Машина за хляб - 14 част

  • 68 174
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 389
polin_a, махнах втората снимка и не търся нищо, просто споделям мисли, и аз не знам защо  Crossing Arms  Peace.

# 616
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Vivian* ,много добре ти изглежда питката. Peace
Имам чувството,че при оформянето на втората питка е ползвана свинска мас.Когато корите се намажат с такава,тогава така добре се разделят при печенето отделните слоеве и оформянето е по-ефектно.

# 617
  • Мнения: 9 785
polin_a, махнах втората снимка и не търся нищо, просто споделям мисли, и аз не знам защо  Crossing Arms  Peace.

 Hug
Като те похвалят,  казваш едно Мерси и друго не е нужно Laughing Peace.

# 618
  • Мнения: 4 358
polin_a, махнах втората снимка и не търся нищо, просто споделям мисли, и аз не знам защо  Crossing Arms  Peace.

 Hug
Като те похвалят,  казваш едно Мерси и друго не е нужно Laughing Peace.


Ха ха ами то от питката на Вивиан има ли още бе хора.Ако беше в нашата къща щях да кажа за изяденото или хубаво или нищо hahaha hahaha hahaha
Вивиан нали не се сърдиш - опит за шега беше това Hug Hug Hug

# 619
  • Мнения: 389
polin_a, махнах втората снимка и не търся нищо, просто споделям мисли, и аз не знам защо  Crossing Arms  Peace.

 Hug
Като те похвалят,  казваш едно Мерси и друго не е нужно Laughing Peace.



Склонна съм да не се съглася с теб и ще поясня защо. Защото по-опитните могат да кажат как да постигна това, което съм искала, а ако си замълча, няма как да разбера какво трябва да направя.
Това от една страна, от друга аз мога да предценя кое е нужно като ме похвалят  Laughing
Да не задълбаваме, че няма смисъл  Peace

# 620
  • Мнения: 9 785
Е стига де, ти май се разсърди...В събота вечер си позволявам такива лирични отклонения просто. Моля за извинение Embarassed. Освен това предполагам си показала питата в темата за пити, където са майсторките и там ще те посъветват каквото трябва Peace. Тук нивото е малко по-друго, все пак е тема за машина за хляб и сме малко по-мързеливи Laughing.
Ама пък можем да оценяваме Crossing Arms.

# 621
  • Мнения: 106
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА.
На всички Ви пожелавам много,много здраве и щастие.

# 622
  • Мнения: 159
Честита Баба Марта!
Да се оплача- направих втори козунак, и пак не стана  Sad
Реших този път да го правя по рецепта, която съм пробвала миналата година. Стана твърд, нямаше конци... май като го извадих преди последното втасване за да го сплета направих грешка ( в стаята беше студено). Мислите ли, че е от това? Все пак бързо го сплетох и го върнах обратно  Thinking Вечерта правих и хляб с прясно мляко ( стана разкошен). Толкова много искам да успея да изкарам хубав козунак от тая машина  Rolling Eyes , но в крайна сметка, ако след още няколко опита не стане, ще си ги меся и правя на ръка  Crossing Arms

# 623
  • Мнения: 9 785
Честита Баба Марта на всички! Живи и здрави бъдете!
Bubeto*, по коя рецепта правиш козунаците?

# 624
  • Мнения: 214
Честита Баба Марта! Да сте живи и здрави и много засмяни  HugАз постя, та днес мисля за последно (до Великден) да направя едно хлебче с мляко, че после само брашно и вода  Wink

# 625
  • Мнения: 1 512
Честита Баба Марта!

Здравейте, влизам и аз в отбора с моята машина за хляб. Имам я от две седмици и досега съм направила само няколко хляба и един кейк от книжката с рецепти. Темата ми е много интересна, а когато намеря повече време за експерименти, мисля, че ще ми е и доста полезна.
От тези няколко опита си направих извода, че с точни мерки и теглилки според книжката не се получава много добър резултат, по-успешни са ми "творенията", когато работя "на око".
Това е от мен засега, по-нататък ще се включвам по-активно и надявам се, с много и вкусни изненади от моята машинка Grinning

# 626
  • София
  • Мнения: 1 479
здравейте момичета, отдавна се чудя за такава машинка и все по сериозно става намерението ми, но се чудя каква да си взема...сигурно много пъти ви е задаван този въпрос, но прекалено много теми има изписани и не мога да изчета толкова мнения. Имам молба към редовно четящите и ползващи такива хубави уредчета - кои са хубави и предпочитани марки, към коя да се насоча и от къде е най добре да се вземе? Благодаря предварително и извинявайте за глупавите въпроси, но компетентно мнение съм сигурна, че мога да получа само тук   bouquet

# 627
  • Мнения: 3 271
Честита Баба Марта, мили ми хлебарки  Wink
Много здраве иоще по-хубави хлябове.

Днес правих пак козунак, а в момента се върти тесто за пица. Да споделя, че в любимото (МНОГО благодаря за препоръките) тесто Верди започнах на слагам около 1/3 пълнозърнесто брашно и става ОЩЕ по-вкусно.

Маме, видях, че изневеряваш с друга рецепта за козунак, не съм разгледала има ли съществена разлика, ама да питам защо я предпочете? Каква е разликата във вкуса или вида?

Радвам се на новите попълнения в темата, все повече идеи и мнения Simple Smile

Трябва да се наканя да опитам някоя питка най-после и аз.

# 628
  • Мнения: 9 785
здравейте момичета, отдавна се чудя за такава машинка и все по сериозно става намерението ми, но се чудя каква да си взема...сигурно много пъти ви е задаван този въпрос, но прекалено много теми има изписани и не мога да изчета толкова мнения. Имам молба към редовно четящите и ползващи такива хубави уредчета - кои са хубави и предпочитани марки, към коя да се насоча и от къде е най добре да се вземе? Благодаря предварително и извинявайте за глупавите въпроси, но компетентно мнение съм сигурна, че мога да получа само тук   bouquet

В зависимост от това колко ти е многолюдно семейството, можеш да си вземеш по-малка до 1кг или по-голяма - до1,5кг. Също зависи колко пари можеш да отделиш за такава покупка. За предпочитане са машинките с две бъркалки. Но аз имам Аляска с една бъркалка и ми върши същата работа. Доволна съм. Във хипермаркетите за техника има избор, а в Метро периодично пускат и на промоция.

# 629
  • Мнения: 159
Вчера изписах толкова дълъг пост и изчезна  #Cussing out Та днес пак  Wink
polin_a Правих по рецептата на Пина, но сложих и локум, който според мен беше причината да не стане. В събота правих пак, този път по рецептата на Скарлет О'Хара ( миналата година станаха разкошни козунаци, но ги месих на ръка), козунака стана твърд, без конци... Когато вадих да сплета и двата козунака, в стаята беше студено и се чудя дали не е това причината да не се получат  Thinking Но пък ги вадих за максимум 1 минута и пак ги връщах в машината, дали това е проблема?
Millena По коя рецепта правиш козунак?
Гледам , че и в книжката с рецептите има една рецепта, май и нея ще пробвам, но като гледам на 500 гр. брашно има 90 гр захар, май няма да е достатъчно сладко за мен  newsm78
Ще се радвам да ми препоръчате рецепта, която сте изпитали и сте доволни от резултата  Grinning
Лек ден, изпълнен с много усмивки  Hug

Общи условия

Активация на акаунт