Нова наредба за изписване от ясла при навършване на 3г

• 45 259
  • 670
  •   1
Отговори
# 345
Ами според мен е точно там... Защо я променят след като нямат решение с Детските градини. Наредбата е променена декември 2008 - до тогава е действала старата наредба , която ясно определя сроковете за изписване - за децата, родени през първата половина на годината и за тези през втората ... След като няма решение с детските градини, защо тогава е премахнат регламента за изписване на децата ?  Всички тези наредби са за да помагат на работещите родители, а не да им пречат. Трябва да отразяват реалната ситуация в момента, а не някакви предположения ( защото това ,че детето ще постъпи в градина е само предположение - а за момента даже не е и предположение , а нещо , което няма да се случи със сигурносъ поради липсата на места) ... 

Аз утре смятам да навестя директорката на нашата ясла - стискайте ми палци!

# 346
Децата за да с еприемат  в1 група на градина, трябва най- големите да са изписани
Те се изписват при постъпване в 1 клас, демек до 14 септември имат право да са там
Ето защо входа на детската градина е 15 септември
Ето защо няма логика същите деца да се изписват по- рано от ясла, само напук, а в ОДЗ например да си седят, защото не се налага местене

# 347
  • До хладилника, който обичам
По мое мнение проблемът не е в наредбата за яслите. Ако си говорим често би трябвало да изписват децата като навършат 3г. да има места за малките. Проблемът е, че не ни дават възможност веднага да запишем децата си на градина и ние се чудим какви фокуси да правим. И ние сме през януари за изписване, ще пробваме тук коментираните трикове, ако не стане опъвам палатка отпред, така и така ще съм без работа за да си я гледам. Да си спретем детска градина пред яслите!  Mr. Green Майтап, майтап, че чак ми се плаче - но си е чиста дискриманация, това ако не е за съд....

Назад и напред в темата неведнъж беше обяснено защо не могат да се запишат на градина когато дойде Rolling Eyes Градината е предучилище, не е просто детегледачница като яслата.

Далеч по-логично е да се гледат децата в яслите, докато дойде ред за градина, т.е. да има повече места в яслите, за да се поемат всички желаещи, вместо да се изписват на три и всеки да се спасява.

# 348
... да не говорим това ,че "всеки да се спасява" е обидно и недостойно ... Говоря за себе си ,де ... Има хора ,за които "третият начин " си е в реда на нещата... За мен лично не е, и това ,че трябва да го направя не ме кара де се чувствам добре  Rolling Eyes Борба с корупцията ли... Няма да стане, докато предпоставиките за корупция са заложени в наредбите и законите и  не се дължат само на ниски заплати по някои звена  ooooh!

# 349
  • София
... да не говорим това ,че "всеки да се спасява" е обидно и недостойно ... Говоря за себе си ,де ... Има хора ,за които "третият начин " си е в реда на нещата... За мен лично не е, и това ,че трябва да го направя не ме кара де се чувствам добре  Rolling Eyes Борба с корупцията ли... Няма да стане, докато предпоставиките за корупция са заложени в наредбите и законите и  не се дължат само на ниски заплати по някои звена  ooooh!
Самата държава създава предпоставки за корупция. Щом е издала такава недОмислена наредба за изписване, то  ние какво да правим. Аз минавам по третия начин, защото  самата държава не е защитила правата на детето ми. Така спестявам нерви - ходене по институции,борби с директорката, ходене и търсене на законни начини да се справя с проблема детето ми да остане до 30 юни в ясла. Дори и да успееш да се пребориш, после отношението към детето ти от страна на персонала е под всякаква критика - детето ще страда от цялата история, защото персонала приема  законната ти борба като инат и детето ще стои напишкано,гладно и жадно и "ритано". После пак нерви и т.н. и т.н.  Предпочитам да подкупя лелките и директорка, за да  нямам всичките тези проблеми. Пак повтарям - ДЪРЖАВАТА МЕПРИНУЖДАВА ДА ГО ПРАВЯ, защото няма къде да дяна детето си до септември.

# 350
Бях при директорката. Няма да го изпише точно на рождения му ден, но каза  ,че можеда го държи максимум още месец -  два  ooooh!. Щяла да реши в движение в зависимост от това колко деца ще приеме през следващите месеци ... Посъветва ни най-доброжелателно да си търсим "връзки" в градината  #Crazy!

# 351
ДЪРЖАВАТА МЕПРИНУЖДАВА ДА ГО ПРАВЯ

Жалко е, че повече българи мислят така  Sad Докато повечето мислят така,всеки ще си прави каквото си иска. И държавата ще си пуска каквито си иска наредби Sad
И помнете ,че след вас ще има и други деца и други родители с този проблем, жалкото е ,че и те ще мислят като теб...и децата ви няма да страдат заради държавата, а заради вашите решения.

Не сме народ, а стадо овце

# 352
# 353
  • София

Жалко е, че повече българи мислят така  Sad Докато повечето мислят така,всеки ще си прави каквото си иска. И държавата ще си пуска каквито си иска наредби Sad
И помнете ,че след вас ще има и други деца и други родители с този проблем, жалкото е ,че и те ще мислят като теб...и децата ви няма да страдат заради държавата, а заради вашите решения.

Мисля, че има кой да ти пази детето, затова говориш така. При мен няма кой - няма баба, няма дядо, няма пари за частна градина, не мога да не ходя на работа, защото детето трябва и да яде все пак. Къде ще ходя да се разправям с цялата бюрокрация CrazyНяма да споря по въпроса  - всеки има право на мнение. Едно ще кажа само  - какво пречеше държавата да добави в тази  наредба,че изписването става в края на учебната година?!?

# 354
  • София
Говорих с директорката на нашата ясла и тя ми каза,че през тази година общината е разрешила децата да не се изписват точно след навършването на 3 год,защото няма как да бъдат приети веднага в градина.Срокът за задържането им е до юни горе- долу,директорката каза,че и тази година предполага,че ще е така.А аз си спомням,че през лятото имаше дечица навършили 3 и в сборните групи,значи са ги изписали чак през септември.

# 355
  • До хладилника, който обичам
Говорих с директорката на нашата ясла и тя ми каза,че през тази година общината е разрешила децата да не се изписват точно след навършването на 3 год,защото няма как да бъдат приети веднага в градина.Срокът за задържането им е до юни горе- долу,директорката каза,че и тази година предполага,че ще е така.А аз си спомням,че през лятото имаше дечица навършили 3 и в сборните групи,значи са ги изписали чак през септември.
Тази година - а догодина? По догодина?
Да не говорим, че и от юни до септември пак са си 3,5 месеца...

# 356

Мисля, че има кой да ти пази детето, затова говориш така. При мен няма кой - няма баба, няма дядо, няма пари за частна градина, не мога да не ходя на работа, защото детето трябва и да яде все пак. Къде ще ходя да се разправям с цялата бюрокрация CrazyНяма да споря по въпроса  - всеки има право на мнение. Едно ще кажа само  - какво пречеше държавата да добави в тази  наредба,че изписването става в края на учебната година?!?

Нищо подобно...нямаше кой да ми гледа детето,учех, работех, мъжа ми работеше в друг град...бабите виждат внука си един-два пъти годишно...,защото са на другия край на България... и с чиста съвест мога да заявя ,че съм опитала да променя нещата с каквото и както мога. ... както и да е... дано само са по-малко тия вълци единаци... каквото и да решите да предприемете ще ви подкрепя ,вьпреки ,че детето ми е в ДГ и съм минала вече през това. Мислете за децата си и за това какъв пример им давате и в какви ценности ги учите!

# 357
  • град Русе
И аз подкрепям мнението на Кремена  Peace Жалко, ще излезе, че повечето родители са с мисленето на ембрион и вероятността нещата да се променят, е много малка  Cry Недоверието и страхът не са стъпка напред - напротив. Те водят само до гореспоменатото подомазване, подкупване и "купуване" на добро отношение към детето, което мен въобще не би ме зарадвало. Не това е начинът.

# 358
  • София
Тази година - а догодина? По догодина?
Да не говорим, че и от юни до септември пак са си 3,5 месеца...
Ами точно това е гадното,че ние като родители неможем да сме сигурни до последно какво ще им хрумне в общината.Могат да се смилят и да ти задържат детето 2-3 мес,могат и да решат да го изпишат ден след РД-то му.Все благоволения ще чакаме...Ето аз все още нямам идея дали няма да освободят дъщеря ми през Февруари и аз да се чудя какво да я правя,при положение,че по това време дори още няма да текат класирания за детска градина...

# 359
Децата за да с приемат  в1 група на градина, трябва най- големите да са изписани
Те се изписват при постъпване в 1 клас, демек до 14 септември имат право да са там
Ето защо входа на детската градина е 15 септември
Ето защо няма логика същите деца да се изписват по- рано от ясла, само напук, а в ОДЗ например да си седят, защото не се налага местене
децата не се изписват септември месец от предучилищната.изписват се на 24 май.просто персонала от градините имат прекалено много  отпуски които си взимат през летните месеци.нищо не им пречи след като изпишат май месец  децата,които ще тръгват 1 клас,юни месец да приемат тези които ще са 1 група.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт