Октомврийското дете все по - палаво расте!

• 18 006
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
Pra, честит нов ник Peace Много готино клипче Joy Напиках се от смях hahaha Joy hahaha Joy

Di&Ro , предполагам от това е неразположението на детенце. Като пробият зъбките всичко ще е ОК Peace

Снежанка, като гледам отговорите на 2 и 3 въпрос, все едно за Елена си отговаряла hahaha Joy Шкафовете с тенджерите и тавите всеки ден са актуални. Цялата къща става затрупана  стях и ние като през препятствия минаваме Joy А като види туршия, кисели краставици, чесън и люти чушлета няма оттърване ooooh! Докато не й дам не мирясва. Много обича пикантна храна. По въпроса за пиенето и ние сме така: вино, ракия, бира....ммммммммм  Embarassed Аз казвам майната му на книгите Peace Аз самата обожавам пикантно и мноооооооого люто, така че.... да яде детето. За мен е важно, че е здрава и не боледува!    bouquet  Hug за адашката

Хубав ден  bouquet

# 31
Лелеееее, цяла тема съм пропуснала! Ама пък поне имам снимки за гледане за цял ден. Сега фърлям диването в кревата, зареждам кафенце и сядам да гледам. Ми тъй де, то срамота, забравих ви  Blush
ЧРД, Мамутис на патерици! Аз мъже няма да ти пускам, че са те заринали гледам  Joy Чак се чудя какво ще ги правиш тез жребци Laughing От мен здраве, много щастие и достатъчно парици!
Анкети някакви размятате гледам, аз съм пропуснала 3, но съм навреме за четвъртата:  Laughing
1.Заиграват ли се децата ви или все ви търсят да си играят заедно с вас? Винаги си е играла сама. Търси ме като напълни памперса или като и се доспи.
2.Играят ли си с играчки или всевъзможни домашни принадлежности? Играе със всичко. Включително и с играчки.  Confused
3.Давате ли вече по цяло яйце? Не знам. Каквото има от куфнята това давам, пък вътре дали има цяло яйце  newsm78 сложен въпрос, но едва ли...
4.По колко време децата ви ходят самостоятелно навън? Целенасочено - десетина минути. Ако просто търчи из парка, има огромни възможности, може и цял час.
5.Дават ли ви ръка и спазват ли някаква посока или накъдето решат натам ходят? Спазва посоката, докато не мине някое дете, тогава тръгва по него. Обаче се оглежда и като види, че аз вървя наобратно, търчи след мен. Чак се препъва по неравните терени и обикновено се прибираме кални от глава до пети  Laughing
6.Притесняват ли се ако вие не сте след тях или не им пука особено дали сте наблизо? Странно е, но да. По принцип никога не ме търси диването, но виж като вървим ме следва. Държа я за ръка само като сме близо до улицата, че все пак не се знае кога ще профучи кола, а тя ще реши да се зътича към нея...
Айде стига толкоз, че се опитва да счупи пералнята. Блъска вратичката с цяла сила... Отивам да я откача от важния уред и се залавям да гледам фотото  Heart Eyes
Цун и гуш за всички!

# 32
Срам не срам да се запиша чак на 3 стр  Embarassed
После ще ви чета

# 33
Добър ден Simple Smile
два пъти сядам да пиша и двата пъти нета спира #2gunfire
Станислав пак е с Т Crazy Тъкмо се беше оправил и пак на ново, сега обаче и аз съм болна  ooooh! имам зверска кашлица, запушен нос и Т #2gunfire Направо мъка, добре че поне на мъжа ми вече му мина:) Тия лекари от Пирогов се оказаха прави че до седмица ще му мине Simple Smile
Мерси на Октомври за веселата пемичка Simple Smile Много хубаво е оформена   bouquet

Пак мимаме анкета Simple Smile

1.Заиграват ли се децата ви или все ви търсят да си играят заедно с вас?
2.Играят ли си с играчки или всевъзможни домашни принадлежности?
3.Давате ли вече по цяло яйце?
4.По колко време децата ви ходят самостоятелно навън?
5.Дават ли ви ръка и спазват ли някаква посока или накъдето решат натам ходят?
6.Притесняват ли се ако вие не сте след тях или не им пука особено дали сте наблизо?

