You were always on my mind

• 16 602
  • 306
  •   1
Отговори
# 135
Приятно изкарване ви пожелавам. И много хубави емоции Hug. И пишете в темата за срещата.

# 136
  • София
Аз я редактирах и писах ЛС.

# 137
Здравейте, момичета!
Аз съм майка на едно вече пораснало, родено недоносено момченце. Казва се Йоан и е на 6 години. Роди се в 32. г.с., 1.700 кг, 44 см. Преждевременното раждане беше в резултат на инфекция. Именно заради инфекцията Йоан имаше доста тежък постродилен период - тежка пневмония, мозъчен оток, беше дълго време на апаратно дишане и в кувьоз, лекуван е с множество антибиотици, приложен му беше еднократно и сърфактант, има и едно кръвопреливане. Общо взето при него нещата стояха на живот и смърт.Sad Слава Богу, оживя след всичките тези перипетии, но му остана едно сериозно последствие - тежка загуба на слух. Именно това е причината да ви пиша. Малко са болниците, в които има рутинна проверка на слуха (имам предвид с апаратура, не просто подрънкване с дрънкалка на бебето), а нашите деца са рискови за такова увреждане. Силните антибиотици, с които се борят за живота им, често са ототоксични. Ние не бяхма предупредени за такава опасност и твърде късно открихме проблема. Следяхме за двигателното му развитие, очите и какво ли още не, но за слуха и през ум не ни беше минало, че може да е в рискова група. Оказа се, че и голяма част от педиатрите са небрежни в това отношение и в комбинация с успокоението от страна на близки и роднини как еди-кой си проговорил на 5 години, нещата сериозно се затлачиха при нас. Разбрахме за увреждането на Йоан, когато той беше на 2 години. На 3 години му поставих кохлеарен имплант и сега тепърва се учи да чува и говори. А ако навреме се разбере за проблема, последствията биха могли да са доста по-минимални. Та, това е... Ако имате и най-малко съмнение, че нещо със слуха на бебето не е наред, консултирайте се със специалист. Искрено ви желая всички дечица да са живи и здрави и да нямате никакви поводи за тревоги.
Поздрави!

# 138
Ех,Дани -благородно ти завиждам. 

И аз  Wink Страхотен подарък за св. Валентин, наслаждавайте се на времето прекарано там. Виена наистина е страхотен град, а щом имате и приятели, които да ви развеждат, не се съмнявам, че ще се върнете със страхотни впечатления и няма да ви остане време дори да се затъжите за децата Mr. Green

Моят бонбон вече е болен. То се очакваше... Не можах да го опазя от моите бацили, ей  ooooh! Ама така е, ще трябва да се преживее.

nikolina-pikolina, с теб и с малката Алекс сме  Hug

# 139
Ieppe,Здравей Hug Ivanah,Жорко как е?Дано не е нещо сериозно,милият и той болничък.Сигурно и на градина, не ходи .бързо  да се оправяте. Viki_76,вие с Виктор как сте?

# 140
  • Варна
Привет! Очните ми приключиха и вече ще съм по-активна Simple Smile.
Семирамида, страхотен подарък - да си изкарате незабравимо!
Вики е добре (да чукна на дърво). Е, пием нелидикса и след това ще стане ясно има ли подобрение в бъбреците. Иначе е в кондиция - играе, но не говори  Sad. Вече се замислям ако няма промяна в следващите няколко месеца, да търся помощ (само дето още не съм разучила какъв специалист би помогнал). Странното е, че имаше периоди когато си бърбореше - цели речи изнасяше, а сега почти не казва нищо (няколко пъти на ден да каже "да" и това е).
Гери, какво стана с ортопеда? Ходихте ли?
ivanah, дано Жорко бързо се справи с вируса.
nikolina-pikolina, чакаме хубави новинки за Алекс.

# 141
Viki_76,нищо му няма на детето бе.Ще проговори HugАз съм започнала да говоря на три години ,после не съм спирала да мрънкам.    Grinningродителите ми  са ме молили да спра, поне за малко.      Но ако ще го водите при специалист ,май първо трябва да посетите невролог и после логопед.Ти за това може да споделиш, с педиатъра.  Аз при ортопед не съм водила Жоро понеже нашата педиатърка каза, че това залитане е нормално и всички деца са така.

# 142
  • София и там където не се пуши
   играе, но не говори 

..................  търся помощ (само дето още не съм разучила какъв специалист би помогнал). Странното е, че имаше периоди когато си бърбореше - цели речи изнасяше, а сега почти не казва нищо (няколко пъти на ден да каже "да" и това е).

логопед и колкото по-рано толкова по-добре.

