Нова наредба за изписване от ясла при навършване на 3г

• 45 260
  • 670
  •   1
Отговори
# 330
Чудно ми е с какви мотиви (законови)  директорката може да откаже препоръката от лекар детето да остане в яслата за още 6 месеца?!

# 331
Чудно ми е с какви мотиви (законови)  директорката може да откаже препоръката от лекар детето да остане в яслата за още 6 месеца?!
и

Май по-скоро на никого не му се занимава с чуждите проблеми. Ако остана без работа и и секне здравната вноска, хубаво ли ще и е, незнам?!

# 332

С мотива ,че след като детето има здравословни проблеми ,то за тази цел си има такива заведения.

# 333

С мотива ,че след като детето има здравословни проблеми ,то за тази цел си има такива заведения.

Какъв е тоя мотив? Предвидено ли е е наредбата - да ! Тогава какви заведения, какви 5 лева!

# 334
А какво значи здравословни проблеми, за да остане в яслата  newsm78
Болни деца си стоят вкъщи.. Не в яслата..
Не казвам, че наредбата не е глупава.. Ама това с бележка от лекар .. не ми се струва много издържано?!?
Какъв е мотивът на лекаря да препоръча детето да ходи на ясла? - това ми е чудното..

# 335
Нещо в стил "Трудно се социализира, свикнало си е на ясла и трябва да си остане там максимално, защото познава средата и хората"  ooooh! Докъде стигнахме...

# 336
А какво значи здравословни проблеми, за да остане в яслата  newsm78
Болни деца си стоят вкъщи.. Не в яслата..
Не казвам, че наредбата не е глупава.. Ама това с бележка от лекар .. не ми се струва много издържано?!?
Какъв е мотивът на лекаря да препоръча детето да ходи на ясла? - това ми е чудното..

Няма дефиниция => погледни наредбата.

И не става дума за болни деца , duhi-puhi. Коментарът ти не е на място ( лично мнение   Peace ) Всички знаем къде седят болните деца. Тук търсим варинати за децата си между изписване от ясла и постъпване в детска градина ! И ако единственият ЗАКОНОВ  вариант е лекарска препоръка - смятам да се възползвам от него. По добре е от това да се опитвам да давам рушвети, нали ?  

Педиатрите не се грижат само за физическото здраве на децата,. Ако например детето ми е ходило на ясла една година и след това си остане вкъщи за 6 месеца, преди да го приемат в детска градина , адаптацията след това пак ще е същата . Ми не искам детето ми да минава през това пак , само защото се е родило във време неподходящо за наредбите на МЗ! Смятам да помоля лекарката да напише нещо в духа на това ,че препоръчва детето да остане в яслата , предвид трудната адаптация при постъпване  и това ,че вече е свикнало и ходи с желание. Глупаво е след като е свикнало , да спре да ходи и след това пак да свиква наново !  Както е и глупаво да го лишават от социлани услуги само защото е родено в първата половина на годината  , при положение ,че майка му и баща му си плащат както данъците , така и здравните осигуровки в пълен размер, съвсем редовно , но това е друга тема !

Опитах да променя наредбата , до колкото ми позволяват силите и времето . Не успях !  Не ми остава друго освен да се възползвам от "вратичките" в закона, за да си реша проблема...  Peace

# 337
Моля, ако някоя мама от Русе е ходила в общината и знае към кого трябва да се обърна във връзка с това изписване от яслата да ми пише на лични.

# 338
  • София
И не става дума за болни деца , duhi-puhi. Коментарът ти не е на място ( лично мнение   Peace ) Всички знаем къде седят болните деца. Тук търсим варинати за децата си между изписване от ясла и постъпване в детска градина ! И ако единственият ЗАКОНОВ  вариант е лекарска препоръка - смятам да се възползвам от него. По добре е от това да се опитвам да давам рушвети, нали ?  
Аз направо предложих рушвет и  детето ми ще остане до 30 юни, а трите години навършва февруари. Няма кой да го глед и не мога да си позволя детегледачка и частна градина.

# 339

И не става дума за болни деца , duhi-puhi. Коментарът ти не е на място ( лично мнение   Peace )

Разбира се ,че не става вьпрос за здравословни проблеми.

Пример : На съфорумка детето ( няма да й кажа ника,ако прецени сама да се включи) на 3 години беше все още кърмаче. Та лекарката написа на бележката,че детето още се кърми и психически за него ще е по-добре да остане в ялсата ( Духи,едва ли можеш да го отречеш) - е директорката на яслата не прие това като достатьчен мотив  Confused та за какво говорим вьобще

Други директори сами призоваха родителите да потърсят бележки ,с които да оставят децата им до юни...

# 340
 newsm78 Туй с тия психологически причини малко ми е мътно.. защото винаги може да кажат - да, ама след 2-3 или колкото там месеца така или иначе пак ще свиква с нова градина, персонал и деца..
За мен яслата изобщо не е институция за деца.. но това е една друга тема.. Още по-малко има общо кърменето (знам за кого говориш  Wink) ..

Но както и да е.. Не смятам да коментирам темата повече, извинявам се ако съм засегнала някой с нещо.

Вие си знаете  Peace Дано да ви уважат причините  Hug

# 341
Ох, ooooh!! Темата  не е за и против яслите. Не разбирам наистина какво  искаш да ни кажеш с постовете си .
Отвори тема за и против и там си говорете . Стига off topic  Crossing Arms

# 342
  • София
според мен директорките вече знаят много добре за тази вратичка и едва ли е от значение точно какво се пише в заветната лекарска бележка - просто си я прибират в архивите и оставят детето още 6 месеца. Поне в нашата ясла беше така.

# 343
според мен директорките вече знаят много добре за тази вратичка и едва ли е от значение точно какво се пише в заветната лекарска бележка - просто си я прибират в архивите и оставят детето още 6 месеца. Поне в нашата ясла беше така.

galita, дано да стане така   Peace

# 344
Днес ми се обади една мила дама от офиса на омбуцмана. Ето линк към част от моето писмо :

http://www.ombudsman.bg/user-opinions/

Чили, с твое позволение ще пусна нова тема по въпроса , за да дадем още гласност на анициативата ти!

Темата : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=428957.0
По мое мнение проблемът не е в наредбата за яслите. Ако си говорим често би трябвало да изписват децата като навършат 3г. да има места за малките. Проблемът е, че не ни дават възможност веднага да запишем децата си на градина и ние се чудим какви фокуси да правим. И ние сме през януари за изписване, ще пробваме тук коментираните трикове, ако не стане опъвам палатка отпред, така и така ще съм без работа за да си я гледам. Да си спретем детска градина пред яслите!  Mr. Green Майтап, майтап, че чак ми се плаче - но си е чиста дискриманация, това ако не е за съд....

Общи условия

Активация на акаунт