НОЕМВРИйско бебе вече "пее", рита, маха и се смее!

• 11 157
  • 292
  •   1
Отговори
# 255
здравейте мами да ви се оплача какъв ужас преживях преди малко.Малкия се събуди и му дадох водичка и като се задави.....10 мин не може да си вземе въздух веднага го обърнах и започнах да го потупвам по гръбчето,но без резултат побърках се и друг път се е задавял ,но не така изпаднах в паника помислих че няма да се оправи милото.10 мин го потупвах и никакъв резултат кажете нещо друго може ли да се направи освен потупването?Сега съм в ужас как ще му дам да яде да не се задави пак много мее страх досега такова нещо не ми сее случвало,то беше някаквъв ад само ако бяхте му видяли лицето как се мъчеше милото а аз не мога да му помогна... smile3518 smile3518 smile3518дали може в такъв случаи и нещо друго да се направи?Сега се успокои и заспа ,но много мее страх като огладнее как ще му дам. newsm17помогнете с някои съвет ако можете моля ви!Направо цялата треперя от страх така се уплаших.

# 256
Айде поне транспорта да не го мисля!

Ох, мами, много май съм настинала- цяла нощ не можах да спя, добре че поне Т нямам. Не знам дали е параноя, но ми се струва, че очичките на Рая също блестят- явно няма да слагаме ваксината днес. Нашият тати не можа да се освободи да заведе детето при педка, а аз не смея сега, че съм болна, а там ще има бебчета за консултация... изчаквам до следобяда- дано не вали по-силно, че да мятам момиченцето си в количката и да ходим на лекар- поне педито ни ми е и джи-пи и мисля да направим 2в1

все забравям да питам- болничния след раждане, дето ми го издава педиатъра, изтече преди 2седмици някъде- трябва ли да правя нещо сега, или автоматично ми се оправят документите да си получавам майчинските? Все забравям да питам педка, сигурно и днес пак ще забравя, затова ви питам вас...

Нана, някъде бях чела, че с кърмата не мога да предам натинка, но трябва да не и дишам в лицето... ама ние като сме затворени денонощно в една стая двете не знам дали има полза от маската, ама за всеки случай..
Ох, моля се да е само настинка, а не- грип, и да не го лепна на детенцето ми  Praynig Praynig Praynig... А тя милата как ми гука и иска да я гушкам и да си играем, ама аз веднага след хранене я оставям в кошарата сама с играчките, но не и е интересно- иска да си говорим...

# 257
  • Монтана
vaninha когато така се задави дете го хвашаш за краката с главата на долу и го стръскваш да повърне без значение дали ще ти е на килима. Това го знам от лекар и съм го пробвала на една комшиика така се беше задавили чак започна да посинява а тя милата припадна от страх добре че влезнах на време да оправя детето.
Дано на никой не се случва.
Didi_83 трябва да отидеш във фирмата и да попълниш две декларации носи си и пресниман акт за раждане на детето. Вчера се занимавах с това.

# 258
Didi_83 трябва да отидеш във фирмата и да попълниш две декларации носи си и пресниман акт за раждане на детето. Вчера се занимавах с това.

Мерси, значи и до там ще трябва да се мъкна.... Sad

# 259
Таня, за какво са необходими тия декларации и акта за раждане? Нали по новите правила сме в болнични до една година, дотогава мисля, че само трябва да си взимаме периодично болничните, нищо друго. В майчинство влизаме след едната година.

# 260
vaninha при друг такъв случай стискаш нослето за кратко, то бебчето така си поема въздух през устата и заплаква и готово-при мен действа безотказно Peace
За тема на ноемврийките от другия месец трябва май да им пускаме Rolling Eyes

# 261
Момичета, много благодаря за всеки един отговор Hug Много сте милички.

Успокоих се, че не съм направила нищо грешно. Че и свекито ще мога да инструктирам.

За Бочкото, видях от октомврийките, но и аз го ползвам просто защото прочетох, че се отмивал добре и не вредял на децата.  Май не съм забелязала нещо да е навредил, наистина, ама то като ще става беля....

За срещата. Аз навсякъде ходя с Ники и си мисля, че който иска и може, може да дойде с мъжо. Е, аз нямам и книжка, та той ми е и шофьор Laughing То май първоначалната идея беше да сме с мъжете. А от помощ сигурно Пепена ще има нужда, ако мъжът и е заминал до тогава. Ellee, сериозно да се замислиш да идваш и да не си измисляш оправдания. Казвам го специално за теб, че да не кажеш че сте двете с Никол и няма да дойдеш.

На мен ми издадоха болничен от 1.11.2008 до 13.12.2008. Платиха ми го на 6.01.2009. След това издадоха болничен от 13.12.2008 до 11.02.2009 и от там нататък работодателят подавал някаква декларация за майчинските.

Е то 6 отговора бяха публикувани, докато аз пиша и приказвам по телефона.

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 13:12 от Бубе

# 262
Добър ден  Hug Peace
  БУбе и аз пера със течен прах и слагам две капачки в отделението за праха,нямам оплаквания изпира добре.Мисля че се ползва както обикновения прах само трябва да прочетеш отзад за кое пране каква доза е необходима.
А за болничния не съм много на ясно ,но нашата счетоводителка ме накара предваритвлно да попълня някаква декларация и копие от акта за раждане,които и трябвали на по късен етап,но не искала да ме разкарва допълнително.
    Аиде лек и нерелвнив ден на всички smile3525

# 263
  • Монтана
Fairy не се вземат повече болнични защото след изтичане на 3-тия болничен до 410 дни се води отпуск за отглеждане на малко дете затова се и подават тези декларации.

# 264
  • София
Бубе като прочетох се зачудих защо специално мене визираш Simple Smile Аз обаче още от сега ви казвам, че ако стане реалност тази среща най-вероятно няма да дойда. Но ще си чакам снимките  Mr. Green

# 265
Бубе като прочетох се зачудих защо специално мене визираш Simple Smile Аз обаче още от сега ви казвам, че ако стане реалност тази среща най-вероятно няма да дойда. Но ще си чакам снимките  Mr. Green

Щот съм те взела присърце Joy. Слабост. Какво да правиш Wink

Това намерих за майчинските.
След 42 дни от раждането педиатърът на детето издава отново болничен, който трябва да е придружен с декларация за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане. Отново счетоводството на работодателя трябва да подаде докумените в НОИ. След изтичането на 135 дни болничен, подавате молба при работодателя за 315 календарни дни отпуска, които той няма право да откаже. С тази молба, попълвате и молба декларация за изплащане на обезщетение за бременност и раждане за остатъка от 135 до 315 дни отпуска до НОИ, прикрепяте копие от акта за раждане на детето и работодателят отново ги подава в НОИ.
Четвърти етап:
След края на 315-дни имате право на отпуска до навършване на 2 годишна възраст на детето.

# 266
  • София
Бубе  hug  remybussi

# 267
Декларации се попълват, за да се удостовери, че не си си дал детето, че е живо и т.н. и се прилага и актът за раждане. Но може да ти се прати всичко и да не разкарва човек до офиса. На мен всичко ми дадоха предварително.
Иначе Таня е права - това вече не са болнични, а отпуск за отглеждане на дете.

# 268
Ха здравейте и от мен!  И мен ме бройте за срещата само че с мъжо щот съм пишман шофьор Embarassed.
 Бубе и Мъри, това е според стария ред за майчинството, сега има някаква нова декларяция която се попълва за заварените мами, ако някой знае повече да даде инфо.
 Айде че моята госпожица ревна.

# 269
ох с тея болнични!!!
мен нали  от фирмата ми играят сечено и само ме разиграват ама накрая така ще ги наиграя че ще видат гръмотевици посред ясен ден #2gunfire
болничния от болницата ми го изплатиха преди два дни защото ми го върнаха няколко пъти понеже "умната"ни счетоводителка ми е писала повече работни дни отколкото има в месеца smile3555а другия който е от ЛЛ на детето ми го върнаха и него защото не бях попълнила декларацията.От фирмата ме накараха сама да си я търся в интернет и да я попълня.декларацияте беше Приложение1 към някакъв член ама 3 ли беше 4 ли,немога сега да се  сетя.И сега съм сигурна че пак ще ми го върнат за нещо

Абе всичко е да ми правят на пук

Общи условия

Активация на акаунт