Времето лети и МАЙ месец чакаш ти №19

• 14 482
  • 330
  •   1
Отговори
# 210
  • о`майна лунна нощ е
Той е с Т. от неделя. Днес все още не вдигнал. Рубеолата я дават с умерена Т. /при него беше обаче 39 С. два дена поред/, възпалени очи /при Наско текат постоянно/,  подути лимфни възли на врата и тила, обрив на ситни пъпчици, които не се сливат. Пъпките изобщо не ми приличат на характерните на варицела. При него са разположени на гърба, врата, зад ушите и отпред по корема и гърдите. Няма на краката и ръцете. В градината има варицела, а не ми е известно да сме били контактни с болен от рубеола, но знае ли се. След 14 часа ще имам повече информация и дано притесненията ми се окажат напразни.

Със сигурност съм била с варицела /първи или втори клас/. Имам спомен и за този тридневен обрив и забраната за шоколад, но тогава се падна през празнични дни и не ходихме на лекар за него. Отшумя преди да тръгнем на училище/детска градина.

# 211
Принципно шарките / рубеола или варицела/ до колкото знам не протичат с възпалени и подути лимфни възли. Температурата я потдържат докато избият пъпките по тялото. До колкото знам шарката не е опасна за теб и за плода в този период от време, но все пак си попитай лекар.
Силно се надявам Наско да се оправи и да не е някоя лоша баба шарка или скарлатина . Въобще дано е нещо безобидно и да минава бързичко . Пиши след като имаш някаква диагноза от лекар. Само се поуспокой всичко ще е наред.

# 212
mim4eto_t извинявай за въпроса , който ще ти задам. Виждам , че живееш в Пловдив , но би ли споделила от къде си родом, защото имам едни съмнения Thinking. Ако не  искаш да пишеш тук във форума , може и на лични . Ще се радвам ако подозренията ми се окажат вярни  Flutter

# 213
Бейлис така както я описваш не ми прилича на робеола. Ако е варицела на върха на пъпките трябва да има малко резервоарче със течност. Аз нали имах такива тревоги в по-ранен период и ходих на изследвания та там ми обясниха, че всички видове шарки са опасни в първите три месеца и в последния т.е по време на раждането. Варицелата е най-благоприятния варянт (ако може така да се каже) и щом в градината имат варицела и той не я е карал тогава е най-вероятно да е точно тя, това значи, че за теб и бебето няма проблем (щом ти си я карала)
  bouquet

# 214
  • София
Бейлис дано всичко да ви се размине Praynig
От кой град си? Доколкото знам в София имаше само един случай на рубеола преди месец някъде - едва ли е  рубеола все пак.
На мен това ми е най-голямото притеснение - в групата на малкия имаше варицела и два месеца не си бях виждала детето - естествено не хвана шарка. Дано никога не ни  се наложи да преживеем това отново Praynig

# 215
Бейлис, почтисъм сигурна, че не е рубеола. Най-вероятно е  варицела.
Стискам ти палци, да се успокоиш след 14 часа.

# 216
  • о`майна лунна нощ е
Пловдивчанка съм.
Пъпчиците са много нагъсто и нямат точно това характерно резервоарче с течност на върха, а са ситни, малки и много близко една до друга.
Само си вкарвам филми и сценарии в главата, но наиснина съм ужасно притеснена ... ако се окаже рубеола. Спирам да мисля, докато педиатърката не каже диагнозата.

# 217
  • София
Бейлис не знам защо но имам някакъв спомен да съм чела, че при рубеола в първите 3 дни ли беше или колко в които е била в досег се бие на бременната някаква инжекция и няма проблеми. Надявам се да не греша  newsm78 Не се притеснявай отсега, най-много контракции да си докараш, докато не идете на лекар няма какво да направите, така че спокойно дотогава  Hug
Момичета аз съм адски щастлива днес! Преди 3 седмици бяхме на фетална и бебчо изоставаше с 6 дни, а преди това изпреварваше срока си, лекарката се притесни и искаше пак да идем след 3 седмици (днес), а онзи ден отнесох един ритник в корема и после с часове ме боля и ме беше страх и се скъсах и да плача от страх  Embarassed но нямаше как да идем на спешен онзи ден 40лв и днес за фетална пак 90  Sad Та след всичкото това лекарката беше много изненадана, че за толкова малко време бебчо си е наваксал абсолютно всички дни newsm20 вече сме 702 грама 24та седмица, провери потока от матката и каза, че е дори твърде добър и всичко е прекрасно и newsm35 Толкова съм щастлива!!!!!

# 218
Аз забравих да кажа, че вчера бях на преглед. Момчето вече е 1100гр.  Laughing

# 219
Бейлис, не се тревожи! Ако детето ти е редовно ваксинирано, няма как да се разболее от рубеола. При нашето поколение рискът е по-голям и все още понякога се срещат случаи, но ваксината е в задължителния имунизационен календар от 90 и някоя година. В нашата детска ясла даже не приемат деца, докато не им е сложена. Това е тройната рубеола-морбили-паротит.
Виж гърлото на детето, прилича ми на скарлатина, ако въобще е шарка.

# 220
  • София
bebzz,
Това одраното - стрии са. При първата бременност се нацепих точно така - в началото изглеждаше като одрано с нокът - или червено или лилаво. Дълго останаха така, после избледняха и станаха белезникави. Впоследствие се позаличиха, има ги, но не се виждат така. Тогава бях с 20 килограма по-слаба от сега и се нацепих  Confused, макар че измазах за пет заплати Виши.
Сега (засега) нямам грам стрия, въпреки килограмите и не съм се намазала нито веднъж Simple Smile
Така че, кураж, да не ти пука.

Бейлис, Наско (а и моята кака и т.н.) сигурно е имунизиран с Тримовак поне два пъти до тук - а той е морбили, паротит, рубеола. При нас аз всеки път се шашкам за шарка и звъня на мама да питам дали съм я карала, но всеки обрив дотук (а сме имали много - и дребни и едри и сливащи се и отделни) се е оказвал я алергия, я реакция на вируса, я просто петна от температурата. Освен това ти си имаш плацента вече, бебчо е голям, органогенезата е вече минала. Изобщо не се тревожи. Пиши като се изясни съвсем картинката.

Има ли някой, който да живее около/в Студентски град, Диана бад, Витоша или нещо подобно? Аз съм до зала Христо Ботев. Обадете се.

# 221
  • о`майна лунна нощ е
Благодаря на всички ви за подкрепата. Много мило ми става и се успокоявам поне мъничко, когато знам, че има на кого да си изплача притесненията и да получа едно макар и виртуално гуш.

# 222
 HugЕто и на Бейлис в шоко много гуш... Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Не се притеснявай мила,ще видиш,че всичко ще е ОК!!!Попринцип знам че шарка се прихваща най-лесно от малко дете,но едва ли ще има опасност за бебчо.Все пак пиши като се върнеш от доктора Hugи УСПЕХ

# 223
  • София
Бейлис, и аз да те успокоя - нали бях споменавала, питала съм моята лекарка за шарките, и тя казва, че са опасни само първото тримесечие - успокой се!  Hug
Зайо, искрено се надявам да мога да дойда!!  Simple Smile

# 224
Синът ми бе болен от шарка септември месец от ДГ, а аз бях съвсем в началото.
Направих си кръвен тест в Цибалаб, имам антитела, карала съм тази шарка на 5 г.

Бейлис, шарката е опасна в началото и в края /т.е. при раждането.

Общи условия

Активация на акаунт