С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 367
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Пазарувам от Хит и Кауфланд и идобщо не се срамувам от това. Пазарувам и от Хранскомерс горепосочените продукти, смятам че са качествени и си заслужават парите. Не робувам на марки, опитвам лично и преценявам за себе си. Не купувам нещо, само защото е евтино или на промоция, нито защото е скъпо и марково

# 541
  • София
В общо линии мога да кажа какво е мнението на мъжа ми за обяда на работа. Не че не иска да дава пари за свястна храна на обяд, но се оказва, че местата с наистина свястна храна са малко. А и на обяд става лудница от наизлезли служители, а той мрази да чака седнал от стола в офиса на стола в заведението, иска да се разходи човекът. Не иска да яде боклуци, пък дори и в някаква квартална кръчма, където супата всъщност е направена с бульон-полуфабрикат. И накрая започна да си взема сандвичи от вкъщи. Поне са с някакво контролирано качество и състав. Не че тези сандвичи му излизат много евтино, но поне са приготвени с чисти ръце и не са мазни. Та, според него е много трудно човек да се нахрани свястно в София по време на обедната почивка, освен ако не си премести почивката в някакво извънпиково обедно време. Това е компромисен вариант. Салатите ги яде вечер вкъщи.

# 542
Finty благодаря за идеята!
Обичам ядки и плодове, и мед  но тях си ги ям бай дъ вей  Tired ( та дори по едно време имах проблеми с кг, но сега вече не  Crossing Arms но това е спам...)
И да,  за съжаление работя в Бизнес парка  Tired Tired Tired  ooooh!
Много ограничено място в избор на места за хранене... като всеки ден кръга за избор се стеснява за мен...

Не се съмнявам, че повечето пишещи тук работят интелектуален труд (много разтегливо понятие.... ) Peace и в сферата на услугите.

Пак се извинявам за спама  Blush

# 543
Аз те оборвам, не те карам да правиш като мен.
И аз те оборвам и не те карам да правиш като мен. Аз твърдя,че това, което пишеш тук, в голямата си част е НЕвярно. Няма обяд за 4,80 в ресторант в центъра на София. Няма режийни разходи за 2 апартамента в София до 250 лв месечно, които да покриват парно, ток, вода и пр. Няма пиле с достатъчно месо, което да нахрани 2 възрастни 3 пъти в 3 различни манджи. Плодове и ядки не са обяд, нито за възрастен, нито за дете.

Някои хора или са магьосници и сътворяват нещо си от въздуха едва ли не, или яко прекаляват с фантазиите.
Ей така мисля и аз.

# 544
За да се прекратят безсмислените количествени спорове най добре някой запознат да даде линк към рецептурник:) Така поне ще се знае колко е нормално да се яде, а че има хора, които ядат повече или по малко си е отделен въпрос.
За мен храната е удоволствие. Предпочитам нормална порция хубава балансирана храна вместо 4 черпака от казана с гювеча. Но както вече казах, аз копая канавки и имам по различни хранителни нужди Wink

# 545
В Кауфланд много стоки са с изтичащ срок на годност.
От ХИТ съм пазарувала два пъти и двата пъти изхвърлих всичко, освен вакумираните колбаси.
Ако това са рационализациите, да се присъединя- има сирене по 2,90 ,пилешки кренвирши по 3,00 ,кайма по 3,50 и т.н.
Също така 17 * е нормална температура за живеене.
500-600 ккал също е нормален калориен прием на ден.
Май трябва да мислим как да вървим напред, а не как да се върнем в годините на купонната система.Ако повечето от вас я помнят....

# 546
И какво значение има от къде пазаруваш, навсякъде масовите марки ги има ..
Аз лично държа на стоки от определена марка, за която имам добри впечатления.. Не виждам защо едно и също мляко, пиле или хляб трябва да ги купувам по-скъпо от Пикадили, ако мога да ги купя от кварталния магазин, Кауфланд или Метро на по-ниски цени..
Примери най-ярки мога да дам с течния персил в Пикадили 15,90, в Метро 10,50..
Пилешко филе Амета/ Пилко охладено  в кварталния е 9,20 лв, в Пикадили гони 11 лв ..

# 547
Ако със 17-те градуса визираш мен мога да ти снимам дигиталния термометър на асансьора- на 1вия етаж, на стълбището- днес беше 16.5 градуса. Нямаме радиатори на общите части.
У дома е 21 градуса. Бих могла да снимам и топломера си, и термометъра, но знам че няма да ми повярвате  Laughing

# 548
У нас сега е 17.6 , каква е връзката ... че сме някакви бедняци, които нямат пари за парно?

# 549
Не става въпрос за обиди.За мен не е нормално зимата да се гледат деца на 17* или да обяснявате колко е топло без никакво отопление.
Темата беше как да рационализираме разходите, а не как да мизерстваме .

# 550
А аз не разбирам защо не вденеш, че има различни сгради и уреди, които позволяват постигането на нормална Т ( за такава е общоприето 22 градуса, като оптимална за функционирането на организма и гледане на бебе, аз лично съм привърженик на малко по ниска през зимата и по висока през лятото )с различен разход на енергия? Нали затова се наливат милиарди за енергийна ефективност? ?И всичко това съвсем отделно от въпроса с краденето, който до голяма степен определя стойността на отоплението с парно?
Да, свекър ми живее през три улици, плаща тройни на нашите сметки и му е по студено.

# 551
Шайн, отдавна не съм си била вкъщи и от едни други разговори днес си поставих за цел да следя каква е темп у нас
след 11:30 като напече в стаите климатиците спряха да работят, Т само от слънцето от 21 стана на 22 градуса, климатиците се включиха чак към 16 часа, явно тогава чак падна под 21
Ако попиташ педиатър ще ти каже, че темп за отглеждане на здраво дете е
през деня 20-22, а нощем 17-18

АА щах да пиша и за изолациите, но Рокси ме испревари

# 552
Не става въпрос за обиди.За мен не е нормално зимата да се гледат деца на 17* или да обяснявате колко е топло без никакво отопление.
Темата беше как да рационализираме разходите, а не как да мизерстваме .

За мен е абсолютно нормално да се отглежда дете на 17-19 градуса през зимата, всъщност цяла зима температурата вкъщи не е била над 20 градуса. И не става въпрос за мизерия, а за здраве.
Това, че е и по-евтино е вторичен бенефит в случая Wink)) Точно както и с храната.

# 553
Рокси, първо не визирах твоя пост Stop.
Второ, много добре вдявам.
По-назад в темата се обсъждаше колко е нормално да се живее без отопление през нощта през зимата Stop

# 554
Ма защо да не е нормално, Шайн, кой казва кое е нормално?
Спането на по-ниска температура е доказано здравословно, а сънят е по-дълбок и т.н.
Не става в-с за 10 градуса, аз специално нагласям температурата нощем на 17,5 градуса.
Денем държа на 18,5-19 градуса. Какво общо има това с рационализирането на разходите не разбрах?

Общи условия

Активация на акаунт