1. Много ама много рядко се заиграва сам ooooh! Винаги трабва да съм до него ако може и да си играя и аз с играчките, единствено като сме в спалнята обича да седи на прозореца и да гледа колите или самолетите, та това е единственото време - около 5-10 мин в които се занимава сам  Peace

2. С играчки си играе много рядко, много бързо му омръзват, ако е нещо ново - да привлича му вниманието за около 30мин, но ако му дам някоя купа или черпак си умира от кеф Simple Smile Така готвим заедно Simple Smile Докато готвя, а той си бърка в купите с черпаци , лъжици и т.н.

3. Давала съм, но не харесва като цяло да яде яйце. Жълтъка го давам с хитрост Simple Smile Слагам го в млякото му Simple Smile Но когато трабва да готвя за него си слагам вече цяло яйце без притеснения Simple Smile

4. Много Simple Smile Обожава да обикаля Simple Smile За сега рекорда ни е около 4 часа обиколка на квартала без количката Simple Smile

5. Винаги дава ръка като му кажа, но да спазваме посоката на движение ни е проблем:) Спира се на всяка кола, като има афинитет към джиповете Simple Smile Почти всяка кола трябва да бъде барната ooooh! всички стълби които ни се изпречат също изкачваме, а от скоро се е научил да влиза в магазина до нас ooooh! докато не купим солети не излиза ooooh!

6. Изобщо не му  пука дали съм след него, както Поли е казала "цепи мрака" здраво Simple Smile Дори не се и обръща да види къде съм  ooooh!

Мамутис честит рожден ден
на патерици

Шкафовете с тенджерите и тавите всеки ден са актуални. Цялата къща става затрупана  стях и ние като през препятствия минаваме Joy

Миме и у нас е така  Joy Joy Joy

Joy Joy Joy Joy
Поли  Hug попиках се от смях Simple Smile

Пожелавам ви приятен ден Simple Smile Отивам да правя палачинки  newsm64

# 34
Здравейте момичета!
Честит рожден ден на Мамутис и от мен!Здраве ,щастие и сбъднати мечти!  bouquet
Утре ще бъда по-обстойна!Сега минавам само да кажа че Алекс и той вече болен от онази вечер.Успях да го заразя детето а след него и баща му се тръшна, а току що и майка ми се обади да ми каже че и Виктория която е при тях екстрадирана уж  Rolling Eyes и тя не  е добре  ooooh! Е това не се беше случвало,пълна къща със сополи и пъшкащи нацупени и чорлави същества!
Поздрави и се пазете а утре ще чета,пиша и дано има с ккаво да се похваля все пак!

# 35
  • София
Леле НАденце, бързо да се оправяте  Hug Hug Hug Hug
Пра - Joy Joy Joy Joy Честит нов ник.
Ескарина - малката естрахотен бонбон,просто прекрасна - а клипчето и при мен не ще.
Аз утре ще чета и пиша по-обстойно, че едвам гледам. добре сем но ходихме с малкат адо Букурещи обратно - кой за бога ни би през главите.......

# 36
Здравейте момичета. )))

При нас нищо ново и интересно, лудницата е пълна. ))))

Аз също имам няколко въпроса за анкетка, то с тези анкети много хубаво така. ))))
Ще си отговарям отдолу на въпросите, за да не пиша после пак. )))

1. "Говорят" ли вашите деца - имам предвид ясно казани думички за определени предмети, или действия, а не просто бърборене.
Калина има определен речник от думи, не съм броила до момента, но ясно казва - баба, дядо, тати, мама, няма, дай, хайде, Мими (куклата и), бебе, кака, нани (когато и се спи, или слага куклата да спи), миши (мишка), скок, но казва само кок. ))) пиш. ), оп (хоп всъщност), ало....в момента за това се сещам, имаше и още някой неща, но забравям. ))) показваме и животни какво правят като котето, кучето, мечката. )

2. Изпитват ли ревност към вас и бащите си и как я проявяват?
Калина ако ме види да прегръщам баща и, или просто да съм си сложила ръка върху него веднага пристига и започва да ме блъска, или него съответно. )) Последно се качва върху баща си или мен и е много щастлива. )

3. Успявате ли да задържите вниманието им към играчки, с които се развиват определени умения?
Имаме дървен пъзел с животни за подреждане, също от тези сфери, в които се пъхат различни по цвят и форма кубчета - точно 1-2мин може да се "играе" и приключваме.

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 16:59 от Mirama

# 37
1. "Говорят" ли вашите деца - имам предвид ясно казани думички за определени предмети, или действия, а не просто бърборене
3. Успявате ли да задържите вниманието им към играчки, с които се развиват определени умения?

1. Не говори-баба, мами, айде са отчетливите думи-другите бърборения не ги броя  Confused
2.Незнам след месц и половина ще отговоря, след като минем 1 седмица адаптация и истерия...."кой  беше тоз, и защо е в леглото на майка ми?" Wink дано с времето става по-лено newsm78
3. Не са му интересни, 1 кофички само уме да ги вади и слага-точно 2 минути внимание, предпочита да седи пред телевизора и да си друса дупето на СИТИ ТВ, има любими песни и припява нещо на свой си език, разглежда албумчета със снимки, показвам тати-тати, резултата е , че снимките са доста вкусни, а найлончето в което са снимките са перфектни за късане Thinking 

# 38
Привет момичета Hug
Първо да се оплача Sad Елена цяла нощ се въртя, мрънка, болеше я коремчето според мен, щото много се присвиваше и пръцкаше, а и вечерта не се изака. Чак след 4:30 сутринта заспахме и така до 10ч. #Crazy Днес дори отказа да закуси, и й дадох само прясно изцеден сок от круша с ябълка и морковче. На обяд пи кайсиев сок и сега нещата мисля са добре Praynig (2 пъти вече ходи по голяма нужда) Сега спим Peace

За анкетката:
1. "Говорят" ли вашите деца - имам предвид ясно казани думички за определени предмети, или действия, а не просто бърборене

1. Не говори - знае мама, тати, баба, дядо, ам-ам, айде, виж, дай (понякога го казва) и куп бърборения. Даже вчера се качи на един от столовете и 5 минути ни изнесе цял рецитал и с крак тропа, с глава кима, ръкомаха - голямо представление беше Joy Joy Joy Само дето ние непросветените нищо не разбрахме Embarassed Разпознава животни и разбира всичко, което й се каже и изпълнява, знае как прави магарето, мечката, зайчето.
2. НЕ. Дори се радва когато сме заедно. И ако ни види да се целуваме, тича първа при нас и тя да се включи. Раздава целувки на двама ни и после ни обръща главите пак да се целуваме двамата Joy После пак тя и така.....
3. И ние имаме замък с различни по цвят и форма фигури, които се пъхат - играе си ама с моя помощ (не ги разпознава още, освен кръгчето); обича да си играе с конструкторите и пирамидата - сама се занимава много време; играе си също и с наниз дървени топчета нещо като http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.804

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 16:14 от mimoza°

# 39

Привет и от мен, докато дребнани, да раз разпиша в поредната анкета:

Цитат

1. Смея да кажа, че ДА, говори и доста от нещата му ги разбирам! Казва доста думи "мама", "баба", "деди" или "деде" - на дядо, "тати", "бати", "де" или "къде", "дай", "нани", "буфи" - обувки, "буй" - обуй, "ети" - ето, "пиши" - че пише по клавиатурата, "бута" - буквата на магнитчетата от "Данонино", "ам" или "ами" - когато иска да яде, "ап" - хап, че си е хапнал, 'ооп" - когато слиза или се кчва по някое стъпало, "буу" -  на прахосмукачката и колите; има и още, но не се сещам сега, напоследък има и нови (мече, Нъти ,на Ноди - аним. герой), често повтаря някоя дума, но това става, само,когато е в настроение Wink Знае и как правят някои животни
2. Не, напротив идва д ацункаме и него, после и той ни целува и така
3. Ооо, да! Тези са му любимите играчки, има няколко от тях и много се заиграва, сега има и нови (от прощапулника) и те са най-любимите, сеща се да ги слага една върху друго, като пирамида и никога не бърка мястото на кръгчетата по големина, или да ги слага едно в друго и да си прави нови и различни формички от началната!!!

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 16:42 от Bulechka™

# 40
Има около 30 'истински' думи в речника си, повечето имена и звуци на животни, но сред тях има и думи от ежедневието. Освен мама, тати и баба, любимите са ало (докато се прави, че говори по телефон), кола, долу, горе, свети (така казва на лампата),падна (като изпусне нещо), няма (когато са свършили бисквитките и се кокори в празната кутия), вода, беля  Laughing и други. Има и такива, които не успява да ги каже както трябва, например вместо гъбка, казва бгъпка, вместо капка - пкапка, вместо ако- како и т.н. Иначе от многото четене на книжки е научила много неща. Че часовникът прави 'тик-так' и го казва като види часовник на картинка. Първото животно, чието име се научи да казва, беше коала  ooooh!, а на кучето все още му казва 'бау-бау'.

Не. Точно като Елена на мимоза сме и ние. Ако ни види да се прегръщаме, идва и тя, ако се целунем, после ни бута главите пак да го правим Simple Smile

Вниманието да, но не успява сама да се сети коя формичка в коя дупка да вкара. Ако не и кажа, няма да се сети и ще уцели само, ако ги кара подред. И ако вкара нещо, после всички останали се опитва в същата дупка да ги пробва, понеже е забелязала, че явно това е 'работещата' дупка  Laughing
Дървени пъзели не успява да нареди изобщо. Това с формите и е голям зор.
Но пък свири на музикални инструменти, но това е защото баща и свири и тя като го гледа, много го копира. Вече се сеща на флейтата да си мърда пръстите по дупките, ама с нотите кога ще се запознае, нямам представа  Laughing

# 41
А, като каза Ескарина за свиренето се сетих, че и ние "свирим" на пиано. ))))
В началото удряше с цяла ръка клавишите, а сега схвана, че като натиска с един пръст се чува по-чист звук и започва с по 1-2пръстчета да натиска. ))))

# 42
  • Банкя
Добро утро!

Едно кафенце за събуждане и раздвижване на темичката Mr. Green

И да се разпиша и аз по анкетата...

Цитат
1. Има няколко думичките (мама, тата, баба, няма, падна, чао, меме за мече, уао-уао за куче, мау-мау за коте), които му се разбират, останалото е нещо средно между патагонски, японски и иврит. Mr. Green
2. И то каква ревност ooooh!. Види ли ни да се прегръщаме или целуваме, надава вой и веднага идва да се гуши да ни раздели. То всъщност ревността е към мен, не може друг да ме гушка и целува, само той. Rolling Eyes
3. Определено отдавна си играе с такива играчки, подрежда купички по размер, халкички, формичките в дупките, не всички, но повечето ги нацелва. Peace

Слънчев ден!

# 43
.

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 08:22 от Лeни

# 44
За анкетката:

1. Още не. Старите баба, тати, мама, бау-бау, мяу са от доста време. Напоследък си прави звукосъчетания без нищо конкретно да се получи. Опитва се да подражава. Сутринта на въпроса "Как се казваш?" съвсем ясно каза след мене Ди-ди, после взе да се лигави и да ми тьо-тьо-тка както обикновено. Иначе не млъква, по цял ден каканиже нечленоразделно или си пее.
2. Не съм забелязала. Баща й рядко си е вкъщи. Държи някой да й обръща внимание, ако не единия, другия също става.
3. Определено. Реди пирамиди, пълни и празни кутии, храни куклите, една къщичка с разни джаджи и формички вече е съвсем разбита. Най-ми пълни сърцето като грабне метлата и лопатката да мете.

А мен ме интересува някой смуче ли си пръста. Моята хубавица биба не искаше, но палеца се смуче упорито за приспиване и успокоение. Искам ако мога да я отуча преди да сме хукнали по площадките да ровим в пясъка. Какво правите по въпроса?

Hug

Общи условия

Активация на акаунт