С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 481
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 420
Смешни са ми някои от вас,които нападат и направо квалифицират други хора,като неквалифицирани,неможещи или тем подобни,щом получават 500лв заплата-вие познавате ли тези хора,включая и мен?Как един човек си позволява да коментира друг и то без да го познава?В тези форуми се обсъждат често сериозни проблеми,ама такива теми са чесане на езици,просто защото без да познаваш някого го оплюваш до последно коляно.Веднъж ми беше отговорено,че някой ме познавал от отговорите ми-ако някой уважаващ себе си човек признае,че наистина познава другият по виртуалните глупости,които е прочел-съжалявам,че въобще общувам с някой в тези форуми-явно няма смисъл.
А,и към....mi6i-работя в голяма фармацевтична компания тук в Бг-и взимам 500 лв.Да ти се изясни ,че и в големите частни компании-международни при това-се гаврят с хората.Колкото до 10-те години учене и практика-вярвам в това-така е и редно-хората с по-голям стаж да вземат повече от другите-особено ако са и кадърни-тогава по тази логика,която Finty особено категорично  защити...-ти Finty,колко години имаш учене и стаж,като ти гледам годините,че не са далеко от моите?

# 421
  • София
...-ти Finty,колко години имаш учене и стаж,като ти гледам годините,че не са далеко от моите?

8 години учене, 9 години работа, от които 4 по специалността.
отделно - различни занимания извън основната си работа от около 10 години

каква информация дава това - никаква, както стана ясно в разговора по-горе

# 422
Фармацевт ли си?
Кръщелницата ми учи фармация, в4ти курс почна работа в аптека като помощник, 2 часа на ден, 40 часа на месец, срещу 300 лв. Говорим за София, без никакъв опит и все още без диплома. Така като гледам като се дипломира ще се изсмее на 500 лв. И между другото същата се отказа от медицина, макар че и там беше приета, тъй като прецени, че фармацията повече й харесва и й дава по добра възможност за реализация.

# 423
Хм,аз имам също 4 години работа по специалността,отделно 6 години учене(да,по-малко от твоите) и общо 8 години работа-разнообразна ,дето викаш Mr. Green.Не е много по-малко от теб,дава известна информация, за това  да не се квалифицират прибързано хората на неможещи,незнаещи,некадърни,и т.н.
Да,фармацията е добре по принцип.
НикиФин- Hug

# 424
  • София
....  да не се квалифицират прибързано хората на неможещи,незнаещи,некадърни,и т.н.

Аз не видях никъде да се квалифицират - но може и да съм пропуснала покрай страстите по темата  Laughing

Под това че нищо не значи изброяването разбрахте какво искам да кажа - зависи от много неща. Освен това - не е задължително да си висшист за да имаш хубава, интересна и добре платена работа

# 425
Защо трябва всяка тема да се обръща в спор ? Всеки има различно мнение от другия. Защо просто не си изкажете мнението по темата и да не спорите с другите .
А сега по темата : 2000 лв. харчим на месец са храна, заплата на детегледачка, горива, тоци, телефони, интернети.

# 426
....Освен това - не е задължително да си висшист за да имаш хубава, интересна и добре платена работа
Примери, моля? Аз не се сещам за никакви... Thinking
Не е задължително, но силно препоръчително. Добре платената работа върви задължително с добро образование. За ниско квалифициран труд никой не плаща добре (каквото и да значи това). Щото прочетохме вече тук в тази тема как се живее с 2 и 200 и как в първия случай (живот с 2) хората не мизерстват (според тях самите).  Crazy

# 427
  • София
Направо се чудя-едно пиле за 3, 4 хранения (при нас само за едно стига), пазаруване за седмицата 40-50 лева (при нас 20 лева всяка вечер в кварталното магазинче, без останалите покупки). Ако имаш и деца, си мисля, че 1800 лева от синдикатите ще ти стигнат на магия. Пък и за почивка не можеш да си помислиш. Явно всеки се простира според чергата си. Или статистиката включва и малките населени места. За София просто не виждам как може да се живее нормално с по-малко от 1500 лв (говоря за 4-ри членно семейство).

# 428
  • София
Момичета, никой не говори за добър или за лош материал, твърде много се персонализира въпроса...Всички сме на 100% съгласни, че в България положението е трудно, че заплатите и стандарта са по-ниски от тези в Западна Европа... Да, понякога се налага да се правят допълнителни усилия, за да се постигне определен стандарт...Майка ми е на 60 години, работи 8 часа, а след работа ходи и дава частни уроци. Баща ми на стари години реши да се реализира в чужбина. За да му признаят правото да практикува, на 60 години положи наново всички държавни изпити, плюс език и фармация. Лекар е.
Никой никому не омаловажава положените усилия, нито качествата като личност. И аз, и съпруга ми, сме на заплати, и двамата поемаме и допълнителна работа освен основната. Това означава жертвани уикенди, работа през седмицата нощно време, но всеки си преценява доколко има възможността и желанието да поема такива ангажименти. И аз в началото на кариерата си работех за 300 лв. и давах частни уроци по език, за да си допълвам бюджета... Винаги началото е трудно и изисква кански усилия, инат и амбиция, за да се завърти колелото. Споделям принципа "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ". В друга тема се обсъждаше дали деца или кариера... В случая аз съм предпочела учене и кариера. Жертви винаги има, всеки преценява какви да са те. Да чепкаме длъжна или не е длъжна държавата, смисъл няма. Оспамихме много темата, нека да се върнем към първоначалната й цел.

# 429
За последен път се вкл. защото не обичам, пък и нямам време да се заяждам. Никого не съм квалифицирала в постинга си, нито като кадърен нито като некадърен. Факт е че и в Бг има възможност да се реализираш и да изкарваш добри пари /поне до сега, де Confused/. Всички хора около нас са с добър бизнес и добър стандарт. За да успееш отдавна не е необходимо само да си учил. Работя с много хора /по-вечето успели/ в различни  сфери на бизнеса, явно е че някой са имали нюх, други са рискували, 3ти са много ерудирани и находчиви.
Аз общо взето работя това което съм учила, без стажа който имам универститета е почти 0.

# 430
  • София
Има и едно много важно условие - човек да е здрав. Ако на 30-40 години е с хронични заболявания няма как на 60 да продължава да е работоспособен.

# 431
  • София
....Освен това - не е задължително да си висшист за да имаш хубава, интересна и добре платена работа
Примери, моля? Аз не се сещам за никакви... Thinking

офис мениджър (не серкетарка), интернет дивелъпър, програмист, собственик на сайт, журналист, тв водещ, предприемач с частен бизнес в една ли друга сфера, и много други примери имам. Добрите мениджъри наемат хора, които доказано са добри в това което правят - по един или друг начин. Освен за професиите за които се изисква ценз, всички останали професии изискват знания и умения които можеш да получиш по много начини.

а колко много хора познавам които са завършили и изобщо не са работили по специалността си и са започнали на съвсем различно поприще ... но те са малко специален случай ще кажеш ти, въпреки че и тук има какво да се каже.

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 12:23 от Finty

# 432
Ами очевидно е, даже повече от очевидно, че някои много се палят и сипят обвинения и ирония. Естествено, че в моето семейство с 1 дете на 1.7г се яде в пъти по малко  от семейство с двама тийнейджъри- момчета. Какво има да му се чудите на пилето на колко яденета ставало ooooh! Всеки яде различно, има хора, които наблягат на месото, други на зеленчуци, трети на хляб, сандвичи и допълнителни закуски, четвърти пушат- изобщо свят широк, хора всякакви.

# 433
....Аз общо взето работя това което съм учила, без стажа който имам универститета е почти 0.
А без да имаш "университета", щеше ли да придобиеш стажа, който имаш?! Никога, нали...Никой не разчита само на образование, но то е в основата "да преуспееш". По цял свят се цени много доброто образование и се инвестира много в такова. 

# 434
Little wingles, без висше образование ако имаш нюх за бизнес се реализираш ..
не виждам защо ти е висше за да си добър ресторантьор, готвач, фризьор и много други

Абсолютно съм съгласна с милинка, че всеки си кове сам съдбата..
Давам два примера нас и братовчедка ми, която още преди време ми беше задала следния въпрос "Че ко толкоз работите, та толкова много ви плащат" .. - ИТ сектор
Сега тя счетоводител, той военен старшина работа от 9 до 17 часа, ритат стола и се прибират, събота и неделя са техни..
Ние - скъпото в кампания очичките му не виждам, Аз ако през деня нямам муза или клинтите дават зор приспивам детето и откарвам до 2-3 по нощите, а на сутринта малкия ме дига в 7. Понякога и при мен няма събота и неделя

Ето обаче какво виждат те в нас - "ооо само ти взимаш заплата, колкото двамата ни" .. смело отговарям "ДА" и допълнително гледам да си докарам даже, и квалификация да кача . Значи заплатата на скъпото ни идва бонус според  ТЯХ, според мен ама въобще не ми е бонус

Общи условия

Активация на акаунт