You were always on my mind

• 16 616
  • 306
  •   1
Отговори
# 150
Аз не знаех ,че не редно да качвам линкове за конкурси и се извинявам. Ан мари писах ти и на Лс Да се извиня. Ще ви пусна на Личните ако е позволено разбира се.
Ние днес бяхме на ортопед и за сега всичко нио е наред с крачетата и тазчето . Като стнеме на 6 месеца ще ходиме на контролен преглед. Днес мъника докато го преглеждаха направи холема поразия. Хем повърна .......пък се и напика. Правиха му ехограв на таза и трябваше да му отворят памперса. Embarassed Embarassed Embarassed

# 151
  • Варна
Вики чува - доскоро изпитваше ужас от звука на прахосмукачка, миксер и т.н.. Освен това имаме таймер на фурната, с който често си играе и като се разписука таймера, Вики търчи да го изключи независимо в коя стая е бил. Команди изпълнява, (не винаги разбира се  - нали сме с характер). Многократно съм обръщала внимание на педиатърката ни притененията ми за говора, но тя винаги ми е казвала, че е рано за притеснение - щом е казал и една дума, нямало страшно. Очудва ме това, че преди няколко месеца е бърборил (даже преди малко преглеждах клипчета оттогава), а сега сме на оскъдна нечленоразделна "реч". Ще попрочета информация, ще потърся координати на специалисти и ще преценя. То вече човек да се чуди с кое по-напред да се захване - то не бяха бъбреците, не бе гърлото, сега и това.  Sad Че да не остана и аз по-назад, и аз имам две неотложни манипулации.
Както и да е - ще се оправим. Благодаря на всички за съветите.  Hug
keit83, не се притеснявай - ортопедите са свикнали - както се казва риска на професията. Laughing

# 152
Здравейте,

в Токуда на всяко новородено му правят изследване за слуха с апарат, както и на бебетата, които лежат там.

Ами ние как сме, все така. Интубирана е. Днес я видях, трудно диша, ама се бори и съм й казала да е силна и да не се дава. Не ми дават да я пипа, че после реве, а не е добре за нея. И така ден за ден се молим, вярваме и надяваме.

Аз отново търся болници в чужбина и се надявам да можем да помогнем на Алекс.

Господи моля Те дай шанс на Алекс да живее, дай й сили да се бори  Praynig Praynig Praynig

# 153
  • София
Ники, всеки ден се моля за Алекс. Господи помогни й да се пребори и с това  Praynig Praynig Praynig
Ако имате нужда от помощ, не зависимо каква, не се притеснявай, ще помагаме с каквото можем  Hug

Вики, не се притеснявай толкова, ти го заведи на логопед за всеки случай, но наистина щом преди е говорел, значи едва ли има такъв сериозен преоблем. На мои приятели детенцето така до към годинка и нещо много е приказвало и после изведнъж спряло. Тя много се беше притеснила, но после започна да не му изпълнява желанията въпреки, че го разбира и без да говори и то изведнъж някъде на 2 години почнало да говори с цели изречения. Може би ако го стимулираш и му казваш, че не го разбираш като иска нещо  newsm78

# 154
Viki_76, дано всичко се разреши от само себе си, но ако продължи още някой и друг месец, все пак посетете поне логопед. Успех!

nikolina-pikolina, кураж! С какво можем да помогнем? Да потърсим и ние болници... Аз нали съм нова тук, не зная каква болница се търси, но покрай моето момче съм се научила да издирвам болници в близки и далечни страни, така че... само кажи.

# 155
  • София
Вики, според мен е някакъв период. Непременно обаче ако се притесняваш говори 1во с педиатъра да те насочи към специалист.
Не съм сигурна, че логопед ще свърши работа. Те според мен се занимават основно с проговорили деца, т.е. оправят грешки при изговаряне на звуци, думи, произношение и т.н. А и май работят с деца над 3г. Но за това не съм много сигурна.
Ако искаш пиши ЛС на logo5ka  - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=1338
Питай я дали това е проблем, който могат да разрешат в техния ресор.

Николина, кураж и късмет на Алекс  Hug

Аз до сега варих зеленчуци, бъркам някакви бульомачи на Алекс. Ако съм на негово място, няма да ям Simple Smile

# 156
препоръчайте ми гастроентеролог

# 157
AnMary, има логопеди, които работят дори с бебета. Съвсем не е нужно да са проговорили децата, за да посетят такъв специалист. Но тогава работата им е различна, не като в случаите с говорни дефекти. Освен с говора, логопедите могат да помогнат на съвсем малките деца с нарушения в храненето, деца със сензорно интегративна дисфункция и още много неща. Детски психолог или логопед би трябвало да се посети, ако детето не проговаря и няма проблем със слуха. Дано не се налага, де. Simple Smile

# 158
Здравейте,

това което в момента търсим е болница, която да е добра в белодробните болести, и най-вече в бронхопулмонална дисплазия, рехабилитация на бял дроб и т.н. Ние намерихме в Тел Авив, сега чакам и за Виена.
В момента се опитвам да намеря и въздушен медицински транспорт.
Ако имате идеи, казвайте. В БГ положението наистина е трагично......но ще намерим най-доброто за Алекс.

Бог да ми я пази и да й дава сили да пребори инфекцията  Praynig Praynig Praynig

# 159
Аз ,трябва да намеря добър логопед в бургас.Понеже синът ми все още се лигави понякога ,Viki i mama,ме посъветва.мисля ,че Жоро има проблем с по-твърдите храни.

# 160
  • София
Аз писах "според мен", не съм 100% шуре Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=332933.0 - Консултация с логопед - тема 3

Гери пишете и на logo5ka, може да те насочи към специалист в Б-с.

# 161
AnMary ,тя Logo5ka-била от бургас GrinningКъсмет Hug  Сега ще и пиша на лични.

# 162
Здравейте и от нас Hug.
Ние си взехме кухнята. Поне времето беше прилично.Разходихме се малко на чист въздух,че Мария откача вътре.
Ан МАри-логопед има и за малки бебета. Точно това им е работата-да установят дали детето би имало проблем с говора и евентуално да се вземат навременни мерки. И аз мисля да направя една консултацийка скоро-ей така,за проверка. А и ме притеснява ,че Мимето не иска да яде твърди храни. Искам да съм спокойна ,че всичко е наред. Но аз съм си такава-майка-маниачка Confused.
Ники-дано днес новините са по-добри.Моля се за вас Praynig Praynig Praynig.Нека скоро се пребори малката душичка fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover.

# 163
Момичета, извинявам се че се намесвам в темата, но случайно прочетох за бебчето Алекс на Николина.

Николинче, искам да ти пожелая Алекс да оздравее напълно и много скоро да се гушкате вкъщи  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Доколкото разбрах д-р Масларска се грижи за нея, сигурна съм че е в добри ръце и ще направят всичко възможно да оздравее. Целувам ви  Heart Eyes

П.С. Не се познаваме, просто много се развълнувах за бебка.

# 164
Ники,ще ти пратя нещо на лични,клиника в Израел,контакта е с лекар,който говори руски,ще ти отговори до три дни ако се свържете на и-меил и когато отидете/ако решите и стане/,той ви развежда и консултира не с една клиника,а с няколко,като идеята е да се намери най-доброто решение,аз лично съм била там и наистина ще помогнат Hug

Общи условия

Активация на акаунт