Нова наредба за изписване от ясла при навършване на 3г

• 45 270
  • 670
  •   1
Отговори
# 315
Мисля, че ще бъде достатъчно да напишете по един мейл - има го в сайта на Омбудсмана. Беше спонтанно предложение от моя страна Simple Smile  Подписка не е нужна към момента мисля.

# 316
Мисля, че ще бъде достатъчно да напишете по един мейл - има го в сайта на Омбудсмана. Беше спонтанно предложение от моя страна Simple Smile  Подписка не е нужна към момента мисля.

Написах мейл . Чили  Hug

# 317
Днес ми се обади една мила дама от офиса на омбуцмана. Ето линк към част от моето писмо :

http://www.ombudsman.bg/user-opinions/

Чили, с твое позволение ще пусна нова тема по въпроса , за да дадем още гласност на анициативата ти!

Темата : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=428957.0

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 11:58 от Radostche

# 318
Брей, взели да се раздвижват нещата...преди повече от година писах на омбудсмана за проблема със сайта, за това че децата, родени в началото на годината не с еприемат в ДГ
Тогава тази наредба не беше факт, но се говореше вече за нея
Сега наредбата е факт, приема на децата чрез сайта чак през септември- също
Много се радвам че взимат някакво отношение, но с този темп на развитие на нещата, и с малката реакция на родителите- кога ли да очкаваме резултата

# 319
  • София
незнаех как да формулирам точно заглавието..става въпрос за следното - днес от яслата на сина ми ми дадоха  да попълня декларация,че съм съгласна детето ми да бъде изписано точно в деня на навършване на трите си години. А аз знам,че изписването става месец юни. Дали трябва да подпиша и имат ли право да ми искат  такава декларация? То за мен не е декларация,а направо си е заповед, защото не ми дават право на  избор, а направо изискват да се съглася.

# 320
По принцип изписването е когато навърши 3 години,не се чака до юни,ако искаш да го задържат до лятото мисля,че се подава молба до директорката,но не знам дали има право да я одобри и на какво основание.
Когато ходихме да записваме нашето дете на ясла директоката обясняваше на майката пред нас точно същото-детето е родено януари и била длъжна да го изпише тогава,такава била наредбата,поне засега.

# 321
незнаех как да формулирам точно заглавието..става въпрос за следното - днес от яслата на сина ми ми дадоха  да попълня декларация,че съм съгласна детето ми да бъде изписано точно в деня на навършване на трите си години. А аз знам,че изписването става месец юни. Дали трябва да подпиша и имат ли право да ми искат  такава декларация? То за мен не е декларация,а направо си е заповед, защото не ми дават право на  избор, а направо изискват да се съглася.
Не виждам защо трябва да подписваш нещо, с което не си съгласна! Според мен недей.
В нашата ясла са си изработили правилник, че изписването става на рожденната дата при навършване на 3 г. - няма мърдане. Не знам кой разумен човек би подписал доброволно нещо против собствените си интереси.

# 322
  • София
Момичета,опитах се да свържа с министерството на здравеопазването да разбера кога им е приемното време, ама нещо не можах засега. Решила съм да ходя и да им оставя малкия - щом са приели такава наредба да намират начин да гледат детето, докато се опитвам да го изхраня. Искат деца, а пък  не осигуряват условия за тяхното отглеждане. Снимала съм детето как спи в офиса на кашони. Твърдо съм решила да ходя. Направо ми иде да ги изпозастрелям.

# 323
Момичета,опитах се да свържа с министерството на здравеопазването да разбера кога им е приемното време, ама нещо не можах засега. Решила съм да ходя и да им оставя малкия - щом са приели такава наредба да намират начин да гледат детето, докато се опитвам да го изхраня. Искат деца, а пък  не осигуряват условия за тяхното отглеждане. Снимала съм детето как спи в офиса на кашони. Твърдо съм решила да ходя. Направо ми иде да ги изпозастрелям.

Занеси им и декларацията !  #Cussing out

# 324
ембрион ,шегуваш се,нали?

# 325
  • София
ембрион ,шегуваш се,нали?

Не,не се шегувам. Просто нямам избор - няма баби и дядовци край нас, а частната градина е  незнам си колко пъти  по-скъпа. Другата седмица в четвъртък отивам. Щом са издали такава наредба да ми дадат алтернативен вариант. На всичкото отгоре другото ми дете в в градина и въпреки това пак не приеха по-малкото. Ще им задам въпроса какво да правя до септември другата година,когато пак не се знае дали ще ни приемат? И съм твърдо решена да ходя с детето и да им го дам да го пазят през деня.

# 326
Не разбрах - Ембрион, детето ти изписано ли е от ясла?  newsm78
Защо спи на кашони?!

# 327

Успех,мила,не си сама  Praynig  Hug  Praynig

# 328

Ужас-как може такова нещо?!  #Crazy

# 329
Хайде и аз при вас - със същия проблем. Детето ми прави 3 години на 17 януари, и ще го изпишат от яслата. Не стига, че бях подала молба, когато той беше на 8 месеца, а го приеха на 2 години и половина, защото "Ще има ремонт и децата ще се събират от две ясли в една.", ами сега и ще се чудя от януари до юни месец какво да правя...
Говорих с завеждащ ясла - "Такава е наредбата!"
Опитах с личния лекар -  "Ако се "имаш" с директорката ще се получи, иначе е загубена кауза."
Е, на челна стойка ли да им застана бе, м*****!
Къде да отида?! Минах днес през социалните служби - нямат представа към кого да се обърна. Пратих имейл на министър Нанев - глас в пустиня. Чашата ми започна да прелива!!!

Общи условия

Активация на акаунт