С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 100
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 1 080

Ако е ядрен физик - също (да ти кажа според мен ако си дадем сметка, че това е доста по-различно от това да си учител по физика в даскалото, ще се подсетим, че всъщност тия хора със сигурност вземат немалко пари).

о, ами ако не друго то поне много скоро ще отида при прекия ми начакник (при собственик не мога, защото фирмата не е българска) и ще кажа: "Абе няма ли на мен скоро да ми се вдигне заплатата?" И така колелото ще се завърти.

За съжаление ядрените физици (нямащи нищо общо с учители) не взимат много пари, познавам такива, но това е в страни от темата.

Също така не се надявай много шефа ти да се трогне от по-високата заплата на еди-кой-си от твоя бранш и да увеличи твоята.
Но щом смяташ, че ще ти е полезно питай си хората тук, кой какво работи, може и да ти кажат  Laughing

Това дето казвам кой колко взема не съм имала предвид хората да си цитират ЕГН-тата или конкретните суми до стотинка. Просто разликите на места бяха направо стряскащи и затова зададох въпрос с подтекст "Какво работите, вие бе хора". Моля някой да не се обиди или да смята, че очаквам някакви конкретни данни, надлежно калкулирани  в таблички. Извинявам се ако някой е разбрал така въпроса.
Ние с моя приятел живеем при неговите родители. Те настояват да ни плащат тока и другите разходи (защото така виждат това да обичаш детето си. Глупост пълна, ама те си знаят. За мен резултатът е само, че разлигавят още повече сина си, с който аз по стечение на обстоятелствата живея) И ние с него с нетен доход 1300-1400 не се оправяме само за храна и другите работи. А нямаме дете. Но имаме твърде нагли разходи (особено той  Laughing) Затова аз си знам, че имаме не трески, а цели греди за дялане.

Лу,що се отнася до искането за увеличение...то не съм имала предвид да кажа нещо от сорта "Щото едикой си от bgmama ми каза...". Просто си искаш и толкова. Или по-точно питаш. Пък ако прекият ти началник няма възражения към теб....ти със сигурност  знаеш, някои фирми наблягат доста на едно такова малко алаамериканско допитване чрез анкети от рода на "Как смяташ, че се справя твоят пряк подчинен" и тия неща се питат официално, имат си точкова система и т.н ..и на базата на попълненото там се предвижда или не увеличение на заплата.

# 1 081
Стефка, пак няма база за сравнение. Аз, примерно, работя в специфична област и отделно имам няколко допълнителни занимания. Съпругът ми - сущо.
Не може да се сравнява със семейство, което работи само нещо конкретно или "стандартно".
Иначе, живеем сами и никой не ни помага с нищо финансово (не броя подаръците от бабите за децата и някой и друг зарзават от вилата, защото за последното мъжът ми доста помага на свекърва ми)...
Ти в коя област работиш? Доколкото знам има доста статистически данни по професии - не помня, но в теми тук съм виждала и линкове към такива данни...

# 1 082
  • somewhere over the rainbow
... ние живеем с 850 лв. на месец тричленно семейство, от които 200 са за кредити и лизинги. Живеем с всичко необходимо за един що годе добър живот, дам. С 1500 ще живеем много добре, даже отлично.

Бих искала да се запиша на курс при теб Hug. Става ли?  Laughing
Laughing Що да не може, нали викате, че трябва да търсим начини да увеличим доходите Hug

# 1 083
N_A_N™, ако и в София успяваш с този бюджет - пиши ме и мен на курс.  Mr. Green

# 1 084
Azaf, да ти кажа не твърдя, че съм гранде специалист. Никак даже. Но това не пречи да си знам горе-долу как вървят нещата с плащането и другите хора как си харчат парите. Аз съм най-обикновен фактурист. Е, сега като казвам така не разбирай да пиша фактури на кочани с индиго между листовете. На практика и нищо не пиша де. Работата е с една версия на САП, която изисква от мен да кажа кое именно искам да се фактурира, от кое място, с  каква дата за документа, къде трябва да се насочат парите и т.н. Не е сложно. Не казвам, че заслужавам 3 хилядарки заплата, но да си знам де горе-долу накъде  е другият народ, та и аз натам. Иначе съм завършила семестриално Бълг. филология (от която нищо вече не помня) и не искам да го завършвам, защото от даскалство пък съвсем няма да я прокопсам.
Иначе  да ви кажа още щом се прибера в нас ще надам вой как тук някой казал, че жените трябва да купуват по 4-5 чифта обувки на сезон. И как едни хора и дете гледат с 850 лева, а той само харчи за маркови дрешки и на фона на някои от нещата дето съм прочела съм се почуствала малко като "безпътник" (демек ден да мине, друг да дойде, че по-лесно) smile3525

# 1 085
  • София
и мен  Peace
наистина, всеки се простира според чергата си, но от храна няма как да спестя Peace и то при положение, че мноооого рядко хапваме месо. преди половин година ги смятах около 800,00 само за храна, а сега с инфлацията ... не виждам как ще стане. сега ядем двама, а 3-членно семейство - много ми е интересно  Thinking но си заслужава - за курс - заделям от ...  newsm78 ще преценя  Wink

# 1 086
  • sofia
Ние с моя приятел живеем при неговите родители. Те настояват да ни плащат тока и другите разходи (защото така виждат това да обичаш детето си. Глупост пълна, ама те си знаят. За мен резултатът е само, че разлигавят още повече сина си, с който аз по стечение на обстоятелствата живея) И ние с него с нетен доход 1300-1400 не се оправяме само за храна и другите работи. А нямаме дете. Но имаме твърде нагли разходи (особено той  Laughing) Затова аз си знам, че имаме не трески, а цели греди за дялане.
Брат му на моя мъж има съпоставим доход с мъжа ми. Не плаща сметки (аналог на вашето), храни се основно навън, фръц-пръц насам натам и не му стигат. Действително не си е оптимизирал разходите и не може да си прави сметката (верно че от няколко месеца не ни искал пари, но си беше практика).

# 1 087
Брат му на моя мъж има съпоставим доход с мъжа ми. Не плаща сметки (аналог на вашето), храни се основно навън, фръц-пръц насам натам и не му стигат. Действително не си е оптимизирал разходите и не може да си прави сметката (верно че от няколко месеца не ни искал пари, но си беше практика).
Ами така е, да ти помагат на 30 години все още (пък даже и под 30) си е много лошо. Аз се опитвам да убедя в това родителите му. Да не плащат постоянно сметките за тока и да му сервират и пенасят вечерята, защото го разлигават и той единственото, за което мисли като си вземе заплата е как да си купи маркови парцалки (не че аз не мисля, но не съм толкова вдадена). Но те не го разбират така. "Да ви помагаме докато можем.". Не схващат, че така вредят. Впечатлена съм от момичето дето кара с 850 лева и имат дете. Ние както сме я подкарали без дете 1300, ми естествено, че ще ни се струва, че е  адски страшно (моят приятел мисли така) да имаме дете. Хубаво е човек да попрочита тук и таме. дава си сметка къде се намира и какво е постигнал

# 1 088
Е тя и не е казвала,че в София може с толкова пари.Въпреки,че аз също съм от малък град,но 650 лв след плащането на кредита е абсурдно да ни стигнат. Не,че разполагаме с много повече,но все пак Thinking

# 1 089
  • somewhere over the rainbow
Не бе, не съм от София ... за съжаление. Аз съм комп. програмист /и съответното вишу/ и съм безработна. Кой ти търси тук такива индивиди ooooh! Ама виж, в София е друго, като гледам кви пари взимат програмистите, се чудя дали да не стягам багажа. Мъж ми е военен. 8 стотака - това е.
Та изводът е, че изкарваме малко, щото не сме в София, а не че харчим малко, щото не сме в София Peace Душ-гелове Дева има и там Whistling

ПП. Иначе предлагам курсове веднага, кой бяга от парите Whistling

# 1 090
Е не претендирам, че съм права де, но мисля, че някой мн точно го беше казал, че разликата м/у обувка за 50 и 500лв е 450лв.

Не си права естествено. Който не е носил обувки за 5 стотака, а само такива за 50, моля да не се изказва неподготвен.
И аз преди 4-5 години като дадох 150 лева за Geox, си мисех, че това е върха на сладоледа. По-късно разбрах, че съвсем не е така. Има разлика не само в цената , повярвайте ми.

# 1 091
Марадона, не е много кавалерско да се хвалиш пред жени, и то с обувки  Crazy Crazy
Просто не мога да повярвам, че чета мъж, който разяснява на жени какви обувки си е купил...

# 1 092
Марадона, не е много кавалерско да се хвалиш пред жени, и то с обувки  Crazy Crazy
Просто не мога да повярвам, че чета мъж, който разяснява на жени какви обувки си е купил...

Ами ако искаш да ти разкажа как миналата неделя се надрахме като прасета в Мърфис заедно с Кретена и Боксо, и как последният се сби с некви безпричинно на излизане... Искаш ли?

# 1 093
Напомни ми следващия път като те видя, да те бухна в десятката с едно токче на Криция Mr. Green

# 1 094
Напомни ми следващия път като те видя, да те бухна в десятката с едно токче на Криция Mr. Green

Десятка е само когато излизам от леденото море. А от криция става минимум дабъл.

Аре чао за сега. Отивам да поркам с един френд и  да си говорим за пички.

Общи условия

Активация на акаунт