АПРИЛски бебоци 2008!

• 17 879
  • 323
  •   1
Отговори
# 270
didnik, честит празник, много да се обичате още много по 5 години!

Ясмина, да сега наистина не се препоръчват обувки, които да обхващат глезена, а преди години беше точно обратното. Аз обаче слагам в къщи буйки, те са меки, но същевременно осигуряват сцепление с пода, че то иначе като пързалка ще е само по чорапи. Сами ествесвено предпочита да лази по теракота, щото там му шляпкат ръцете, по килима не е интересно.

# 271
  • Popovo
Добро утро и от мен.
Дидник, честита ви годишнина и след 50 години, пак да я празнувате толкова влюбени!

Сиска, направо съм пристрастена към форума. С мъжа ми все се караме за компа. Да пуснем нет и на Марти в стаята че тъй не се издържа. Тогава няма да се отървете от мен.

Галиво, отговарям ти и аз.
Сутрин е на кърма и след това към 10 часа, яде кус-кус, сандвич с масло и сирене или яйце и сирене.
Вечер последното хранене за деня също е кърма. През нощта също.
Плодове давам сурови, банан, круша, мандарина. Опитвал е и грейпфрут, портокал и лимон. Мръщи се само на ябълка.
Аквариел, списъка ти е изчерпателен. Разликата при Гого е че още не е опитвал свинско, за сметка на това яде телешко.
Нищо не пасирам, но тук кухнята е разделена на групи и храната е според възрастта.

# 272
Привет!
Дидник,честита ви годишнина!Още много години да се обичате,уважавате и деца да правите  bouquet

Добре бе м*** му стара кажете тези толкова хвалени Пуми с каква подметка са newsm78 Стават ли за вече ходещо дете навън?Аз последно като гледах маратонките в Пума бяха с мека,гладка подметка за неходещо дете!
Съни аз бих дала 40-50лв за удобни обувки,още повече,че ти казваш,че в семейството ви имате проблеми с краката!Мисля,че точно с тази покупка във вашия случай не трябва да се пести Peace

Цитат
1. Вашите малчовци имат ли ранно сутрешно хранене и какво им давате тогава?
2. Какво им давате да хапват вечер преди лягане?
3. Какви плодове им давате в момента и как им ги давате сурови или варени?

1.Яде към 7 кърма/в скромни количества/...после към 9 му правя или кус кус или ов. ядки с нещо си
2.След баня суче в 20:30 някъде
3.На пюрета-купени...суров плод не иска да яде,само го дъвче!Като му варя плодове поак не ги иска

aquariel,аз ще замълча по твоите въпроси,понеже нищо повече не мога да ти кажа BlushНазад сме с яденето!

# 273
  • Русе
Ясмина, да сега наистина не се препоръчват обувки, които да обхващат глезена, а преди години беше точно обратното. Аз обаче слагам в къщи буйки, те са меки, но същевременно осигуряват сцепление с пода, че то иначе като пързалка ще е само по чорапи. Сами ествесвено предпочита да лази по теракота, щото там му шляпкат ръцете, по килима не е интересно.

Аз откакто започнах да го слагам в паяка му купих от тези буйки,но онзи ден ме замисли обяснението на докторката за тях.Тя ми каза,че и тя не били особенно добър вариянт,защото били меки като терлички и ако детето започне да си криви крачетата при ходене с тях те можели да се деформират и съответно и крачето му да се деформира  Confused .Абе голяма дилема е това с обувките .И съответно това е поредната тема ,за която всеки доктор си има свое мнение  Tired

# 274
Здрасти,
И Марта от няколко дена страда от безапетитие, придружено с Т от време на време. Уж нищо и нямало (според педиатърката), било от зъбките, ама вече 4-и ден туй дете нищо не яде. Успявам само по ок. 100-ина г мляко на хранене да и набутам и това е.

1. Вашите малчовци имат ли ранно сутрешно хранене и какво им давате тогава?
- да, има. Обикновено към 6 ч. Но има случаи, когато се буди и по-рано - в 3-4-5, зависи в колко е яла вачер и какво количество.
2. Какво им давате да хапват вечер преди лягане?
- Пие мляко. Опитах да й давам кисело мляко с бисквитки, но и то не я засища повече от АМ.
3. Какви плодове им давате в момента и как им ги давате сурови или варени?
- ябълка и банан предлагам всеки ден, друг е въпросът, че тя много-много не яде. Също и плодови пюрета й давам между храненията.

SUNI_22, мисля, че си струват обувките на КК и бих взела точно такива. На Теди винаги му купуваме КК и сматам, че си заслужават всяка стотинка. Тази зима му взехме на "Капчица" (ценита им са същите) и на втората седмица той се прибра от училище с липсващ език на едната си обувка, което я правеше неизползваема. Е, рементираха я, но 2 седмици детето остана без зимни обувки.

[b]Aquariel[/b], пасирам всичко, що е по-едро, защото тя плюе, ако не е гладко пасирано. Дори попарата пасирам  Mr. Green

А плодовете не трябва ли да се дават поне час преди иили след хранене?  Thinking

# 275
Аз откакто започнах да го слагам в паяка му купих от тези буйки,но онзи ден ме замисли обяснението на докторката за тях.Тя ми каза,че и тя не били особенно добър вариянт,защото били меки като терлички и ако детето започне да си криви крачетата при ходене с тях те можели да се деформират и съответно и крачето му да се деформира  Confused .Абе голяма дилема е това с обувките .И съответно това е поредната тема ,за която всеки доктор си има свое мнение  Tired

Да, така е. Преди години се препоръчваха обувки, твърди около глезена и с твърда подметка, за да не се изкривява крачето. (това помня от времето,когато Теди беше бебе)
Сега повечето ортопеди препоръчват меки обувки, които не са високи или пък датето да прохожда босо. Марта вкъщи ходи с буйчици на КК.

# 276
Честит празник на семейството на Дидник!!!!Желая ви много любов и здраве - с тези 2 неща, щастието е гарантирано!!!!   bouquet

[color=red]Честит имен ден на Тея-фея и нейната прекрасна дъщеричка, желая ви много, ама много да се слушате, да сте здравички и скоро (когато си решите) с татко и да я направите кака на едно прекрасно бебче   bouquet Пожеланието ми е малко на патеричка, ама така поне ще имаш радост и днес[/color]

За буйките за прохождане, на нас на училището за бременни ни обясняваха, че било добре детето да прохожда босичко или по терлички, чорапки и т.н. Така можело да усеща по-добре земята, което било добре за ходилата, някакви такива работи - не помня много добре....Аз до сега се опитвах да го спазвам, защото ми звучеше логично, набавих на Бобката 3 чифта терлици  ooooh!, че не съм толкова смела да го пусна да шляпа бос по паркета  ooooh! Обаче той много се пързаля бе, ще стане скиор човека още преди да е проходил. за това реших да му взема меки буйки, като Ехмея Peace За сега само 1 чифт, като прходи след месец два ще му набавя вече истински обувчици 2 чифта.

Ехмея, защо не харесваш на КК обувките. Нещо конкретно ли имаш в предвид? Наистина не са много ефтини - тези на Боби стуват 40 лв, обаче имаше едни други също за прохождане от 25 лв, също много хубави, но нямаше нашия цвят,а мисля, че по-ефтини от естествена кожа много трудно могат да се намерят  Peace

# 277
  • Варна
да допълня за обувчиците ортопедът каза, че те трябвало да бъдат максимално меки, за да може крачето само да си развива мускулите. Даже и за плоскостъпието съм чувала от няколко места, че се отричат ортопедичните стелки, които повдигат свода. Други пък ги предписват задължително, дори и да няма проблеми с крачето.  newsm78

А пък обувките със сигурност трябва да са преди всичко удобни и от естествени материали.  Peace

Дидник Честит семеен празник!   bouquet

Опааа, Aquariel добавям и зелен боб към списъка със зеленчуците. Купувам на Бондуел, замразен ,и става чуден.

# 278
Мамчета, знаете ли какъв е първият закон, който прокарва Обама - всички служители на една и съща длъжност, с една и съща квалификация, с еднакъв стаж, в една фирма, трябва да получават еднакви възнаграждения. Противното се счита за дискриминация  Peace Ако случайно някой получава по-малко или повече, причините за това трябва да са отразени подробно в трудовото му досие, ако причините не се считат за основателни или досието не е изрядно  - работодателят отива на съд  Naughty Брех, кога ще доживеем в нашата страна да има такъв "Fair pay" закон, с тая шуробажинащина....май никога  Rolling Eyes

# 279
1. Вашите малчовци имат ли ранно сутрешно хранене и какво им давате тогава?- ние сутрин все още се кърмим ама се опитавам да преминем на АМ ,но безуспешно
2. Какво им давате да хапват вечер преди лягане? - в 18-19.00  каша .и след това 22.00 кърмя и през ноща поне 2-3 пъти  още
3. Какви плодове им давате в момента и как им ги давате сурови или варени? от плодовите пюрета абсолютно всичко ядем ,а от суровите плодове само банан  признава Габи

Galivo ние сме на същия хал като вас ,кърмата ми драстично е намаляла ,но и аз доста по малко ям.Пък с това АМ незнам как ще стане  ooooh! ,май ще я пробвам и аз на някой Йогурт с бисквитки или направо кисело мляко
Аквариел, списъка ти е изчерпателен. ,Аз само давам телешко а свинско още не сме яли ,аз не пасирам малко по едрите частици защото до момента нямаме проблем с тях  Peace

# 280
Мамчета, знаете ли какъв е първият закон, който прокарва Обама - всички служители на една и съща длъжност, с една и съща квалификация, с еднакъв стаж, в една фирма, трябва да получават еднакви възнаграждения. Противното се счита за дискриминация  Peace Ако случайно някой получава по-малко или повече, причините за това трябва да са отразени подробно в трудовото му досие, ако причините не се считат за основателни или досието не е изрядно  - работодателят отива на съд  Naughty Брех, кога ще доживеем в нашата страна да има такъв "Fair pay" закон, с тая шуробажинащина....май никога  Rolling Eyes

Това на комунизъм намирисва, бе Joy Нали толкова се борихме против уравниловката, сега пак ли до нея да опрем? Бе те където отиват американците, ние оттам се връщаме Laughing И кой ще решава кои причини са основателни? Обама ли? А и не ми се вярва работодателските организации да останат равнодушни към подобно вмешателство във вътрешнофирмена политика на една организациия...
Аз лично ще чукам и приплювам да не ни достигне тая мода Peace Приемам го само като вариант за стартово възнаграждение - оттам нататък  Naughty

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 12:20 от Lassi

# 281
  • Временно
Честит празник,didnik!Още поне 15х5 изпълнени с много семейно щастие и любов!  bouquet

1. Вашите малчовци имат ли ранно сутрешно хранене и какво им давате тогава?-към 5-6 часа пие АМ,след това към 10-11 яде попара или каша
2. Какво им давате да хапват вечер преди лягане?-АМ
3. Какви плодове им давате в момента и как им ги давате сурови или варени?-главно банан,суров и круши,ябълки,сливи и др, под формата на готови пюрета

Мойта мишчица си е босичка вкъщи,в смисъл без обувчици.Купих едни на КиК,но и ги обувам само,когато излизаме. Peace

А тези млекца на Хумана са супер, много ги харесва Габи, а за йогуртите на Нестле с ваниля може да убие човек туй дете  Joy
[/color]
И аз на свой ред имам питане:
Знам че е трудоемко, но с цел разнообразяване на менюто на щерка ми моля ви споделете в 3- 4 раздела какви храни давате, така и вие ще сверите часовниците и може да се сетите за нещо което не сте давали до сега : Например аз съм давала до сега...

1. зеленчуци- моркови, грах,тиква, картоф, тиквички, краставица,домати, карфиол, броколи, червено цвекло, спанак, магданоз, чушка, лук, копър

2.плодове- (вече съм ги изброила по горе ама нищо ) сурови - грозде,ананас, манго, банан, мандарина, ябълки, круши, под вид на купешко пюре- портокал, маракуя, праскови, кайсии

3.месо- свинско, риба, агнешко, пуешко, пилешко, заешко (телешко не съм давала)

4.каши- от фини овесени ядки, 7 зърна на Милупа, на Хумана ябълка и една млечна с банан и череши

кус-кус и попара не давам.

предстои ми този месец да давм кисело мляко,яйце, сиренце и телешко Simple Smile

И още един последен въпрос (мн съм нахална ей  Embarassed Rolling Eyes)- Пасирате ли още по едрите пюрета и храната от кухнята, аз да, тъй като Габи все още повръща едрите частички, отдавам го на това че се захранихме едва преди месец - два  ooooh!
Така...от зеленчуците-всичко изброено е пробвала(друг въпрос е какво е харесала и какво не),без червено цвекло и чушка.
От плодовете-също всичко,без портокал.
От месата съм въвела пилешко,пуешко,телешко и заешко(веднъж само е яла).Свинско и агнешко не съм давала.Риба мисля днес или утре да пробвам да дам.
Попара яде от около месец,което значи че и сиренце.Кисело мляко много обича,плодовите йогурти на Хумана също ги харесва.
Каши беше спряла да яде за един период,сега пак започна-давала съм бананова,бисквитена,щоколадова,ябълкова,сега съм и взела банан с грис и овесени стърготини и елда с плодове.Понякога ги миксирам даже.
Жълтък давах известно време,но сега вече не.
Гледам по-рядко да пасирам вече,предимно намачквам възможно най-дребно.

Ами това май засега.

И още нещо-мислим с мойто мъж от понеделник да започваме Дюкян.Искаме да свалим по 5 кг,да сме във форма за лятото.Дано успеем.

А и още нещо-относно форумозависимостта.Мисля,че не съм чак тоооолкова много зависима.Само малко. Laughing

# 282
Ласси, аз мисля, че не е съвсем комунизъм, защото, ако си по-квалифицирана от колегата си, вършиш си работата по-добре от него и имаш повече стаж, ако разбереш, че той взима повече пари от теб, примерно само защото е мъж и е хленчил, че трябва да издържа семейство, а работодателят ти не желае да поправи тази несправедливост ти можеш да го дадеш под съд и да си получиш съответното обезщетение. В България често се среща горепосочената ситуация, или пък, не са малко случаите, когато приближени на шефовете взимат по-големи заплати, без да са го заслужили, спрямо останалите служители  Peace

Галка, нашият режим е:

5-6.00 - АМ
9.00 - попара със сирене
13.00 - през ден зеленчуково пюре, през ден месно - яде пилешко, пуешко, телешко и заешко, мисля тия днида въведа риба, а после свинско, защото на кухнята другия месец ще има, трябва да сме готови  Peace
16.00 - през ден плодово пюре, през ден каша
18.00 - лека закуска - вчера беше 2 лъжици кисело мляко с една лъжичка натрошени бисквитки, друг път - плодова пауза на Хип или пък от днес започвам да давам по малко пресни плодове с мляко. Тази закуска я давам, защото нито с плодовите пюрета, нито с кашата издържа по 4 часа.
20.30 - АМ

Последните мерки и теглилки на Бобката са:78 см, 9200 гр
За цял месец не е наддал на килца, само на сантиметри - цели +3. Как да наддава, като той не се спира на едно място - по цял ден е на крака  newsm78 Но много важно, за сега си е добре - добре , че има запаси  Mr. Green

# 283
Ласси, аз мисля, че не е съвсем комунизъм, защото, ако си по-квалифицирана от колегата си, вършиш си работата по-добре от него и имаш повече стаж, ако разбереш, че той взима повече пари от теб, примерно само защото е мъж и е хленчил, че трябва да издържа семейство, а работодателят ти не желае да поправи тази несправедливост ти можеш да го дадеш под съд и да си получиш съответното обезщетение. В България често се среща горепосочената ситуация, или пък не са малко случаите, когато приближени на шефовете взимат по-големи заплати, без да са го заслажили, спрямо останалите служители  Peace

Мисля, че говорим за различни неща:
Това, за което ти говориш е полова дискриминация и също можеш да дадеш работодателя си под съд  - дори и в БГ от няколко години има закон за равнопоставеността на половете. Ако някой счита, че е дискриминиран по тази линия - ами да си потърси законовите права.
А иначе  ставаше въпрос  за еднаква квалификация, длъжност и прочие... Аз не съм съгласна, защото тези параметри не предполагат извършването на еднакъв обем работа.
Колкото до приближените, подобен закон няма да регулира това - има го навсякъде, дори и в големите компании, то си има и специален термин в науката за управление на персонала.

# 284
Аз работя в американска компания и това важи за нас от години - имаме някакви range-ове и твоята заплата варира в тях, т.е. за това, което аз правя мога да взимам от едиколко си минимално до едиколко си максимално.
За КК имам лоши впечатления от по-големите номера, а и беше преди време, така че не съм против тях принципно.

SUNI_22, ама колко коса има твоя юнак и колко е къдрава  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт