малък Сечко днес дойде, ГОЛЕМИ РАДОСТИ ДА ДОНЕСЕ!

• 21 029
  • 494
  •   1
Отговори
# 105
У лукоморья дуб зелёный
Из поэмы "Руслан и Людмила"

У лукоморья дуб зелёный;
Златая цепь на дубе том:
И днём и ночью кот учёный
Всё ходит по цепи кругом;
Идёт направо - песнь заводит,
Налево - сказку говорит.
Там чудеса: там леший бродит,
Русалка на ветвях сидит;
Там на неведомых дорожках
Следы невиданных зверей;
Избушка там на курьих ножках
Стоит без окон, без дверей;
Там лес и дол видений полны;
Там о заре прихлынут волны
На брег песчаный и пустой,
И тридцать витязей прекрасных
Чредой из вод выходят ясных,
И с ними дядька их морской;
Там королевич мимоходом
Пленяет грозного царя;
Там в облаках перед народом
Через леса, через моря
Колдун несёт богатыря...

"В темнице там царевна тужит,
А бурый волк ей верно служит.
Там ступа с бабую ягой
Идет, бредет сама собой.
Там царь Кащей над златом чахнет,
Там русский дух, там Русю пахнет."

Ееех, къде ме върнахте с тия стихове, знаете лии?..Едно хубаво ми стана на душицата! Благодаря!  Hug Hug Hug

Бени, не ти ли беше жал за косата, дай фото. Моята не е разкош като твоята и пак ми трябва психическа подготовка преди да я занеса на подстрижка. И хайде дано не е синузит, а само гадна хрема и бързо да минава.
Аги, Шер, мъчно ми е за вашите хлапета, че и вие се тормозите. Измислете си някакъв ритуал като ги вземате, нещо весело, което обичат и им говорете за това сутринта, та да го очакват. Дано помогне...Сега ми е лесно да давам съвети, ама ме питайте догодина като ми дойде и на мен до главата  Blush

А Максим днес си намери приятелче на площадката. След разходката из квартала, спряхме пред блока да го полюлея и там беше едно момченце с майка си. Нашия ме заряза и отиде при детето, закача се, говори му, вървя след него. Общително ми е явно детето  Mr. Green Майката беше много учудена и сподели, че детето й по принцип страняло от други деца, а с Макс си игра.
Пък за лудориите му мога да пиша до утре, ама няма време сега. Но едно от любимите му неща е да отваря люка на пералнята и да пъха вътре каквото му попадне, ако е празна и съответно да вади това, което е вътре, ако е пълна.
Следва продължение...

# 106
Привет, милички. Хич ме няма, но не смогвам напоследък. Даже и ви четох по диагонал  Embarassed. Ние сме добре - да не чуе Дявола, Бобо търчи като бесен нон стоп и понеже го е шубе сам, непрекъснато някой трябва да е на една ръка разстояние. Обикалям за торта и други подобни и докато седна да отдъхна, то станало никое време и вече нямам сили за писане. Междувременно си търсим и детска кухня с меню за алергични деца. Днес май открихме нашата. За капак и фирмената счетоводителка ми врътна поредния си номер, та за втори път ме остави без пари  Confused и има наглостта да ми обясни, че е моя работа да си движа нещата.
Та така - занимавам се с тъпотиите на другите и се гоня с Бобо, който одеве не пожела да седне в коритото и къпането ни беше уникално  Mr. Green.

Гуш и всичко да ви е наред  Hug Hug Hug.

Това го пиша от 17 ч Crazy .

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 21:20 от Vesela- az

# 107
Добър вечер мами.Толкова ми стана приятно като прочетох стиховете,браво Лилибонче- Hug
Bori-Ana браво на Макси-общително дете.Наш Хриси като се събере с деца,ако няма играчки е ОК,но ако някой има играчка глей какво става-бой,ревове и прочие.
Аги,Шер как мина днешния ден на учениците-дано свикнат бързо и да няма болести- Hug Hug
Ние всеки ден сме при баща ми-ама така се занимават двамата с дядо си,голяма любов- Mr. GreenВсяка сутрин със ставането от леглото е готов и вика-айде пи дедоооооооооо Crazy CrazyНо от утре е на работа и не се виждам,направо ще ме побърка.

Весе радвам се,че Бобо е добре.Дано се оправиш с тази счетоводителка и си вземеш парите.
Лека и гуш на всички

# 108
Лили,по същия начин се чувсвам и аз.Сега май е по-добре положението,но миналата пролет,след зимата,която изкарах основно в къщи,защото Марти беше малък,се чувствах съвсем изперкала.Мисла,че ще се разминеш и без гинко белобе,просто ти трябва малко време,да порастне дребосъчето  Hug
Борианче,жал ми беше,но вече бях заприличела на метлата на баба яга.В последно време само я миех и връзвах,и не бях забелязала колко окаян вид има.Не се бях боядисвала сумати време,абе ужас.Сега се чувствам по-добре,а и пак ще порастне.
Ще пусна снимки,само да намеря време.
Весе,радвам се,че с Бобчо сте добре.Ако искаш мога да ти пратя сайта с тортите от където поръчахме ние за рд на Марти.Тортата беше невероятно вкусна,избираш я,поръчваш я по мейла и ти я доставят в къщи или където искаш.

# 109
Лили, все едно за мен говориш - честно!  Peace Но на мен ми е за втори път, та съм спокойна,че после пак влизаш в релси. Гаранция!

Другарчето се е издало, ама като чета Рони виждам, че вече е било разконспирирано.

Весенце, нацелувай Бобчо, пък за неписането не се тревожи.  Нека да е здрав и да дивее, та от лудории да нямаш време за писане.  Heart Eyes

Бори, доколкото имам наблюдения пералнята е особено привлекателен обект за децата - еле пък ако има повече копчалък по нея.  Peace

# 110
Аз се нареждам на опашката желаещи за споделяне на менюта и идеи за торти за РД - Криси става на 5 годинки следващия петък.
Исках да поръчам торта от "Лагуна", обаче т.нар. специални торти (напр. торта за РД) не могат да бъдат поръчани по телефона, само на място. Имало опция през сайта на БГменю да се поръча и достави на адрес, но така и не можах да се ориентирам как става номера.
И да се ожаля колко много кучета - и домашни, и бездомни, има в новата градинка, където излизаме с Ванко. Днес цяла глутница от 9! кучета подгони някакво - явно чуждо - псе през цялата градинка. Да не ви описвам какъв лай и зъби се показваха, а хората замръзнаха по местата си, не знаеш какво ще им дойде на тия помияри #Cussing out А всъщност по следобедното време в тая градинка повечето са майки с бебета и малки деца. #2gunfire
Весенце, да беснее на воля Бобо, важното е че сте добре и здравички Hug И ще я гониш счетоводителката да си върши работата
Като ви чета какви маймунджилъци правят дребосите, си спомням как свекърва ми беше разказвала, че мойто мъж като тъкмо проходил бил опасал всичките ѝ цветя. И очаквах Криси да изяде и моите, даже обмислях на кого да ги раздам, но тя не прояви абсолютно никакъв интерес, въобще кротко бебе. Нито ми е ровила по шкафовете, нито е разхвърляла. Обаче сега си наваксва здравата и е обещала на Ванко, че ще го научи на всички "мои мунджилъци". Mr. Green
За всички Hug

# 111
Здравейте,
аз нещо не мога да смогна - нито да прочета всичко, нито да пиша...... Нямам време да разгледам снимките от последните 3 месеца и да ги дам за вадене на хартия и да ги паркирам в албума. Вечер съм направо труп, но нещо сън не ме лови.... Ей и тая нощ така. Та ще се опитам да посвърша това онова. Вече прострях една пералня, пуснах миялната и седнах на компа. Мъжете сладко си спят и съм 100% сигурна, че щом се паркирам, Борето ще се събуди за среднощна закуска......
Расте детето, вече ни прави разногледи и се чудим как да го опазим от самия него. Катери се навсякъде, а тази вечер успя почти да се качи на леглото на втория етаж - просто не му стигна акълеца как точно да преодолее 20-тината сантиметра между стъпалата и самото легло. Но като се сетя, че в събота се пробваше да се качва на столовете в кухнята, а в понеделник вече го правеше за секунди...... И няма отърване - сам си избутва стола изпод масата и се качва. Въобще очи трябва да имам не само на гърба - задължително трябва да "покривам" 360 градуса.
Вече щом види дрехи на земята и ги носи в коша за пране, от което най-доволен е брат му, защото по 100 пъти се повтаря да си прибере дрехите. Но пък това е чудесен повод да не протестира, когато трябва да събира играчките на малчо  Mr. Green
Петър вече започна да срича - все по-уверено и по-уверено. Само дето не могат да се разберат с брат си как и кога могат да се гушкат двамата.
Чакам уикенда с нетърпение.
Отивам да чета назад какво сте писали.
Браво на големия Божидар - той скоро годинка ще закръгли. И ще има прекрасна торта.
Бени, ти като медицински кадър - я не се оставяй така - тичай на лекар. И да не забравиш новата глава да покажеш.
Мече - зъбите са много интересни. И Борето като види някой да му се усмихва и веднага си проси прегръдка, за да бърника в устата.
Ники, като бивш обитател на вашия квартал (макар и като работещ човек) направо умирах от погнуса. От телевизията до галерията на Шипка 6 на всяко дърво и през 5 плочки имаше поне по 1 кучешко лайно. Ама аз не си трая - като ми писне и почвам да викам поред по кучкарите в нашата градинка. Пък и вече си имам солидна подкрепа. Но въпреки всичко си е пълно с лайна. Те си изкарват кучетата, когато ние не сме навън с децата...
Шушу, надявам се да се засечем някой уикенд из квартала.
Шер, Аги - съвсем скоро ще се адаптират дечковците. Пробвали ли сте татковците да ги водят на ясла? Петър беше много хитър - ако аз слезна от колата да го водя, падаше един рев - не е истина. Ако обаче баща му го оставяше - проблеми никакви. Прибираше се весел, но пък падаше едно гушкане - направо като залепен за мен.
Ритко, Лорка - да оздравявате бързо. Рите, а диагнозата АД е...... вече под път и над път. Надявам се да се оправи бързо малката. Верно че заедно обсъждахме захранването, ама явно не това е схемата за Лора. Дай малко на заден ход, да се постабилизира (да завехнат обривите) и после почни пак отначало. Може някоя вечер пак да се засечем и да си поговорим.

Забравих какво щях да пиша..... Нещо не помня повече от 1 страница назад.

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 03:02 от Anichka

# 112
Добро утро,
я аз да питам,че чета за рожденни дни се подготвяте,освен тортата без която не може,къде мислите да правите детският купон?
Че при мене е голям проблем това-апартамента ни е 45кв.и немога да каня в къщи-поради липса на място Mr. GreenПо тия клубове е безумна скъпотия.............миналия рожден ден на Хриси го правихме в един такъв клуб,еми излезе 450лв.- ooooh! ooooh!Просто се чудя какво да правя.
Anichka голямо безсъние те е налегнало- Sad,ама поне си свършваш работата на спокойствие.
 Hug Heart Eyes

# 113
  • София
Здравейте! Hug
Ние днес за първи път не плакахме, само помрънка малко, че не иска там и "не йейо пи" - в превод - да не спи при лелята. Mr. Green Тази смяна лелки са много мили той ги чу, че пеят на децата и любопитството му надделя разбира се. Викам му - виж коя леля пее, той отвори врата надникна и я затвори Mr. Green, аз пак му викам - я отвори по-широко, та да видя и аз Mr. Green и като отвори с подскоци си влезе вътре. Crazy Heart Eyes Обаче ето само четвърти ден вчера и вече е със зелени сополи Sad, направо аман Close, а е с непрекъснати имунно стимулатори.

# 114
 Снощи докато Аничка е будувала и аз бях пред компа, само дето не съм писала...ама можеше да зафромим среднощен чат. Понеже се похвалих на Берни оня ден, че не съм боледувала близо половин година, и ей ми на за голямата уста- сега съм с хрема:(( А и иначе ми беше ужасно криво и не можех да заспя... Не знам имам ли причина или всичко е в главата ми, дали не искам прекалено много и дали не си измислям несъществуващи неща...не знам.
 Исе, и аз все още съм в голяма чуденка за РД, но вече си мисля,че ще го направя в къщи. У нас е широко, но за жалост няма да побере всички, които бих искала да поканя, та ще трябва да огранича кръга/ за жалост/. Ще направя това онова, ще купя друго. Искам да направя тортата като онези красивите в готварския форум. Но още нямам идея каква точно. Затова приемам идеи:)

Мерри, Hug намери ли гарата:)) Радвам се, че се запознахме:))
 Аничка, ако намерим време да се видим, имаш 10 снимки на хартия, които можеш да сложиш в албума:)))
 Аги, Шерче, гуш на малките герои!
 Шушу, вие сега къде се преместихте, не сте ли вече в Дружба?

# 115
  • София
Ники, мога да ти помогна с тортата, като от готварския Wink, обаче аз лично съжалих малко, че я направих такава, защото покритието е адски сладко и всички си го бяха оставили в чиниите, освен една любима приятелка, която пък изпапа две или три фигурки за мой ужас Mr. Green. А и самата технология не е от най-лесните и си бях играла дни преди това да замеся тестото, после на следващия ден да го оцветя, на следващия фигури..., но ако те интересува ще ти кажа как точно се прави, а и някъде имах и каталог с идеи за торти.

# 116
Аги,браво на Лъчи.Само така,дано с всеки ден да се чувства по-спокоен и да започне да си ходи с желание.И най-вече да е здравичък.

Шерче ,при вас как са нещата.Дай отчет за сладурана.

Ники,съвсем успешно се приземих на местна почва.И аз много се радвам ,че се запознахме и най -вече че видях Бела. Hug

Да кажа и аз за рождените дни ,че вече имаме 6 бр.Първия рожден ден го правихме у дома-само баби,дядовци и лели.Цял ден подготовки,готвене и т.н. ,при положение че тортата я купих и повечето неща също готови,но все пак си иска време да се организира човек.

Следващите РД сме ги правили навън,в някое малко ресторантче,където да има място за децата да играят ,да няма много хора и да е по-спокойно.Торти досега не съм правила,доста сложно ми изглежда,та купувам готови.В детските градини също носим нещо да се почерпят.И така.
Поздрави на всички Hug Hug Hug

# 117
Весенце, какви неща й пречат на тази фирмена сметколюбителка да си върши работата? Шефа ти знае ли? Помоли го да си поприказва с нея. Close
По-драго ми е, че Бобо е предприел мерки да помага на мама да охърбавее повече отколкото тя самата иска.  Mr. Green
За тортичката - такива като на Берни съм виждала в каталог на веригата сладкарници, една от които е/беше в ЦУМ.
Берни, ти трябва да оздравяваш, че те чака списъка. И искам снимка по без коса.  Hug
Ники, не давам да си болна и ти.  Hug
.....освен една любима приятелка, която пък изпапа две или три фигурки за мой ужас Mr. Green.
А Мони как я гледаше, а? Горкото дете беше искрено изумено.  Shocked (стръвницата съм аз, но вие си знаете)

# 118
  • София

Ники, друг път не казвай такива думи, че и ние се похвалихме с какъв имунитет сме, та вчера не можах и да стана вече от леглото.
Голяа драма, хрема болки в гърлото, мускулите хич не се ориентираха за какво служат.Не можех да хапна цял ден нищо , та за капак
повръщах стомашни сокове, температура имах 37,4 . Днес поне мога да се движа, но със сигурност теча продължава.
Аничка, аз мисля че схемата на захранването не е проблем, тя Лора тези неща си ги имаше от преди да почнем захранване.
А и това, че беше сополанка и кашляща хич не и пречеше да си папка пюрето с голям апетит. Нищо не съм спряла, сега сме на пащърнак.
А и както Ники каза, ако не се вторачваш толкова да търсиш разни неща, няма да намериш. И в крайна сметка, при изцяло кърмено дете все някаква
реакция трябва да има като почне да поема твърда храна. Не знам може и да греша. Но искам да се засечем някоя нощна смяна че имам въпроси.
Весе, вие и пуснати вече ходите, браво, ама да беше се похвалила.  Crossing Arms А за счети, знаеш че не си въри работата и всеки път само се ядосваш.

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 13:58 от rit@_zit@

# 119
  • София
Нефертити и тук да ти честитя за новоизлюпилия се малък Димитър. Да ви носи най-милите и прекрасни мигове. Да не спира да ви радва . и всеки ден с него да ви е незабравим. Прегръщаме те силно, ти си герой. Hug

Общи условия

Активация на акаунт