Машина за хляб - 14 част

• 68 108
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
katiABV,при мен се получава хляба така, когато заменя водата с прясно мляко. Прилича повече на козунак, отколкото на хляб, но е вкусен. Ти направи ли промяна от стандартната рецепта със сухо мляко?

Шококо,милинките изглеждат много апетитно. Като от едно време...ех, спомени....

Тц. С вода го правя... и пак става така по някога. Не мога да разбера кога...

# 646
Ето моята втора доза кифлички с мармалад
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/53af5c … 7d6248e/ssl21208/

# 647
интересни рецепти
6те пробвам и 6те се вклу4а и аз

# 648
Моля някой с Аляска с една бъркалка, ако е правил хляб на някоя от бързите програми и е станал, да ми пусне рецепта и подробности. Благодаря!

# 649
здравейте момичета, аз не съм писала тези дни но ък се поупражнявах с машинката Simple Smile вече си му свикнах на хляба и става страхотен,  правих и отнотово кекса на  Vivian* Hug стана страхотен, е този път му сложих и какао, защото малкия искаше да е "кафяв" Crazy Честно казано мъжо е дори по-голям ентусиаст и от мен, и с голямо желание сам зарежда машината , дори се пробвал да направи и козунак, но стриктно спазвал рецептата от книжката, еу стана, но на вкус с 4 лъжици захар, не беше много сладък Wink но пък важно е желанието и е решил да пробва пак, за това аз съм с мисия да изчета написаното за козунаците и да го дам за изпълнение hahaha последното в кръга на шегата

# 650
  • София
kali 7 , сподели моля те рецептата за кекса на Vivian*   Praynig
Взех една машинка за хляб от приятелка да пробвам как се получават нещата и съм очарована и безвъзвратно зарибена   Laughing
за 3 дни 3 хляба съм изпекла вече, днес и тесто за пица пуснах, сега чакаме пицата да се изпече  Simple Smile

# 651
  • София
Момичета, някой ползвал ли е безглутеновата програма?

# 652
jijibiji , кекса е на 32-ра страница на тази тема, заповядай  Grinning:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367074.msg10239060#msg10239060

# 653
Вчера питах тук за бърз хляб, и понеже никой не ми отвърна, реших да си правя експерименти с бързите програми на Аляската. Вчера пуснах един на пр. 1:40 и хлябът ми остана клисав отвътре. На мене не ми пречи, защото както съм писала не веднъж, аз обичам суровичко Mr. Green. Но целта ми беше друга - да постигна що-годе добър резултат. И ето, че днес успях. На пр. 0:58 за малък хляб /да не хабя брашното, че ми е кът/. И друг път съм правила бързи, но стават сбити по принцип. А днешният ми стана разкошен smile3521. Като за малък хляб се наду доста. Много съм доволна. Беше ми чудно как за толкова малко време ще омеси, втаса и опече, и затова, когато на десетата минута месенето спря, реших да спра машината и да пусна програмата отначало. Направи ми впечатление, че доста е загряла машината за това кратко време. При нормални програми загряване усещам доста по-късно. И така с малко помощ от моя страна на хляба времето му стигна точно. Нямам снимка на цял, защото някой ми беше бутал настройките на фотото и не можах да ги направя като хората, чак като го срязах, се усетих. Ето го и него:

И още една да видите какъв тунел ми се получи на едно място Mr. Green:

Ако някой иска рецепта и подробности, да пише. Няма да ги давам иначе, защото не откривам топлата вода Mr. Green. Това е мое лично постижение.

# 654
  • Разград
Полин,много добре си изглежда,мекичък и пухкавичък.
Както съм писала и друг път,ползвам най-вече бързата програма и както казваш *с малко помощ от моя страна*хляба ми става чудесен.

# 655
Момичета, някой ползвал ли е безглутеновата програма?
Какво точно те интересува за тази програма? Дали някой е правил безглутенов хляб или?
Аз на нея си правя почти всеки хляб, устройва ме иделано и като времетраене и като резултат ... но безглутенов хляб не съм правила ...

# 656
Полин,много добре си изглежда,мекичък и пухкавичък.
Както съм писала и друг път,ползвам най-вече бързата програма и както казваш *с малко помощ от моя страна*хляба ми става чудесен.

Аз много добре си спомням твойте и нечии други обяснения за спиране на машинката за довтасване , но самата аз не го бях пробвала. Доволна съм от резултата. Имам да правя още няколко проби и тогава окончателно ще реша кое е най-добро - и като време, и като краен резултат. Не случайно съм химик Mr. Green.

# 657
Да похваля и аз мойто мъж, че направи страхотен лимонов кейк на машинката  Grinning Рецептата е от книжката, моята машина е Мулинекс. За съжаление точно днес ми се скапа фотоапарата и няма как да го снимам, преди да го изядем. Спазихме зададените мерки и теглилки с изключение на захарта и маслото - сложихме малко по-малко от посоченото в рецептата. Опече се и бухна много добре  Simple Smile

# 658
  • София
Vivian*, много благодаря, утре ще го пробвам   bouquet

полин_а, аз бих пробвала и твоята рецепта за бърз хляб, ако имаш време сподели я  Hug

Сега нали наскоро я открих тази си страст и нямам търпение да пробвам всичко Simple Smile А нямм възможност да изчета много назад, за да разбера кои са най хубавите рецепти, но вече ще ви следя редовно  Hug А като стана "изпечена хлебарка" ще споделям и аз нови изпитани рецепти  Laughing

п.п. сега се прави хляба Джейми Оливър  Laughing

# 659
Шуши, къде ги намирате тези оправни мъже  Wink  Все така да ви изненадват  Hug
Полин-а, я не скромничи и дай рецептата, че хляба ти е един път   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт