В очакване на Супербол и Св. Валентин- 90-та тема САЩ

• 15 281
  • 301
  •   1
Отговори
# 135

В полето за legal name, етс, както е по паспорт и SSN (te обикновено съвпадат).

Между другото, моето име в паспорта и ССН не съвпадат.Имената са изписани по различен начин.Така,че е щастлива случайност такова съвпадение,но в никакъв случай не е закономерност.
Така,че за изписването на имената  върху някакъв документ ,трябва да служи обикновено предходният документ-за американски паспорт-зелената карта:за зелена карта-български паспорт.: за виза-български паспорт т.н.

# 136
развлекателен център за децата от домовете за сираци.  Peace

А защо точно развлекателен център за тези деца? За тях е доста по-важно да излязат от тия домове.

# 137
Значи сега проверих:
Бг паспорта- трите имена са изписани целите
ССН- трите имена са целите
Зелена карта- средното име е с инициал, но най-отдолу го има изписано и цялото име с малки букви (<<василев<< васил<<< петров<< ...примерно)

На апликейшъна си има 2 отделни полета за вписване на името: едното е по паспорт, другото е по зелена карта.
Според мен, там където го искат по ЗК трябва да се изпише с инициал, но понеже го има изписано и по двата начина на ЗК, възникнаха съмнения. Мисля, че е валидно изписването, както е изписано с големи букви при снимката, а не най-отдолу малките буквички и скобичките (<<василев<< васил<<< петров<< ...примерно) , нали така?

# 138
Хиър, поне доколкото аз разбрах, тези деца ще могат да го ползват безплатно, не знам дали ще е само за деца от домовете или не.
Момичето каза, че ще даде подробности, явно и тя още не си е формулирала добре идеята, но имаше голямо желание. Аз и казах да попита тук, за да получи съвети и информация, а и самата тя да си формулира по-добре нещата какво трябва да направи и т.н. Simple Smile

# 139
B.Your name exactly as it appears on your Permanent Resident Card.--blah-blah-blah
(if different from above)---(Точка А-тъй като става въпрос за мъж,предполагам,че няма промяна на името му след брак,и той носи името което му е дадено по рождение)

Write your name exactly as it appers on your card,even if misspelled.

Does it appear as Vasil Vasilev Petrov?-yes

Does it appear as Vasil V.Petrov?-yes

Тогава,за да улесним нещастната служителка от имиграционните , и да и спестим време  да рови във формуляри,за да види какво всъщност се крие зад инциала В,ние хем и правиме услуга на нея като изписваме цялото бащино име буква по буква,хем спазваме правилата поставени ни от ИНС(ДХС)

Създаваш си излишни трепети!Изпиши цялото бащино име буква по буква.-както е изписано на зелената карта.

# 140
Мерси ophie, за мен ако беше нямаше да се тюхкам толкова, ама мъже, к'во да ги правиш  Wink .

# 141
Пишете името точно както е в картата. Има инструкции, правете точно каквото пише там.
На интервюто най-накрая те проверяват дали има разминаване с инициалите.

# 142
Тандури, ако искаш копирай линка  Hug

Клеър, успех!

Офи, писах "обикновено" съвпадат, но всъщност е препоръчително имената в паспорт и ссн да съвпадат. Поне в един случай, който си спомням, кандидат за зелена карта си беше сменил спелинг на чуждестранния паспорт и когато отиде за отпечатъци за зелена карта, му препоръчаха да си промени спелинга и на ссн.

# 143
Хиър, поне доколкото аз разбрах, тези деца ще могат да го ползват безплатно, не знам дали ще е само за деца от домовете или не.
Момичето каза, че ще даде подробности, явно и тя още не си е формулирала добре идеята, но имаше голямо желание. Аз и казах да попита тук, за да получи съвети и информация, а и самата тя да си формулира по-добре нещата какво трябва да направи и т.н. Simple Smile

Аха, ок. Ще ми е интересно да чуя каква е идеята.

# 144
Да,Пикси.Напълно съм съгласна с теб,че би трябвало имената да съвпадат.Аз също исках да съвпадат,но предполагам ти говориш за съвпадение на имената на американски паспорт и ССН, а моят пример е за български паспорт и ССН(тъй като Клерет,говори за човек,който тепърва ще кандидатства за американски паспорт).

По пътя на логиката всичките имена би трябвало да съвпадат,ма в милата ми татковина служителката в МВР е решила,че ако предишният ми паспорт е с името АБЕВЕГЕДЕ,а аз се подписвам на формуляра за новия с АБВГД, то по пътя на нейната логика аз веднага получавам по-лесния вариант на изписване на моето име като официално име.Болшинството от хората в България ползват всякакви заврънтулки за подпис,на които не би трябвало да се обръща внимание,но ето аз пък съм го изписала толова четливо ,че те веднага са ми го лепнали за име.Слава богу,че не се подписвам с йероглифи,че бая зор щях да видя да изписвам евентуалното си новополучено име. Mr. Green

Та, в резултат на това всичките ми документи са с различни имена.Добре че има снимка,та да разберат че все съм си аз. Joy

# 145
Клеърет, ако питаш за форма N-400 пише full middle name.
Ако попълвате нещо различно и изрично пише както е в ЗК, пишете така Peace

попадали ли сте на Дейвид афтър Дентист Laughing

http://www.youtube.com/watch?v=txqiwrbYGrs

# 146
  • USA
Я кажете пред/след Please слага ли се запетайка като на български. Например в: Can you please help me with this? и Please let me know if you need my help.
Виждала съм го във всякакви варианти, но не съм сигурна кое е правилното.

# 147
Winx, виж това:
http://www.bristol.ac.uk/arts/exercises/grammar/grammar_tutorial … page_06.htm#comma

Според мен в посочените от теб примери няма запетайка.  Peace

# 148
Правилното е без запетайки.

# 149
Правилното е без запетайки.

Всъщност в американския английски има няколко стила на пунктуация и доста по-голяма свобода на запетайките, отколкото ме свикнали в българския. Затова може и да се отдели плийз със запетайки, ако искаш да го натъртиш.

Общи условия

Активация на акаунт