

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 22:31 от ٠•● Dega ●•٠

# 204
Наща педиатърка каза,че урината трябва да се занесе 30мин до час,за да са верни резултатите.
Освен ако не е в специално шишенце...
На мен ми дадоха такова от "Цибалаб", когато дойдоха да вземат вкъщи кръв и урина на Рики...
И понеже той, естествено не пожела да пишка, докато каката беше тук, тя ми даде такова шишенце и ми каза, че мога да го занеса и 2 часа след като се е изпишкал в него....

# 205
Вале, предположенията са ти 100%-во вярни Grinning. Моя щурчо не спира и за секунда да си отдъхне малко, няма спиране по цял ден, той затова й проходи на 10месеца, щото е много кротък Laughing! Ама да са ни живи и здрави рожбичките малки, това им е работата на децата! По-хубаво от това няма, да им кипи кръвчицата! От няколко дни започна да спи по веднъж на ден и то към 12:00-12:30ч., когато трябва да обядва и след 1-1:30мин. става и дивее до 22-23ч.
Албенка, честити ходещи крачета на Маги Hug

# 206
  • София
Оп....преди Лека нощ и аз да мина. Laughing
Абе Ханна нещо много разреди напоследък, защо така? Много ли те тормози Миша или....има нещо друго? Rolling Eyes
Нашите изследвания ще за на 13месеца. Сега на годинката не го водих на консултация.Направо сега за боцкането. Ама тя и моята педи ми се хили и вика, за третото ще се виждаме веднъж в годината. Mr. Green Ами добре се развива детето, 'кВо сега толкова за едно теглене да го водя при кихащите и кашлящите. Simple Smile
Моя син първия път от кухнята отказа спанака, на втория си викам да опитам  а той взе, че си го изяде всичкото но и той на Хип-а се муси здраво. Иначе спанак с ориз пак е вкусно. Вече пюрета почти не давам, кухнята и готвя, не че като му сготвя не яде и от нашата манджа вече ама още не смея много, по-солена, разни вегети, подправки....мисля, че им е рано още. newsm78
За столчето - от баткото имаме на Макси Кози много съм доволна. Добре работа ни свърши,дано и сега. Вчера му беше за сефте но не го вързахме, че нещо се напъва и си викам да свикне и после. Има 3 положения на облегалката. Peace
За урината - момчетата са по-лесни. Аз рано сутринта леко му свалих памперса, сложих му колектора и като се наспахме вече беше готово (това на 6м).Сега мисля пак така да процедирам.
И за последно да напиша и аз да не пропусне някой:
Събираме по 50лв. капаро за майската среща. Срок 06.02. Справки - Усмивка!  Laughing
Хайде сега спокойна нощ.  Hug

# 207
Да се отчетем с мерките ни за годинка- 10 160гр при ръст 74см, не сме много  високи, даже за ръста сме си пълнички.
Моят хемоглобин по време на бременноста беше плачевно нисък, та затова като се прибера в бг задължително ще изледвам този на малката.Днес отложих две ваксини чак за юни, педито го прие добре Simple SmileИначе с милото бяхме на аква парк, доста добре се забавлявахме Simple Smile
Коконка, честита ви къща Hug Ние с полвинчо сме на вълна сглобяема къща, евентуално за България.
ЧЕСТИТО НА РОЖДЕННИЦИТЕ ТЕДИ И КАКАТА НА МИРКО Hug

# 208
  • пред екрана
Привет!

Да ви оздравяват дечицата!

Инфекцията на Криско е уро, АБ е Цефтриаксон-MIP, бактерията е Proteus. Била мн. упорита.
Много благодаря за подкрепата ви! Радвам се че ви има. Hug

Коконка вие стеизпълнили мечтата на всички ни. Живейте като във вълшебство, в мир и разбирателство и много любов. Пусни и снимки, моля! Да се насладим и ние на гледката.

Клои, аз гледах Секса и града още като излезе. Е от Замунда, де. Ама е мн. готин пак.

За другите сериали гледам и Съпругите, но само по Бтв, иначе си свалям ИЗгубени - много як, БЯгство от Затвора и L връзки.

# 209
ЧРД Миша и Калоянчо!!!! Щастливи деца бъдете!!!

Честита ходеща Маги!

Коконка, честита къща!

Столче за кола
купихме Giordani от 9 до 18 кг с много легнало положение, че нали сме пътуващи и ние. Такива са и седалките на големите, та сега сме комплект – червено на Боби (Ферарито му е прякора на столчето), зелено на Биби (полянката) и синьо на Бети ( моренцето). А, иначе, в столчета са от новородени и тримата. Изобщо не им хрумва да стават или да се разкопчават. Като малки знаеха, че колата не пали, ако не са закопчани всички колани Wink, а сега вече им е навик. Същото важи и за каските за колелета и за кънки. Само за ски още не съм купила каски, но и това ми е на дневен ред. Остава тати да поръча и един голяяяям шкаф за всичкия този стаф.  Rolling Eyes

Теди
, урина така и не успях да взема. Tired

Спанак и броколи
похапва, не отказва. Хемоглобинът й е 116.

Вейхайвей, зехтин може се дава на бебетата и е много полезен. Аз, например, кус-куса го правя със зехтин, вместо масло. Peace

Примерно да не се дават желязо съдържащи и калций съдържащи храни заедно понеже желязото и калция се бият и не се усвояват добре. Та има класически комбинации и храни които ако се следват за около 3 месеца би трябвало да има резултат.

Peace Калцият от млякото се бие не само със желязото, но и с другите елементи, вкл. лекарства. Затова мляко се пие отделно, а не като напитка с храната. Peace

Нивеа
, и аз много съм се терзала, когато се е налагало да пътувам, макар че най-дългото ми отсъствие до сега е било 10 дни. След едно такова пътуване, Биби (беше на 3 год. някъде) после 1 месец не смееше да се отдели от мен, вкл. и нощем. А друг път пък беше точно на рождения ден на Боби (7г.), още го помни като неприятен спомен. А вас си ви представям каква картинка сте командировка с бебе и баба  Hug Hug Hug

Ле-ле, момичета, как можах да изпиша толкоз! Shocked Не се сърдете Praynig

Общи условия

Активация на акаунт