НОЕМВРИйско бебе вече "пее", рита, маха и се смее!

• 11 161
  • 292
  •   1
Отговори
# 270
Аз докато се наканя то добър ден е станало  Simple Smile
Може ли някоя да ми помогне от кърмещите мами? Имаме следния проблем и то от около две седмици и незнам какво да правя. Храним се на поискване, като през деня млякото не му стига и го дохранвам с изцеденото през нощта, когато направо преливам. Незнам как изобщо се получи това, но след цокане, Майки изяжда по 100 мл от шише  Shocked, а преди не беше така. Опитвам се да изцеждам през деня за да стимулирам лактацията но не се получава, направо вече не мога да я гледам тази помпа #Cussing out
Та ако има нещо което може да се направи, готова съм да опитам  Embarassed
Много ви се радвам за срещичките ви, особенно за тази националната  Grinning Ще изчакам да определите датата и може и ние да се постараем да дойдем, че нещо много ми се идва, дано е само по- топличко времето  Praynig
Хайде ние отиваме на разходка, че едно слънце се облещило тука, дано не се скрие.
Хубав ден на всички пожелавам  Heart Eyes

# 271
хохо и от нас.
Аз докато се похваля, че не ядем нощем  и пак се почна...дано е временно.
За майчинските и аз подавах някаква декларация, но незнам дали за една година или старата, трябва да питам...
За Бочкото - ползвам го защото чух от някъде и на принципа на овцете...
Хайде лек ден!

# 272
Цитат
Бубе и Мъри, това е според стария ред за майчинството, сега има някаква нова декларяция която се попълва за заварените мами, ако някой знае повече да даде инфо.

Ами кой да им актуализира инфото! Гледхте ли снощи абсурда за майката с близнаците. Никой не знае какво се прави, за да си получи жената по 100 лв за дете. Оказа се, че ТВ-то им давали инфо в кой брой на Държавен вестник било публикувано решението. #2gunfire

Латиша, не че съм много задобряла в кърменето, но само като слагах Яна през час на гърда ми се увеличи млеконадоя Wink, но пък ти нощем имаш.... Феъри да каже

# 273
Tania821 изчисти си кутията да ти пиша.
Ние снощи заспахме в 2 часа, но пак е по добре от 3(както направи предната вечер). После че ви дочета.

# 274

Намерихте му лесното вие Laughing Laughing

laticia, да почнем с по-лесното, как разбираш, че не му стига през деня? Нощно време през колко часа яде, денно - през колко? И от двете гърди ли яде?
Пиши за тези неща, пък ще  видим нататък Wink.

# 275
Ех, свършила е детската консултация, та сега се стягам да ходя до поликлиниката да ни видят, че...
ама то вали една гадост дъжд+сняг...
кола нямам, такситата ми отказват  #2gunfire, защото поликлиниката е на една спирка разстояние, т.е. 7-8мин пеш, но...
стискайте палци да не се орезилим съвсем в това време Praynig

# 276
Didi_83 пазете се, а тея таксиметрови шофьори fight
За националната среща и аз ще чакам да определите дата и мен също ще ме броите с татко smile3521
За тея блнични-трябва да си Шерлок Хоумс  smile3530за да разбереш всичко, а дори и тогава пак ги бавят мноооооооооооооооого, казали са от 10 до 15 дни, но не минават по-малко от 20 #2gunfire

# 277
Диди дано се оправиш бързо, че много неприятно Hug
За болничните и аз да се оплача, че сме пуснали документите на 11.01 и още няма нито един лев преведен #2gunfire а относно документите за майчинството и аз попълних.

# 278
Fairy значи през деня яде на около 2 часа, 2 часа и половина като изяжда и двете страни.Последното му хранене  е кам 9-10 часа, от там около 3-4през нощта и вече в 6-7 сутринта, Като последните две яденета изяжда само едната страна а аз цедя другата за да ме облекчи. Разбрах че е гладен по това че започва все по-начесто да се храни, на един час например и по това че спря да наддава. Те нали тука на седмица ни теглят и за последните две седмици наддаде някакви си 140-160 грама, при което консултантката която е там ми каза да го дохранвам и да не го оставям да ми виси по един час и след малко пак. Също така, каза че е вече голям и вместо само да цока, трябвало и да играе. То детето си ирае де ама или е много лаком или наистина не му стига  newsm78. Когато го оставя на някой да го гледа за малко, изяжда по 230-250 мл  Shocked  
Та незнам какво да пеавя сега, но изобщо не ми се иска да започвам с дохранването с АМ  Cry Ще направя каквото е по силите ми и ще опитам всичко, което ми кажете. То кърменето за мене винаги е било голяма хамалогия, още от родилното съм само с помпата да стимулирам и до тука някак си я докарах  Praynig
Бубе аз съм от Силистра и много мило ми стана като го спомена  Hug

# 279
 laticia, 230-250 мл е страшно много за бебе на такава възраст! Дъщеря ми беше на година и три месеца, когато изяждаше по толкова и дори тогава ми направиха забележка, че е твърде много.
Аз по принцип не съм привърженик на това да се ограничава детето в храната, но при вас май е наложително Simple Smile.
Бебетата имат фази на растеж, когато задължително превисяват на гърдата, за да стимулират лактацията, затова защо не опиташ два-три дни да го оставяш толкова, колкото е необходимо да яде - колкото често и колкото дълго иска. Ако е фаза на растежа, след два-три дни ще имаш много мляко, а той ще престане да иска да яде начесто. Ако е недостиг (но няма логика, по това което ми обясняваш) винаги можеш да започнеш дохранването, за два-три дни нищо няма да му стане Simple Smile.

# 280
Латиша, аз от там идвам (от дохранването де Laughing). Сега просто не се изкушавам. Онзи ден дадох веднъж, че положението с гърдите ми беше критично, но се оправихме. Решила съм, дори да не е наддала достатъчно, да се съглася с педиатъра, а да се опитам да продължим на кърмене. С помпата почти нищо не става. Нощес се опитах да изцедя, че пак ми се запуши канализацията, но така и нищо не пусна. Цяла нощ, а и сега, сме си вързани двете да оправяме положението.

А за Силистра, за съжаление не останаха много хора там. Много си го обичам този град. Там завърших полу-висшето си. Най-милият спомен-мирис на липи, пържени тиквички и кюфтета. И дунавската градина с цъфналия гирлянд. Малейййй, съвсем се отнесох Embarassed

# 281
Бубе, как ти е канализацията? аз май пак го закъсах, тоя път с другата цица. след като малкия яде, имам малка бучка под зърното, която не се разкарва нито с помпа, нито с ръце, нито с топло.... за капак малкия пак е целия в пъпки, пуснахме секрет за изследване, в понеделник ще е готов, и ако пак са стафилококи... мастита пак ми е в кърпа вързан. ако пак стане като миналия път направо ще откача.

# 282
Привет! kaffeetrmker_2 newsm32
Дано днес малкото чудо се сети, че може и да спи.  Praynig Praynig Praynig

Диди, Praynig Hug

Бубе, аз докато се събудя и те са ти отговорили за праха. При нас вярно че и пералните са различни(няма отделение за прах), но праха се слага, а след това и дрехите-всичко е на едно място.

Латисия, аз не мога да ти дам съвет, но мога да споделя опит. Аз имам много опит в цеденето и малко в кърменето.  ooooh! Ако за едно денонощие само цедя на всеки 3 часа -изцеждам по 200мл.(на 3 часа), но ако кърмя на 3 часа и цедя другата гърда кърмата намалява, а ако кърмя на 2 часа и се опитам да цедя другата гърда кърма почти няма. Според мен принципа на кърмене и цедене е различен. Забелязах, че когато кърмя кърмата ми слиза колкото пъти сложа бебето(на 1,2,3... часа), при цедене слиза само веднъж. Според мен това че не изцеждаш между кърменията не е критерии, то цеденето по принцип не е критерии. Само с помпа няма как да стимулираш лактацията. В болницата ми бяха казали, че няма по-добра помпа от бебето.

Валя, аз този  stork-boy се чудя къде е за да го  #2gunfire, а ти пък бързаш да се радваш,  Joy нали знаеш чичо доктор каза 2 години почивка.  Whistling

# 283
Здравейте момичета , някой беше питал за декларацията , която се попълва след последния болничен ,ето аз от тук я изтеглих http://dokumenti-noi.hit.bg/ -, освен това написах и една молба свободен текст до управителя за разрешаване на отпуск за бременност и раждане за разликата от 135 до 410 дни  , тези 2 неща плюс копие от акта за раждане на детето се носят в нои от счетоводителя .Поне мен това ми казаха и накараха да попълня.
Пожелавам на всички една спокойна вечер и повече сън Hug

# 284
  • На топло...
Диданка, Hug, дано се размине Praynig!

Латисия, много хубаво са ти казали момичетата да не се тормозиш! Съвсем добре си наддава детето... Аз много се бях притеснила за моя синковец, че само суче по цял ден, а не наддава (поне не видимо). Теглех се със и без него на кантара да видя орентировъчно колко тежи, то и на консултацията толкова излезе,... та не беше много и се панирах. Отворих сайта на немците да видя препоръките на Комисията по кърмене (а тя се съобразява със СЗО) - от 20 грама на ден нагоре проблемът е равен на нула!!!
А Йоши също яде като Майки и денем, и нощем (само дето не доизцеждам другата гърда, оставям я пълна, вече и не ми се препълват така до пръсване). До обяд изсуква "всичко насъбрано от нощта", дреме, яде, дреме, яде, дреме малко повечко, събира се пак малко и айде пак нон-стоп ядене до вечерта, когато заспи без вече да се буди толкова Crazy...
Споко значи Hug!
Юле, за цеденето и аз така мисля... В началото само цедях, нали нямах бебе докъм десетия ден, изцеждах по 150-160 мл. на 4 часа. Сега ако тръгна да цедя, до толкова бих стигнала само при препълнени гърди от през нощта, иначе има-няма 20мл. newsm78. Но бебето цока и преглъща и през час шумно-шумно,... тъй че никво цедене за мен не може да замени бебето Naughty!
... А почнеш ли да дохранваш най-много да си намалиш кърмата newsm78...

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 18:03 от nanunana

Общи условия

Активация на акаунт