Машина за хляб - 14 част

  • 68 036
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 411

На колко ML се равняват грамовете? Тъй като имам само чаша за ML а нямам грамаж? Мисля беше 100 ML = 150 gr  newsm78

не разбрах заЩо измерваШ браШното в мл. ,то милилитрите са само за те4ности.аз никога не съм среЩала такава рецепта,а ти къде я видя,какъв е изто4ника



Предполагам,че няма възможност да измери  грамажа и използва чашата с милилитрите.
А  вcъщност тя жената си го е написала.... Laughing

останах с убеждението ,4е в рецептата е било написано браШното в милилитри,затова попитах за изто4ника.извинявам се ако съм сгреШила

# 301
  • Мнения: 62
Пак въпрос  Rolling Eyes - бъркалките вадят ли се след месенето и преди втасването? Правя бял хляб на 1 програма.

Аз още не съм купила моята машина... ама това не ми пречи да се изкажа пак Simple Smile

По принцип не се вадят. След това ако останат в хляба се вадят с една кукичка, която битрябвало да имаш с машината.

П.П. А сега да подразня  Rolling Eyes собствениците на MOULINEX OW-5003.
Вижте какво открих в турската версия на сайта на Мулинекс.

http://www.moulinex.com.tr/products/electrical-cooking/breadmake … ma%20Makinesi.htm

Тези допълнителни тавички никъде другаде не ги срещнах.С тях можеше да си разнообразим формите на хлебчетата и кифличките.

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 12:19 от Svilena33

# 302
  • София
  • Мнения: 3 249
Аз искам да попитам по-опитните в месенето - как да разбера дали брашното ми е прясно(узряло) или там както се казва? Понеже тате ми донесе един чувал от една мелница и май за нищо не става. Е, хляба се получава криво ляво, но не е бял, а чернее. Питки - ни една не ми се получи, при положение, че с друго брашно съм ги правила и стават разкошни...

# 303
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 146
Доника, да не е типово, то е по-полезно.

# 304
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Днес съм се включила на МАХ от сутринта,ето резултата
това са сусамени гевреци,нямат много вид,но на вкус са страхотни.Диета не диета изядох половин геврек.

  козуначена торта*Кранц* и линк към рецептата- http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,610.msg18794.html#msg18794

Доволна съм от вида,но на вкус-ще разбера довечера,че ще ходим на гости.

# 305
  • Мнения: 1 329
Макс-мама,
страхотни резултати. Peace

Днес пак имам провал. Confused Много брашно ли сложих незнам, но хляба бухна много хубаво и после като започна да се пече, слезе надолу ooooh!
Сложих 4 чаени чаши (около 600 гр брашно) за бял хляб от 1000 гр.
Предположения на кво се дължи това? newsm78



# 306
  • Горна Оряховица
  • Мнения: 238
Здравейте да се запиша и аз,отдавна имам хлебопекарна,но единствено основния хляб ми става добре и то не всеки път,явно ще трябва да се чете (доста сте изписали) за видя къде са ми грешките.
Като за начало да ви попитам ползвате ли брашно с набухватели,днес правих по рецептата от книжката на машината един кекс,но се вдигна само отстрани ,а в средата беше толкова спаднал,4е перката се виждаше Embarassed,та се чудя дали това брашно е такова каквото пише в рецептата. newsm78

# 307
  • София
  • Мнения: 23 361
Дарилка , според мен е превтасал хляба, или използвай по-къса програма или слагай по-малко количество мая.
На първата страница на темата има една таблица, възможни проблеми и на какво се дължат, разгледай я.

# 308
  • Мнения: 459
max-mama може ли малко по-подробно за гевречетата (ако не те затруднявам, разбира се)   bouquet Embarassed

# 309
  • Мнения: X
max-mama, очаквам с нетърпение отзивите ти за тортата кранц. Отдавна съм си я копнала, но все не остава ред за нея.
А за гевречетата думи нямам. Чакаме подробности за тях всички дружно  Laughing

# 310
  • Мнения: 305
Дарилка, и на мен често ми спада отгоре, не знам защо. Но днес направих страхотен хляб благодарение на BIZCOCHO.
Благодаря ти, BIZCOCHO  bouquet
Нещо не мога да кача снимки  newsm78

# 311
  • Мнения: 411
Дарилка, и на мен често ми спада отгоре, не знам защо. Но днес направих страхотен хляб благодарение на BIZCOCHO.
Благодаря ти, BIZCOCHO  bouquet
Нещо не мога да кача снимки  newsm78

много се радвам 4е ти е харесал,на бързата ли го прави?

# 312
  • Разград
  • Мнения: 3 114
max-mama може ли малко по-подробно за гевречетата (ако не те затруднявам, разбира се)   bouquet Embarassed

Рецептата е
200 мл топло прясно мляко
100 мл олио
1 чл сол
2 чл захар
11 гр суха мая
брашно-в рецептата пише,колкото поеме,на мен ми отиде 385гр.Вие си знаете за брашното,слагате малко и после още,до образуването на хубава топка.
Програма-тесто,месене+втасване.
Готовото тесто се премесва добре с 3-4сл брашно.Разделя се на 7-8 топки.Всяка топка се прави на фитил,с дебелина на пръст,прегъва се на две и се усуква,краищата се слепят.Готовото геврече се потапя в разбито яйце(само едно за цялото тесто) и след това в сусам-100-110 гр отива за цялото тесто и се нареждат в намаслена тава или върху намаслена хартия за печене.Сусамът може предварително да се запече в сух тефлонов тиган.
Втасват за 15 минути във фурната на 50 градуса,след това градусите се увеличават на 180 и се пече.


max-mama, очаквам с нетърпение отзивите ти за тортата кранц. Отдавна съм си я копнала, но все не остава ред за нея.
А за гевречетата думи нямам. Чакаме подробности за тях всички дружно  Laughing

Тортата много ми хареса,вече ми е фаворит от всички козуначени неща.Не е съвсем на конци,но тестото не е претенциозно.Слагаш продуктите и пускаш машината.Само ми се наложи да добавям брашно.
След програмата тестото не съм го премесвала,а само леко го намаслих и с ръце го разтеглих,сложих парченца локум и завих на руло.Другото е ясно.


# 313
  • Мнения: 305
много се радвам 4е ти е харесал,на бързата ли го прави?

Не знам на коя казваш бърза.Имам експресна, която ми се стори много кратка и не посмях да го пусна на нея. Сложих го на нормалната програма, но бъзо приготвяне. Отне малко повече от 2ч. Стана супер.Само че добавях млеко.Явно брашното ми е друго.
С радост приемам и други рецепти   Blush

# 314
  • Мнения: 7
Привет,
Искам да помоля някоя от вас ако има снимки за самото сплитане на козунака как става да ми изпрати. Имам Мулинекс OW 2000 от скоро, най-често пека експресен хляб на програма 8 и става чудесен, направих опит за козунак, но незнаех как и кога да го сплета, а и захартта ми беше малко на вкус. Ако има някоя от вас същия модел може да сподели какви са най успешните и рецепти.
Много ви благодаря

Общи условия

Активация на акаунт