Машина за хляб - 14 част

  • 68 080
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 367
Добре дошли на всички нови хлебопекарки! Поздравявам ви за избора да похапвате здравословен хляб, т.е. да знаете какво има в него, това е достатъчно!

Момичета с избягали музи, само си представете как и с какво се прави купешкия хляб и запретвайте ръкави! На една приятелка братовчед й е началник цех в хлебозавод и казал, че ако жена му знае как се прави хляба, ще го убие, че дава на децата!

 Аз отдавна не съм се появявала, че нямам много време, но редовно хвърлям по едно око. Колкото и да съм заета, все намирам три минути да заредя пекарната.

# 586
  • Мнения: 9 785
Джейми Оливър на програмата за сандвичи:



# 587
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Въх,Полин,страхотен изглежда. Peace

Добре дошли на новите хлебопекарки.Пожелавам ви много и вкусни хлебчета и козуначета,питчици и кифлички.

# 588
  • Плевен
  • Мнения: 974
Привет момичета, отдавна не съм писала, но се старая да не надничам в темата, че се изкушавам много, а имам килограми за смъкване  Laughing. Чета за нови вкусотии и със сигурност ще спретна някоя от тях тези дни.

До хлебуване!

# 589
  • Мнения: 9 785
max-mama, благодаря! Нещо ми се изпокрихте всички Thinking...Диети, незнам какво, аз тука няма и ваште кила да поемам я hahaha.

# 590
  • Разград
  • Мнения: 3 114
max-mama, благодаря! Нещо ми се изпокрихте всички Thinking...Диети, незнам какво, аз тука няма и ваште кила да поемам я hahaha.

Аз напоследък само чета(обаче на твоя хляб не можах да се въздържа),че у дома не искат да ядат,много им се ядосвам.Един хляб пет дена го ядат,срамота.

# 591
  • Мнения: 9 785
Аз напоследък само чета(обаче на твоя хляб не можах да се въздържа),че у дома не искат да ядат,много им се ядосвам.Един хляб пет дена го ядат,срамота.

А, и у дома се яде дълго един хляб, даже повече от 5 дни. Но не ни пречи, защото го ядем само докато е топъл и после печен за закуска Peace. Даже преди да ми купи мъжа ми машината почти не ядяхме хляб. Сега само заради нея, да не и счупим хатъра, щото иска да прави, иска hahaha Joy...

# 592
  • Мнения: 11 607
Полина, пропуснала съм Джеймс Оливър......Нямам програма за сандвичи,че да го оценя по достойнство, но все пак - може ли рецептата......Извинявам се, може и да е на предната страница, но ме мързи Embarassed да я потърся сега, а не си ли я копна на момента, пак ще я пропусна.....

Пускам си и тук поста от темата за питките и козунаците:

valkata78 питката е супер.  bouquet

Ето тук е рецептата по която направих козунаците: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=260129.15

И аз днес го направих - стана разкошен с един недостатък - не е достатъчно сладък за нашите критерии....Или....да си кажа по-правилно - болна съм и не усещам вкуса му, но домашните казаха,че е могло още малко захар да сложа......

Пропорциите са точни, само дето аз сложих 5 яйца и малко увеличих брашното, но ако изключим това - други забележки нямам! Месих в хлебопекарната.

Моите козу … 094;и......

Препоръчвам рецептата!

# 593
  • Мнения: 389
Дарилка, честит ти поднос. Много е хубав, със здраве да си го ползваш   bouquet

Стемо, много хубав първи хляб   bouquet Все така да ти върви  Peace

Полина, и твоя Оливър е супер  Peace

Маме, браво за козунаците. Тренираш ти, тренираш за Великден, а?


Аз утре съм решила вместо хляб да замеся питката на Нети, която правих за Нова Година. Беше страхотно тесто на конци и т.н, само че тогава не я сплитах по никакъв начин, а сега ще се опитам  Wink.

# 594
  • Мнения: 9 785
Маме, заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341182.msg9600656#msg9600656
Аз от скоро ползвам програмата за сандвичи и съм много доволна, защото хлябовете ми стават по-белясти като за моя вкус и кората е супер тъничка. Иначе този хляб го правех отначало на основната 3 часа /за сандвичи пак е 3 часа/.
Кога е Великден newsm78? Май е време да направя някоя пробичка Thinking.
Vivian*, Hug!

# 595
  • Мнения: 159
Здравейте, правих козунак по рецептата на Пина. Наложи се да добавя брашно, но направих огромна грешка, че сложих една кутия с локум  Sick След като го разрязах, установих, че се е стопил и козунака беше в кафяв цвят. Отделно допичах около 30 мин. и май леко го поизгорих  Blush Срам не срам, ето снимка :

Беше ми малко и захарта, утре сутринта ще пробвам пак, дано този път да няма "греда"  Mr. Green
Да попитам, някой правил ли е "Кугелоф" ( от книжката с рецептити на Мулинекс) ?
Лека нощ на всички  Hug

# 596
  • Мнения: 984
Относно слагането на нещо сладко, шоколад или мармалад, на мен ми казаха да поръся тестото там където ще слагам сладкото с малко брашно и след като сложа мармалада, пак да поръся с брашно. Още не съм пробвала.

# 597
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Да ви кажа какво направих днес.В момента правя еклери,та охладеното тесто метнах в машинката на програма *Тесто*-без втасване(14 мин.) и там прибавях яйцата едно по едно,като подпомагах машинката да меси.Получи се страхотно тесто.Еклерите се пекат,много са красиви.Ако не сгафя нещо ще се отчета със снимка.

# 598
  • Мнения: 4 358
Поли страхотен хляб  Peace.Цоцката яко тренира за Великден вижда се.
Да не кажете ,че хептен мързел съм днес почнах да пека хляб, но тестото започна да излиза от контейнера - явно повече маята е дошла.
Разточих на три кори,усуках и опекох една пита.Имам снимка само разчупена
- вкусничка стана.

# 599
  • Мнения: 11 607
Не тренирам въобще за Великден....Може да се каже, че тогава от толкова козунаци покрай мен тогава, на мен въобще не ми се яде козунак.....Обичам да го ям целогодишно, но не и на Великден.....Що така и аз не знам!

Макс-мама, чакам отчета за еклерите.....

Общи условия

Активация на акаунт