Кака или батко ще е Юлчето ни сладко

• 13 234
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте,

ето темата за Цитросепта: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351825.0, аз давам понякога, но гледам да е сутрин, вечер ефектът е, че много се активизира и даже се буди през нощта. Баща ми, когато го пие, казва, че ходи посред нощ да работи в гаража  Simple Smile. Иначе в мляко трябвало да се сложат 1-2 капки повече, за да има същия ефект. Но според мен става ужасно горчиво, най-малко се усеща в портокалов сок, тогава може повече да се сложи.

За гладенето, гладя само на Яна. Ако някоя дреха ми е смачкана, я гладя преди да я облека и на мъжа ми правя забележки да се изглади, ако го видя, че е облякъл нещо смачкано  Simple Smile. Но ние обикновено спортно се обличаме, дънки и пуловер, рядко нещо по-различно слагаме.

За закуска давам сандвичи с яйце, кашкавал, шунка - запечени, кус-кус, филийка с масло, сладко или шунка, пастет, варено яйце, макарони на фурна, пържени филии, мекици или баница, попара и прясно мляко с бисквити. Правихме наскоро плодова салата и й хареса да яде розичките от сметана, тя покрай тях хапна и някое парче плод. Кисело мляко не яде почти. За пиене й правим сок от плодове и сока на компот, айран рядко пие.

Ние от 10 дена сме на ясла, вече два дена е оставала да спи там. Обаче нещо не се получава засега - доста е агресивна с децата, тупа ги на поразия  Confused. Те повечето са по-малки и тя явно се ядосва, че не я разбират. Дисциплината също ни е зле - не иска да я хранят, а яде бавно, иска да си ходи, където тя реши, пищи, като някой я кара да прави нещо, което не иска, например да сяда на гърнето, когато не й се пишка. Общо взето ми намекнаха, че е за градина, а не за ясла. Та днес ходихме да гледаме една частна градина, с немски била и не знам си какво още за 2700 EUR на година  Confused. Във вторник ще сме на пробен ден, да видим къде ще й хареса повече и да решим, защото аз от 16-ти съм на работа.

Иначе имаме голямо подобрение в режима - сутрин ставаме в 7.30, наобяд спи в яслата, а вечер до 23ч е заспала. Явно й се спи с това ранно ставане, защото онзи ден за първи път заспа сама в стаята, оставих я да гледа телевизия и я намерих заспала, не беше й се случвало досега.

jorjito, аз ти предлагам просто да го оставиш за известно време, за да не се травмирате излишно - и той, и вие. Дори и памперс да му сложиш, за да не переш (или памперс-гащи). Изчакай да му премине малко ината, защото това за мен си е инат, Яна ги прави подобни, ако много настоявам нещо да стане на мойта. Само не се ядосвай  Hug.

# 76
Джорджи според мен стачкува против нещо. Като чета какъв е инат и как се държи ми прилича много на Криси  Wink. При нас от 1 месец се нааква в гащите (пижамата) следобяд на яслата. А това никога не е било. Аз никога не съм прала наакани гащи. От момента на махане на пампито си каза за акито. а там го прави. Говорих с хомеопатката и каза че причината е яслата. Вариантите са два или и по двата по малко. Първия е да не иска да ходи на ясла, но знае че трябва и затова ги наказва лелите. Другата е да се държат много строго с него и затова да го прави. Препоръча ми да му обесня че се ходи на ясла, защото всички ходят на работа. Дори ми предложи да му дам 2лв в края на месеца за изпълняване на задълженията. Ощо взето ми препоръча да му обеснявам. Каза още че децата който са свободолюбиви като нашите, гледали сме ги без да им налагаме нашето мнение трудно свикват с дисциплината и когато се наложи стачкуват по някой начин. Единствено силата на убеждението щяла да свърши работа.

# 77
  • София
Момичета,  Hug
чета ви почти редовно, ама имам много работа и не остава време за писане.
Ние сме добре, другата седмица сме на контролен преглед за третата сливица и ушетата, че вече се лекуваме 2 месеца, да видим докъде са стигнали нещата.
Много драго ми става, като чета за бременните мами  Hug Живи и здрави да сте, много спокойна бременост ви желая, само щастливи мигове да ви носи  Hug

# 78
 HugНямам време да пиша тези дни правех на 14 теми пищови,днес употребих два по същество,и така Wink
,Юл продължава да се клечи не е зачервена но я дразнят гащите,наплаши се от взимането на секретите и не ми дава да я пипна да и разтворя крачетата,камо ли да я намажа!От три дена се нааква в гащите нарочно  Rolling Eyes и като я измия и преоблека се напикава в новите  Rolling Eyes ей такива работи

Рони как сте????

# 79
Тук съм, живи и здрави сме. Само нерви не ми останаха вече! #Cussing out
3 дни нямам интернет, 4 устройства сменям, часове разговори по тел. и нищо не се променя. Побеснях, взех си една приятелка за преводач и право при тези мерди. Досега все Калин ходеше...само като ме видяха колко съм побесняла всичко се оправи за половин час. Ама това на нищо не прилича, не може всички да са такива бавежи бее, никой нищо не го вълнуъва, и с едно спокойствие ми се обяснява, че няма да имам още седмица нет. Ааа да, ама не и при мен, поисках да ми прекратят договора-не можело, тогава казах, че няма да плащам времето за което не съм имала мрежа-пак не можело...като се разбеснях, взеха, че размислиха и няма да плащам за времето през което съм нямала мрежа. Уффф, само глупости пиша, но съм бясна. Остави това, ами в кутията с Уифито съм сложила и кабела за телефона, та Калин сега отиде да го вземе. Crazy

Та така, не съм ви чела, по-късно ще се включа пак.

# 80
 Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 09:17 от Eli83

# 81
HugНямам време да пиша тези дни правех на 14 теми пищови,днес употребих два по същество,и така Wink
Хе хе - колко ми е познато това с пищовите. Само дето никога не съм ги ползвала. Правех си ги за успокоение Crazy Пък и нали като ги напишеш веднъж пак ти влиза нещо в главата hahaha
Рони-браво на теб, че си ги насолила. Ние се притеснихме за теб  Hug
Ивче-ще стискаме палци за контролния преглед Wink Пусни на лични някоя нова актуална снимка на Цецко, да обновим аватара Wink
Джорджи-да не те плаша, ама на мои познати детето им ще стане на 6 и още се нааква нарочно. ooooh! И не му пука - заставал пред госпожата и демонстративно го правел пред нея. Майка му какво ли не измисля и подаръци-лакомства ако използва тоалетната. Не-та не! Дано е период само при вас  Praynig
Днес доки идва на контролен. Още сме с хрипчета и ни вика в понеделник пак да ни прослуша, че се съмнява за пневмония и да пусне едни контролни изследвания. Sad Стискайте палци всичко до тогава да отшуми, че да избегнем приема в болницата  Praynig Praynig Praynig
Давайте идеи за билки или някакви чайчета. Какво да му давам?  newsm78 Направо главата ми е празна-не се сещам какво може да помогне.
За гладенето- аз гладя само бельото на Венци - за яслата. Иначе само външните дрехи от естетическа гледна точка Wink Правя го 1 път в седмицата - по закачалки и в гардеробите-готови тоалети - грабваш само закачалка и си готов сутрин-така ми е по-мързеливо. Rolling Eyes

# 82
  • През девет земи в десета
Жоржи,не знам какво да ти кажа,но при мен до сега да е влязла в употреба шамарената фабрика,само дето дълбоко се съмнявам някое дете да се осмели да ми прави на пук.От моите си де,та не се стига до подобни мерки изобщо Mr. Green

# 83
Ети, стискам палци да не е пневмония.Да пишеш утре, ей. Джорджи, незнам какво да ти кажа, сигурно и аз щях да прибягна до шамарите.Аз пък да си кажа, ние пак сме с памперс, като бебетата. И то от доста време. Лятото месец и половина Ева си казваше и изобщо не се напикаваше, обаче мака я гледа 2 седмици и последните 2 дни не си казвала и непрекъснато се напикавала. Било и много мъчно за мен и постоянно питала къде е мама/ при условие че хохдех вечер след работа/. И така спря да си казва.Колкото пъти я питам има ли пиш-не, после се напикава.За акане, не го е правила. Хвана ме страх есента в яслата да не се разболее ако се напика и не я видят, защото на нея не и пречи , че е мокра и пак сложихме памперса. Вкъщи го махаме, ама навън задължително с памперс. Предпочитам да не се разболее, отколкото да няма памперс.Днес свекърва ми я гледа и каза, че нито веднъж не се е напикала.Така искам да го махнеме вече, ама ме е страх да не се разболее.От понеделник е на ясла.Какво ще ме посъветвате? Ивка, какво лечение провеждате за третата сливица? Спрея,който ни изписа доки има кортикостероиди и не трябва да се ползва , ако детето е болно, пронивопоказно е при всички видове бактериали и вирусни инфекции, шарки.Вчера разбрах, че в нашата ясла имало варицела и засега няма да пръскам.Ама то като се замисля непрекъснато си има някакви вируси, та кога ли ще му дойде времето, незнам.20 дни се пръска.
Ели, пищови съм правила много , та съм си ги и използвала даже.

# 84
  • София
Ети,ти направо ме уби  с тоалетите по закачалките.Нямаше да се сетя,страшна си.А за Венци защо не пробваш да му даваш капки клеева тинктура,помагат.Давам ги на Люси профилактично за повишаване на имунитета,а тези дни като се бяхме натръшкали с мъжо с болни гърла,течащи носове и др.екстри само от тях пих два дни и ми мина.Дано се оправи детето,че лошо.
За гладенето и аз гладя,до скоро всичко,но като се роди Гого взех да нагъвам някой неща и директно да ги прибирам.
Жоржи,и на мен ми беше смешно докато четях за големите нужди на Митака,ама не е смешно,съчувствам ти.Обаче хич не знам какво да те посъветвам,може би наистина да спреш за извесно време да му обръщаш внимание.Нека си ака в гащите,ти без да показваш че му се ядосваш го преобувай,все едно не се е случило нищо.Знам ли може да помогне.
Ели,колко изпита останаха?
Рони,ще вкараш ред ти там.Да видят те с кой си имат работа.
Моето бебе спинка,за Люси ми е адски мъчно,въпреки че той си е екстра там.Ама ще устискам,защото наистина имам малко нужда от почивка.
Лека ви нощ и до утре.

# 85
  • София
Забравих да ви питам.Давайте идеи за Светивалентински подаръци.Нещо много се зачудих с какво ще изненадвам любимия.Искам да е нещо хем не за много пари,хем да му влиза в употреба.Че нещо вече тези любовни мечета и други плюшени лиготийки не ми допадат.

# 86
  • София
крис, не съм много почитател на този празник, та не знам какво да те посъветвам. Ако имате на кой да оставите бебока, подарете си изкарване на празника на някое приятно място.

eti, дано да не е пневмония и да се оправите бързо  Hug. За билки и чайчета виж дали няма да намериш нещо в Здравния форум, имаше една тема с "бабешки" рецепти, може и да има нещо полезно.

Ева и Цецко също бързо да се оправят  Hug!

Рони, само така, ще ги размърдаш ти тия французи Wink!

Джорджи, съгласна съм с Мама Дани за стачката и съветите на лекарката им. Но ми се струва, че сега като са се задълбочили нещата, по-добре е да му дадеш малко почивка от убеждаването. Според мен трябва да му кажеш с много спокоен тон 'мама не обича да пере акани гащи и затова вече ще си с памперс като бебетата' и да спреш да го обсъждаш. Памперс-гащите са удобни, ако все пак иска да пишка в тоалетната. Като се наака, сменяй без коментар и с безразличен вид. Остави го да видиш дали той няма да опита да говори по темата, но ти не започвай първа. Ако повече ги притискаме, по-лошо става, защото са ни деца с характер, ама наши са си, ще си ги гледаме  Simple Smile.

Яна пък колко е нахитряла, изобщо не можеш да я убеждаваш, ако не ще да направи нещо. Вчера аз и майка ми я викаме пет минути 'ела на слънце, там духа, ще ти стане студено' и т.н. Не, боде си в един стиропор (защо всички деца обичат да ги разчленяват тия стиропори, не знам  Laughing) и си стои на течението. Викам й 'ти чуваш ли, уши имаш ли?', а тя 'не, защото са ми скрити под шапката'  Rolling Eyes. После като се разкиха, набързо затърча към къщата, искала на топло.

В яслата май вече не ни искат, много я критикуват всеки път  Confused. Надявам се да не вземе и тя да ми се напишква или някаква друга стачка да си измисли. То не че не си е в постоянна стачка, ако кажа, че чувам 'не' от нея по 1000 пъти на ден, няма да излъжа много.

# 87
  • През девет земи в десета
Крис,ние решихме да си подарим за празника една почивка в Троян,само че с Цвети,не ни се дели от нея за дълго,пък и тя не създава проблеми,кротува си Peace

Ронка Hug и аз се притесних бе джанъм,започнах час по час да поглеждам на скайпа,ама че смотаняци. Confused

Бетта,я недей толкова да ги жалиш в яслата,2700 евро за частна,това са много пари ooooh! ,а Яна ще ги вкара в ред на бърза ръка Laughing

# 88
Добро утро  Hug Ронка, радвам се, че вече си тук.

Бета, и аз съм на мнението на Пиги - не се давай толкова лесно. Какво значи не я искат? Просто на всяко дете му трябва време, за да свикне. А персонала е там, за да им помага, нямат право да критикуват! А и не е гарамция, че и вчастната няма да иманякакви проблеми.

Ети, дано се оправите бързо.

Джорджи, направо не знам какво да ти кажа. Може би е най-удачно за известно време да не му обръщаш внимание, както е описала Бета. Дано скоро решите проблема.

Ели, за този изрод нямам думи! Даже не мога да си представя как някой може да си помисли за такава ужасия.

Хайде за събуждане и настроение по едно кафе:

# 89
А,Бе Ронка,изкара ни акъла  NaughtyЯ им разкажи на французите как стават нещата Mr. Green
Крис,и аз не обичам разни плюшени истории.Честно казано,без оглед на годините,никога не съм била почитател мъжът до мен да ми подарява плюшени играчки.Бррррррррррррррр SickДа не говорим,че това е католически празник и тук се използва с цел печалбарство.Няма да забравя как преди....14-15 години като учех в Езикова и там за пръв път чухме за Св.Валентин,а хората отвън и идея си нямаха.Моето верую е,че един мъж не ти ли свидетелства поне през ден Mr. Green,че те обича,не чакай Св.Валентин ,за да се присети.
Жорка,направо ме втрещи ooooh!Да не те отчайвам,но съседчето ,което ака само в памперс още е така и то вече на 4 години #CrazyЗадължително казва,че има ако,слагат му памперса и тогава си върши работата...Това е причината и да не го вземат на ясла.А,е луда работа #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт