Машина за хляб - 14 част

• 68 137
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Момичета вчера пробвах рецепта за козунак , но май не го оставих да втаса достатъчно  Rolling Eyes. След програмата за месене и втасване го заплетох и го изчаках около 30 мин. и хоп във фурната. Колко време след заплитането го изчаквате да втасва ? моля някой за разяснение

# 451
Аз също я пробвах стана страхотен козунак. Благодаря за рецептата. Peace

# 452
Вчера козунака го правех супер по между другото... Никога не съм очаквала, че това тайнство за мен, което никога не бих се престрашила да правя преди, сега, от 1 месец ми е по междудругото, като да сваря яйца примерно. Мъжа ми каза, че явно вече просто не мога да го сгреша. Много съм ви благодарна!

# 453
Здравейте, момичета! Heart Eyes
Да покажа първата ми сполучлива питка машинката я меси аз си я оформих

# 454
Браво, Неличка! Изглежда прекрасно и апетитно!

# 455
Неличка, страхотна питка.
Момичета, правих френският хляб (на max-mama)  на отложен старт и стана според мен не как трябва. С много дебела кора и никак не бухна. Незнам какво се обърка. newsm78 Дайте някакъв съвет.

# 456
Незнам защо ти се е получил така хляба,но аз вече ползвам само програма сандвич-също е дълга като времетраене(3 ч 20 мин),но кората е много тъничка.Просто става страхотен хляб. Crazy
Препоръчвам,който има такава програма да я пробва. Peace

# 457
Незнам защо ти се е получил така хляба,но аз вече ползвам само програма сандвич-също е дълга като времетраене(3 ч 20 мин),но кората е много тъничка.Просто става страхотен хляб. Crazy
Аз на Мулинекса нямам, ти с каква машина си?

# 458
  • у дома
Здравейте, момичета! Heart Eyes
Да покажа първата ми сполучлива питка машинката я меси аз си я оформих

Браво момичета, перфектни неща ви се получават.
Аз още нямам опит в тази насока, затова се присъединявам към темичката!

# 459
  • Пловдив
Здравейте  на всички, наскоро открих тази тема и досега не съм писала, но сега се появи проблем- заредих машината /моята  е Мулинекс с представката за багети/, но едната бъркалка отказа да завърти. Та въпроса ми е дали да ходя на сервиз или да търся нов контейнер и къде, машината ми е от юни 2008, но чак сега видях, че трябвало да се изпрати част от талона, нещо което аз не съм свършила newsm78. Направо съм  smile3511

# 460
Аз на Мулинекса нямам, ти с каква машина си?

Аз съм със Северин.

# 461
Здравейте  на всички, наскоро открих тази тема и досега не съм писала, но сега се появи проблем- заредих машината /моята  е Мулинекс с представката за багети/, но едната бъркалка отказа да завърти. Та въпроса ми е дали да ходя на сервиз или да търся нов контейнер и къде, машината ми е от юни 2008, но чак сега видях, че трябвало да се изпрати част от талона, нещо което аз не съм свършила newsm78. Направо съм  smile3511
Няма проблем, че не си регистрирала уреда ... аз моята също не я бях регистрирала.
Според мен най-добре се обади до сервиза и питай, машината ти е в гаранция и те трябва да ти отстранят повредата безплатно. Това е сервиза за Пловдив

Сервизна база гр. Пловдив, ул. "Георги Измирлиев"№ 40,
тел 032/648348
моб 0878877262
Р-л Итка Стоянова

# 462
здравейте, извинявам се че нахлувам така в темата ви, но мога ли да помоля за рецептата за сусамени гевречета на макс мама. Имам възможност докато малкия спи да я спретна, но за съжаление не си записах рецептата.
 Иначе за протокола с машина мулинекс съм от септември месесц, но не се хваля с нищо ,защото съм далеч от вашите постижения, но редовничко си ви чета.

# 463
  • Пловдив
Няма проблем, че не си регистрирала уреда ... аз моята също не я бях регистрирала.
Според мен най-добре се обади до сервиза и питай, машината ти е в гаранция и те трябва да ти отстранят повредата безплатно. Това е сервиза за Пловдив

Сервизна база гр. Пловдив, ул. "Георги Измирлиев"№ 40,
тел 032/648348
моб 0878877262
Р-л Итка Стоянова

Благодаря  bouquet, наистина е така, сега се връщам от там, ще ми признаят гаранцията, но трябва да занеса цялата машина.

# 464
  • Разград
gi4o_pi4o ,мисля си,че може да е от брашното.Сестра ми е със същата машинка и на нея такъв и станал френския хляб вчера,казах й да смени брашното,защото преди време е правила същия хляб,но с друго брашно и нямаше оплаквания.Аз ползвам само на Софимел-екстра.
Съжелявам за резултата и се надявам следващият път да се получи.

здравейте, извинявам се че нахлувам така в темата ви, но мога ли да помоля за рецептата за сусамени гевречета на макс мама. Имам възможност докато малкия спи да я спретна, но за съжаление не си записах рецептата.
 Иначе за протокола с машина мулинекс съм от септември месесц, но не се хваля с нищо ,защото съм далеч от вашите постижения, но редовничко си ви чета.

Заповядай :

200 мл топло прясно мляко
100 мл олио
1 чл сол
2 чл захар
11 гр суха мая
брашно-в рецептата пише,колкото поеме,на мен ми отиде 385гр.Вие си знаете за брашното,слагате малко и после още,до образуването на хубава топка.
Програма-тесто,месене+втасване.
Готовото тесто се премесва добре с 3-4сл брашно.Разделя се на 7-8 топки.Всяка топка се прави на фитил,с дебелина на пръст,прегъва се на две и се усуква,краищата се слепят.Готовото геврече се потапя в разбито яйце(само едно за цялото тесто) и след това в сусам-100-110 гр отива за цялото тесто и се нареждат в намаслена тава или върху намаслена хартия за печене.Сусамът може предварително да се запече в сух тефлонов тиган.
Втасват за 15 минути във фурната на 50 градуса,след това градусите се увеличават на 180 и се пече.

Общи условия

Активация на акаунт