малък Сечко днес дойде, ГОЛЕМИ РАДОСТИ ДА ДОНЕСЕ!

• 21 024
  • 494
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Мечко , честито ви зъбче. Да са бели и здрави и другите, които ще последват.

Невена е толкова порастнала. Малко ми е слабост, каквато е шишкалана (Лора от нея гледа).  Heart Eyes
И друга моя слабост е станала доста шишкава. Дарко е за мачкане и папане. Пу-пу, чудесни са ни дечицата. От нашите,силни деца по- Убави нЕма.
Шер, аз се опитвам да се поставя на мястото ви и знам,че ще рева като магаре като дойде момента за ясли и градини.  Confused

А Лора е с АД (атопичен дерматит). Има на гънките на врата и зад коляното червени петна, които не минават. Вчера я водихме на лекар
и заключението беше АД. Като се порових с чичо гугъл , разбрах че тази диагноза се поставя в повечето случаи когато не се знае
каква е причината за даден обрив или нещо подобно. Сега мажем с разни мазила, дано да мине. Ще сменяме и козметиката явно.
За капак през нощта се събуди плачеща , не може да диша детето , запушен му носа и леко покашляме.
Може би мъжо е виновен, като каза че на всичките ни познати децата са с проблеми и по болници са милите, добре че Лора си е добре.
Пу дяволите да се скрият в дупките си и да не слухтят, че вещица съм, лошо им се пише.  #Cussing out
Сега ще даваме Стодал, пък ще видим, дано не става по=зле положението. Пусто време, не я обичам тази зима и това си е.  Crossing Arms

# 61
Здравейте момичета  Hug

Шер радвам се ,че Вики се справя толкова добре с преспособяванетов яслата , а сега остава и ти да свикнеш Wink Hug

Мече честито ви първо зъбче на малката Невенка.

Рита дано ,на малката сладка Лора нищо да и няма
 Hug
Ние вчера бяхме на първата си консултация при лекарката пораснали сме с 3см. и сме качили 1,300кг. Grinning ,боцнаха ни в крачето.
Радвам се ,че малкото дупенце толкова е пораснало значи на мама кърмата е достатъчно хранителна Wink все се шашках ,че не и стига. Crazy

Целувки на всички и дано Слънчо се покаже ,нали го дават времето пролетно ,къде е ......?

# 62
  • София
Честито зъбче на сладурка Неви! Heart Eyes

На Жори тези дни му изби 8-мото и се надявам малко да се укроти сега.

шерче,бързо да свикнете и двете с Вики с новата ситуация! Hug

Ритка,надявам се да се оправите бързо! Praynig

Като гледам ,колко боледуват децата в БГ и ме хваща страх,какво ще е като се приберем.Жори до сега и температура не е имал,дано и там да е така.
Аз вече обмислям РД  и нямам търпение. Laughing

# 63
  • Варна
Рита, вместо да мажеш кортизонови "кремчета", които хич не са безопасни и не бива да се ползват дълго, опитай се да потърсиш свестен хомеопат в София. Lioness, кръстницата на Криси така си оправи момченцата. Имай предвид, че колкото повече мацаш с кремовете, толкова по-трудно ще е после да се справиш с АД с хомеопатия.

А официалната медицина нито е наясно откъде идва атопичния дерматит, нито го лекува, само подтиска симптомите, които, разбира се, упорито се появяват отново и отново, или избиват в проблем с друг орган.

Ейнджълс, не бързай да се пУашиш.

Хеленка, браво на Любомирка, много хубаво е наддала! Ей, не ви ли писна на всичките да повтаряте като побъркани "Дали ми е хранителна кърмата?" Тя Природата защо ли въобще я е създала тази кърма? Тия хиляди години човешки поколения как ли са успели да израснат и работят, когато не е имало адаптирани млека, а мама - има/няма храна е кърмила децата си до 3 години? Не с и внушавай глупости за кърмата, детето явно се чувства чудесно с нея! А, да, адаптираните млека понякога са причината за атопичния дерматит, когато детето има алергия към белтъка на кравето мляко.

# 64
Ритко, май е вярно това, че като няма ясна диагноза, атопичния дермит се появява на мига. Да й минават бързо всички нежелани работи по Лорчето. Heart Eyes
Честит й зъбак на Невенката. Всички да й бъдат здрави, бели, прави по мацешки.  Heart Eyes
Бубомира забелязвам, че наддава по мой вкус. За който не знае - имам изключително всеяден апетит.  Mr. Green
Светле, аз не знам дали Дарко ми прилича на теб, но определено е роднина на Вики.  Hug

# 65
  • София
Лилибон, едното мазило е само за два пути мазане, а другия крем е за три дена употреба.
Все се надявам педиатърката ни да знае какво ни изписва.
По принцип е от лекарите които дават хомеопатични лекарства и внимава с лекарствата.
Не бих отказала информация, относно добър хомеопат, така че момичета ще съм благодарна.

Светле, аз не знам дали Дарко ми прилича на теб, но определено е роднина на Вики.  Hug

Joy И аз така мисля. А Дарко ми е пъзелче, сглобено от мама тати и батко.  Laughing

# 66
  • Варна
Рита, писах за атопичния дерматит от позицията на майка, която дълги години е мазала какво ли не, предписано от кой ли не кожен доктор. Резултат - никакъв. Те наистина не знаят как се лекува. Бяха ми казали, че понякога от самосебе си АД влиза в ремисия. Да, така стана и при нас. Но какво значи "от самосебе си"? Години по-късно се появи отново и не по-малко упорит.

Хомеопатът, помогнал на Лионес е д-р Чамурлийска.

Виж тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=356461.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=227920.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=225443.0
Дано информацията ти помогне някак.

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 17:47 от Lilibon

# 67
  • София
Лил, мерси. А това от "самосебе си" , звучи "оптимистично".

# 68
Привет от мен! Проблемче с компа и лудориите на малкия ми дивак ме откъснаха от тук, но ето ме отново. Хубаво ми е сред вас!  Hug
Пропуснала съм празници, затова  Hug Hug Hug на всички с повод и без повод!

Честито озъбване на Малкото Мече!

Честито християнче на Хеленка!

Честита малка ученичка Шоколадка на Шерчето!
Мила, моята Полина беше на година и 2 месеца като я пуснах на ясла, бях студентка тогава и нямах избор, но не съжалявам. Адаптира се много бързо, от първия ден остана цял ден, естествено имахме уговорка, ако има проблем да ми се обадят и  да си я взема, но не се наложи. Персонала там се смееха, че всички деца плачат сутрин, само моята хубавица вечер ревеше и не искаше да си тръгва.

Нагледах се на пораснали сладури и усмихнато Рони. Бела, Лора, Медунката - хубави моми отглеждате, брааво, браааво! Любомира и тя не се дава на каките - сладур от класа!
Светле, имаш си прекрасен Дар!  Hug

Засега толкова, утре в почивката между полувремената пак ще се включа.
Някой с новинки от Нефертити? Четох, че излязла от болница и сме в очакване, но нещо по-скорошно няма ли?

Хубава вечер!  Hug

# 69
 Ритко, малко ми е странна тая диагноза- веднага я лепват ей така. Може би наистина го казват тогава,когато не знаят какво е всъщност. Една мама в нашата градинка беше намазала бебето със зехтин и то се изприщи. И оттогава все има пъпчици и петна. Смени какви ли не лекари. Нейната бебка е по-голяма от Лора и още не е захранена,защото педито не смее. Дохранва с АМ. Пратила я беше за консулт по захранването в педиатрията,ама не знам какво са й казали.     
 Може би ще трябва да спреш за известно време ти самата кравите продукти и всички ония потенциално алергизиращи храни. Но според мен ще е добре да я заведете при още някой лекар да чуете още едно мнение. И без да казвате,че вече сте ходили, за да бъде безпристрастно мнението...
 А това,което видях на вратлето на Лора, определено няма нищо общо с пъпчиците и петната на бебето от нашата градинка.
 Дано бързо минат тия неща,дето са се появили сега и повече да не се появяват. И дано Лора ти е здрава,никакви запушени нослета и т.н. не давам Naughty

Ох тая сладка малка/голяма Mr. Green Мецанка, честито й зъбче и дано бързо и лесно й излезат и другите зъбаци. Нашите ги няма. Май не остана мартенче без зъби,само моето Cry

# 70
  • София
Ники, и аз мисля да отидем и за още едно мнение, но ще почакам да и мине хремата. Сега кихаме и изкарваме едни сополи, ужас.
Пръскам Стеримар, в носа и се борим с помпата, а милото ми дете вика та та та та , и нне нне нне, а на мен ми идва да рева.
И стодал и давам за кашлянето.

# 71
rit@_zit@ дано по-скоро се оправи детенце- Praynig
Ох като знам тия кожни гадории,колко са упорити  ooooh! ooooh!,аз 6м.се мъча да лекувам себореен дерматит,който тръгва и по лицето-ужасно е Sad.Изписаха ми мазила за130лв.и нъц
Айде лека и цуни гуни Mr. Green

# 72
Ритко, да се оправя мъничка Лорка. И хремата,и кашлицата и обривът бързо да остават зад гърба ви. И на мен ми стана криво като писа как вика милото. Май няма бебе, което да може да понася помпата за нос. Оздравявайте бързо!  Hug

Ники, ти защо се притесняваш, че нямате още зъби? Чувала съм, че колкото по-късно излизат, толкова по-здрави  ще са. Вярно ли е това? Ти си специалистът и отдавна исках да те питам, тъкмо зъбчетата на Бела са повода да се сетя за това.

Бори, ама не ни се хвалиш с какви лудорийки те радва малкия сладурко? Искаме подробности.  Grinning

Зоренце, на мен ми беше така - голяма тръпка първият рожден ден на Вики. Леле, какви подготовки бяха. Не че сега не се вълнувам пак така много, но все пак първият е първи. Ако искаш помощ за менюто - свиркай да умуваме заедно.  chef

Хеленка,май Любомирка както тръгна да наддава ще се присъедини към дундестото трио - Невенка, Лора и Дари.  Mr. Green

Меченце, ма голяма хубавица си отглеждаш ти. Да й е честито първото зъбче. Здравички да са й всичките и леко и неусетно да излизат.  Peace Благодаря за снимките!

Шерче, Аги, мисля ви, милниките ми.  Hug Знам, че ви е трудно сега, но и това ще си мине по реда. Изпитание е и за мама, и за мъничките сладурковци, но няма как. Знам, че ми е лесно да го казвам, като не ми е на главата, но още помня как се чувствах Вики като тръгна на градина. Sad

П.С. Ми да Дарето на мама прилича -красив, сладък, чаровен, обаятелен, умен, дундест и скромен, разбира се. Лошо е, че май и по инат и послушание се е метнал на мама.  ooooh!

# 73
 Да, Светле, така е за зъбките, има логично обяснение. Обаче ми се иска вече да се озъбва милата. Преди малко пак едва заспа, първо се нацока, и като я сложих в креватчето и си поплака. Успокои се като й намазах бибата с гелчето за венци. Освен това вечер след баня чешем венците. Не е добре майка й:)) Ако ви кажа /ще решите,че не съм добре/- чеша я с тези силиконовите четки-напръстници, които са за миене на зъбки, продават се в комплект с пастите Ненедент. И всяка вечер след баня- и си викам-така създаваме навици- сега чеша, а като пораснат зъбките ще ги мием по същия начин. Според мен й е приятно,защото щом види накрайника и си отваря устата:))

Берни, как си?

Откак сме на кухня, май понапълни крачетата мойто дребосъче. Ще видим какво ще каже кантара, но според мен този месец ще е наддала повече от 300 грама.

Светле, давай идеи за менюто за рд и аз се вълнувам от това, не само Зори:) Ама първи е Бобчо, а Весето никаква я няма. newsm78

# 74
Ники, ами щом на Белинка й се харесва, много ясно че ще чешите венчетата. А след като пишеш, че наддава явно добре, предполагам й се услажда кухнята? В смисъл хапва всичко с желание?

По-късно ще напиша идейките си за меню, ама доколкото  знам и двете със Зори сте майсторици. Peace

Къде са  всички? newsm78

Що ми няма аватара? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт