Октомврийче сладко спи, майка му във форума крещи

• 9 802
  • 312
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Млечта, чакай да ти отговоря, че до утре ще съм забравила! Първо искам дебело да подчертая, че нямам особен успех за сега, но продължавам да се боря, защото като порасне още малко и понатежи вече ще ми бъде доста трудно да я приспивам на ръце. Рая сега тежи около 5 кг, а аз със мойте 43 кг не се виждам като стане дай боже скоро 7 - 8 кг. кой кого ще носи  Joy
Та накратко, като се размрънка, че и се спи вместо да я люшкам на ръце я люшкам в креватчето ( то е на колелца ) или лягам до нея говоря и нежно, пея и, държа и ръката или я потупвам по дупето. Понякога имам късмета да заспи докато яде ( най - често вечер след баня и през нощта ). Приемам и други идеи и така! Дано съм била полезна!

# 166
  • София
Знаете ли че направих масажа за трънчета и "извадих" няколко. Не че спря да мрънка по малко, ама пък ме кефи да му ги изкарвам. Пак ще пробвам  Peace
какъв е този масаж и на какво казвате трънчета?!

# 167
  • София
Анииии бъди мой духовен водач! Много са ти уравновесени постовете и лъха мъдрост от тях, дори и само едно здравей да напишеш...
А на теб не са ли ти удобни Борисовата и заимов, че не се включваш в разходките?

Ми то аз нали не съм всеки ден във форума и все изпускам разните му там изпълнения и не съм в час с тези разходки. Искам разбира се да се срещаме. Да се посмеем както когато бяхме в у-щето за бременни. сетих се по колко пъти ни правиха забележки! Joy Joy Joy Ама и тя трикси ги пускаше едни. А пък на мен ми дай само да се смея. Та така и цялата банда!

И аз ще съм на линия! Ама пО ме устройва когато се наканите за Борисовата градина! Заимов ми е далечко! И Параходката да се стяга, нищо че езерото е заледено, ще й дадем кънки и ще бъде първия параход с кънки за лед.  Joy

# 168
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=323743.0
Това Софко го беше намерила... При нас имаше трънчета, които според мен са косъмчета Simple Smile
Ани ние сега говорим за четвъртък при хубаво време, да се видим и с Дари Simple Smile Ако имаш скайп, да ти пишем там да не изпуснеш? или тел да дадеш... или съни ти го има?...... леле колко въпросааа.....

# 169
   Еличка, на поста ти не мога да не отговоря, нито пък да се сърдя.Много интелигентно си ми обяснила какви съмнения могат да се породят и съм съгласна с теб!Малко хора намират начина да поднесат информацията, така точно и ясно.Така...Сега да кажа на всички, че съжалявам ако съм подвела някой с това че доки е много добър.Наистина е такъв и съм чела много отзиви за него, но се спрях на  него не от това инфо, а на базата на повечето ми познати и роднини.Сори, ако съм накарала някоя мама да се съмнява в нещо, просто мисля че сме зрели хора и всяка ще реши какво е най-добре за детето и.Най-важното е  че наистина всеки доктор си познава пациентите и знае кое е добро за тях.Разбира се и в по-малките градове и села има лекари които си разбират от работата и не съм искала да прозвучи като оспорване на техните качества.Ами това е.Последно ще кажа че аз ще се включвам в темите и дискусиите както правят всички защото темата е именно за това да обменяме опит, но не задължавам никого с мнението си!Когато говоря, говоря за моето дете и на никой не казвам да го гледа по моя си начин.Просто си казвам моето виждане, а вие си решавайте какво да давате или не , какво да правите или не:peace:

По темата с гледането на детето - не съм мислила, но ще е поне до година и половина Peace

# 170
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=323743.0
Това Софко го беше намерила... При нас имаше трънчета, които според мен са косъмчета Simple Smile
Ани ние сега говорим за четвъртък при хубаво време, да се видим и с Дари Simple Smile Ако имаш скайп, да ти пишем там да не изпуснеш? или тел да дадеш... или съни ти го има?...... леле колко въпросааа.....

съни ми го има,
но утре ако е хубаво времето само бих могла да дойда с малкото джедайче!

# 171
Криси  Hug
А за гледането на бебето.... Миии зависи дали скоро ще има номер 2....
ако е скоро - според ситуацията около ражднето на номер 2
ако не е скоро - иска ми се да е до по-късно, но и аз сигурно ще се върна на бач след 1-вата година Sad
не този четвъртък Sad лелееее, аз даже не знаех, че днес е сряда Sad
за другата седмица иде реч Hug

# 172
Само запис  smile3523 засега, че имам още мнооого да чета  smile3529

Mанянка, мерсаж за темичката   bouquet , а заглавиийцето на Адинка, направо ме Утрепа от смЕх!!!  hahaha Joy

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 20:56 от mini_minimoi

# 173
ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН и с това или онова мнение. Отдавна съм спряла да се обиждам, чиста загуба на време и енергия е.

Подкрепям с 2 ръце това мнение Simple Smile По спора- (от доста време се въздържам да се включа, че съм малко на по-друга вълна) - не мисля да захранвам докато Бояна не стане на 5.5 месеца - тогава ще давам пюре от морков, пюре от картоф, от ямс (местен картоф който е нещо средно между картоф и морков), и пюре от тиква като първи храни. Следва оризова каша. Плодове смятам да включа по-нататък, но на пюрета, а не на сокова. Смятам да и даваме собствено сготвена храна поне в началото (тук продават органик храни, и може относително да се вярва, че са чисти от химикали).

Иначе за симпатичните/несимпатичните - чесно казано не мога да се извъртя и да не кажа, че има такива момичета, които са ми по-симпатични от други. Но това не означава, че не уважавам ВСИЧКИ майки във форума. Споровете са хубаво нещо (За мен), особено тези, в които се вадят аргументи, а не се разменят само "принципни положения". Признавам си, че не виждам много смисъл във "празните" постове и затова когато няма какво да кажа - само чета (но това си е просто моят избор, - всеки общува както му идва от вътре Peace). В интерес на истината (и без да искам да звучи сякаш си придавам излишна важност) доста от проблемите които имам, са доста по-различни от доста от вашите, и някак си не виждам смисъл да занимавам всички майки с мен (макар, че понякога ми се иска, да си призная #Crazy). Само за да не звучи така "от въздуха"- след 3 седмици се връщам на работа - нещо за което не съм готова, но в същото време не съм готова и да напусна работа и да си остана в нас (финансова криза- около 100,000, ако не и повече анализатора сега си търсят работа, а всички банки са "замразили" наемането на нови хора... дълго време на 1 заплата няма как да издържим...) Та по тази причина - ще дойде свекърва ми да се грижи за Бояна. Да е жива и здрава - сигурна съм, че много ще помага, но ние с нея никога не сме живели заедно - от тук- страх дали ще съумеем да запазим добрите отношения, като се има предвид, че от сега ме е налегнало чувство за вина... но аз НЕ мисля, че е добре едно 4 месечно бебе да ходи на ясла (макар, че тук това си е практика)... Ето, намесих малко и лична драма, ама за съжаление ми е трудно да избягам от нея...  Crazy (сега малка провокация - може да заформим един спор добри родители ли са тези които си оставят рано децата?   Whistling Flutter

Та така - беба е доста неспокойна нещо и забравих някой неща дето исках да кажа... А да - за мъжете - моят е златен - когато не е на работа помага за всичко - от пелени до миене и чистене. Понякога обаче доста спорим -  Twisted Evil но и на двамата ни идва понякога нанагорно - тогавая помага кекса  Peace Rolling Eyesхихихи

Иначе - искам фризьор - тук добрите са си цяло състояние! Но това ще го получа след седмица Simple Smile Искам и СПА - ама Бояна няма да ми даде толкова време - все още си висим на цица Wink

А да - не искам да ви казвам, каква приказка ме очаква с моето желание за кърмене - ще се разнясат едни ми ти помпи и ще има помпане в офиса... и така колкото максимално издържим - надявам се до годинка! Simple Smile

Пепеник, Сисилис -   bouquet

# 174
Абе момичета на кой са последните 4 снимки в албумчето на моя бебс   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=333565&pid=10218557  Joy.Ахааааа.Това да не е снахата   luvbed

# 175
  • Варна
Абе момичета, разболяхте се...  Sunglasses

Докато не съм забравила да напиша моя опит с обиците.
На Вали и ги сложихме на 8 месеца, тя така им се радваше и се гледаше в огледалото постоянно.. е от много пипане и дърпане ги замърси нещо и едното и ухо гнояса страшно .. подутина колкото диаметър на монета от 1 лев. Почистихме го и след два дни дупката се затвори сама. Махнах и и другата обеца тогава. Сега разбира и няма да позволи да я дупчим пак, така че ще я оставя сама да си реши кога иска да ги пробива. Моя приятелка пък проби на детето си много рано ушите, не се сещам дали беше в 4 или 5 месец, но понеже го няма това любопитство и детето не ги пипаше та проблеми нямаха.  Peace

Сега по темата за захранването и спора!

Чудя се още защо се спори толкова много и продължително за нещо, което няма точен и еднозначен отговор. Децата са различни и начините ще са различни... а още повече, че има и друг проблем.
Смятам, че сме в някакъв вид следродилна изнервеност, живота се е преобърнал на 360 градуса. Вече не АЗ и ТОЙ е важно, а е ТО и е много трудно да се овладява човек понякога. Ей, това чудо не минава лесно, преживяла съм го, изпокарах се с майките, с които излизахме и то по същото това време към 4 месец на децата. А ако децата са и от по - ревливите, обяснимо е всичкото това излизане на ядове и караници... Сега съм много спокойна, Красун е най-послушното и слънчево дете, радвам му се като за последно (няма да имам повече бебета) и гледам да не изпусна нито една слънчева усмивка! 

Моите изводи от преживяното и изчетеното и чутото и т.н. Смятам, ранното захранване за изпитание за 2-3 месечното коремче и въпреки това съм го направила с каката. Тя нямаше рефлукс, пиеше вода и това, че беше на АМ ме накара да захраня рано. Краси е другата точка, повръща доста, по няколко пъти дори часове след хранете, вода не пие, на кърма е и вярвам, че ако го захраня сега ще сбъркам. Представите ми за захранването са свързани с децата ми. Опитах да му давам сок, но той ту иска, ту го плюе... и така

Нещо, което смятам за грешка: На каката дадох сок, плодово пюре, зеленчуково и последно кашата... Резултата беше, че зеленчука не можах да я накарам да го яде, защото е по безвкусен от плодовете.. ваче като беше опитала сладкото не искаше зеленчук!  Сега ще дам първо зеленчука и после кашата и накрая плод (защото те са и вид алергени).
Друго нещо, което педито на Тони ни обърна внимание е, че сега на пазара зеленчуците и плодовете са с повече нитрати... така, че търсим си баби с домашни картофи!

Аз съм също от майките с по два лекаря, а единия лекар в случая е и свеки. Та мойто свеки, от свои наблюдения ми казва: Захранването и ранно да е и късно, няма да сгрешиш, детето ще си покаже, но децата захранени късно трудно свикват с нова храна.  Simple Smile И аз и вярвам!

П.С. Ще ми се и Мими_ИС от Варна да се включи да каже за неините 4 дечица...  В спора се ражда истината, но е хубаво да се спори с добър тон. Не призовавам към мир, призовавам дискусия!

# 176
То се е видело ,че сме банда раздразнени котки и си вадим ноктие ама карай  Sad
Секс ни е нужен Неди, сееекс  Mr. Green Да се изпълним с ендорфини и ша сме мили и любящи тука  Mr. Green
Което отговаря на вчерашния ти въпрос  Wink

Е, няма по точно мнение!!!!  Peace
Аз само гоня мъжа си, като заспи малкия, ама да сте ме видяли да се заяждам...?   Wink
Изключение мога да допусна само за мамите които още имат проблеми с конци и подобни, ама другите - "Правете любов (аз добавям и деца), а не война!"  Heart Eyes

Е, не можах да се сдържа, по повод това:

А мене пък Параход ме обиди няколко пъти с нейни изречения. Нямаше как да премълча на това.Дори да не е било насочено към мене, няма как да не засегне и мене.Прилагам цитати, за да разберете ,че понякога е трудно да се премълчи.
Толкова време се разбирахме, а сега се осрахме.
Но и аз имам чуства все пак.

Цитат
То затова и много от най-симпатичните октомврийки спряха да пишат.

Това звучи все едно сме останали само Несимпатични тука.

Цитат
Обаче коментари "абе видиш ли аз не щях да си нарушавам спокойствието с кърмене и затова няма да чета за кърмене" нямат място! Точка!

Цитат
Тия на АМ имам чувството, че ги слагат в леглото, вадят им батериите и те спят! И по цяла нощ спят!

Това последното вече ме изкара извън релси.

Моя синковец от втората нощ с мен в родилния дом (понеже не ми го дадоха 2 дни, заради мое заболяване), спи по най-малко 8 часа на нощ,
пък не съм му вадила батериите и беше само на по няколко капки коластра...  Naughty.
С цел добрия тон на форума, моля ви без такива изказвания, щото са много тъпи...  Tired

Пък НОЕМВРИЙКИ ще ходят на семеен уикнед в средата на март на Арбанаси smile3534
Искате ли и ние? smile3521 newsm47

ИЗкаааам и аааз  Sunglasses , айде и ние така, плиииииЗ  Praynig

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 21:39 от mini_minimoi

# 177
  • Бургас
Момичета аз ще се хоризонтирам,
лека и спокойна нощ smile3524 newsm46

# 178
Здравейте и от мен!
Досега четох какво сте писали  .. Коментира ми се по темите, ама мн ми се спи вече че досега перални, шетане..През деня императора не ми дава въздух да си поема, трябва да съм му до д-то постоянно Simple Smile
Искам да ви кажа, че много ви обичам  Hug   Понякога се ядосвам като чета как спорите, друг път се смея, ама винаги ми е на кеф бе..Отвътре ми е хубаво на душата, щото знам че всички сме горе долу на един хал..
Айде до утре, спокойна нощ на вас и на дечурлигата!

# 179
Еййй, най-накрая прочетох и тая тема  Crazy .
Са по въпросите:
за свекито - някои викат, че трябвало много да я Оважавам за всичко дето ни е дала (коли, апартаменти и т.н), ама нещо не ми е присърце, като само аз си знам колко нервни клетки пък ми е взела и на мене и на мъжо  #2gunfire (за справка аз повече я търпя от сина и май  newsm78 ). Та  принципа ми е колкото по-далече толкоз по-добре (жалко че е само през един квартал)!
За мъжо - нямам оплаквания, пампи сменя рядко, ама прави мляко и приготвя банята, играе с бебо и понякога го приспива. Дрехите и той не знае де са му, ама аз се отказах вече да го уча, то 6 години не стигнаха. Иначе не готви, ама чисти и мие, но перални не пуска, щото незнаел на коя програма  hahaha
За кекса  и самозадоволяването - на един акъл сме и само се дебнеме Laughing , добре че в петък съм при мойто АГ, та да ми изпише некви хапове, че не ми се ще да гледам малчо със тумбак  hahaha . А по второто, то от първото време не остава  Joy .

мананче, да ти кажа докато бях бременна не е имало вечер да си легна без мъжо да ми е масажирал краката и/или гърба. Сега по-рядко, т.е. не всяка вечер, но почти всяка пак го прави и без да го карам, идва, сяда и почва...  Heart Eyes

Абе Инче, тя Маняна, май имаше предвид другия масаж    hahaha  ..., ако съм разбрала правилно де  newsm78

Ел, аз съм забелязала на мойто чаве, че едното топи му е малко по-нагоре от другото, ама не е "асанЗоьрно" май, просто си е така. Мисля че на никой мъж не са му точно на една линия...  newsm78

Съни, бухтичката е жестока с тея мустачки, направо ще я папам.  Joy
А тука гланц ли има на муцката : http://media.snimka.bg/2004/010262573.jpgnewsm78  Направо е като кукличка!  Hug
Идеята с велото и бебото е много добра, трЕбва и аз да пробвам, че иначе само си намирам оправдания, а просто ме мързииии.  Tired

Аз мисля бебчо да си го гледам поне до 2 годинки, че и после да не го давам на ясла, а чак на ДГ, ама ще видим,
че майка ми има собствен бизнес и е съмнително дали ще може го гледа, а на свеки нещо и нямам доверие... може би ще говоря с шефското тяло да работя отвкъщи или нещо такова. Другия вариант е баба ми, тя е детска учителка ( е вече е пенсинерка де), ама има мнооо време, ще му мисля...

А, по въпроса с гледането на децата - мамите на момченца могат да си купят тази книжка : http://bg1.msrv.store.bg/d-prdimages/prd/14709.jpg, поне на мен ми е много интересна и полезна!  Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 01:23 от mini_minimoi

Общи условия

Активация на акаунт