Отговори
# 75
Ехеехе, Веси,много смешно ми стана! Laughing Предствавих си я Лизинка като Дева Мария! Mr. Green

Мунка,и ти се появи! Hug Hug Hug
Мина ли спека? Rolling Eyes Надявам се всичко да е ОК! Peace
Вали как е?Прави ли бели? Mr. Green Или да питам прави ли друго,освен бели? Mr. Green

Павлинче,що така малкия? Tired И Лизи реве(ше) за нас,ама тия дни май вече започна да разбира,че няма да изчезнем,а ще се върнем!  Laughing Дано и при вас скоро се оправят нещата! Praynig Hug

Ескаринка се загуби пък сега?!! Thinking И не само...

Ние вчера ходихме до педи-Лизи е добре,но АБ се пиел 7 дни,т.е. до утре сутрин! ooooh! поне спряхме сиропа и 2 от капките,останаха само едни! Crazy

# 76
Тео, България вече е член на ЕС и то вече доста време и уж за всичко ни контролират и все едни доклади пишат, но на практика нищо не се е променило в страната  Peace  и по сапарди и мапарди уж има престъпления, но при нас нищо не се е променило  Peace тъй че искрено се съмнявам, че някой ще осъществява контрол върху храните без значение дали е био ... в белите страни може и да е така  Rolling Eyes това, което виждаме с очите си ежедневно го доказва  Tired

Пебс, ако Лизи е добре аз бих го спряла - тя го 6 дни стига толкова мъчения

# 77
  • София
Е добре де, какво излиза тогава? Ако нещо е евтино, гаранция е боклук, ако е скъпо, пак е боклук, защото производителите са алчни, ако е БИО, дали пък е БИО? Ами на мен в тези размишления ми прозират някои типично българската черти, ама няма да ги кажа. Да си мисим, че всички други са измамници, негодници и т.н, пък само ние сме едни достойни и честни граждани. Ако някой е богат, то задължително е измамник или престъпник. Ами сори, ама с това мислене, сме си точно за това дередже. Не допускате ли, че вече и в Бъгария има производители, които искат и работят по всички европейски стандарти. Друг е въпроса, че няма механизми, с които да разберем, кои са те. Според мен точно те помежду си трябва да се борят с некоректните производители, които дискредитират тази промишленост. Възможно ли е всеки да отиде на село и да почне да сади домати и да гледа кокошки и крави и дали неговата продукция ще е по-БИО от тази, която носи БИО етикет. Не разбира се, нищо, че той така си мисли, ама кой знае колко е отровена земята, на която сади и с какви смески си храни добитъка, освен, ако не е решил и царевицата да си отгледа собственоръчно. Да, но ако тръгнем по тоя път, ще се върнем един век назад, барем раждаемостта може дръпне, за да подсигури свежа работна ръка, както е било тогава.     

# 78
  • София
Тео, изцяло споделям твоето мнение за Био-продуктите  Peace !
Магазин Калея има и до нас в квартала (жк Изток), но няма био-продукти, освен киселото мляко.
Веси, на даден продукт с щампата "Био" не могат да издадат разрешително за продажба ако е направено от креда, керемида и т.н. И аз съм на мнение, че едва ли кравата е хранена с био-треви и прочие, но поне киселото мляко е направено от краве прясно, а не от сухо. За мен и това е голяма разлика!
Елси, много съм доволна от Био-КМ. Вкисва се на третия ден и то така, както си спомням от детството, че се вкисваше киселото мляко. Отделя се цвик като го оставиш да поседи отворено, а има много хубав мек вкус. Това беше първото кисело мляко, което Тони прие без повръщане и така си останахме на него. Тук КМ Елена не съм виждала, сигурно на нея щяхме да сме, но пък Био-то се оказа много хубаво.

# 79
Аз пък се чудя защо ЧАК сега се сетиха всички да говорят за тия неща. Ядем некачествена храна от поне 10-15 години. Наистина ми е чудно, че сега изведнъж се сетиха за тия неща. А да не говорим, че като кажа на някой (вкл. и тук във форума) какви боклуци ядем, никой не вярва, вярва чак като го прочете в новините и някак си се надява, че това, което той купува, не е от ОНОВА гадното. Ама не е така. Всеки, който си мисли, че има някакъв контрол върху производството на храни, живее в много дълбоко заблуждение. Няма никаква гаранция, че продуктът е БИО. Както казвате и вие, всичко в БГ се плаща. И не е лоша черта на българите, че си мислят само как другите искат да ги прекарат и затова си мислят само лоши неща и не виждат хубавото. То наистина няма хубаво и всеки се опитва да те прекара.
Парите по САПАРД няма да ни ги възстановят. Вчера е излязъл докладът на ЕК. Колко ни лъгаха, че били само стопирани за момента парите?! И това е само началото. Ще спрат всичко. Това е единственият механизъм, по който могат да окажат някакъв натиск върху определена държава. Но за България това дали е достатъчно? Със сигурност не е. Всичко ще продължи да бъде по старому. Няма виновни, няма осъдени за нито едно по-сериозно престъпление в България. Камо ли пък да е свързано с държавата и нейните институции, органи, агенции и т.н. Може би след век някъде може и да достигнем нивото на контрол, каквото го е имало в западните държави преди около 30-тина години.
А че ще ядем домати, краставици и какво ли още не, с вкус на картон в най-добрия случай, то е ясно. Не само в Америка са така, в цяла Европа е така. Защото доматите трябва да с определен цвят и големина и да изглеждат перфектно. Това се постига изкуствено. Значи изводът е, че ще продължим да си ядем некачествена храна, която ще става още по-некачествена, но може би по-красива. Искрено завиждам на хората, които живеят в по-малки градове или си имат села, където някой гледа истински плодове, зеленчуци и животни. Но колко са те? Другите се тъпчем с боклуци до припадък. Диетична шунка ли? Я погледнете колко Е-та има в нея - 12 (дванадесет)!!! Това нормално ли е? Това въобще шунка ли е? Има ли месо в нея? И не е евтина. Та това ме подсеща и за това, че едва ли тровя детето си повече с царевични пръчици (както индиректно бях обвинена от някои) отколкото със сиренето, шунката, млякото, кашкавала, хляба и зеленчуците от пазара.

Бях решила да не пиша вече, често да си кажа, защото явно тук се чете и отговаря мноооого избирателно.  Но просто не се сдържах да не си изкажа мнението по тая тема. Все пак желая приятен ден на всички!

# 80
Набързо за киселото мляко Елена- в 2% в момента няма или почти няма сухо мляко, в другите има- това от приятели в мандрата- аз купувах Герма от В. Търново, но в Елена няма, а не мога да тичам за 2 млека дотам.
от вчера съм и аз в редиците на дюканките, да видим- миналата година свалих 10 кг., но не направих 3ти и 4-ти етап, та след около 4-5 месеца качих 5, сега наново.
Пебсче, по- добре си изпийте антибиотика, да не остане нещо неизчистено, та да се повтори. А Дани просто е много лигав напоследък- ние доста го глезим откакто се е родил- нали все нещо му имаше, та му се въртяхме на пета, да видим сега как ще влиза в пътя. И сега ме бута и блъска да пипа компа, изобщо нищо без него, дори за секунда не може да стане. А как се дере, като не стане на неговата, не е истина, пък се инати за всичко, дори заради идеята да ме ядоса имам чувството на моменти. Но да са живи и здрави, пък дано скоро се роменят нещата. За ината много ми е показателно напишкването- вече дори нощем се буди да го изпишкам, но разсърдя ли го с нещо освен, че печеля истеричен рев докато стане на неговата+много гушкане и целуване, винаги се напикава и то до края на деня. Освен това ме лъже и тичам постоянно с гърнето, а накрая печеля и мокри гащи. Страшен характер, да ми е жив и здрав. Цунки, че вренето ми изтече

# 81
# 82
Павлинка-майка ми скоро ходи в Елена и донесе много хубаво сирене и кашкавал-е поне на вкус...то като гледам какво коментирате,явно човек не може да бъде сигурен.
Аз гледам вкъщи да се консумира максимално домашна продукция-ама какво да правя като домашно сирене не обичам,кислето мляко също не ми е много вкусно...

# 83
  • морето и сините вълни :)
Хилоиуууу
Гледм питате за Йодната решетка
Целта е да се нарисува решетка на гръбчето на детето с йод но не и в областа на сърцето PeaceТам не се рисува
Правят се 2-3 вертикални и 2-3 хоризонтални черти с йод на гръбчето на детето.Това е за да се загреят гърдички и самото тяло на детето.Все едно е разтриване с ракия.Но тъй като малките неможем да ги разтриваме с  такива спиртни напитки bowuu се прави това.Йодът е със спирт вътре -демек разреден със спирт  но е в малко количество та затова се прави Peace
Помага особенно при кашлящи деца Peace

Момичета абе да ви питам ваще деца  бият ли ви бе.Моя  ми разби носът преди малко с една пръчка от една играчка.Направо като ме фрасна с нея ми разби мутрата.Посиня ми носът.Нахунди ме баш в кокала на носа Sick Sick
Сълзи ми тръгнаха...И само ходи и ме налага я с черпаци я с таз пръчка и разни такива.Ще ми разбие фейса тва дете #Crazy #Crazy

айде лек ден  bouquet

Ние вчера бяхме на лекар за всеки случай,няма зачервено гърло всичко му е ок смао сопола дето му  седи.Та още го лекувам епустия сопол #Crazy

# 84
  • Асеновград
ЕскаринкаHug Hug Hugкакто винаги съм много съгласна с теб  Hug Прегръдки за вас!

# 85
Здравейте момичета, Hug

Хекси, дано всичко остане зад гърба ви и от тук нататък само хубави неща да ви се случват! Бързо възстановяване! Hug

Виждам, че обсъждате био продуктите. И ние купуваме био мляко и био сирене. Млякото е страхотно и Михаил много го харесва. Изцяло споделям написаното от Kally May за млякото. Сиренето по не ми харесва, а и издържа доста време в хладилника без да промени вкуса си Thinking

Веси, браво за свалените килца! Диетата е страхотна и ако се спазва стриктно има дълготраен ефект. Аз миналата година с нея успях да се разделя с 6,7 килограма (само за месец и половина), останалите ги свалих с плодово-чаения режим на д-р Емилова. Много трудно ми беше да издържам без плодове. Embarassed

Ани, Михаил, когато е изморен или си е наумил нещо, на което се противопоставям посяга да щипе и драска. Карам му се, плясвам го по ръката и пак го прави. Напоследък му хващам ръката, когато посегне и започвам спокойно да му говоря, че така наранява мама, боли я и ще плаче. Понякога действа, успокоява се и ме гушка, но по-често започва да плаче и се тръшка. ooooh!

Хубав ден на всички!    bouquet

# 86
  • Варна
Eski  Hug спокойно бе, мила....Защо се обиждаш толкова, че никой не е реагирал на предупреждението ти??? Ами нормално е, вътрешно всеки се нядява, че не всичко е толкова зле, а и за голямо съжаляние никой от нас не е в състояние да промени нещо...Ти пък сега се развълнува, че сме се стреснали от статията, а не сме обърнали внимание на твоя постинг....Може би просто в този момент сме били по-чувствителни към друга тема....Иначе всички знаем с какви боклуци ни тъпчат, но няма как - трябва и да  се яде нещо, нали? Аз в предния си пост не напразно казах, че от години съм изгубила чуството на удоволствие от храненето... И сега какво "аз ви казах, ама на - вие не ми повярвахте" Защо се сърдиш? Не, че не сме ти повярвали, просто сме безсилни да направим каквото и да е....Айде, успокой се и не се връзвай за такива глупости....Тей де - заради скапаната ни държава, няма да си губим приятелите я!!!! Било то и виртуални само.... Hug Hug Hug

Ани, твоя  пост ме уби  Laughing На мен ми се е случвало да пострадам, но винаги обяснявам че мама я боли така и така не се прави. За сега има ефект. По едно време беше почнал да ни бие шамари - и на мен и на мъжо. Но продължи 2-3 дни. Пак с обяснения стана работата. Хващам му ръката и казвам "това е лошо, така не се прави...". Най голямата злополука беше преди година - беше още бебенце на 3-4 месеца и хич не беше виновно детето, ама голям сакътлък стана. Имаше колики и много го болеше коремчето, кривеше се и махаше с ръце, а аз го преобличах. И ми бръкна в окото много лошо. Одра го с нокът. Имах кръвоизлив, цялата бяла част беше червена. Направо късмет че не уцели зеницата, направо си бях ослепяла с едното око. Така ме заболя, че се разревах направо.....Ама то не беше виновно детето....

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 13:33 от Поспаланка

# 87
Ескарина, мерси за инфото  Hug Да можеше в статията за фалшивите био продукти да пише и кои са  Rolling Eyes Наистина хората ги е страх да обявят официално кой лъже за качеството на продуктите Sad
Кали, опитвам се да бъда оптимист по отношение на българските производители, но ми е трудно. Мъжът ми работеше във фирма, която поддържаше машини в хранителната промишленост основно в месопреработвателната предимно на големите фирми в бранша.  Когато посети повечето предприятия стана вегетарианец - абсолютно честно ти го казвам  Peace Съгласна съм, че не можем всички да се обърнем във фермери и да сме сигурни в това, което ядем, но това не е причина да спрем да търсим и изискваме качествени продукти и информация, какво по дяволите са използвали за да ги направят! За това се надявам, че това био мляко и сирене да са това, което декларират че са  Peace
Мунка, СВ е сухо вещество, а МСВ е масленост на сухо вещество Sad
Мики, домашното сирене също може да престои в хладилник без да промени вкуса си  Peace
Кали Мей, Павлинка, благодаря за споделената информация за КМ  Hug
Весе, бяхме на розова Елена дълго време, ама това мляко разваляне няма Sad

Направо ме заболя главата да ги мисля тези сирена и млека!

Пебс, радвам се за Лизи  Hug
Ани, дано не се сдобиеш със сини кръгове под очите след този удар  Praynig И дреболинасе опитва да ни налага от време на време, но за сега нямаме такива попадения  Crazy

# 88
  • Гърция
Escarina, когато човек не чете етикетите или просто не знае какво да чете, а гледа само надписа БИО може да бъде заблуден, но когато е решил да плати по-скъпо даден продукт е добре да се информира. Има надписи и печати, номера и т.н., които показват че тази стока е от био производство и е минала съответния контрол. Разбира се, че не е правилно да се спекулира, но това е факт, който важи за целия свят.
Проблема с Е-тата също е тема , с която много се спекулира. Готварската сода, червеният пипер и още много подправки също се обозначават с Е и номер, но това не ги прави вредни. За съжаление повечето хора не търсят информация, което на днешно време си е чисто невежество.

Аз съм с хранителни алергии, преди 3 години преживях алергичен шок. Не го пожелавам на никой, но от тогава прочетох почти всичко по въпроса и се научих да живея с проблема си. Храня се с качествени продукти (това не означава че консумирам само БИО), знам кои Е-та са изключително вредни за мен. Първоначално ми беше трудно, но после придобих навика да гледам и чета опаковките Wink.

# 89
И аз се смях на поста на Ани! Joy
Лизи веднъж за малко да ми счупи носа,ама тя се засилва да ме гушне и ми надъни една глава! #Crazy Така ми изпука хрущяла,че верно помислих,че ми го е счупила! Laughing Та нейните подобни изпълнения са повечето в изблик на радост и игра!Иначе и умишлено се опитва,ама тогава мама се кара и пляска през ръката! Naughty Озни ден се опитах да й пръстна Стеримар и така ме захапа... #Crazy Отнесе  едно шамарче и започна да ми се цупи.Ама хич не ми е зор! Whistling Иначе не мога да й се скарам бе,хора! Laughing Аз й се карам,а тя хитрушата започва да прави муцунките,дето знае,че са ми любими,започва да ме целува,да ме гушка и просто не мога да й се карам и да съм сериозна! Heart Eyes Сега се е научила и бие по клавиатурата на лаптопа и за това й се карам,щото ми беше блокирал капс-лок-а! ooooh! И сигурно и други неща ще ми блокират скоро! ooooh!

Еск, Hug Hug Hug

Мики,дай някоя снимка на малкия Брат Пит! Heart Eyes

Лизи спинка доста неспокойно,а аз чакам майка ми да я наглежда,а ние да се поразходим до Сф. Rolling Eyes Дано не й създава проблеми!

Общи условия

Активация на акаунт