# 143
Вики-и аз бих препоръчала логопед. Макар,че мисля,че е още рано да се тревожиш.Но за твое успокоение можеш да го заведеш.
Нищо му няма на момчето Heart Eyes.
Ники-какво става с Алекс? Praynig се за вас.

# 144
Viki_76, а Вики команди изпълнява ли? Струва ми се, че ако да, просто не му се говори на детенцето  Rolling Eyes Незнам...Ама за собствено успокоение, може да се консултираш.
Гери, няма градина за Жорко, а за мама няма работа в идните няколко дни Wink Ще си го  погледам малко вкъщи. То като се замисля, май и на мен ще ми дойде добре  Mr. Green Жорко има някаква инфекция, която трябва да преборваме. В интерес на истината не му личи, че е болен, до сега дивя, умори се и заспа....Но децата са така...чак като хич не бива вече им проличава болестта  Tired

Момичета, знаете ли, на годеж подарява ли се подарък или само цветя, примерно  newsm78 Поканени сме на годеж в неделя, и то на мой първи братовчед. За пръв път май ще ходя на годеж, та сега се чудя....

# 145
  • София,
ДА Ивана подарява се подарък - поне на нас всички ни подариха много подаръци, предимно сервизчета, чашки, пари Wink, нещо - което ще остане за спомен на младото семейство и ще влезе в употреба - моят съвет и препоръка е да купите от църква една голяма и задължително осветена икона на Св. Богородица, това е страхотен подарък за младо семейство, да ги закриля и пази! Hug
ВИки дано и при вас всичко е наред, а наистина като му говорите на Виктор той чува ли ви - изпълнява ли като му кажеш нещо. Заведи го на логопед.
Ieppe здравей и добре дошла при нас! Hug И благодарим много за съвета, наистина не се бяхме сещали и затова, дано момченцето ти да се оправи и посредством апаратчетата се научи и да говори.  Hug

# 146
  • София и там където не се пуши
Йепе горе долу в началото на темата споменах,  че ще поканя мама да пише за капките в ушите.Имах предвид теб.  Веднъж четох, твое много смислено изказване и като много патила мама те слушам. Та тук чудесно е да си повториш изказването, какво може и какво не може да се слага в ушите на хората.

# 147
Цитат на: (х) Dorothy link=topic=368534.msg10134462#msg10134462 date=1234367175  Та тук чудесно е да си повториш изказването, какво може и какво не може да се слага в ушите на хората.
[/quote
Отомер, ми каза да взема педи ,защото се виждало нещо черно в ушите на детето.ЗнАм ,че трябва да заведа детето при при специалист, УНГ Peace

# 148
 newsm78Какво се е получило?Странно Rolling Eyes

# 149
Здравейте отново!
Относно капките за уши. По принцип, когато става въпрос за отит, добре е да не се слагат капки в ушите, които са просто обезболяващи. Когато има възпаление на ухото, възможно е да има миниатюрна перфорация на тъпанчето и през нея капките да преминат навътре в ухото, засягайки в по-голяма или по-малка степен слуха. Тези перфорации могат да се видят само с отоскоп и всякакво друго надничане в ухото е безполезно. За да се облекчи болката на детето, може да се използва най-обикновен сироп с парацетамол. Ако пък има и изтичане от ухото, и е направена посявка, антибиограма и т.н., и е установено каква е бактерията, която причинява възпалението, тогава вече може да се слагат антибиотични капки. Но лекарят ще реши според случая дали е добре да се лекува с капки или антибиотик през устата.
Това Отомер явно е физиологичен разтвор. Няма проблем да се използва в случаи, като гореспоменатия. Това, което се събира в ухото на детето, вероятно е ушна кал. Случвало се е и с моя син. Аз си бях изкарала акъла, защото изглеждаше като някакво животно Sick, но се оказа тапа от ушна кал - много гадно. ooooh! Оттогава му почистваме ушите с такъв спрей, но на друга фирма и повече не е имал такъв проблем. Не е нещо страшно, но също може временно да пречи на детето да чува добре.
Viki_76, наистина е добре да не отлагате консултацията със специалист. Когато децата не говорят, преди логопеда и всички останали, би трябвало да е посещението при аудиолог. Дори, ако отидете първо на логопед, най-вероятно той ще ви изпрати първо да проверите слуха. Не е необходимо да е някакво голямо нарушението, за да пречи на говора. Разбира се, може и да няма никаква причина и всичко да е въпрос на специфично развитие при детето. След всички наши перипетии обаче, вече съм на мнението, че по-добре е да се направят няколко излишни изследвания и консултации, отколкото да се загуби ценно време за детето. Дано притесненията ти са напразни! Hug

Общи условия

Активация на акаунт