АПРИЛски бебоци 2008!

• 17 876
  • 323
  •   1
Отговори
# 15
Уф, да се дотътря и аз най-накрая в темата! Бе как ви остава време и за Ла редута, направо не знам. Аз като отворя сайта и като се замъча с фрьонския и ме хваща съклета и се отказвам. Ама сега да не помислите, че спестявам за семейния бюджет Naughty ТЦ и ТЦ! То  има и сурбюлюк англо и немско езични сайтове дето прибират на жените парите. Вчера ми дойдоха едни поръчки от един американски и един европейски сайт и днес пак навирах нос там, а ония от банката ми пуснаха смс, (случайно да не забравя!), че имам да внасям по кредитната карта #2gunfireТо стана като в оная реклама с дяволчето и ангелчето - внася, внася, ама ей я пак с торбите Joy

За закуската с екЗотични плодове - Акварел , аз дадох киви като стана на 10 месеца. Първите 2 пъти махах семките (то почти нищо не остава след това от плода Simple Smile), но сега давам без да го чистя. Кивито на нас ни действа много охлабително, семенцата излизат цели и като полепнат по дупето става много екзотично.Та - едно киви + една шайба пресен ананас ги пасирам (става доста водно) и добавям 1-2 лъжици (според нуждата) каша (бисквитена или 7 зърна на Милупа). Става много вкусно и полезно, богато на вит С. Може всякакви плодове да се мешат, стига единия да е по-воднист. По-гъстите ги смесвам с кисело мляко. Идеята ми е да не я свиквам много на попари, кук-кус и прочие, за да не дебелее, а да я науча да яде пресни плодове. Каша или грис давам 2 пъти седмично.
Шампоан ползвам от рождение - винаги съм ползвала отделно за глава и тяло - А дерма (сега пуснаха нов шамп за млечни корички и понеже ние на стар заман се обзаведохме с тях продължавам да я плескам. А и прави чуден обем)

За срещата - много съм ЗА, ама предпочитам място където няма стълпотворение на много хора, че върлува страшен вирус. А Didimoraта не я пускаме да заминава без да сме се срещнали Naughty

Още щях да пиша, ама на - забравих какво. После пак ще се домъкна, че отивам да дам още един шанс на Редута докато Плеймейтката спи

ПП Емма, благодаря за темата - чудна е както винаги!

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 16:48 от Lassi

# 16
Vanyivan, и на нас това ни каза вчерашния доктор-след като се нахрани Сумото да го вдигам достатъчно дълго да седи прав, да се оригне 1-2-3 пъти, а не след ядене веднамагически да го слагам да спи, да му повдигнем матрака на 30, че и 40 градуса и т н......то много хубаво, ама аз НЕ вярвам че е от това ГЕР, сигурна съм че е от хремата, той не е връщал храна от бебе. На ехо-то дори лекаря го кара да пие вода докато го преглежда, за да види къде отива, нещо като "трасираща течност".....не знам, ще видим, ще изчакам със снимката  до другата конс-я, ще говоря с педи все пак да видя и тя какво ще каже....тъпо ми е че я "прескочих" един вид и въпреки мнението й отидох при друг лекар, но ..... Rolling Eyes

# 17
Здравейте и то нас Simple Smile
Емма, снимките в новата темичка са много красиви Simple Smile Стискам палци по-бързо да арзбереш защо кашля малчо и да се оправяте.
Несинеси, и на нас педи ни направи пробата манту.
Анели, а пък моята госпожица сяда насън и после спи сгъната на 2, а аз цяла нощ ставам да я разгъвам, но без особен успех-тя само това чака, за да се сгъне пак  Laughing
Момичета, днес бях на гинеколог. Правиха ми нова колпоскопия, всичко е чисто вече, толкова се радвам Simple Smile Другото хубаво е, че вече не ме боли така (бях споделяла преди за едни мои болежки), което ме навежда на мисълта, че най-накрая съм с правилната диагноза и лекарствата си действат Simple Smile надявам се да не ходя скоро на лекар..че много ми дойде.
Хубава вечер на всички Simple Smile

# 18
Здравейте от нас!
Ние днес си направихме една голяма разходка и беше страхотно! Ходихме за първи път навън,Беба правеше едни огромни крачки и много и хареса Heart Eyes
Акарелче и ние сме с Бюбхена и според мен е страхотен-косата на Миленчето става копринена направо! А за тв-то не се притеснявам Peace
Емма,мерси за отговора за ваксините,за мен беше важно! Може и да не са страшни,но нещата,които прочетох си бяха ужасяващи Peace
Ивали,не трябва да си записваш час! Обадих се в диспансера и казаха в понеделник,вторник и петък от 8 до 12 Peace На нас обаче също ще ни го сложи педито! И аз не мога да разбера защо едни ходят по диспансерите,а на други педи го слага newsm78
И едно въпросче-днес подариха на Бебка едни страхотни обички и много ми се иска да ги сложим! Дали може да се нарани обаче? Има ли някой,който вече е пробил ушичките? И къде в София да си ги пробием? newsm78

# 19
Ох - аз не съм ви чела, ама 2 дни бях на работа (имахме една среща...) и се връщам късно...2 дни детегледачката гледа Елица - толкова, ама толкова ми е сдухано и свито, че не можете да си представите! Уж хубава жена, чиста, спретната - и като ми зафучаха едни мисли в главата - ама дали й говори, дали се занимава с нея...дали пък не я обижда, или удря ooooh! само простотии са ми в главата ви казвам! Хич, ама хич не знам как ще се работи (връщам се официално март  ooooh!)...много ми е тъжно, много ми е гузно...направо и сега ми се приревава...Знам, знам, че ще е така оттук нататък - ама това ни най-малко не ме успокоява! Целувайте си децата и им се радвайте всяка секунда, която ви остава до края на 1-та, 2-та и т.н. година - наистина никога няма да станат достатъчно големи...сега разбирам защо майка, винаги, винаги като си тръгвам от Сливен и гласът й леко затреперва - а на мен винаги ми е била много смешна Sad Май трябва да се стегна...ама като илизаш в тъпата Сф сутрин в 7 и като се прибираш най-рано в 19 - ами как ще си видиш детето...уф!!! Намрънках се! Целувам ви!!!

# 20
Емма, страхотна си   bouquet  bouquet  bouquet
Радвам се, че на ехографа всичко е минало добре. А за рентгена, аз бих го направила. И Дари се наложи да я снимат като беше на 2 месеца, за да видят дали не връща урина, но точно в този момент изобщо не мислех за облъчването, а само всичко да е наред.

nikitto , браво за хубавите резултати.

koketka , много хубаво клипче  Peace

eva_merry, тенкю за шампоанчето  Hug

А сега един въпрос и от мен. На Дари досега винаги съм и мила главата в легнало положение. Като се опитам да я измия докато е седнала, и се стича вода по лицето и тя се нагълтва с вода, спира да диша и се плаши. При вас случва ли се? И как да го преодолеем това, хем да свикне да и мия така косата, но и да не я стресирам.

# 21

А сега един въпрос и от мен. На Дари досега винаги съм и мила главата в легнало положение. Като се опитам да я измия докато е седнала, и се стича вода по лицето и тя се нагълтва с вода, спира да диша и се плаши. При вас случва ли се? И как да го преодолеем това, хем да свикне да и мия така косата, но и да не я стресирам.

Не я поливай-плашат се. Кало до скоро се плашеше.
Аз измивам сапуна с влажна ръка/гъба, без да тече вода.  Peace

helenblondy , разбирам те напълно. Аз се върнах на работа когато Калоян стана на 6 месеца. Работех по 4 часа на ден и въпреки всичко още тая вина, което разбира се не е правилно   Rolling Eyes Shocked
После издействах да работя откъщи и сега гледам Мишо и работя откъщи.
Добре ми е така, но от друга страна полудявам. Липсва ми контакт с хората и прочее...
Но, щом нямаш друг избор-не се обвинявай. Животът вече е такъв, че се връщаме на работа отрано, това е. Факт.  Hug
Вярвай на детегледачката си, иначе ще се поболееш от излишно мислене  Hug

# 22
Бибобибо, четох някъде, че се мажат веждите на детето с вазелин и водата се стича покрай тях и не влиза в очите. Но не съм го правила това, сигурно после трудно се маха вазелина? newsm78

Хелън, не се тревожи, мила! Hug Еличка съм сигурна, че е добре, и жената сигурно се старае! Как пък ще я бие, откъде ти хрумна това нещо! Naughty Според мен най-гадното е с тия задръствания, това че не можеш да се прибереш по-рано за да видиш детенце! Много неприятно! Close

# 23
Хелън, недей толкова да се измъчваш  Cry
Знаеш ли, от страни сигурно много лесно изглежда, но пък ето какво си мисля аз - тъй като Еличка много ще ти липсва през деня, вечер като се прибереш ще компенсираш с много нежност и любвеобилност, много, много целувки и прегръдки (макар и само за 2-3 часа). А събота и неделя ще си безкрайно щастлива, че тя е до теб  Hug Така времето ви прекарано заедно може да е по-кратко, но съм сигурна, че миговете ви заедно ще станат още по-хубави от сега Hug Съдя от собствения си опит за това - нали на 2 пъти оставях Бобката за 4-5 дни. С това не искам да кажа, че сега не се грижиш добре за Еличка,напротив, тъй като те познавам лично зная, че си прекрасна майка,просто се опитвам да открия нещо положително и добро дори и в трудните моменти  Wink

# 24
Хелънче, Хелънчееееее....  Hug Оттук, нататък все ще ни е такова вътрешно..., но се надявам с времето постепенно да отшуми паническата тревога  Peace Благодаря ти за съвета!  Wink Аз лично преди няколко месеца бях изпаднала в големи колебания и дилеми дали да се или да не се връщам тутакси на работа... голям зор видях докато взема решението... но когато това стана, честно ти казвам камък ми падна от сърцето... и взех като че ли по-пълноценно да използвам времето с детето и да му се отдавам на 100%... Thinking Е, разбира се от време на време повече или по-малко му се нервя, ама все си мисля, че е в реда на нещата... Но не пропускам възможност да го гушкам и лигавя когато мога  Crazy Аз съм от щастливките, обаче, които можеха да избират, много от момичетата предполагам, че не са имали тази възможност  Sad  Rolling Eyes
В тази връзка да ви споделя нещо което днес ме разтърси и дълго време след това треперех....прибирайки се от разходка с Алекс, прибирам количката в багажника на колата и зад гърба си чувам мъжки глас да крещи грубо на някого...използваха се епитети от сорта на идиот, простак, лайно нещастно и пр., обръщам се и какво да видя.... Shocked Мъж крещи с неописума злоба по едно момченце на видима възраст не повече от 5 год  #Crazy крещи по детето, то върви милото до него, навело глава надолу, притаило дъх и присвило очички в очакване на евентуален удар... аз седя онемяла от гледката и продължавам да гледам не вярвайки... мъжа продължи да ругае детето вървейки до него, но не се ограничи само в това, започна да го блъска и дърпа грубо за дрехите, като междувременно продължи да съска срещу него злобно  Shocked, милата душичка се разплака много жално, но продължи да ходи чинно редом до грубяна, присвито, с наведена глада, а оня още повече се ядоса...аз се опитах да се развикам, как е възможно това, що за отношение и т.н. но никой не ми обърна внимание...идиота не само че не спря, но и завивайки зад съседния блок изрита детето с всичка сила в гърба... Боже милиииии ..... вцепених се, честно ви казвам.... и сега като пиша в мен напира една ярост, направо не мога да я опиша... Не го знам този баща ли му беше, какво, но това просто минаваше всякакви граници... Явно бях много афектирана от ситуацията, не знаех какво да направя, все пак детето не е мое, нямам право да се бъркам в хорските работи, но пък в същото време не можех да не реагирам на това което видях, просто ме шокира... грабнах си детето и си тръгнах... но ако щете ми вярвайте и до момента не мога да се успокоя, че не направих нещо повече и ме е яд на себе си... трябваше да отида до този, да му се разкрещя на свой ред, ама яката, да му вкарам една тупаница, че да разбере, как се малтретира дете...или поне трябваше да го проследя, да видя къде живее и да подам жалба в Агенцията за закрила на детето.... не знам... трябваше да направя нещо... сега не мога да си намеря място... само това детенце ми е пред очите и само неговия плач чувам, и си представям едни апокалиптични картини как го малтретират у дома и как съм могла да му помогна, а то сега милото е някъде там беззащитно, плачещо, бито... Cry Единствената ми надежда е, че живеят в някой от съседните блокове и ще ги видя пак... и тогава ще съм по-подготвена и ще реагирам по-адекватно и ще взема някакви мерки... не знам... Господи, такива хора не трябва да стават родители... за нищо на света... само се моля детенцето да е добре...

# 25
Гале това на което си станала свидетел е  ужасно  Shocked Cry Cry Просто незнам как бих реагирала и аз Sad  Дори да го беше настигнала и да му се разкрещиш и тн, най-много да беше изяла някоя псувня или крещене къде се бъркаш. Толкова мъчно ми стана за това детенце, миличкото, как ще го рита бе! НЕЩАСТНИК!!!  #Cussing out Cry Ако съм един мъж да отида да го сритам аз м**ка му, да види как се бие малко дете!  Ако ги видиш пак и станеш свидетел на подобно нещо, снимай с телефона и подай жалба в Агенцията за защита на детето! Не се измъчвай, за съжеление дори и да беше предприела нещо детенцето пак ще продължава да бъде малтретирано  Cry Просто думи нямам за случилото се. Горкото дете, незнам то как живее сред такива родители  Sad  Наистина не заслужават да имат деца подобни изроди, а от друга страна добри, грижовни и мили хора да милеят да имат детенце, а да не могат! Не се самоoбвинявай, според мен нищо повече не си могла да направиш  Sad

Ласи мерси за рецептата, и аз ще опитам първо без зърната да давам. А тази каша на Милупа 7 зърна е просто страхотна, много е вкусна и Габа поне един път в седмицата си я хапва гарнирана с ананас и ябълки или с манго и банан  Hug

Еленче ние само дето се оплакваме наистина една на друга, кое дете е по-палаво или не спи и колко се изморяваме, но в един момент като не са до нас дори за 1 час наистина разбираме че без тях не можем и така ще е цял живот  ooooh! Flutter А за мислите че детегледачка е всъщност няква перната насилница, честно да ти кажа, ако ще и архангел да бях оставила да ми гледа детето бих се усъмнила в него  Stop Naughty Thinking ooooh!

Реянче Мимето на Миленка е с обечки, може да питаш нея Wink ама те са от Бургас  Peace

Бибо и Габа преди правеше същия номер, надигаше си главата като я изполивах и се нагълтваше яко с вода, много се стряскаше, обаче намерихме решение на проблема. Сега я къпем седнала в коритото, като задължително и давам да дъвче някоя играчка или да си играе във водата с тях, така главата и е по наведена надолу. Аз през това време взиамам душа и я изполивам, като при всяко поливане си държа ръката над веждите и като потече вода я отмивам надолу през лицето и не давам да влезе в устата и (леле ако си ме разбрала ще те черпя  ooooh!) Така хем не се стряска, хем не гълта вода и най-хубавото и че ушичките и са винаги сухи след баня  Hug

Емма мерси за темичката - както винаги си майсторка!   bouquet Аз ако бях на твое място бих направила снимка  Peace като знам каква съм шашма, по - скоро за мое успокоение бих я направила  Hug

Никито браво за хубавите резултати!  Hug

Кокетка страшен клип  Heart Eyes

Утре идват свекитата на гости и може да не смогна да пиша, но ще ви наблюдавам изкъсо  Mr. Green

Лека вечер майчета и сладки бебочета  Wink

ПП-Благодаря на всички за отговорите   bouquet

ПП2- Сис къде си? smile3506

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 02:56 от Aquariel

# 26
Добро утро!
Гал,поста ти ме провокира да споделя и аз преди време на какво станахме свидетели с моя ConfusedВечерта към 20 часа се прибираме с колата,правя завой към блока и точно там на завоя виждам една яка майка как разтриса /незнам дали е правилната дума/ едно момиченце на 5-6 години и крещи с пълно гърло в лицето й!Детето бе люлееше като лист в ръцете й,а оная налага ли налага....до тях стоеше друга по възрастна жена /може би бабата/ безучастна!Спрях колата до тях,свалих стъклото и я попитах с един ...боен глас какво прави!Мъжа ми тръгна да слиза,но тя спря и тръгнаха!Толкова мъчно ми стана и аз се разтреперах цялата ,а в гърдите ми една бучка застана...горките деца,какво ли ежедневие имат с такива грубияни,те за мен не са родители!Каквото и да е сторило това момиченце или galivo "твоето" момченце не заслужават това!!!

# 27
Добро утро!

Aquariel   Наско се заглежда в телевизора само когато има мач и когато пусна народна музика-Планета фолк. За шампоана от 3 м. сме на Джонсан и съм доволна.

Да ви се похваля,вчера оставих Наско в леглото си и отидох до банята,той се разплака и като се връщам реве и от инат се изправил в леглото си,виждаме и започва да се смее-прави го за първи път.После пак го слагам,но нестава.

# 28
  • Варна
Аз уж щях да ви се хваля, че бебо вече оздравява, което си е точно така, и дано да устиска, защото сега пък каката я почва гадния вирус, реве ми се направо - аман от пусти болести, вируси и не знам още какви ли не гадни  Cry
А и разказа за този така *мил* татко и отношението му към малкото детенце, а и за майката - ама да не ви учудва много, на мен преди две-три години може би, ми се случи нещо уникално - вървим заедно с малката тогава какичка и мъжа ми, но улицата беше много тясна, колкото да мине една кола, а тротоари нямаше, само един който е част от поляна, но беше валяло и беше адски кално, така че вървим ние по улицата, идва кола и едва не мина отгоре ни, въобще не намали, и нямаше как да реагирам и да дръпна детето по-навътре - естествено аз веднага се развиках и оня ми ти шофьор чул и веднага слезе от колата готов да ме бие - казвам му че е щял да ме прегази с детето, а той - ГОЛЯМА РАБОТА, ЩЕ ВИ ПРЕГАЗЯ И ПОСЛЕ ЩЕ ВИ ИЗЛЕЖА - вярвайте, само дето него  #2gunfire #2gunfire #Cussing out
Вярвам нямате думи нали - и аз така останах без глас, не вярвах, че чак пък такива идиоти има по света

# 29
  • Варна
Добро утро на всички!   bouquet

Емма благодаря за чудесната темичка! Дано скоро се разбере от какво кашля Сумо  Praynig А как сте с храната, прояде ли вече?

вчера беше много крив ден - Невена по цял ден беше като залепена за мен, луда станах направо.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт