В Банкя весели деца чакат пролетта!

• 24 773
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
Еееее,рецепти.... newsm11Няма ли нещо по-интересно?!? SickАма айде ще споделя. LaughingАз вчера правих винен кебаб със свинско месо(предпочитам с телешко,но нямах..)и тъй като ми се видя голямо парчето оставих 1/3 от него за днес.Правя 1ястие с месо(пиле или свинско),праз лук и гъби(понякога му слагам и домати,ако съм в настроение).Нарязвам месото на не мн.едри хапки,слагам ги в тиган(ако е за гости и трябва повече-в тенджера)с олио и малко вода и ги оставям да се задушават.Нарязвам гъби(на филийки)и ги слагам вътре.След това си измивам и нарязвам на едро праз и също го слагам вътре.(ако искате да сложите домати,ги сложете и тях по някое време).Тук там добавям по малко вода,ако ми се стори,че ще остане само мазнината,а още не е готово.И това е.Чакам само и водата да се изпари.Описах го доста подробно,но става супер бързо и не изисква почти никакви усилия.А за гости е супер,защото може да се приготви по отрано и само да се стопли(и да се добавят паржени картофки,например;видях,че си хапвате такива мин.път като описвахте гозбите... smile3503).И на другия ден е още по-хубаво.
Видяхте ли горе в средата за децата с таласемия?Аз мисля да почна да давам кръв за тях.Някой от вас дарявал ли е?(не за близък)По принцип питам.
Лека от мен!

# 166
  • София
Добро утро!   kaffeetrmker_2

От сутринта   food002 wash 1dishes!

Днес съм решила да оставя мъжа на бъркани яйца! Не ми се готви и за нас! За дребния сготвих, но за нас  ooooh!

Пак лошо време дават! Писна ми!

Айде, хубав ден и дано слънчице да изгрее, поне за малко!

# 167
Мерси момичета, че съчуствате на Точица. Hug Тя има бледа синина, не е подуто. Надявам се да се оправи.
Задобряла е в пиенето на вода от чаша. Вчера изпи около 20 мл без да се олее. Баща и излиза и маха с ръка за чао, а нашата вдига ръката да маха и тя. Много е смешна Simple Smile)

Лили, правих твоята лазаня. Като за първи опит много добре стана. Сигурно като се усъвъренстван ще е много вкусно  Hug
Аз нали много готвя  Outta Joint ония ден от месарницата взех два телешки котлета. Намазах ги  с горчица, кимион, черен пипер, сол, ръснах босилек. Нарязах праз колкото имаше и в иенската. След 2,5 часа си изядохме пръстите. Аз ги комбинирах с варен ориз.Днес мисля това да бъде: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=114795.0

# 168
  • София
avgusta21 ще ти приема предложението с удоволствие, че и Ева когато си е в къщи, а не на детска там я водя да играе и дребният и той се кефи на пързалката.

За съжаление в момена е болничък и болестта му се проточи. тъкмо повръщането намаля и го изби на диария...а аз не съм спала от началото на седмицата  Rolling Eyes

Britt няма страшно - юнак без рани не може. Цункай синката  Heart Eyes

monny_77, дано не всявам смут в душата ти, ама като си си у вас, защо не го оставиш да свикне по-бавно и постепенно: Всмисъл 1-2 дена да ходи, после седмица да почива. Знам, че всички лелки в детската препоръчват обратното, но моята дъщеря по този начин свикна много добре и безболезнено.  Ходи 2 дена, каза че не и харесва и аз казах "добре остани си у нас", но за седмица и стана скучно и пак искаше на "училище" и така. Вярно, че тя е по-голяма - не знам.

Аз рецепти няма да давам, че ядем постничко в момента.

Хайде чао за сега, дано утре сме по-добре и да ви следя по-редовно!

# 169
Здравейте мамита!
 Hugза малката бузанка Точица!
M_I_A ,благодаря за съвета но той със сигурност няма да поиска пак на "училище"Особено ако прилича на мен.Аз до предучилищна възраст съм пищяла в градината.Така,че....Ще видим.Сега е до обед само и като,че ли е по добре.Аз като го чух сутринта как плака горкото исках да бия отбой и да си го гледам но баща му не дава.Трябвало да свиква с живота Sad
Мия,пусни малко идейки за постничките неща Praynig
А иначе онзи ден аз готвих свинско със зеле,снощи печени картофки/някой ги ядоха с кренвирши/и сега се чудя какво да подхващам да правя.Май ще пробвам на августа21 рецептата. Simple Smile
лек и усмихнат ден!

# 170
Много неприятно,Миа!Стискам палци по-бързичко да се оправите!!!  PraynigКакво му е на малкото човече,някакъв вирус?Постните манджи заради постите или заради болестта правиш?Или просто така?Питам, защото съм чувала,че когато човек е болен е по-добре да яде постна храна.Имам приятелки-привърженички на идеята.
Мони,добре сте го решили(за половин ден).Мисля,че мъжа ти има право,но и ти също... yes yesРазбирам как се чувстваш! Hug
Лили, newsm10.Така де....
А може ли някой да ми пусне паролата да разгледам снимките?

# 171
  • София
Добро утро!
Днес моето човече се поусвести, та и аз се разведрих, нищо че не съм спала цяла седмица и гледам като зомби. Но поне психически се успокоих. Явно е бил някакъв стомашно-чревен вирус. Повръщане, разстройство, без Т или някакви други симптоми. Каката я лекувам от такива с 24 часа глад и на следващата сутрин е пушка. Но бебенце не можеш да разбереш дали плаче, защото е гладно или защото му се гади.  Както и да е, дано отшумява по-бързо.

Мони и аз не обичах на детска и имам до днес лоши спомени, въпреки, че бях кротко дете и учителките не са ми се карали. Половин ден е добър компромис!
За сблъскването с живота на 2-3-4 години мога роман да напиша, ама вие си се познавате с мъжа, ще си се разберете.  Hug

Ние с мъжа ми хапваме постно по това време на годината и каво готвя: постен гювеч, боб, леща, сърми лозов лист или зелев (ако имате зеле), гъби с ориз, зелен фасул или грах яхния (замръзени или от консерва), пица с гъбки, лютеница, растителен кашкавал, маслини. Спагети с доматен сос и зеленчуци, вегетарианска лазаня, пържени картофки, ориз по китайски, любимият ми лучник (от който ме боли стомаха после). Разни зеленчукови супички, селски ябълков сладкиш с маргарин. Абе избора е голям, ама гледаме да не прекаляваме.

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 09:38 от M_I_A

# 172
добро утро и от нас.
опитваме се да вземем стерилна урина, но стигам до извода, че са ми дали контейнер за момче ooooh! голяма мъка

# 173
Добро утро момичета! kaffeetrmker_2Ето сега кото я няма ЛилитУ,няма кой едно кафенце да ни пусне./цъ цъ цъ/ Mr. Green
Миа,много се радвам,че малкото човече е по-добре HugАз се извинявам,че нещо съм пропуснала да изкажа съчуствие за болничкото детенце Hug Praynigбързо да минава и да не се повтаря Hug
Благодаря ти много за идейките за постничките манджички.Макар,че аз имам страхотни проблеми със стомаха/имам киселини/от всичко което има чушки,домати и повече лук та нямам много голям избор.Ама  ще се възползвам от идеите,че аз всеки петък и сряда не хапвам нищо животинско.
Брит,това с взимането на урина си е направо приключение LaughingУспех и идеални резултати/от изследванията Praynig
Хрисииии,къде се загуби пак бе скъпа?Децата на градинка и ти...Хей,живот здравей здравей! Mr. Green

Лек и приятен ден!

# 174
Успяхме  newsm44
Татко и я държа над леген, аз дебнех с контейнерчето. Това за пишкане след събуждане действа Simple Smile))))
Успях да уловя обаче съвсем  малкоколичество.  newsm78 Дано да им е достатъчно, че аз нещо се разболявам май и не ми се разправя отново с това.

# 175
  • София
Мони, ето едно следобедно кафенце:

Брит, няма момчешки и момичешки контейнерчета! Един вид са и се лепят Simple Smile Много хубаво ми стана като каза, че си правилата моята лазаня!  Crazy

Мони, нацелувай дребните и прати поздрави на Алек от Марти!

# 176
                                                                            ДОБРО УТРО МАЦКИ!                       
                                    ДНЕС КАФЕНЦЕТО И ЗАКУСКАТА СА ОТ МЕН!Е,НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНИ С ТЕЗИ НА ЛИЛИ АМА.....

Лили,и Алек ви праща по една влажна целувка и на теб и на сладкия Марти.Той м/у другото често ме пита "де е Мати?"
Оф,тук времето е ужасно.Вали и не става за излизане.Алек е един такъв настинал и кисел.Не зная това "градинска"хрема ли е или пак зъб newsm78Оплаках ви се сега вече може спокойно да ме яхне ежедневието! Mr. Green
Желая ви весел и прекрасен ден!
за протокола:Вчера сготвихме с мама нова манЖа LaughingКазва се "кюфтета варено"Защото аз започнах да правя "кюфтета по чирпански"но трябваше да излезна и оставих мама да я довърши.В бързината изредих продуктите и изчезнах.Ама тя понеже никога не  е правила това ядене и то в крайна сметка се получи като телешко варено ама с кюфтета./защото аз половината неща бях пропуснала да и кажа за яденето /абе....... Wink

# 177
  • София
Добро утро!

Мони, какво и е на закуската...взех да точа лиги.

Я кажете кафенце, което да е на завет, че да поиграят децата, докато ние седнем с приятелка да полафим.

# 178
Здравейте момичета!Да ви почерпим,че Дая днес става на цели 3 месеца!

# 179
  • София
baloni Дая! baloni

Аз днес съм  #Crazy, за това няма и да пиша!

Общи условия

Активация на акаунт