Юлчето към слънцето поглежда и с радост сутрин се зарежда

• 11 416
  • 299
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Привет!

Ianamama, дечицата ти имат страхотно излъчване. Hug

Днес трябва/ше/ да водя Вики на ваксина /МПР/, но отново е със запушен нос, батко му и той така. Докато стабилизирам положението и хайде.... отлагаме я от сума ти месеци. Как да ги изолирам от болести, за да ги ваксинирам? Ще видя какво ще каже педиатърката довечера, но мен ме е страх да му я поставят сега. Confused А не сме се консултирали от юни месец, когато децата са болни  само ги преглеждат / незнам и при другите лекари ли е така/. Между другото дечицата ви имат ли здравни книжки?

На болничките - Hug

# 31
  • sf
И двамата имат здравни книжки. На Кико още щом излезе акта за раждане си я поисках,защото ние много пътуваме и исках да си имам.
толкова ще е наградата- 15х.

# 32
Ува, много неприятно. Явно с две деца е по- трудно да ги опазиш здравички.
Аз на Дели здравната книжка не съм я взимала.

# 33
  • На края на вселената!
Честит имен ден на Нелиани! Да е здрава, щастлива и много радост да й носи Жаси!

Честит празник на мъжките майки! Нека не забравяме защо днес е петльов ден и от какво са ни спасили петлите   bouquet

Моите също имат здравни книжки. И аз си я поисках, защото пътувахме за по-дълго до Гоце Делчев. Както очаквах там се разболя малката, но книжката не ми свърши работа и си платих прегледа. Казаха, че не могат да вкарат прегледа в компютъра, защото не сме им пациент, и така касата няма да го покрие. Програмата на компа им не позволявала само със здравна книжка.

# 34
здравейте
Сега заспа малката и се залавям за работа.Следобяд съм на снимка и после на зъболекар Rolling EyesЧувствам се по добре, пия АБ и явно започна да действа, снощи не ме боля главата , днес наобяд се опита малко ,но бързо премина след като си направих промивката и пих хапчетата.
Ува, Ева вече 4 месеца не съм я водила на консултация.Не я водя и за прехледи при педито ,защото й нямам доверие.Иначе не смятам че отлагането на ваксините е голям проблем , по добре е детето да е напълно здраво, риска хич не е оправдан.
Яна, страхотни снимки , невероятно красиви деца.Надина от бебе ли е с кафяви очи??Мислиш ли че ако спреш кърменето сините очи на Никола ще се променят,или вече е късно  ThinkingТвоята майка нали беше някъде в чужбина, сега тук ли е ???
Кирова, бързо оздравяване на Сашко, какво му е??
Относно възпитанието срещам много трудности.........Ева е крайно своенравна, не е кой знае колко палава ,но пък за сметка на това е доста нахална.Докато не стане нейното не може,трябва вечно да я разсейвам ,а вече и това не помага.Пищи истерично, тръшка се , когато й правя забележка се прави че не ме чува.Често я наказвам ,търпи наказанието ,но след 5 мин пак прави същата щуротия заради която е била наказана.Освен това свеки доста я глези, майка и тя хич не се старае да въвежда ред Rolling Eyes
Сега й избиват двата кучешки зъба отдолу и две вечери се буди през ноща и реве ,ама за кратко.Днес я извеждам ,срещам съседката и тя ,ама какво й е на Ева, защо толкова много плаче  Shocked.Сигурна била че хваща уроки, чак ми казва при коя баба да я заведа да й бае.А то детето се разкрънка за 5 мин и спира, представям си ако ревеше както трябва по цяла нощ Laughing
Много се разписах Blush

# 35
  • София
Ще си поискам книжката, сега се усетих че нямаме. То и да не се налага да я ползвам.
 А за консултацията, не че много ме вълнува колко тежи и е висок, ама за последно  това е било началото на юни месец. Blush Имам доверие на педи, но обикновено водя децата само при усложнения / в останалите случаи прилагам самолечение и някой от нас отива за бележка на баткото, не е похвално това ми поведение знам/. Лекарката ни си смени кабинета  си и сега чакалнята е обща, без възможност за елементарна вентилация и проветрение и като отидем с една болест се връщаме с бонус, та затова, свеждам контактите с лекарски особи до минимум.
Иначе познавам че расте по умалелите дрешки. Simple Smile
А възпитанието...трудна работа. То всяко е отделна личност и се опитват да се налагат като такива.

# 36
  • sf
И аз в леките случаи прилагам самолечение. Дори и с висока Т и други симптоми почти 100% съм уцелвала диагнозата и знам и какво да "изпиша" , но все пак предпочитам да го види доктор.
утре ще се наложи да го водя в поликлиниката, колкото и да не искам,че усили кашлицата и нищо чудно да върви към бронхит.
даже се чудех дали да не го заведа при Масларски, ама не ми се дават 30лв, за да ми каже туй,което знам.  Crazy несериозна работа.

# 37
  • София
Здравната книжка при децата различна ли е от картона? Ако да, значи и аз нямам.

" Нека не забравяме защо днес е петльов ден и от какво са ни спасили петлите  " - ??? аз нищо не знам по въпроса, моля за разяснение.

Това с уроките ме разсмя, също и че Ева не им е ревала "както трябва". Joy

Такива сини очи като на Никола определено не могат да се променят в кафяви.

Приятен следобед (май отива към вечер вече)!

# 38
Ева се събуди без предупреждение  Laughing.Сега трябва някак да излезна от вкъщи и да я оставя на майка ми  Rolling Eyes
Забравих да кажа че тя има здравна книжака, но досега не съм я ползвала  Peace

# 39
И аз имам здравни книжки,просто ми ги дадоха.Но и на мен ми се случи същото като Мими,когато потърсих медицинска помощт в Бургас за малкия,платих си.
Ками,откривам много хубави страни в характера на Евичка.Тва са зародиши на много силни и добри качества,сигурна съм.С времето ще се трансформира тази енергия в нещо изненадващо и за теб,но истинско и качествено.  Peace
Очите на Надина бяха зеленикави когато я кърмих,сега пак пъстреят и не са напълно кафяви,според дрехата.Майка ми е в Гърция,дойде си само заради рождения ден на внучката.Пътува 15 часа с влака,заради повреди по пътя а и бавно е с влак,ама там всичко стачкува.Но имат много специална връзка двете.

# 40
  • София
И ние имамер /трябваше ми тази на Софи, заради зъболекая, та взех и на Ири/. Ползвала съм съответно само на Софи. А, и моята онзи ден на прегледа при мамолог понеже минах от полагащите ми се профилактични прегледи по ЗК тук в Тина Киркова.
На Никола няма да му потъмнеят очите - гаранция. Само дано не му изсветлеят или позеленеят. Дано си останат като на майка му.  Flutter
Вики, Масларски може да ви мине по тънката тарифа и да не плащате.  Wink За вторичен преглед не е ли по-малко?
Ува, много неприятно това с тези болести дето си ги предават и ние сме така. И аз като теб водя децата само в краен случай за преглед при педи, защото е навалица от кашлящи и кихащи и какви ли не още в чакалнята, която е предназначена за още 4 лекарки.  ooooh!  

# 41
  • Варна
Яна и аз на опашката с комплиментите  Hug Красиви деца. Толкова са различни двамата като окраска, а така си приличат  Heart Eyes
Ува , Виктор не изкара ли и той варицела. Аз с такова впечатление останах  Rolling Eyes Питам, защото на мен ми казаха че МПР след такава болест се бие след 6 месеца. Ние също още не сме я били тая ваксина.
Нелия също е много вироглава  Wink И аз щях да питам дали всички рачета са така/щото нали имаме и лъвчета/.Като си науми нещо няма спиране. Thinking

# 42
Петлите са спасили момчета. По време на турското робство са минавали да събират момчета за еничари и къщите, от които вече са взети са били белязвани с червена боя. Българите се изхитрили и започнали да си белязват вратите с кръв от заклан петел, все едно че вече са им взели момчетата.

Ремонтът на фурната щял да мис трува  260 кинта Shocked. Тръгнах да водя Ники на лекра, че продължава да кашля- имаше поне 30 човека. Реших да напазарувам- бях си забравила дебитната карта. На прибиране през парка имаше един дядо, паднал, целия в кръв. Извиках Бърза помощ, добре че дойдоха други хора, та не се наложи да чакам.
Само мисълта че довечера съм на заведение с приятелки ме крепи да не си налея едно от сега  Sad

# 43
  • На края на вселената!
ayka, това е празник на мъжката рожба. По време на турското робство керкезите са обикаляли селата и са отвличали момчетата за еничари. Те минавали от къща на къща и принуждавали бащите или да дадат синовете си, или да ги убият собственоръчно. На една майка й се е присънил Св. Евтимий, който й казал да убие петел и с кръвта му да намаже вратата, което означавало, че там са минали или е погубено момчето. Така тръгнала мълвата и са спасени много момчета от еничарство, а съответно и българския род. Заколеният петел се изхвърля ритуално извън двора, след което се прибира обратно и се вари цял. Сварената птица се раздава по съседите за здраве на мъжките деца в къщата. В някои села се колят кокошки за здравето на женските рожби.
Не ме разбирайте, че ви карам да търсите жив петел и да го колите сега. Само призовавам да помним що за празник е днес  Hug

ayka, здравната книжка е малка и синя. Там се попълват само данните на пациента и данните на личния лекар и на личния стоматолог.

# 44
  • София
BOOTY, това не го знаех. Тя искаше да му я бие една седмица след завяхване на пъпчиците. Rolling Eyes
Ще чакаме, а има и и Тетраксим... дано до тръгването на ясла да ги сложим.

Освен лъвове и раци има и близнаци. Wink Раците са чувствителни, инатливи и много последователни в нещата които искат. Казва ви го един типичен представител на зодията. bowuu

По някаква случайност днес сготвих петел, без да знам за традицията. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт