Отговори
# 90
Пебси, почти мина  Hug  Hug  Hug  Валчо е с червена черта напречно през цялото лице от удар в ръба на вратата, носи си го с достойнство  Mr. Green

Няма смисъл да подхващаме пак стари спорове.
Моля моето мнение да не се тълкува като обвиняване на някого и без това достатъчно си го цензурирам Peace

Веси, а гледала ли си Крилце или Кълка с Луи Дьофинес? Виж го ако не си за какво ядене става въпрос  Mr. Green

Не знам какво е Био-то, не го споменах умишлено защото сигурно е последната надежда на много хора и много ще се разстроят ако се опитам да я разклатя.
Всъщност и аз днес пратих мъжо за био сирене, то какво ми остава!
Но и нямам никакво намерение да се насилвам да виждам всичко в розово, всеки си има собствени очи, уши, глава и т.н. и си ги ползва както намери за добре.

Ескарина благодаря за линковете, ще ги прочета може и да помисля  Mr. Green

Eлзе, 10х, освен това сухото вещество какво точно е не се знае нали?

# 91
Напълно съм съгласна с Ески, а като стана толкова разискана тема това сирене се позамислих за това, което съм чувала във времето за еленското сирене - 2-ма съученици на мъжо работят в мандрата- не са казвали да слагат такива боклуци в сиренето и млякото, а че не се изчаква технологично времето за узряването му. А сиренето е много вредно, когато не е узряло, защото му трябва време да измрат вредните микроорганизми в него- не съм наясно точно, но ако сикупувате еленско сирене и го изчакате 40 дни то със сигурност ще е перфектно- имаше и такъв период, в който от цеха направо на пазара заради много поръчки- можете да купувате тенекия и да я оставите да отлежи- тогава е ОК. Сега май наистина е по-добре на вкус- ние с мъжо такова си купуваме- вече са намалели поръчките и може би остава по-дълго време. Така че еленското е добро, наистина с уговорка, че вероятно трябва да узрее- какво сирене сме купували- направо се разпада, но това е от правенето му, не от суровината- не че съм им адвокат- на малкия не давам, защото не знам дали е достатъчно отлежало, но това казват хората, които работят там. А и казват, че самите хора, които продават млякото слагат вътре маргарини и други подобни, за да вдигнат маслеността, че да им го изкупуват по-скъпо- същите тези, които ти продават домашно приготвено хубаво сирене.
Моя дзвер заспа- голямо ми е ангелче, като е в настроение и като всичко става на неговата, но недай боже да го разсърдиш и да му откажеш нещо... Ако му се скарам и го плясна например започва да реве като заклан, ако е на кеф и ме е ухапал- това си му е игричка- идва да ме целува, какво да го правиш такова зверче
Ани, и ние хапем, скубем и бутаме даже и децата, нас ни ползва за тренировъчни чучела да види какво още можем да издържим.

# 92
Павлинче, а розовата Елена 3.6 процента как е  Flutter а иначе знам, че обикновените хорица, които си продават млякото по селата на пунктовете добавят малко водица - кравичката като е по-маслена + малко водица, пак си остава маслеността в нормата  Peace
а иначе маргарин не съм виждала и чувала някой да добавя, защото много трудно се разтваря и някои от марг. остават на едва забелижими бучици ... но хората са си прави - като им дават 40 ст. за литър и аз да съм и аз ще сипна водица  Twisted Evil

Ески,  и аз мисля като теб  Rolling Eyes

Ани, вчера докато го държах в скута си и пишех на компа, той рисуваше до клавиатурата и за момент усетих забит химикал с все сила  в гръкляна си, че чак изпищях  #Cussing out и ме чуха май на съседната улица

Ками, ами свикнала си на купешките, които има различен вкус, тъй като са много обезмаслени  Rolling Eyes

Мики, нещо зациклих с килцата, въпреки че вчера не съм яла нищо повече - но си мисля, че задържам вода, а и увеличих киселото мляко, което нещо ме издува  Rolling Eyes

Елзе, отдавна се каня да те питам - защо си мислиш, че хубавото кисело мляко се вкисва за няколко дни  newsm78... това не е критерий  Naughty ако киселото мляко ми се вкисне за 2-3-4 дни определено нещо няма да му е наред  Thinking казвам го от личен опит - лятото и есента, както и напролет консумираме преимуществено домашно козе кисело мляко - без добавки и каквото и да е /щото хората на село не знаят откъде да ги вземат и що е то  Mr. Green/, та майка ми си е направо специалист - толкова гъсто става, че като обърнеш буркана не пада ... не мога да гадая и каква масленост е дори, мога само да кажа, че можеш да си го ядеш и на десетия ден, че и по-късно без да се е вкиснало /ако стои в хладилник, разбира се/ ... та кисело мляко, което се вкисва за 3-4 дена в хладилника, нещо би ме съмнявало   newsm78 мое си е мнението и опита и не искам нито да ангажирам някой с него, нито пък да слагам пръст в колелата на родното производство на млечни продукти

за ларедутките -   това поръчах аз http://www.laredoute.fr/vente-t-shirt-et-chemise-bebe-garcon-oka … tegoryid=56775843
това също http://www.laredoute.fr/vente-ensemble-t-shirt-et-bermuda.aspx?p … tegoryid=44624445
блузки с дълъг ръкав и копчета отстрани за 3 лв. всяка и разни такива има изгодни ...  Peace

# 93
Веси, а гледала ли си Крилце или Кълка с Луи Дьофинес? Виж го ако не си за какво ядене става въпрос  Mr. Green

мисля, че не е редно да се подиграваш така на дебелите и гладни хора  Mr. Green а иначе - мноооого ми се ядат всякакви неща, склонна съм дори и на един бял бобец  Embarassed

# 94
Хайде и аз по темата,като на доскорошен представител на ХВП то в БГ. Hug

Не мога да не се съглася с казаното от Кали на 100%.Има и производители и производители.Всеки си носи личната отговорност-друг въпрос е и какво от това,като ние се тровим.Аз като потребител съм в правото си да избирам това,ковто е най-доброто за семейството ми.
Имахме цех допреди 2-3 години за транжиране и колбасарски изделия.Смея да кажа,че беше единственият лицензиран в района.Не,че и другите не работеха.Родителите ми бяха станали като библиотекари и студенти по ХВП(по-скоро професори,последната диплома на баща ми-57,8годишен беше за майстор в занаята) ,за да могат да следят ежеседмично променящите се изисквания на браншовиците и ДВСК в БГ в процеса на хармонизиране на Бг законодателството към това на ЕС и внедряването на добрите европейски практики тук.Скъсаха си нервите да променят това и това,а в следствие произтичаха куп кредити(един след друг по-големи)Справяхме се с кански усилия,но се справяхме.Продадохме бизнеса по други причини,не се задушихме от тези изисквания.Въпреки че през месец казваха, а сега и това и това(набутай още 100-200000 в модернизация...на пр.помещения,склад,машини.

Не това ми беше мисълта..искам да кажа,че не успяха  да ни смелят бизнеса само благодарение на качеството на стоката.Купуваха от цялата област,а и други далечни такива.Хората в града знаеха,че ядат салам,а не химия,наденица -не брашно,за суджуците(пресни) да не говорим-бая софиянци се вдигаха до Самоков да си купят по 20на кила и да сушат сами у дома..За месото не говоря-то е ясно.Единствено родителите ми се принудиха да започнат да правят т.н. "евтина кайма",защото дотогава правехме само мляно месо,както си му е реда,а хората не спираха да искат евтинка кайма.Ако продавахме 20 кила дневно в магазина ни дотогава от нормалната скъпа кайма за по мои спомени 4,50 на кг,откакто запълнихме с отделен продукт липсващата ниша,започнахме да продаваме по 150-200 кг евтина и..съответно 15на кила от скъпата.
И сега ми кажете,че търсенето не обуславя предлагането.Така,че покажете,че търсите истинския продукт-и определено ще се намери кой да ви го предложи.
Аз например на месото държа и не правя компромис с качеството(купувам само свежо)в близкия магазин на нашия пазар.Кайма пак от там взимам,единствено от време на време за супичка съм взимала и пакетирана от магазина до нас.Но ако имам варинат да избирам си купувам винаги родно производство(изключвам Редута Joy)и знам,че като си оставя парите в Бг производител,това значи работа на съответния работодател и нови работни места за българите тук в БГ.

# 95
  • София
Така, понеже темата е актуална, а днес бях и на пазар, рекох да огледам подробно био-щанда в Пикадили и да купя някои неща. Първото, което ми направи впечатление, е, че 90 % от продуктите на щанда бяха вносни, аз взех 3 неща - мляко (българското), сок Пфанер с Био означение и една инстантна супа, пак с означение. Последните две бяха австрийски. На българското мляко има подробно описание на българските органи, единият сертифицира, а другият консултира преминаването от интензивно към биопроизводство. Понеже и друг път съм се интересувала от темата, съм чела за тези органи и имената им са ми познати. За мен извода в случая е, че човек на първо място трябва да се информира и на второ - да чете в магазина, когато избира. А пък, ако съмнението ни в БГ производителя си остава, решението е да купуваме вносни Био храни (в случай, че някой е решил да купива БИО изобщо), които, както се убедих, преобладават по щандовете.

По първата статия, мисля същото, ако човек се зачете в надписите, а не просто мерне надпис БИО, може би отпада проблемът с купуването на менте. Друг е въпросът органите да си свършат работата и да санкционират тези, които заблуждават купувача с фалшиви надписи.

Във втората статия, до колкото разбрах, се отрича вече наименованието "органични" и се утвърждава наименованието "био" (до тук нищо притеснително, като изключим подвеждащото заглавие). Показаният нов знак, който трябва да е вече в сила за всички БИО продукти за цяла Европа, днес не видях на нито един от купените от мен, нито български, нито вносни. Не знам на какво се дължи това, но статията е от март миналата година и не знам доколко това е последно решение.

# 96
  • Асеновград
bravy,и ти си права  Peace Лошото е че повечето производители винаги започват с хубава и качествена стока,а след това търсенето променя нещата.Но май доста са хората,които не могат да си позволят по-скъпичко и търсят евтинийката ( макар,че имам и други наблюдения,но това вече е друга тема  Rolling Eyes ).Вие сте направили това с каймата,други със сиренето и т.н. ( иначе си има и качествените неща и евала за това,че сте го поддържали.Тук в Асеновград също има 1 място,за което знам поне че месото им е наистина добро и само оттам купуваме  Peace )
Наши познати направиха дискотека,страхотна,огромна инвестиция,казаха,че няма да има поп-фолк,а и те самите не слушат такава музика (дано няма обидени  Praynig ).  Решиха си хората ,че ще работят така,както те искат,НО хората искат "нещо по-така" ,  диското стоеше празно,ревеше им се,но пуснаха поп-фолк и сега елате да видите за какво става въпрос - ще се избият да ходят там  Rolling Eyes ( незнам дали примера ми беше много точен),но все пак исках да кажа,че мнозинството определя търсенето,следователно и предлагането  Tired

# 97
Берина, погледни си кутията с ЛС,моля те,че имам въпросче Praynig

# 98
така е, Краси - търсенето определя предлагането  Peace за съжаление, хората не са виновни, че нямат пари и търсят нещо, което могат да си позволят  Whistling което в никакъв случай не ги прави прости  ...  малко са онези, които могат да си позволят да пазаруват, без да се интересуват от цената Whistling нооо всеки да яде по джоба си и каквото иска да си купува  Peace

я сега кажете - идея за сутрешна закуска - която да е с масло и сирене, изключвайки попарата, кус-куса и ядките ...  наскоро гледах "домашна юфка" - някой дава ли и хубаво ли е на вкус  newsm78 отпадат вариантите на макарони и всякакви такива голЯми неща, че не ми се мачкат с вилици ...  

# 99
  • Гърция
vesela_, не съм съгласна, че при липса на средства някой нормален и уважаващ себе си човек ще си купи откровено вредна храна. В крайна сметка ако нямам финансова възможност ще ям цяла седмица боб и леща, но веднъж на седем дни ще изям една пържола, едно кисело мляко и 200гр сирене  заквасени от прясно мляко Peace. Разбира се всичко е въпрос на личен избор, но държавата в лицето на своите контролни органи трябва да се погрижи на пазара да няма хранителни продукти, които вредят на човешкото здраве.

Аз започнах от близо месец да давам на Стела за закуска попара (мляко,масло, сухари) или корнфлейкс с мляко. Не е това, което питаш, но все пак е идея Wink.

# 100
  • ВИДИН, 10 км след края на света
много е лесно хора които имат възможност да развиват теории какво биха правили, ако нямаха пари... засичала съм се, че и аз го правя  Embarassed
бедните хорица отдавна са загубили и малкото самоуважение...
това, че храните не са ни качествени и входящите суровини звучат откровено гнусни  Sick не значи задължително че са вредни. (изключвам мляко с меланин и подобни престъпления) просто не са това, което трябва да са. ако с един "салам" вместо месо има кожа, гръкляни, обрезки, сухожилия и т.н. това не го прави отровен, отвратителен - може би, въпреки, че за съжаление така ги догаждат, че не се знае какво има вътре  Sick Crossing Arms
както казва една моя приятелка, която работи в голям месопреработвателен цех: "Като мине през кътъра и ти го опаковам, няма да познаеш от какво е". затова не ям техни продукти де  Crazy

ВЕСИ в нашата кухня редовно дават домашна юфка със сирене и масло, много е мекичко, като за моя недъвчещия даже, и много му харесва  Peace

# 101
Тео, на етикетите на храните не пише "вредно"  Mr. Green купуваме това, което има на пазара и това е Rolling Eyes  за едни - хубаво, за други лошо  Rolling Eyes едни купуват Маджаров, други - Роса, трети Филипополис и т.н. ... стремим се да е хубаво, но в действителност няма как да знаеш какво има вътре - освен ако не вземеш проби и не провериш ...  няма как и да си купиш по-скъпото, ако нямаш пари в себе си  Peace за 120 евро на месец - можеш ли да храниш пълноценно себе си и детето и да се обличате /ако няма друга заплата/? купуваш за детето по-доброто и така ... както и да е - всеки да си яде, каквото иска и каквото намери за добре - боб, леща панирана сланина ако иска, въпрос на избор  Mr. Green

# 102

мисля, че не е редно да се подиграваш така на дебелите и гладни хора  Mr. Green а иначе - мноооого ми се ядат всякакви неща, склонна съм дори и на един бял бобец  Embarassed
А Веси личи си че не си го гледала  Laughing защото иначе нямаше да ти се дояде.

# 103
  • София
я сега кажете - идея за сутрешна закуска - която да е с масло и сирене, изключвайки попарата, кус-куса и ядките ...  наскоро гледах "домашна юфка" - някой дава ли и хубаво ли е на вкус  newsm78 отпадат вариантите на макарони и всякакви такива голЯми неща, че не ми се мачкат с вилици ...  
Пробвай просо с масло и сиренце. Или каша от царевично брашно, пак така, и аз си похапвах преди време от тях.  Laughing

Ние сме добре, гледаме се в къщи с двамата юнаци. Големи фурии са, но поне си играят двамата и не ме търсят особено, освен ако не се задържа много в кухненската част. Е, посбиват се, уча се и аз да раздавам правосъдие. Laughing Дани вече се състезава с батко си да тичат от единия край до другия, приказва страшно много, голяма част негови си неща, но обяснява и обяснява. На леля си не може да каже 'лельо' и й казва 'како' и всички лелки в магазина, дето го закачат са каки. Laughing Емко пее 'Мила моя мамо' и вече и Дани си я тананика и опитва да докара и думичките. Нещо от вчера дупето му дриска, дано да е от зъб, че не ща вируси в къщи. Naughty

Ще гледам да се включвам. Хекси, голям кошмар сте преживели, дано няма белези и се възстановите бързо и физически, и психически.

Гледам доста мами дюканствате. Simple Smile И аз пак се захванах, сега е и наложащо, ще кумуваме.

# 104
Момичета, има публикуван списък от Министерство на земеделието и храните на 42 млекопреработвателни компании, които влагат растителни мазнини в продукцията си ooooh! Погледнете ги и вижте дали сте купували от тях - аз установих,че преди съм взимала от някои от тях, защото в списъка има и известни имена на нашенски марки Sick
А 1  малко момченце се е натровило със сода каустик от кофичка с кисело мляко- всяка вечер му давали шише с кисело мляко.Млякото е марка "Искра" Sick #2gunfire Е,да ги убиеш малко е #Cussing out #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт