Машина за хляб - 14 част

  • 68 488
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 59
Момичета newsm20
Утре ще направя поредния опит с козунак, ако не стане Tired няма и да пиша, но ако стане ще се хваля bowuu
Аз си купих везна, но после от Кауфланд си купих каничка която е разграфена за течност, захар и брашно. Peace
Гледа мъжо вашите козунаци и вика айде и ти направи такъв newsm22, какво да направя като все не се получава. Сега ще опитам и аз да го пека във фурната
 fingerscrossedстискайте палци!

# 181
  • Мнения: 9 785
А аз имам един въпрос не по машинката, но пак машинарийски - някой ползва ли везничка електронна такава за мерене на брашно примерно, захар и тн..? Защото вчера гледах някаква в Кауфланд и понеже откакто имаме машинка вкъщи нещо ми е станало та съм се разготвила много иии много ми се иска да си взема Sad някой ако знае хубави модели, не много скъпички и специални - просто ми трябва да си върши работата:) Утре като се прибера ще ви чета дали сте предложили нещо:)

А козунака го бях броила за закуска, но с мама вече стабилно го подпукахме! Пак да благодаря за всичките съвети и рецепти, които сте давали!!  Grinning

Аз си купих ето тази http://megashop.bg/techno/product_info.php?products_id=2341
Много ми харесва и съм много доволна.

# 182
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 146
Гледа мъжо вашите козунаци и вика айде и ти направи такъв newsm22, какво да направя като все не се получава. Сега ще опитам и аз да го пека във фурната


Не пускай мъжът ти да гледа във форума  Joy

# 183
  • Мнения: 438
Момичета, пропуснала съм,че има нова темичка.
Но не мога да прорусна да честитя успеха на чушчица-Браво! Все така успешни да са произведенията ти и да радваш домочадието у дома!

# 184
  • София
  • Мнения: 4 519
Да се оплача - спретнах нов козунак, защото стрия почти го изядох. Стана страхотен на вид. Пак го пекох във фурната, за да не се залепи на капака на машината. Та тамън го извадих - парещ и уханан и се сетих, че не съм му слажила грам захар в тестото. Наръсих го отгоре, ама като се има предвид, че е по-висок от една педя....

Та така. Направих чуден хляб със стафиди. И с прекрасни конци, де.

# 185
  • Мнения: 11 607
Рая, Рая.....мажете на закуска обилно с мед......И кой като нас ще яде козунак с мед! И се благодари,че не си сложила вместо захар - сол...Че аз за едни гости преди повече от 10 лета бях направила кекс със сол......

Пропуснах много писане...На всички сполучливи опити за козунак - поздравления! Нищо не съм разбрала аз...едно парче поне нямам в пощенската кутия......На всички не чак толкова сполучливи опити - опитай отново - така пише на едни лотарийни билети...Явно такова се е паднало и на вас.....

И моля ви се...Великден е далеко...Да не забравяме,че темата е машина за ХЛЯБ, а не машина за КОЗУНАЦИ.... Joy Joy Joy

# 186
  • Мнения: 3 271
Маме, верно много козуначено го подпукахме.
Нито съм ви чела, нито хляб съм правила тези дни. Нас ни удари кризата в Канада, мъжа ми го отнесе третата вълна на съкращенията и още сме в лек към умерен шок и чуденки какво да правим. Аз пък като капак лепнах някакъв бацил същия ден, може и стреса да помогна и вече 2 дни съм парцал и нито ям, нито готвя Sad
Наоплаквах ви се, но исках да ви кажа защо не пиша.

# 187
  • Мнения: 459
Stasita чак сега влизам и ти виждам въпроса. Аз сложих около 350гр в контейнера с останалите продукти и оставих капака на машина отворен. Добавях постепенно брашно, докато се оформи хубава еластична топка. Може би около 500-600 гр брашно отиде. Милинките са страхотни - опитай, няма да сбъркаш.
Милена много е лошо, това което пишеш. Пожелавам ти да се оправиш бързо и дано късмета ви проработи и да се оправят нещата. Нали знаеш - това, което не ни убива, ни прави по-силни! Стискам ти палци и късмет!!!  newsm17

# 188
  • Мнения: 321
Момичета, пропуснала съм,че има нова темичка.
Но не мога да прорусна да честитя успеха на чушчица-Браво! Все така успешни да са произведенията ти и да радваш домочадието у дома!
много ти благодаря за похвалите и пожеланията. Сега съм нещастна,защото не успявам за кача снимка и да ви покажа и другите си постижения. Направих хляба на полин-а на програма сандвич и стана фантазия.виенските кифлички и нищо не мога да покажа. Чета ,чета и не успявам да се справя със снимките. Съпругът ми обърка нещо и защото е компютърен гении като мен ,нещата окончателно се запецнаха. Mr. Green Mr. Greenа ,така искам да ми видите продукцията!!!

# 189
  • Мнения: 62
Момичета, моля за съвет Praynig Искам да направя козунак, но нямам машина за хляб и ще меся на ръка. Някой правил ли е на ръка козунак, колко време трябва да меся и трябва ли да правя почивки в месенето- гледам, че вашите машини месят на няколко пъти с почивки.  И колко време трябва да втасва при условие, че не е в машина? Ще съм ви много благодарна за всякакви съвети относно козунаците  bouquet

# 190
  • Мнения: 11 607
Милена, съжалявам за това, което прочетох за вас...Нормално е......За нашето семейство миналата година имаше криза, нищо че сме в България...Много трудно го преживях аз.......Обаче и слънце изгря за нас най-накрая.....Не допускайте проблемите да станат по-големи от вас и да ви командват. С кризите е така с различни наши приятели от Англия, Испания...И те не ни казват розови неща за страните си и семействата си....Освен една силна Hug Hug Hug, да не унивате и да гледате напред, нищо друго не мога да кажа...Защото знам,че е много тежко...Но има и по-тежки моменти в живота на човек, така че...това е преодолим успех. Здрави нерви и търпение ви желая докато дойде и вашето разрешение на проблемите. Peace


feya meya аз съм месила на ръка. Принципа за топката важи и тук. Усеща се на ръката, меси се докато спре да лепне тестото. Продължително и дълго меси, удряй в масата тестото. Не почива тестото. Втасването е обичайно. Гледай да е топло у вас - от-до! От започването, до слагането във фурната. Топлината е особено важна за козунаците. През целият процес. Всички продукти да са на стайна температура. Еластично, стегнато, не лигаво тесто трябва да стане. Успех!

# 191
  • Мнения: 62
Мама Цоцоланка, много ти благодаря Hug, дано имам повод да се похваля Grinning

# 192
  • Мнения: 5 873
Докато се запиша,вие 13 страници сте изписали. Crazy
Страхотни козунаци,страхотни конци...... Hug

# 193
  • Мнения: 321
Мило Миленче,желая ви бързо преудоляване на трудните моменти в живота.Мисли само положително и не позволявай на временните неприятности да те сломят.  С добри чувства и обич....  

# 194
  • Мнения: 4 358
Ох много пишите и още повече готвите.Не сварвам #Crazy
Милена и от мен Hug Hug Hug.Дано скоро всичко се оправи при теб.
Рая, Рая.....мажете на закуска обилно с мед......И кой като нас ще яде козунак с мед! И се благодари,че не си сложила вместо захар - сол...Че аз за едни Да не забравяме,че темата е машина за ХЛЯБ, а не машина за КОЗУНАЦИ.... Joy Joy Joy
Абе то така ама кажи как да не похваля чудните Виенски кифли на Наталина

Пека и хляб да не кажете, че само кифли махам hahaha.
Ама него какво да го показвам newsm78 съвсем обикновен.

Общи условия

Активация на акаунт