какво правите с Китайско зеле?

  • 37 950
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 4 294
Извинявам се за въпроса, но китайско зеле и зеле "Айсберг" едно и също ли е  Embarassed  Embarassed  Embarassed ?

 Naughty

# 16
  • София
  • Мнения: 256
Аз правя "зимна" салата със зеле, настъргани моркови, ряпа и червено цвекло, праз нарязан на тънки ивички (може да се добави и целина, хрян и др. подобни)
Друг вариант е със зеле, краставица, чушка "сиврия",праз, морков

# 17
  • Мнения: 1 906
Благодаря за отговорите   bouquet

# 18
  • София
  • Мнения: 232
Китайското зеле го ядем на салата, в повечето случаи с риба тон (може и с царевичка). Много го обичам! А айсберга, след като е нарязан и овкусен с зехтин или олио и лимонов сок го сервирам в дъбока чиния върху нарязани на кубчета домати и върху всичко това - топка млечна салата, поръсена с орехи...  Party Това е любимата ни салата!  Heart Eyes

# 19
  • Мнения: 2 382
Вчера импровизирах и се получи страхотна салата.
Ситно нарязано китайско зале, царевица,червен боб от консерва, малко пушени гърди, сок на един лимон и 2-3 лъжици майонеза.

# 20
  • Мнения: 765
И аз правя салатка-накъсвам на едро, добавям резенчета домат, маслини и зехтин и подправям със сол.

# 21
  • Мнения: 930
благодаря ви момичета Hug

# 22
  • София
  • Мнения: 4 141
На нас най – ни харесва нарязано с домати , една краставица, моркови овкусено със сол, олио, оцет и поръсено със запечен сусам , ако имаш и китайски гъбки и соеви кълнове си става точно Китайска салата. Само предполагам , че и подправките трябва да са други за да е по - автентичен вкуса 

# 23
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
На салати главно. Харесва ми, че няма специфичен аромат и може да се комбинира буквало със всичко
- с домати и краставици на ситно, може да се сложат и пресни крутони
- с моркови и риба тон или домати и риба тон, маслинки също подхождат
- с моркови, синьо сирене и орехи

# 24
  • Мнения: 223
освен за съставка в различни салати, го слагам и в зеленчукови супи и го задушавам с оцет Балсамик за гарнитура към различни печени меса

# 25
  • Мнения: 27 524
Само на салата, готвено не ства, опитах  Mr. Green
Върви му яйце, да, то си е между маруля и зеле  Peace

# 26
  • Мнения: 2 439
Използвам го за канапе на салата от сирене /поне три вида/ и орехови ядки.

# 27
  • София
  • Мнения: 3 816
И за кисело не става, опитах и го хвърлих.  Mr. Green Само за салата го ползвам. Peace

# 28
  • Мнения: 3 695
на салатка го правим - много е крехко и вкусно  Peace

# 29
  • Мнения: 321
Извинявам се за въпроса, но китайско зеле и зеле "Айсберг" едно и също ли е  Embarassed  Embarassed  Embarassed ?
Става кисело зеле от него. Китайкото  кисело зеле ким-чи се прави именно с това зеле,малко лук ит.н. С тава бързо ,заради финната си структура и мното вкусно
 Naughty

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 23:17 от чушчица

Общи условия

Активация на акаунт