Машина за хляб - 14 част

  • 68 123
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 1 147
jijibiji, Полина ти е казала по какво основно да се ръководиш при избора ... но общо взето каквато и машинка да избереш, ще ти върши добра работа и няма да съжаляваш. Аз имам опит с 3 машинки - Клатроник, Аляска и Мулинекс (с две бъркалки). И трите вършат много добра работа, разликата е в грамажа на хляба, малка в програмите и формата на хляба. Клатроника и Аляската досега работят безотказно (Клатроника около 2 години, Аляската - година и половина), Мулинекса ми беше 3 пъти на ремонт за една година ... но след последния ремонт нямам никакви оплаквания (може би просто съм случила на дефектна машина...).
Надявам се да се включат момичетата, които скоро си купиха машинки и те да споделят на каква база са направили своя избор.
Ако имаш някакви колебания и въпроси питай, ще помагаме с каквото можем Wink
Успех в избора Peace

# 631
  • Мнения: 389
Bubeto*, аз съм правила козунак по рецептата на Кети, (има я на първа страница от темата) и стана много хубав. Иначе по рецепта на Пина не ми се получи.

# 632
  • Мнения: 159
Vivian* прегледах рецептата и снимките- наистина изглежда разкошно, но и тук захарта ми изглежда малко...добре ли беше? Задължително ще пробвам   chef

# 633
  • Мнения: 9 785
Bubeto*, в повечето рецепти захарта е малко, но когато някой пробваше да сложи повече, и следваше лек провал. Нещо се утежняваше тестото ли, какво ли беше newsm78? Пречеше май на втасването нещо, не съм много сигурна. На Пина съм го правила, не беше лош, но тогава нито съм гледала има ли конци, няма ли, беше отдавна. Сега сигурно бих била критична към резултата ако го направя пак.

# 634
  • Мнения: 11 607
Маме, видях, че изневеряваш с друга рецепта за козунак, не съм разгледала има ли съществена разлика, ама да питам защо я предпочете? Каква е разликата във вкуса или вида?

Все боб, все боб.....най-накрая малко и леща напр......Не знам....може би точно за това - да опитвам повече рецепти.....

Иначе да ти подшушна нещо - сега съм се запалила по мини пиците.....Та другият път може и такава вариация да направиш на Верди-то....

А за питките - ако ти се пресече млякото, спретни си питка!

# 635
  • София
  • Мнения: 17 649
Последният ми хляб стана на чудесни конци.  Crazy Обикновен бял хляб на основна рецепта... понятие си нямам защо. За сметка на това на козунаците ми рядко им се случва подобно нещо... Снимах го - ама снимки като се появят на комп.

# 636
  • Мнения: 20
Да се похваля с днешната закуска - милинки, по-скоро залци. Бяха супер вкусни, мекички и ароматни. Месих в машинката, оформих и пекох във фурната.
http://www.bgphoto.net/photos/35462/o633715943839218750.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/35462/o633715943600312500.JPG

# 637
  • София
  • Мнения: 17 649
Яааа, на вид като сливенски милинки.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=322190&pid=10841389
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=322190&pid=10841391
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=322190&pid=10841392

Хляб на конци (снимките не са особено показателни, уви.)

# 638
  • София
  • Мнения: 11
Честита Баба Марта !

Здраве и късмет на всички !

Веднъж и аз да имам време да се похваля с произведение   Embarassed
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=348182&pid=10842045

# 639
  • София
  • Мнения: 1 479
полина, десита, много ви благодаря за насоките, щом казвате, че няма голяма разлика ще огледам и какви са разликите в цените и ще си преценя...а засега сме трима за изхранване, та тези, дето са до 1 кг ще ми вършат работа  Hug

  bouquet  bouquet  bouquet

# 640
  • Мнения: 48
Честита Баба Марта !

Здраве и късмет на всички !

Веднъж и аз да имам време да се похваля с произведение   Embarassed
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=348182&pid=10842045
Честита, изглежда много вкусно   chef Grinning

# 641
  • Мнения: 1 329
katiABV,при мен се получава хляба така, когато заменя водата с прясно мляко. Прилича повече на козунак, отколкото на хляб, но е вкусен. Ти направи ли промяна от стандартната рецепта със сухо мляко?

Шококо,милинките изглеждат много апетитно. Като от едно време...ех, спомени....

# 642
  • Мнения: 3 271
Maме, благодаря, че сподели Simple Smile

Bubeto, аз го правя със 175 г захар на 600 г брашно, любител на сладкото съм, това определено Е сладко. Не знам коя рецепта си правила, аз правя тази на кети, прекрасна е! Вече колко пъти и няма грешка просто!

Шококо, супер са милинките! Трябва да опитам нещо такова и аз. Кога се вади от машината и се слага да се пече? Изглежда ми връткаво, ама трябва да опитам все някога.

# 643
  • Мнения: 2 724
Здравейте момичета.
Не съм се появявала много време, но като пека един и същи хляб...
В момента правя една измишльотина -пълнозърнест хляб с маслини и зехтин.
Ако се получи, ще показвам.
Аз постя и съм решила да разнообразявам менюто си с различни хлябове.
И честит трети март bg!

# 644
  • Мнения: 20
Програмата за тесто ми е 1,30 ч. След края на програмата извадих тестото и накъсах милинките с намазани с олио и мас ръце. После втасваха във фурната на около 50 градуса. Преди да пусна печене ги залях с препържена кашица от олио, мас, сол и брашно.

Общи условия

Активация на акаунт