Октомврийче сладко спи, майка му във форума крещи

• 9 795
  • 312
  •   1
Отговори
# 180
Досега нямах време да пиша, а сега нямам сили  Tired. Утре ще се пробвам, че ме сърбят пръстите.

# 181
   Айдеееееее ставайте!Децата са гладни!!!Снощи се уляхте видях Mr. Green

По едно кафе за ДУБРУТРО

# 182
Добро утро  Grinning
Моят ден започна от 4-5 часа, хранене на бебчо, простиране, кафенце, даже успях и да се лакирам  Laughing

Да дам непоискан съвет на Дарина21/от моя скромен опит със свекървата  Embarassed/. Понеже и аз малко съм контактувала с нея, но успяхме да се скараме още първия ден,когато дойде да ми помага. Та съвета ми е ако има проблем да се казва веднага макар и деликатно, иначе насъберат ли се много неща... ooooh!

П.С. Елиса за мнението ти  Peace

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 07:48 от adina

# 183
Добро утро мамчета.  Hug За яслата и аз като повечето ще се праща ме на годинка ,че трябва да се работи. Свекървата ми е много читава,но работи пък и след нас й се роди още един внук та са още в несвяст. Ние още със съобщаването на новината преди година ги разбихме ама айде Joy  мама е болна и не може да се грижи за дребсана и се надявам като е на ясла да не боледува Praynig За топчетата вчера с мъжо го обсъдихме ,че аз го накарах да прегледа малкия та той каза че няма такова неща като да са на една линия newsm78Е весел и усмихнат ден надявам се да изгрее слънце и да палим гумите на количките Crazy

# 184
Крис мерси за кафето, имах нужда като ставам в 5 да правя палачинки, та да поглезя и каката малко- резултата е че се чудя къде заспя сега , а кафе пия само виртуално и задължително с цигара  Blush Разбихте ми с тес семки вчера и аз искам ама установих че запичам Ивко като ям ядки и сега не смея да кусам  Cry. Алис мен бабите ме карат да сваря чай от сини сливи като децата са запечени. Само да кажа че добър чай, подценяван у нас за регулиране на коремчето е гюзъма. Слаа се по много малко заради силната му миризма и после акото има зеленикав цвят(да не се уплаши някоя мама като мен) - не се дава непрекъснато.
Крис ти какви пюрета даваш- като мярка. Всички ми казват че плодовете пюрета не запичат- ама при нас се запича Ивко дори и от тиква. Като го оставя на кърма акаме по 3-5пъти. Кака му също се запичаше и ги правих с компот и АМ в началото и после компот и домашно квасено кози мляко. Гладника се събуди...
Ето ви малко снимки от нас:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=300538&pid=10275653

# 185
  • София
Добро утро и от мен! Тази нощ нямам оплаквания от детето, снощи хапна и заспа, в 3.30 яде и пак заспа и така до 8.45 тази сутрин. Наспах се, е няма такъв кеф, чуствам се все едно съм била на Спа цял ден.
Аниииииииии ( Шивани ) Hug, как ме подсети за училището, ама защо само аз да съм дрънкала глупости ( аз съм си такава де не можеш да ми затвориш устата ) бяхме си много весела компания, с усмивка си спомням как ни правеха забележки, че бърбориме и се смееме. В този ред на мисли да кажа, че след като ние спряхме да ходим т.е. родихме е било по - спокоино и не е имало на кой да правят забележки, знам от достоверен източник!
Крисси, благодаря ти за кафето!
Аз не знам до кога ще гледам Рая, искам да я запиша на ясла от сега, защото не се знае кога ще ме призоват да се връщам на работа. Бабите ни и двете работят, вариант детегледачка не ми е много на сърце, първо не знаеш на каква ще попаднеш и после идва финансовата страна на нещата. Иска ми се да мога да си я гледам до 2 години, но не мога да си позволя този лукс. За съжаление в нашата държава това наистина и лукс.
Свекито няма да обсъждам, правила съм го много пъти и вие си знаете що за стока е мойта.
Другата седмица мисля, че ми е време да се доредя за фризьор и козметик ама да видим дали ще ме огрее.
Цунки на всички и дано имате хубав ден!

# 186
Таня, Ганчев давам.Само банана го запича от тях.Ама то различно при всяко дете...знам ли.

# 187
аз мисля да си позволя лукса да си гледам детето до 3 г. възраст. Трикс напълно си права че е лукс и само аз си знам какво ще ми струва да си го позволя.Имам лош спомен от яслата на Дени и като си престава че и Ивко тряба да е в същата-предпочитам да си изммизерствам и да го гледам до 3. Разчитам и че ще пада помалко мед и че само с пчелите ще мога си глледам без допълнителна работа. Това се моля по цял ден. Има ли мед ще си го гледам и ще бачкам по пчелите с него ..

Аз сега мисля да пробвам ам-ам. На дени давах Хаме, ама те са след 5-6 месец

# 188
Добро утро!

От вчера ви чета, но на сутришна глава ми е по-лесно да пиша...

Много тъпо ми стана, че нападнахте Параход за едното нищо  Rolling Eyes Направила си е труда да намери и извади цитати от препоръки на СЗО, а вие я завряхте на кучето в г...а  Confused

Добре, ако не беше Параход, а друг, дали щяхте да го приемете по-спокойно и просто да го подминете, ако не ви интересува?  Thinking

Както и да е...

Същите тези цитати, както и информация за прословутите акита (цвят, консистенция, честота и т.н.) има ЗАЛЕПЕНИ ПО СТЕНИТЕ на Варненското АГ, като препоръки към майките, които нямат тази първоначална информация, дадена от педиатър или прочетена из литератури за отглеждане на бебета...

Съгласна съм с изказаното мнение на Елица, че тези нерви, са последствие от раждането, и аз съм била като нея и някои от вас - изпокарах се с мъжо, свекърите и т.н. Като прибавим и неспящо и криво бебе, лошо време и стоене вкъщи, напълно ви разбирам...

Мисля си да quit-на от октомврийската тема и да не чета и пиша известно време, за да се отдам на по-полезни неща от четене на караници и дрязги... докато се успокоят страстите и започне да се пише добронамерено (пояснение в случай, че някой забележи, че ме няма и се зачуди защо  Wink )

# 189
Здравейте мамчета.
ТОЗИ ПОСТ ГО ПИША ЗА 3 ПЪТ Sick
 КАКВО ПРАВИТЕ ВСЕКИ СИ ИМА СОБСТВЕНО МНЕНИЕ --И ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕтук сме да си помагаме с каквото можем.Немога да разбера защо се стигна до тук newsm78
На малката започнах да и давам сок от 50ден някаде и познайте какъв беше резултата-зжерски колики.давах ги по препоръка на свекито-мед сестра детска преди години е билаИ ги спрях ,след две седмици пак и дадох  през ден,два  но.... с лъжичка .Освен млякото друго неиска с биба...иска нещо по стабилно май Joy
За захранването несъм решила с какво да е но от тук си иЗбирам
Еййй, най-накрая прочетох и тая тема  Crazy .
Са по въпросите:
за свекито - някои викат, че трябвало много да я Оважавам за всичко дето ни е дала (коли, апартаменти и т.н), ама нещо не ми е присърце, като само аз си знам колко нервни клетки пък ми е взела и на мене и на мъжо  #2gunfire (за справка аз повече я търпя от сина и май  newsm78 ). Та  принципа ми е колкото по-далече толкоз по-добре (жалко че е само през един квартал)!

При нас е по зле ,живее срещу нас #2gunfire #Cussing outПо тази тема мога да напиша ромаааааан.
Мисля да си гледам Ади поне до 3г ,ама да видим накрая какво ще стане newsm78
После ще сваля снимки да ни видите Simple Smile
Та като заговорих за снимки толкова мило ми стана като ви видях на снимките в парка , че Cry
ЛЕК ДЕН ОТ НАС ЗАСЕГА  bouquet

# 190
  • София
Такааааааа. Сега ще пиша цял пост, пък каквото ще да става - бебо ще се позабавлява малко сам  Mr. Green

Първо - току що мернах поста на Йоанка - сакън, мила, недей така  Hug Според мен споровете приключиха, надявам се че няма да има повече лош тон в темата, достатъчно хора призоваха към спокойствие! Що се отнася до деленето на симпатични и несимпатични - аз нещо май не разбирам  newsm78 Как можеш да определиш един човек без да го познаваш? Смея да твърдя че сме се виждали с доста майки от темата и всички са страхотни сладурани.  Hug Включително и Параходката и  Мимисофия и останалите,които влизат в спорове  Heart Eyes
За последен път МОЛЯ, никой да не напуска форума! Когато имам време чета всичко, нищо че вече пиша рядко. Много сте ми скъпи всичките и много ще ми липсвате. Фийлче  Heart Eyes

Сега по темите:
Свеки - много си я обичам! Страхотен човек е, никога съм нямала никакви проблеми с нея. Помага страшно много и винаги е насреща за каквото и да било, без да се натрапва. Проблема е, че откак се роди малкия, много го ревнувам от нея  Sad Ужасна съм, тя толкова го обича, а и и е първо внуче, дава мило и драго за него, както и за нас де. Що така  Tired

Мойто съкровище - само така мога да нарека мъжа ми. Не сме женени де, запознахме се едва 5 мес. преди да забременея  Mr. Green Толкова много го обичам, че направо не мога да дишам без него (добре че работи вкъщи). И с тая моя обич съм го разглезила тотално! Знае много добре, че не мога да му се сърдя и понякога си прави каквото си иска, ама аз съм си виновна  Outta Joint Помага ми много и с всичко, ама ако го помоля. Сам да се сети...... няма да стане  Sad

секса - пфуууу, не ми се говори  Sad  Преди да забременея беше най-хубавото преживяване, а сега май не можем да се върнем в старите си роли Sad Той е тати, аз съм мама и малко трудничко се сещаме за друго Sad Инстинктивно усещам че нещо не е наред, но засега оставям нещата така..... дано се оправят от самосебеси  Rolling Eyes

Вече ме викат  Laughing Ако мога ще довърша по-късно.
Фийлче - да те намеря пак тук после, моляяяяяяя  Hug

# 191
  Момичета моля ви не се quit - вайте Praynig!Филче,аз ще те тормозя на скайпа,тъй да знаеш Wink,от мен отърване няма.
 Аз регистрирах Весето за яслите тука в квартала,ама туй само за всеки случай.Сега разбрах че шефа заради кризата е намалил заплатите,а мен това не ме устройва.Ако до септември не се оправят нещата няма да се връщам на работа.Предпочитам с малко пари и да си гледам детето,отколкото да го оставя в ясла и да не взимам кой знае колко повече пари.
  Даре,знам какво ти е.Мойта зълва работи в банка в Чикаго и като роди отиде свекърва ми да и помага 6 месеца,а като и изтече визата отидох аз за още 4 да и гледам децата,че тя трябваше да работи.Те сега мислят да си идват.Аз не съм против яслите защото Алек тръгна на 1 година и 2 месеца и въобще не ми е боледувал,но никой не се е държал мило с него,както мама.Държат се грубо с тях и той получи по-скоро психическа травма.
 Мойта майка работи,но свекърва ми не,а и нали си идва.Ние с моя мъж не искаме много тя да ни гледа децата,че на зълва ми ги разлигави.Но май по-лесно ще се оправям с малко разлигавено дете,отколкото със силно травмирано.
  Ставам досадна май вече,само да вметна,че аз също няма да и дупча ушенцата.Нека като порасне малко самичка да си реши какво иска.

# 192
  • София
Фиииийййййлчеееее, моля ти се не ни оставяй! Моляяяяяяяяя! Това важи и за други мами,на които им минава тази мисъл през главата! Вярно е, че доста се поизнерви атмосферата у форума, но вярвам, че това е само временно явление! Аз лично не мога да си представя дори и един ден да не вляза да видя как сте вие и бебоците, дори и да не пиша, защото не винаги имам време, възможност и настроение. Понякога съм много изнервена и не пиша, за да не ви натоварвам с моите проблеми, иска ми се винаги да пиша за хубавите неща, които ми се случват, а не като ме налегне деприсия или съм изнервена от нещо. Като бяхме при родителите ми с Рая всеки ден си мислех за вас и ми липсвахте, нямах търпение да се върна у дома и пак да съм на линия! Спомням си като бяхме бременни и аз с моята не лека бременност колко пъти съм намирала разбиране и подкрепа при вас, иска ми се да бъде така и за напред!
За дупченето на ушите на Рая не съм се замисляла честно казано, но май ще е по напред във времето  newsm78
Сиска, Съни  Hug Hug  Hug

# 193
Добро утро и от мен,то май добър ден стана ама едва сега успяхме да се оправим с малката.Вчера ходихме на консултация,пораснали сме с цели 3 см и вече сме 59 и 5.800кг.Проблема е ,че педи не й сложи имунизация,защото акала много често /сутрин като се събуди е омазана до уши и вечер преди къпане пак/.Каза че трябвало да ака един път на ден и ни изписа лечебна хумана и  прахчета Ентерол.Кажете някой имал ли етакъв проблем и трябва ли да се притеснявам.Все още не съм почнала да й ги давам.

# 194
  • Бургас
Триксче браво за Рая ,дано все така да е мъничкото съкровище Simple Smile

Фийл   Hug

Танче многооооо е пораснал Ивко пу-пу.
И какъв ми е хубавец-да го нацелуваш по сладките бузани от мен. Heart Eyes

zlatenceto браво за растежа  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт