Машина за хляб - 14 част

• 68 139
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
... програма сандвич-също е дълга като времетраене(3 ч 20 мин),но кората е много тъничка.Просто става страхотен хляб. Crazy

Ето за такава коричка иде реч. Grinning

# 466
Здравейте момичета, колебая се между тези машини за хляб, коя да купим?

Модел: OW 500030, 750гр/1000гр/1500гр ,14 програми
За съжаление не можах да намеря картинка на Тефала ( цената му е около 300 лв) Sad но и той е със същите параметри, само че има и два съда за печене ( кръгъл и правоъгълен). Разликата е, че Мулинекс има две бъркалки, а Тефал една.
Какво друго трябва да има една добра машина за хляб?
Ще съм ви благодарна да споделите мнение  Hug
п.с. Потърсих в библиотеката, но не можеше да се отвори нищо затова и питам

# 467
  • София /Абсурдистан
С 2 бъркалки е по-добре  Peace

# 468
Здравейте  на всички, наскоро открих тази тема и досега не съм писала, но сега се появи проблем- заредих машината /моята  е Мулинекс с представката за багети/, но едната бъркалка отказа да завърти. Та въпроса ми е дали да ходя на сервиз или да търся нов контейнер и къде, машината ми е от юни 2008, но чак сега видях, че трябвало да се изпрати част от талона, нещо което аз не съм свършила newsm78. Направо съм  smile3511
Моята бъркалка също беше блокирала и тъкмо се тюхках че останах без машинка моя мъж извади от долната страна зегерката и с едни клещи я завъртя след което постави пак зегерката .Ако е в гаранция я занеси на ремонт ако не можете да пробвате да я завъртите дано да се оправи .

# 469
Правих за първи път кекс в машината,

по тази рецепта:
2 яйца,
2/3 ч.ч. прясно мляко (леко затоплено),
2/3 пак. разтопено масло,
1 и 1/2 ч.ч. захар,
2 ч.ч. брашно,
половин бакпулвер,
1 ванилия,
щипка сол,
стафиди, орехи или настърган шоколад по желание.

Моят е с настърган шоколад. Имах съмнения, но в крайна сметка стана хубав.

Някой правил ли е кекс? Похвалете някоя друга рецепта  Grinning

# 470
Vivian*, много ти е хубав кекса Peace. Аз съм правила с карамела отгоре който е. Бяхме коментирали рецептата. Хареса ни и то много. Той мисля, че беше с орехи. Но ми се овидяха 3 часа да го чакам да стане ooooh!. Ти на коя програма го прави твоя?
Ванчето, аз също открих за себе си тази програма за сандвичите и съм много доволна. Малко брашното ме предава напоследък, но имам за още веднъж, а междувременно се снабдих със солидно количество Софмел и се надявам да няма проблеми.
Къде е моята приятелка чушлетка Laughing? Изгуби ми се нещо Thinking.

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 06:23 от polin_a

# 471
polin_a , може ли линк към тази рецепта с карамела  Grinning

Иначе този кекс го правих на програма от час и 50мин. за кексове, блатове и т.н

# 472
polin_a , може ли линк към тази рецепта с карамела  Grinning

Иначе този кекс го правих на програма от час и 50мин. за кексове, блатове и т.н

И успя да се опече ooooh!? Каква ти беше машинката, че не помня? Вярвам, че след този кекс няма да правиш веднага друг, затова ще ти я пусна малко по-късно Peace, че сега имам задачи. Ако не ме изпревари някой Laughing.

# 473
# 474
Аз машината съм правила само този кекс засега - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243025.15.
Някой скоро го прави - съжалявам че не помня кой  Embarassed Embarassed Embarassed и беше останала доволна от рецептата.И снимка имаше даже - доста по добра от моята.
Аз също пекох кекса с програма за сладък хляб - около час и половина.
Машинката ми е Мулинекс.

# 475
Здравейте,
Пак малък неуспех Simple Smile
Този хляб с мляко за втори път се опитвам да го докарам и все не успявам.
Предния път просто смених водата в рецептата за бял хляб с мляко и олиото с масло.
Този път изпълних рецептата за хляб с мляко от книжката абсолютно точно но ... когато започна да пече спадна.Не много, но загуби търговски вид Simple Smile
А иначе е много вкусен и с чудесна коричка.
За следващия ще намаля маята малко.

От ляво на дясно - мляко,масло,сол,захар,брашно,мая
по желание може да се добавят стафиди или други сушени плодове

А този "Селски хляб" го правих вчера.
С малко ръжено брашно е.Хубав стана.

От ляво на дясно - вода,сол,захар,бяло брашно,ръжено брашно,мая
По желание - орехи или лешници.

Даре, и аз днес получих книжката на Мулинекса и още в началото ми направи впечатление че сравнителната таблица за количеството прясна и суха мая пак е збъркана.Сухата е писана в с.л. а тя е в ч.л.

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 00:20 от Svilena33

# 476
Svilena33, не работят Sad

# 477
Бъни, аз правих лимоновия ти сладкиш и много ми хареса   bouquet
Сега зареждам този от  Vivian* , че излежда много добре.
Svilena33, при мен се отвори и хляба ти от вътре излежда добре, не знам защо ти е поспаднал и на мен ми се е случвала  newsm78
Аз днес правих пица "Изчисти хладилника" с 50-50 типово и бяло брашно и стана вкусна
И хлебчето ми от снощи
По-късно ще докладвам за кекса  Peace

# 478
Кекса, стана много кофти. Надигна се много, отгоре неизпечен, отвътре препечен, абе както казва щерката мани-мани!

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 19:11 от gi4o_pi4o

# 479
Кекса, стана много кофти. Надигна се много, отгоре неизпечен, отвътре препечен, абе както казва щерката мани-мани!
Ох в първия момент помислих че моя така е станал и се уплаших Sick.Че все се притеснявам да не подведа някого с рецепта Sick Sick Sick..
Ами какво не се получи на Вивиан.Освен да го снимаш.Тя ще каже.Че и аз мислех да го прабвам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт