Октомврийското дете все по - палаво расте!

• 18 005
  • 296
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте мамчета
Честит рожден ден на мама Мамут ( на патерици)
Пожелавам много здраве ,късмет и любов!!!

Анкета №4:
1.Заиграват ли се децата ви или все ви търсят да си играят заедно с вас?
2.Играят ли си с играчки или всевъзможни домашни принадлежности?
3.Давате ли вече по цяло яйце?
4.По колко време децата ви ходят самостоятелно навън?
5.Дават ли ви ръка и спазват ли някаква посока или накъдето решат натам ходят?
6.Притесняват ли се ако вие не сте след тях или не им пука особено дали сте наблизо?

1.Заиграва се сам, но и много обича да си играе с някой , най-вече  с мен или с кака си , а вечер играе с баща си.
2.Играе си предимно със един строител , , но понякога се заиграва и чекмеджетата в кухнята, с обувките и което му представлява интерес  , но много не се задържа на едно място.
3.Още не съм давала цяло яйце.
4.Много малко съм го изкарвала без количка  ,но  за около половин час го оставям да се движи в двора на училището .
5.По принцип много не му се дава ръчичка , но аз не го пускам и да ми се тръшка  изправям го или му говоря нещо и той спира да се дърпа, но като цяло върви с мен.
6. Зависи къде сме, ако сме вкъщи не се притеснява ,но ако сме на гости немога да седна .
elcho27 ами първо отивам напреглед при педито и след като го прегледа , ми каза ,че има спазъм и ,че трябва да ходим на инхалация и ми дава направления ,с което итивам при друг лекар и там те му правят инхалация ,слагат една маска на детето и той диша през нея , лекарствата , които диша през маската  знам ,че са вентолин и физиологичен разтвор, и така няколко дни
Miss Fairy аз мисля ,че е нормално докато навърши годинка , след това не трябва да се движат нагоре и надолу , но не се притеснявай , щом доки е казал ,значи е така .
Джиджа – браво ,че сте махнали бибата
snejanka   ами малко си е пийвал(биричка и винце) и после пак иска
Надя 73 и твоята фамилия  да се оправяте по-бързичко
Пра -     Честит нов ник.
Mpulle да се оправяте с адашето
mimoza° как е малката ?
За анкетата на Mirama
1."Говорят" ли вашите деца - имам предвид ясно казани думички за определени предмети, или действия, а не просто бърборене.-Казва мама, баба, кака,тата, не ,да ,дай,ам , това са най-често използваните думи ,но като го питам дали искам бонбон или нещо друго веднага това и посочва откъдеда му го дам ,и например му казвам искша ли мляко и ми казва да и аз му казва да ляга на дивана и той заминава,с една дума ме разбира

2.Изпитват ли ревност към вас и бащите си и как я проявяват?-Изпитва най-много от кака си и обратното

3.Успявате ли да задържите вниманието им към играчки, с които се развиват определени умения? - Не задълго

За смученето на пръста –не смуче, но съм чувала ,че има нещо май като лак за нокти и като му намажеш и като започне да смуче много горчало , но най-добре питай в аптеката

# 46
  • София
Здравейте и от мен ! И аз да се включа !   
За анкетката:
1. "Говорят" ли вашите деца - имам предвид ясно казани думички за определени предмети, или действия, а не просто бърборене
2. Изпитват ли ревност към вас и бащите си и как я проявяват?
3. Успявате ли да задържите вниманието им към играчки, с които се развиват определени умения?

1. Не говори . Казва няколко думи и бърбори нейни си работи.Казва тати ,деде ,тао/чао/мама,другото не са думи ине спира да дърдори ,а и да се кара .Имитира звуци на животни ,и ние като Ноли  всички хвъркати казват ПА ПА Laughing

2.Незнам дали е точно ревност ,по-скоро иска и тя да участва Simple Smile

3.Внимание задържа много за малко почти не . Иначе приспива куклата "АААА" ,вози я в количката ,храни играчките докато яде -доста са омазани ,танцува, пее.Вече ми помага като слага и вади дрехите от пералнята... Най-често иска да играе с картите на батко си ,с щипките за пране ,с едни мои ролки -пластмасови,химикали и моливи , обича да ги разпилява и пак да ги събира ,по-скоро първото Laughing

Ето какво прочетох в един учебник ,относно това какво трябва да могат да правят децата на 15 месеца.
  • Ходи само ,но често пада.
  • Държи лъжичка при хранене
  • Държи молив и оставя следи
  • изпълнява добре поръчки
  • Служи с 10 и повече думи
Уф ще свършвам ,че не ме оставя да пиша спокойно ,а имам още за писане ooooh!

# 47
Лени, сега броих и нашият репертоар също включва 16думи, евентуално някоя да съм пропуснала, ама пак са си толкова. )) Също като Ноли и Калина рядко ще каже нещо извън тези думи, не бърбори нечленоразделно, ама никак. Сестра ми беше същата, казваше само думите, които знаеше добре. ))

Калина не си смуче пръстите, ползва биберон за тази работа, по-скоро си чеше венците с него и си играе. За сега не съм се притеснила и не съм го "махала". Виждам, че не е пристрастена така към него.

nelkin, от изброените за деца на 15месеца (тя и Калина си е на толкова, нищо че е кака. )))))) всичко го правим. )) Само дето не пада често, мога да кажа, че много рядко ще падне и то ако се спъне в нещо.

# 48
Аз се рових досега в някакви таблици за рзвитието-те са ориентировъчни, аз ако съдя по тях доста изоставаме и с говоренето и с уменията Rolling Eyes , ся ко да почвам да се притеснявам ли newsm78 много ясно , че не доскоро даже Жорето мама нещеше да каже и сега неще много ама колкот толкоз, да е жив и здрав. Всички ще проговорят и ще умеят да пеят, редят стихчета, някой деца се развиват по-бързо, схващат по-бързо,едни на 5 г ще могат да четат и пишат, някой и по на 2 езика ще говорят,  когато узреят за определено умение го правят, така че не се шашкайте толкова.  Hug
Лек ден на всички!

# 49
Момичета това е най-хубавата темичка и най-хубавото заглавие Благодаря  на всички  Hug
Аз загубих бебчето било е кухо яйце това е избора на природата
Ох за сега толкова че Боби ме дърпа да ставам Още веднъж  Hug на всички

# 50
Мечтание...направо ми дойде като гръм от ясно небе...много съжалявам  Cry
..........

По-късно ще пиша...

# 51
 Hug Hug Hug

Сега ще се опитам да обобщя предишната анкета.
Извадката е направена на база 100% от анкетираните - 18 Октомврийски мами. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

1.Заиграват ли се децата ви или все ви търсят да си играят заедно с вас?
60% - да , заиграят се сами.
40%- много рядко и за малко.

2.Играят ли си с играчки или всевъзможни домашни принадлежности?
72%- играят си , както с играчки , така и с домашни принадлежности и други.
28%- предпочитат всевъзможни други неща , но не и играчките си.

3.Давате ли вече по цяло яйце?
60% - не са давали
30%- дават
10%- само жълтък

4.По колко време децата ви ходят самостоятелно навън?
40%- около 30-40 минути
30%- около час , може и повече
14%- около 15 минути
16%- не са засичали и не знаят точно колко

5.Дават ли ви ръка и спазват ли някаква посока или накъдето решат натам ходят?
72%- дават ръка
22%- много рядко, най-вече за преодоляване на някакво препятствие 
6%- не са пробвали и не знаят
40% от децата не спазват посоката на родителя

6.Притесняват ли се ако вие не сте след тях или не им пука особено дали сте наблизо?
44%- търсят родителите си
40%- не търсят и не се притесняват да ходят сами
16%- не са пробвали

За смученето на пръста- никога не го е правил Румен и си мисля  , че вече е късно да се научава на това. Naughty
Меги, къде бродихте из Букурещ??? ThinkingИма ли нещо интересно там? newsm78
Пфу, пак болни деца и мами- бързо да оздравяват. babydust7

Така , сега и аз да отговоря на новата анкета:

1. "Говорят" ли вашите деца - имам предвид ясно казани думички за определени предмети, или действия, а не просто бърборене.
Репертоарът му се изчерпва с това- мама; деде; тата или татииии; кака; бебе;баба; дай; да-да; тик-так; ало, леля и май друго не се сещам. Иначе знае и показва как правят повечето от животните- кучето, котката, патето, кокошката, прасето, кравата,кончето, магарето.
Мимоза, стана ми интересно как показваш на Лени , че правят зайчето и мечката. newsm78
Все още не мога да преценя реакцията му дали е ревност или любопитство. Thinking Гледа ни с интерес и се подсмихва , а после идва и той да се гуши при нас или пък звучно дава целувка.
3. Успявате ли да задържите вниманието им към играчки, с които се развиват определени умения?
За много кратко време. Не се сеща още коя формичка в коя дупка да пуска, кара ги наред и където влезе. Flutter Конструкторите все още не са му интересни, ако му направя някаква формичка или построя уж нещо , той задължително трябва да го събори. Crossing Arms

Олееее, то станало много дълго. Ама то с моите анализи...... hahaha hahaha hahaha

Мечтание, страшно съжалявам. Cry Надявам се скоро пак да се похвалиш и тогава всичко да бъде наред. Praynig

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 19:35 от poulin

# 52
Мечтание  no Hug

# 53
  • Банкя
Мечтание Искрено съжалявам! Sad Надявам се скоро ти и сестра ти да може да се похвалите с нова бременност. Hug

Ако има болнички - бързо да оздравяват! Praynig

За смученето на пръста - ами Мартин не си смуче пръста, а долната устна Rolling Eyes, така заспива или просто се успокоява... Не знам как да го откажа от това, най-вероятно ще чакам да го израсте.

Гале Дай някой линк за тези таблици, аз досега не съм гледала и сравнявала, любопитно ми е, какво да обобщили по-знаещите. Mr. Green

# 54
 Cry Мечтание съжалявам.

за таблиците в гуглето напишета "развитие на детето" излизат доста неща

# 55
  • София
Мечтание Cry    Hug     
Ей ,Галето е права ,всеки различно са развива,аз само споделих ,какво съм прочела ,гледам ,че  Лени се е замислила за 25те думи. Иначе според това ,което съм писала  ние изоставаме с говора ,ама хич не се връзвам ,на братовчедка ми детето проговори на 3 ...ама проговори и е много умно дете.  То ако се водим по таблиците, какво беше ... трябва да ядат на 3ч. или 4,да спят от 2до 4 да си лягат в8 вечерта примерно... и т.н. неща ,които някои мои близки се опитват да ми натякват ,че не съм спазвала ooooh!. Гледам Биби и Тонито вече са писали по въпроса.

Смученето на пръста още в самото начало го премахнах ,като я научих да смуче биба Embarassed. Знам ,че има някакво гелче ,което горчяло ,бях чела във форума  Peace

Наде и всички болни ,бързо оздравяване  bouquet . Казаха ,че идвал някакъв грип ,който започвал с високо Т и болки в мускулите ,да се пие повече вит. С . Нямам търпение вече да се позатопли омръзна ми тая сивота и мръсотия навън Tired

# 56
  • Пловдив
Здравейте момичета
Мечтание, съжалявам много.  Cry Пожелавам ти по-бързо да се възстановиш след случилото се.
Галентинас,Нелкин, за сина ми се притеснявах, че не говори много, до 2г. и 4м. почти нищо не говореше, а изречения започна да прави след 3г. Но след това си навакса детето. Wink Сега май мързела му идва в повече, Naughty но работим по въпроса.
Надя, Мпуле, една магийка за бързо оздравяване  babydust7
Ескарина, а вие как махнахте бибата, без плач? Калина голама сладурана  Heart Eyes
Джиджа, браво и на Крис за бибата, много е пораснал и по-голям изглежда.  Hug
И да честитя на патерици Рожденния Ден на Мама Мамут: Да си жива и здрава, желана и обичана!  bouquet
При нас новото е, че след пет безсънни нощи, снощи спахме добре и си имаме вече 2 нови кътника/общо 11 зъба вече/.
Айде  55 отивам да  cook докато Христина спи.

# 57
poulin, това си е професионално обобщаване  smile3501 Евала, мацка  newsm10
mimoza, Крис сам отказа бибата...започна да си гризе бибите, като след като я нагризе не иска да я смуче. С баща му започнахме да се притесняваме как това ще ни се отрази финансово (все по бързо започваше да ги гризе - за няколко дни всяка)  Crazy Обаче детето искало да ни каже, че не ги иска тези биби, ама ние докато разберем  Joy В крайна сметка една вечер просто заспа без бибата си. Но следващите 1-2 спинкания през деня си беше с нея. След това не щя да я чуе и види. Отказването съвпадна с края на зъбоникненето май (поне като гледам всички зъби дето трябва да му никнат до тоя момент са му поникнали).

И да ви кажа една смешка по въпроса...тъй като беше пристрастен към бибата си, с баща му започнахме от известно време да се шегуваме по тоя повод - че като станел абитуриент, Крис нямало какво да се притеснява, тъй като имало толкова разноцветни биби, че със сигурност щял да намери подходяща за вратовръзката си.  Joy Joy

за смученето на пръст - не го е правил никога...но пък си беше пристрастен към бибата много яко, нали съм ви писала - с бибата говори, яде и т.н.  Laughing Laughing
Di&Ro, да, с нова прическа е. На себе си не мяза  Laughing Ами много голяма му беше станала косата и все я омазваше с някаква храна, та ми писна. Пък като видях как го подстригват тоя път...ми вече май вкъщи ще си подстригвам...с машинката  Thinking

Айде да отговоря и аз на анкетата
1. "Говорят" ли вашите деца - имам предвид ясно казани думички за определени предмети, или действия, а не просто бърборене

1. Да, казва всичко! тати е тата, мама е тата, баба е тата, дядо е тата, печката е тата, котето е тата, кучето е тата..... Whistling  Mr. Green Тъй, че както виждате мойто дете най-умно  Laughing
2. Не изпитва никаква ревност. Като ни види да се целуваме с баща му адски много се радва, някак все едно правим нещо, което той знае, че не трябва да вижда и ние сме съгрешили като сме го направили пред него  Laughing Т.е. смее ни се  hahaha
3. Както казах и в предната анкета, не си играе почти с никакви играчки. Но по принцип обича да си играе с едни елементчета, крачетата им се прибират, а като се натисне копче пак се появяват...та обича да си играе с тях.

Всички болни мами, бебоци, братя и сестри да се оправят  Naughty

По тоя повод Крис все още си кашля гадната кашлица.  Sad

Бях казала, че имам клипчета за качване...ето ги Simple Smile

Крис и кончето
странен, но сладък набор от букви Simple Smile
много съм музикален

Към следващата анкета може ли да добавите следния въпрос: Давали ли сте на децата си досега неща като мед, ягоди, малини, ядки и т.н. ?

# 58
Айде и аз да се запиша,чета ви,ама нямам време за писане.
Снежанка-тук съм бе,сигурно имаше предвид Мишолина къде е. Hug
Тристе-много се радвам ,че писа,бях се притеснила за вас.
Мечтание-много съжелявам.Дано скоро се похвалите и ти и сестра ти.
Джидже-след малко ще гледам клипчетата,но съм сигурна ,че Крис е невероятен.
Лени-радвам се,че се записа,май много бачкаш. Wink  Hug туй е за Ноли
Пра-мерси за обобщението на анкетите,честит ти нов ник.
Наде,Мпулле-много ви се събра,айде скоро да се похвалите,че сте оздравели напълнооооо.
Тонито-май само Дианка и Мила си смучат пръстите.Мила си смуче показалеца на дясната ръка,когато й се приспи,когато не се чувстава добре или просто е уморена.На улицата забелязвам,че го прави все по -рядко,сигурна съм,че не е умишлено,може би защото е заета с други неща.По-нататък ще я отучвам,мисля,че още е рано и ще й липсва.Засега не виждам и деформации по пръста .Зъбите не знам,май единия й от предните е маааалко по напред,ама не съм сигурна дали има връзка със смученето на пръста.Мисля да яа заведа на детски зъболекар.Хем да питам за миенето на зъбите как да става,и каква паста.На всички дето съм виждала детски пасти тук,не ,че има голям избор де,пише от 6 додини на горе. newsm78Та съм в чуденка.
В таз връзка,да ви питам,усещали ли сте лош дъх в устата на децата?Аз да. Blush
Сега да отговоря и на анкетата,и да ставам да махам по задачи.

1.Казва мама,тати,бати,бау бау на всички животни,летящи пълзящи ,плуващи всякакви.Ба за Барни,Коко-за песента Коко Джамбо LaughingНа всичко останало казва ъ ъ ъ ъ.Говори си нещо и то доста дълго време,свободни съчинения колкото щеш.
2.не,не че ни вижда често да се целуваме или прегръщаме,не го правим поне пред децата.
3.Много рядко.
Изчезвам,че Мила ми е напипала мобилния телефон и вече е в плюнки.

# 59
Мечтание, много съжалявам за случилото се.

poulin, питаше Лени за мечката и заека, но да ти отговоря аз как показвам. )))) мечката ръмжи, сега няма как да напиша ръмжене, но си го представяте. )))
а за зайчето - казвам, че прави скок. )) и Калина подскача и казва "кок", не може да каже "с". ))))

Общи условия

Активация на акаунт