По-чисто от мазнини месо от телешкия дамар - аз незнам! Няма да търся точни стойности. Даже съм на мнение, че може да се консумира и свинския дамар/ не цялото шкембе/ И да добавя , че аз шкембе не ям. само много знам
Светлат, за ярешкото не мога много да помогна. . Наистина ли го изнасят? Защото не съм и чула някой от село да си продава ярето за износ. А аз имам много общо със селото, да знаеш. Баща ми отглеждаше през последните десетилетия цели стада и целия продукт се изяждаше, съответно изпиваше. В Швейцария , вероятно Австрия също, и други планински региони е чудесна алтернатива на телешкото и свинското, както казват по сайтовете. Давам линк със оригинални швейцарски рецепти. Който може, да чете и си превежда. Който не може, да гледа картинки. http://www.geissenshow.ch/ch/_dateien/GitzirezepteEndfassung.pdf
Също да кажа, че и в Германия имаме селяни отглеждащи кози, крави и свине. При нас няма такова потребление, че да се налага внос. И тук искаме да си подпомогнем местната икономика, а не само еФтино да купуваме/ предполагам разбирате/
ОП, ОП Внимание! Намерих една рецепта, на която ярето е приготвено с розмарин и 100 г кремфреш/ което e равносилно на 30 г мазнини / и 2 лъжици зехтин/ което също е мин. 25 г мазнини/. И след това "омаскаряване" стойността на рецептата е 123 г протеини 65 г мазнини, 2 грама въглехидрати. Тоест предполагам, стойностите на мазнини на ярешкото са както следва / 65 г мазнини от рецептата -ок. 56 г изчислени по-горе= максимум 9 г мазнини за месото/ http://www.vitanet.de/ernaehrung/rezepte/R6861/naehrwerte/
между другото> КалкУлатор!Гинеколог!
И умолявам, имащите здравословни проблеми и съветващите ги, да не се самолекуват с нифидипин, а да отидат на лекар. Благодаря за вниманието!