ДЕКЕМВРИйки в шопинг инвестират! Споко, скоро ще фалират!

• 15 933
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
Абе да се включа с моята рецепта за болно гърло, щото хронично получавам налепи от какво ли не и ако карах с лекарства, досега да съм загинала, та мисълта ми е гърлото много често ме мъчи. Лекът е може би хард, за който не е свикнал: клечка за уши напоена с ракия (дезинфектант) и после овъргаляна в сода за хляб. С тази смеска се махат налепите, ама трябва извсетна дози рутина. Махнат ли се те, няма грам проблем, няма ангина, няма нищо. Между сеансите се смуче ефизол или прополки.  Peace

Ау сърце ми се къса като чета за болежките при Елс, Пачи и МТВ. Планираме Никола да тръгне на детска от 1ви март..., пък нещо ми е свито под лъжичката Confused

# 256
Милен ми разчекна устата и отсече "Налепи няма". В момента смуча Орофар (то е малко локален антибиотик) и правя гаргари с прополис. Температура не съм вдигала от миналата нощ, след малко отивам да се къпя и да замириша на човек, че средностатистически скункс би ми завидял  Mr. Green
Бобърът не иска да цока вече 2-ра седмица и ми къса нервите (е*ати стачката, е*ати чудото), това съответно води на намаляване на количеството, аз се нервирам, но за сега само вечер го дохранвам, и то с кърма (фризерът все още е пълен, но едва ли ще изкара повече от 1-2 седмици). На всичкото отгоре другата седмица ще ме няма 2 дни (отивам до Гърция да си запазя място на къмпинга) и разчитах на тези запаси... Май май ще почнем дохранване с АМ пък каквото дойде... Педиатърката вика "почвай захранване", ама малкият плужек е класически бебешор, който го мързи да си вдигне главата, пък камо ли да прави опити за сядане и т.н. (признаците, че бил готов за захранване...). Уф, то като ще каръщина, ще е на всички фронтове...

Данке за съветите, за сега май няма нужда от хард-мерки, но ще ги имам предвид, ако се влоша  Peace

Ланг, как върви твоята борба?  newsm78 За Елс знам  Mr. Green

# 257
Добър ден на декемврийската дружина, която масово зачезна.... Как сте? Болничките оздравяват ли?

Ланг, няма ли да ни зарадваш със снимки на шушулчо:) да го видим как расте.

Ние биваме, Габун се опитва да кашля, Жоро откри компютъра Simple Smile, майка им се опитва да заслабне ... ама само умствено успява.

Спорна седмица на всички!!!! Я се напънете малко да изпишем темата, че тва фалиращо заглавие вече не ми харесва вече Simple Smile

# 258
Ха привет!

Ми в нас е весело, защото вече втора седмица съм и с Никола и няма изгледи това да се промени, понеже и на детска да тръгне, което изобщо не го виждам като знам какви цигански драми разиграва и как сърцераздирателно се тръшка и моли, та остава да свикна и да се органзиирам по-добре. Стига разни дребни клонинги да не решават да се вкисват повече от предвиденото.  Heart Eyes

Пусто качих още няколко снимки, ама все в този фейсбук, пък той се оказва криво решение за склад на снимки. Готово, има вече и тук.

Здраве желая!  Hug

# 259
Ланг, ти си героят на деня, 3 дни с Маги и Боян едновременно ме докарват до истерия...
МТВ, Трифи закрепи ли се?

# 260
Ланг...много са ти хубави момчетата пу-пу  но то много ясно при такава хубава майка  Heart Eyes. Малкия е страхотен бонбон и доколкото виждам е със светли очи ,като твоите. Flutter

Хайде да напишем нещо хубаво за децата ,не само кой кога боледувал и как направил беля,интересно ми е да прочета какво е характерно за нашите дечица  на тази възраст.
Почвам 1ва ,дано да ме последвате! Simple Smile

Елла рисува и пише по цял ден  и много хубави рисунки прави  ,после даже си подписва името и също  пише за кого е  Simple Smile . Също много обича да попълва рисунки с  пастели,добре се справя ,всичко вътре в очертанията.Въобще е много креативна ,като яде чипс например .."мамо виж това прилича на обувка " или "това е буквата Т" ,същото прави навън като види някоя форма.Също е страхотна с посоките ,помни кое на къде е  и на къде да карам колата.Като ходим да пазарувам и кажа какво трябва да купя ,тя помни още от в къщи какво съм казала преди 1 час и не забравя нито един продукт.Изумява ме с това, и ми спестява време да правя списък Grinning.Обожава книжки ,предпочита да и купя книжка пред играчка.Обича да пише букви и знае азбуката перфектно и малките и големите букви .Брои до 30 на англ. и до 15 на бълг. Непрекъснато спелува  надписите на магазините  когато сме навън.Обича да пее песни и да определя коя песен на кой е любима.

Като е в група с деца за сега я гледам че се определя като лидер,независимо в каква възраст са децата тя веднага почва да нарежда ,ти това прави а ти това вземи ,и те на всичкото отгоре я слушат и изпълняват.Много е контактна и веднага сама отива и търси контакт с децата. Винаги се държи добре с тях  и със когото и да било,много е учтива и винаги казва "мерси" ,"моля".....Също е много любвеобилна , обича да се гушкаме и да се целуваме-много пъти на ден казва на мен и баща и че ни обича  Heart Eyes ,също изброява кои членове на семейството обича (тук изброява почти всички) Simple Smile .

# 261
Вики, аз тая игра няма да я играя  Mr. Green Joy Магарето е силна в песните и танците, говори с гръцки акцент (с-ъка и ш-ъка - казва сшупичка и сшалам), знае няколко стихотворения, които казва на място (например казвам й, че ме  боли гърло и тя пита дали не съм яла сняг /за справка "Болен Зайко/), голямо е шубе (страх я да се вози с шейна, да ходи по пясък), първа клюкарка е в детската градина (за което учителките много я обичат, обаче ще яде бой като порасне), обича да рисува и моделира, но лесно се отказва (отсича "не мога, аз само драскам" - явно го е чула в градината, защото ние се опитваме всячески да я поощряваме за всяко нещо и изпадаме в див възторг за всяка чертичка/кръгче/пластелинено топче/изминат метър с шейната/къпане в морето и т.н.). Иначе е ужасно добра, дава всичко на всеки, не е агресивна, но в никакъв случай не е лидер.
Оф, звуча като онези ужасни майки, които все критикуват децата си  ooooh! Все се надявам да ми правилен подхода с поощрението, но съм реалист все пак...
Пъш, мъчно ми е за Магаренцето...  Cry леле Правдицо, станала съм като теб  Crazy

Ланг,
само ще кажа пу-пу, хубавци  Hug Heart Eyes

# 262
Вики, благодаря за чудесния обрат на темата и въреки това не мога да не пожелая скорошно оздравяване на децата и майките!
ДА свършва по-бързо сеззона на болестите, че се измъчихме всички!
Пачи, виж и теб кърменето докъде те докара  Sunglasses
Малко ми е трудно да напиша какво може/неможе Калина. ЗА себе си знам, но винаги съм бягала от това да се поваля какво може.... С никненето на зъбите е различно, то няма връзка с по-нататъшното развитие....
И все пак - Калина вече рисува човечета, малко криви, но с ръце, крака, уста очи, усмивка и по подобен начин прави и мечките, само че ушите и лапите са кръгли, не като чертички. Обича и да оцветява всичко от гипсови отливки, до картинки в книжки, учебниечто в детската и то има част за оцветяване. Оказва се, че знае много песни и стихотворения. Това го разбираме, когато чуе нещо и го придължи, но когато я питам какво учихте в детската и се смее и казва тайна. Обича да пеем двете, обикновено, когато сме в колата - голяма веселба е. Постоянно получава разни наградки от детската и ги събираме в едан кутийка. Вчера и дадоха стихотворение, което трябва да учи за пролетния празник, но тя го знаеше, заедно с още няколко, на други дечица Simple Smile
Обича и да танцува - но е доста притеснителна. Постоянно разглежда хората с преценяващ поглед и и отнема доста време да се отпусне., за разлика от мен  Mr. Green когато не съм в криво настроение Обича да пише, да "чете" и да и четем Simple Smile. Иска да чете все моите книги "защото са пълни" с букви  Mr. Green. Знае азбуката и за всяка буква, разбира се имаме нещо, на което е буквата Simple Smile и тези неща се променят, според настроението - веднъж "б" е на "баба"  друг път на "балона", но не на баба Simple Smile. Проблемът е, че твърде много любими неща са с буквата"к" и тук зацикля азбуката, докато изброим тати Кири, батко Калоян, котето, но е и кучето, което си има негова буква  Mr. Green
За съжаление още не изговаря ясно всички букви. Ако ме оставят на собствената ми параноя - вече да съм а завела на логопед. Но при телефонна консултация с такъв ми казаха, че трябва да стане поне на 4 години. Всъщност не изговаря ясно - "к" (която пише) и "г", "с" изговаря в средата между 2 гласни, но по-трудно, когато е първа.

А сега ставам да будя цялата къща и да се отправяме по ежедневните си задачи  Peace
Дано наистина бързо се оправят всички мъници! Елс и Пачи, радвам се, че поне мъниците не се разболяха  Hug

Хубав ден на всички!  Peace

# 263
Привет от мен!

Ланг, много са ви хубави мъжете! Heart Eyes

Вече сме ок, аз все още съм на АБ, но бивам.
Обсъждате уменията на хлапетата Grinning-нашият обича да пее и танцува, да скача и да се катери. Като го питам какво сте научили в детската градина, ми отговаря и той като Калина-не казвам Crossing Arms /Правде още ли кърмиш??/
Обича да му чета, и да четем заедно..има приказки с текст и картинки, та като стигнем до картинката, той я "чете" Wink; брои, но азбуката не я знае-тя за мен не е на дневен ред..има кога да я учи Mr. Green
Обича да реди мозайка /е, нищо което да ми заприлича на НЕЩО, но той си има идея по въпроса какво е Wink/, играе с конструктори и връзва всички "превозни средства"  с които разполага на влакче Crazy
Най-успешно се справя с комп-а, пуска каквото иска..ако не го открие на десктопа си, ме вика да съм го напишела в "гугула" Mr. Green
Не е по рисуването-обича някой друг да му рисува и оцветява, а той да гледа. Играе на плей стейшън с татко си, но пред нея предпочита Том и Джери Peace
Много обича кукления театър -водя го при всеки удобен случай
Хайде, пишете -кога ще я изпишем тази тема Laughing
Желая ви успешен и слънчев ден! Hug[/color]

# 264
  • Бг-мама
И аз като Пачи не ща да я играя тази игра! Crossing Arms
Моят мъник не познава буквите и цифрите , той даже още не познава всички цветове . Laughing Много букви още не може да изговаря , но не съм се притиснила . Simple Smile
Иначе за протокола , в 90 процента от времето си вкъщи стои на челна стойка  Mr. GreenКатери се по всевъзможни неща , и обожова да се бие  ooooh!Денонощно се бият с батко му. Знае няколко стихотворения , много обича да танцува и да се търкаля на кълбо.Книжките и телевизията не го привличат , каквото учи го учи от батко си!Обува си сам обувките ,но не може още сам да се облича изцяло.Рисунките са му трудни за разгадаване  Laughing
Хм , аз май ще спра , че трябваше да ги хвалим нали ?!? Laughing Mr. Green
Абе с две думи лика , прилика са си с Маги!

# 265
  • Варна, морето и сините вълни!
Моето дете не може да прави нищо не обикновено Wink
Само играе, смее се, пее и танцува когато му е кеф. Прави това което иска.
Букви и цифри не познава, има време за това. За сметка на това може да прави фокуси - печата пари и от 1 зарче прави 4  Joy
На 4 април сме на фестивал на магичното изкуство - във връзка с това приемам предложения за музикален фон към 5 номера.
А всички софиянки които искат да гледат много фокуси в тъмна дупка могат да си плануват априлските дни 4 и 5  Joy А може и да помислите да се видим де. Ще летя на 3ти сутринта и после на 6 на обратно.

# 266
Ооооооооооо, а пък моят Виктор вече чете цяла книжка съвсем сам. Може да брои и да смята, даже и корени пресмята. Знае вече перфектно български, анлийи и френски (на майка си се е метнал  Mr. Green). Песни и стихотворения сам измисля, даже има вече за книга да издадем. На компютъра разбива всякакви програми, голям хакер е. Само да не източи някой ден някоя банка.... А, щях да забравя, че и колата кара, мисля скоро да го пускам да изкара курсовете. 

# 267
  • Варна, морето и сините вълни!
Ооооооооооо, а пък моят Виктор вече чете цяла книжка съвсем сам. Може да брои и да смята, даже и корени пресмята. Знае вече перфектно български, анлийи и френски (на майка си се е метнал  Mr. Green). Песни и стихотворения сам измисля, даже има вече за книга да издадем. На компютъра разбива всякакви програми, голям хакер е. Само да не източи някой ден някоя банка.... А, щях да забравя, че и колата кара, мисля скоро да го пускам да изкара курсовете. 

Габииииииииии, страшен вундеркинт имаш!Да ти е жив и здрав!
Определено ме развесели поста ти!
Но не спирай детето да източи банка. Важното е да не го хванат  bouquet  bouquet  bouquet

# 268
  • София
Здравейте Hug.
'айде и аз да си похваля моето гардже Laughing.
Познава всички букви, брои до 15, познава всички цветове, знае кой коя зодия е Mr. Green. Обича да оцветява и още в петък вечера е готов с домашното си, рисува, но все още рисунките са му драсканици, но въпреки това винаги "рисунките" му според нас са прекрасни Mr. Green. От детската градина е научил доста песнички, а сега учат и стихче за Баба Марта. Харесва му и да танцува и в градината и вкъщи доста танцува. Обича да разглежда книжки и ако е стара и му е четена прави съчинение по картинка. Вечер като се прибере гледа детски филмчета или "Форт Бояр". Сега с нетърпение чака "Мюзик айдъл" Mr. Green. Ами май това може и обича да прави  хлапето Thinking.
Ето можете да видите танцувалните умения на мойте хлапета:

http://martina77.multiply.com/video/item/11/MOV03218.MPG
http://martina77.multiply.com/video/item/10

Ланг, многа са хубави и двамата ти сладурковци Heart Eyes.

# 269
Зеч, да ги насочим към спорта, а?  newsm78 Бербатов и Ивет Лалова не са много умни, ама всички и знаят  Joy

Сетих се нещо - Маги се оправя по-добре от бабите с ДВД-то и компютъра, но това е не защото детето е гений, а просто бабите ни са зле  Joy

Но ще ви върна малко на болестите - като ще е каръщина, ще е пълна - вчера пак вдигнах 39 градуса, една малоумна УНГ отсече: скарлатина, но без да ми взима секрет, консултирах се с още двама дофтори, които казаха, че не е скарлатина, но трябва антибиотик, при това минимум 7 дни, което за мен означава приключване на кърменето - нямам повече нерви да се боря. То не бяха мастити, мъдреци, сега и това... Имах огромното желание да го кърмя 6-7 месеца като Маги, но няма опастност да седна и да помпам денонощно отново (както беше с мастита). Е*ати черната серия  #Cussing out
Айде стига кърмачески неволи, Ланг мълчи като партизанин на разпит  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт