Машина за хляб - 14 част

  • 68 104
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 9 785
svetlaibobo, заповядай: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367074.105
Рецептата на ketti e на първа страница в темата Peace.

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 22:09 от polin_a

# 571
  • Мнения: 5 391
Здравейте!
Не знам дали въпросът ми е точно за тук.
Интересувам се има ли рецепта за козунак, който се меси и втасва в хлебопекарната, после се вади да се оплете и поръси със захар, например, и отново се сложи в машината да се изпече.
Ще съм много благодарна!

# 572
  • Мнения: 9 785
Прочети поста преди твоя. За това иде реч Peace.

# 573
  • Мнения: 5 391
Видях цяла тема.
Нужно ми е да знам дали ако намеря време да я прочета ще има рецепта за такъв козунак.

# 574
  • Мнения: 9 785
Видях цяла тема.
Нужно ми е да знам дали ако намеря време да я прочета ще има рецепта за такъв козунак.

Заповядай, мила:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358581.msg9879950#msg9879950
поста на ketti прочети Peace

# 575
  • Мнения: 5 391
Много ти благодаря, точно това търсех  bouquet
За да не е съвсем спам ще кажа, че от около месец и нещо и аз имам една Аляска, за сега нямам провали Simple Smile

# 576
  • Мнения: 9 785
На първа страница на темата можеш да прочетеш доста полезни неща Peace.

# 577
  • София, родом- Силистра
  • Мнения: 99
Четох някъде за рецептата на Пина за козунак, но пусти акъл не помня в коя тема и сега не ми се иска да ровя незнамси колко дни, затова ще помоля , ако някоя от вас я има да я даде. Мерси предварително.

# 578
  • Мнения: 305
Вивиан, по коя рецепта ще правиш милинки? Мъжът ми само за милинки ми говори напоследък.

# 579
  • Мнения: 1 147
Четох някъде за рецептата на Пина за козунак, но пусти акъл не помня в коя тема и сега не ми се иска да ровя незнамси колко дни, затова ще помоля , ако някоя от вас я има да я даде. Мерси предварително.
Заповядай Wink

# 580
  • Мнения: 159
Днес ще правя и аз козунак по рецептата на Пина, дано да стане хубав, колкото нейният  Praynig А утре и френски хляб ще пробвам, ще се отчета със снимки  Laughing

# 581
  • София, родом- Силистра
  • Мнения: 99
десито благодаря ти за рецептата тези дни ще го пробвам дона стане, че аз съм малко като индианец на виенски бал с кулинарните дейстния. Никога не съм точила, месила и т.н. Дано с тази машинка да става всичко идеално, че и аз да се хваля , че правя козунаци. newsm44 newsm44

# 582
  • София, родом- Силистра
  • Мнения: 99
Сега правих Бананово-орехов хляб на skali4ka

Съставки- група 1

Масло (разтопено) - 2 супени лъжици
Мляко - 1 супена лъжица
Смачкани банани - 1 чаша
Яйце - 1 бр.
Орехи (нарязани) - 1/2 чаша
Лимонена кора - 1 чаена лъжичка

Съставки - група 2

Обикновено брашно - 1 1/2 чаша
Сода бикарбонат - 1/2 чаена лъжичка
Бакпулвер - 1/4 чаена лъжичка
Захар - 1/2 чаша
Сол - 1/4 чаена лъжичка

Настройка на програмата - 4 Бърз (1:40h)

Начин на приготвяне:
1. Сложете в машината съставките от първа група.
2. В отделна купа разбъркайте съставките от втора група и ги сипете в машината.
3. Включете програмата.


Забележка:
Последния път замених някои от съставките:
Вместо с. л. мляко, сложих 1 лъжица сухо мляко и 1 лъжица сок от портокал. Освен банани, настъргах и ябълка (като запазих количеството). Заедно с орехите, добавих и стафиди. Вместо кора от лимон, използвах кора от портокал. Настъргах и един шоколад от средноголемите на Своге (оставих една малка част, с която наръсих готовия сладкиш, докато беше горещ). И най-отгоре - пудра-захар.

------------------

Спазих всичко точно, но нещо не стана.  smile3514   Не се надигна и е дебел е два пръста и наче е вкусен. Някоя от вас правилали го е?
Как мислите брашното не е ли малко, а и няма ни вода нито друга течност?
 
 

# 583
  • Мнения: 9 785
Не съм го чувала тоя хляб и едва ли би ми харесал. Щом е без мая и на бърза програма, колко искаш да ти се надигне? Пък и с толкова малко брашно, колко голям хляб да стане? Няма такива филми. Иначе като пропорция брашно / течности ми се струва Ок.

# 584
  • София
  • Мнения: 10 858
Вивиан, по коя рецепта ще правиш милинки? Мъжът ми само за милинки ми говори напоследък.

Имам няколко рецепти за милинки, взимала съм ги от форума, но не помня на кои потребителки са. Правила съм първата, стават точно като купешките (и то съм я правила без машината  Heart Eyes, на ръка) Представям си с машината как ще станат  Crazy

Ето:

Милинки

1кг. брашно (отива малко повече)
1 пакетче суха мая
1 с.л. сол
1,5 кофички от кисело мляко ВОДА
3 с.л мас (за ръцете), аз ползвам маргарин Белла 80% масленост

Заливка

125 гр масло (аз и тук ползвам същия маргарин)
1 с.л. галета (с повече е по-добре, става по - ххрупкаво и вкусно)
щипка сол
по желание - сирене

Предварително искам да кажа, че все още не съм месила това тесто в машината.

Та значи след като омесите тестото, ръцете се топят в мазнината, която ще ползвате и месите още малко така. След това се оставя да втаса 30-40 минути и повече. След това отново с намазнени обилно ръце се късат топчета и се нареждат едно до друго в тавичка, отново с разтопена мазнина на дъното. Може да ръснете и малко галета, като се позапече става много хрупкаво.
Заливката се приготва в тиган като леко се позапържва. Като поизстине с нея не заливат милинките, хубаво е да е обилно.

Пече се в предварително загрята на 220 гр. фурна.


Калоферски милинки

1кг брашно
20 гр мая размита в 1 ч.ч хладко мляко
още една ч.ч прясно мляко
5 с.л мазнина
1/2 ч.л сол.

Заливка:
1 чаша натрошено сирене
2 каф. чашки прясно мляко
3 с.л масло

Замесва се меко тесто. Тавичка с диаметър 35-40см се намазва обилно с масло. С намазнени ръце се оформят топчета колкото яйце, нареждат се едно до друго и се оставят да втасат. След това във всяка милинка се прави дупка с пръст.
Разбива се 1 чаша натрошено сирене (извара), 3 с.л масло и 2 кафени чашки прясно мляко.
С тази смес се заливат милинките и се печат.

Втората рецепта не съм я правила (имам спомен, че беше на Морена)


Аз днес издирвам рецепта за кремвиршки. Ако някой има нещо подобно да я хвърли насам  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт