ДЕКЕМВРИйки в шопинг инвестират! Споко, скоро ще фалират!

• 16 081
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
 ooooh!
Шах, шах и три пешки метър  #Crazy
А, бе, дами, не сме ли малко дъртички да си мерим пишките/образованието/грамотността и т.н.? newsm78 Състезателният елемент е по-присъщ на обидчиви пуберитети в 6-ти клас, втория срок...
Та чак напусканици на теми, защитни пледоарии, небрежни изстрелчета, поговорки...  newsm78

Факт е, че сме се събрали в тази тема по една единствена причина - децата ни са родени през м. декември 2005г. Факт е, че в реалния живот едва ли бихме си обърнали внимание и бихме си контактували. Но е факт и че сме тук вече 3-4 години, намерихме обща приказка, различна от "Гошко е 15 кг., Иванчо се насра 5 пъти, Марийка кихна" и би трябвало да правим компромиси с виртуалните (а често и реалните) недостатъци на другите - били те правописни грешки или хаплив език. Обратното обезсмисля съществуването на темата, защото децата ни вече израстнаха и едва ли на някой му дреме за статистиката относно килата, л..ната и сополите.

Егати, не мога да си стигна до ЛаРедута от тая драма...

Данидо, и Маги изпада в диви истерии, ако не уцеля паницата/вилицата/гащите, която тя си е наумила, че иска. Това става най-вече, ако е надоспала, което следва да се разбира като ужасно кисела. И ти се чудя на тъпението, аз обикновено или я навиквам, или й изваждам 3 паници/вилици/гащи и я карам да си избере, иначе прибирам всичко. За сега тази тактика успява и тя се разсейва.
МТВ, да ти е здрав и щастлив именника   bouquet

Ей, не заслужавате да ви разкажа как блокирах кредитната карта на Милен и той не ми говори цяла една вечер...  Mr. Green

# 76
  • Стара Загора
 ooooh!Много учителки тук...много нещо ooooh!
Кой грамотен, кой не има ли значение. Радвайте се на децата си.

# 77
  • София
ooooh!Много учителки тук...много нещо ooooh!
Кой грамотен, кой не има ли значение. Радвайте се на децата си.

Разбира се, че има значение. Не само конкретно във форума. Изобщо. Като цяло. Защото аз (а и, предполагам, всеки нормален човек) искам децата ми да живеят в една цивилизована държава. А една цивилизована държава се прави от цивилизовани и образовани хора. Няма как да се стигне дотам, ако тези хора не са най-малкото грамотни и в прекия, и в преносния смисъл на думата. Недопустимо е всеки да казва за себе си "не ми е проблем, че пиша с грешки". Скоро няма да знаем коя е правилната форма на думите, защото на никой не му пука...

И защото грамотността е просто една малка съставна част от характеристиките на обществото, затова сме на този хал. "Кой грамотен, кой не, има ли значение?" Аналогично се разсъждава за честността, корумпираността, спазването на законите и пр.

Във форума сме за да общуваме, да си помагаме и да се поддържаме. Кой как ще се държи и ще пише е, разбира се, въпрос на личен избор.  Смятам, че грамостността е проблем, на който трябва да се обърне внимание и фактът, че се постави такава дискусия между нас, мисля, че е полезно. Оттук нататък всеки решава за себе си.

А че се радваме на децата си - това е само собой!
  bouquet

# 78
  • Стара Загора
Мислиш ли, че даде урок на някой? Съмнявам се. За това моля те спри с поучителните постове и се придържай към темата т.е за отглеждането на децата родени м.декември.
Благодаря.

# 79
Мимис - кажи как реагира Надето на предизвикателството ДГ?

# 80
  • София
Хайде тази сутрин кафето от мен: 
Hug

За това моля те спри с поучителните постове и се придържай към темата т.е за отглеждането на децата родени м.декември.

Дадено!   bouquet

Мимис - кажи как реагира Надето на предизвикателството ДГ?

Ами... Нямаше предизвикателство за нея...  newsm78 Събудих я, душичката, в 8 и в 8:30 бяхме в градината. Намерихме си групата. Те досега са били сборни групи, едва от днес (!!!) са разделени. Избра си детето едно шкафче. Съблякохме се, преоблякохме се. Поразпитах това-онова за ежедневието. През цялото време, докато бяхме там, едно детенце се скъса да плаче... Надето седеше кротка и плаха и в момента, в който беше готова, се втурна към стаята. Направо си я спрях, за да ми каже "чао"...  Peace Като за пръв ден - ОК. Сега ще видим с какви впечатления ще се върне и най-вече как ще влезе утре.  Thinking По време на "подковаването" аз, разбира се, не съм пропуснала да спомена, че на ДГ се ходи всеки ден, освен събота и неделя.  Wink Благодаря за интереса, ЦветиHug

И Стилиян май от днес тръгваше на градина? ТанеRolling Eyes

Пачи! Не ни дръж в напрежение! "Цяла една вечер" звучи много интригуващо!  Laughing

# 81
Добро утро!

Мимис, браво на малката госпожица! Дано само не й мине ентусиазмът  Laughing. Виктор също първия ден влезе с интерес, но след това влиза с рев всяка сутрин. А откакто бяха в сборни групи, категорично отказва да влезе в неговата. Иска в другата група. Та, вече се чудя дали да не говорим с директорката, ако може да го преместим. Специално за теб   bouquet

Дани, ако знаеш само колко добре те разбирам.....

Пачи, разказвай, че ми стана интересно. Честити придобивки. Аз още нямам колет  Crossing Arms

Останаха ми 2 дена почивка и пак започвам с очни. Ще се отдам на висене пред компа днес.

Хайде, момичета, спорен ден!

# 82
  • Варна, морето и сините вълни!
Добро утро!
Херич, драго ми е да те видя в нашата тема! Имахме нужда от груба модераторка  Mr. Green

Браво на Надето за ентусиазма и детската градина! Ентусиазма и може да не секне! Тя има батко и кака.. някак знае какво и се случва. Аз с Катя не съм имала проблемите които имах с Борко в ДГ Peace

Аз съм на работа и ми адски притеснен ден... Снощи Катето не е спала. Пищя почити цяла нощ.. боляло я ухо, гърло, корем..... Не знам всичко това дали е истина или просто реакция от това че тати го изпращахме на летището за София.... и тя за първи път се отдели от баща си newsm78

Майка не е добре. От 4 дни умира от болки в стомаха. В момента е пред лекарски кабинет чака преглед.... А аз седя на тръни... Не знам какво става... Ще се пръсна..
Добре започвам седмицата, няма що  Mr. Green

Габи, приятна почивка ти желая за 2 дни.. Много малко, но все пак имаш почивчица.
Мен така ме мързи да уча... Имам да пиша курсови, а не съм ги и погледнала. Нямам настроение.

# 83
Тъкмо си лягах но не мога да не кажа като за последно защото мисля че и аз няма да пиша в тази тема повече.И не заради конкретни хора ами защото интереса ми тотално се изчерпа като цяло,смешно е просто.
Значи горко ви на тези дето оставате да пишете в темата ,внимавайте с точките и запетайките, охх да и тиретата (много са важни). Мисля че България като цяло не е толкова застрашена след като явно аз съм единствената за която се каза че има извадени цитати които ще предизвикат  дори фурор  Laughing  а както знаете съм извън България така че няма страшно ,няма да проваля държавата.
Държавата се крепи на вас мили мамчета, на тази шепа от 8-10  Декемврийски мами ,ако вие си оправите правописа да знаете държавата ще цъфне та ще върже.Пожелавам на всички ви успех със правописа ( и да не вземете да изпускате тирето защото може да предизвикате фурор ,ей  Naughty)защото това е най важното ,отношенията м-у хората идват на 2ро място,тях може да пренебрегнете ,1во правописа се гледа  Wink.  И най важното ,не забравяйте че има едно око което денонощно ,гледа ,чете и препрочита и събира цитати и прави дисекция на всичките ви постове,защото помнете държавата се крепи само и единствено на вас Декемврийски мами '05. А пък аз сериозно ще си обърна внимание на многоточието което употребявам като собствен стил на писане(Неее  smile3534),защото ако продължавам да го правя може пък образователната система в Америка да вземе да пропадне и тогава детето ми е застрашено да израсте неграмотно .

Надявам се да вземете всичко това на шега !Бъдете много здрави вие и семействата ви а най вече малките Декемврийски съкровища за които се събрахме по принцип.Знаете в коя тема се навъртам винаги може да ме потърсите там ако е нужно!

ПС.казах ли да не пропускате тиретата....сериозно Laughing Wink

# 84
Пачи, благодаря ти за ЛС  Hug
Да му се не знае какво драма настъпи заради 2 думи.... Не искам да се държа като млад драматург, затова ще продължа да пиша все едно нищо не е било.
Извинявам се, още веднъж, че въобще се вгледах и написах нещо по въпроса! Каквото и да си говорим е факт, че грамотността на българите отива на никъде.... Дано тези неща се променят с времето, докато децата ни станат в първи клас!
Мими, дано се оправят нещата и при теб! А Катя днес на детска ли е?  Peace

# 85

Правде - радвам се,че надделя здравия разум и си отново сред нас! smile3501

# 86
  • София

Правде - радвам се,че надделя здравия разум и си отново сред нас! smile3501

newsm10

Мимито, стискам палци и за Катето, и за майка ти!  fingerscrossed

Пачи!!! Знам, че е много неджентълменско от моя страна, ама имам още едно известие...  newsm08

Аз все пак не се устисках и се обадих в детската градина. Казаха ми, че Надето е спокойна и не плаче. Че госпожата се занимавала с нея и детето е ..."спокойно". Това е най-употребяваната дума в подобни случаи явно... smile3503

Мерси за милите пожелания! Ха дано да нямаме проблеми с адаптацията и ентусиазма!  Hug

# 87
Имам да пиша 3 договора и 1 споразумение, но не мога да пропусна да ти пратя 2-3 до 5 гръмотевици  #Cussing out Mr. Green

Вие си се разправяйте, аз си искам колетитеееееееееееееееееееееее  #Cussing out

Айде, после - повече  Peace

# 88
  • София
Имам да пиша 3 договора и 1 споразумение, но не мога да пропусна да ти пратя 2-3 до 5 гръмотевици  #Cussing out Mr. Green

Може би ще се наложи да смениш тактиката...  Rolling Eyes Заедно с гръмотевиците дойде още едно известие...   newsm53

Разправиите свършиха! Който взел участие - взел! Следващ път я има, я няма...  smile3502

Хайде, дерзай с договорите, че чакаме разказа "Милен и мълчаливата вечер"!!! smile3521

# 89
  • Варна, морето и сините вълни!
Ааааааааааа не е честно вече, аз нито една гръмотевица не съм ти пуснала, но от пощата не са ми пуснали на мен пък покана Crazy CrazyСамо едно колетче имам но не ми го дават  #Cussing out И това ако е справедливост....

Мерси за виртуалната подкрепа на всички.
Моето дете е на градина и е "СПОКОЙНО" (Мими, така казват май всички госпожи- заучена фраза от не знам кои години ) Ама аз не исках да питам дали е спокойно, а дали го е боляло нещо и дали се е оплаквало..., но е спокойно. Довечера ще видим.

Майка все още няма диагноза. Още е по прегледи и изследвания. Нищо не знам повече. На тръни съм.

Общи условия

Активация на акаунт