MOLQ POMOGNETE

• 75 965
  • 1 272
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Марина, провери всички разходи какви ще са: ламинат, подложки, поставяне, первази /нашите ги лепихме със силикон и станаха много добре, а и излязоха по-евтино/ и напиши крайната цена, за да знаем колко парички недостигат и да ги съберем. Peace Няма да им се даваме на тези от общината,я...

Утре ще отида до Маринка и ще разпитаме подробно, защото винаги в началото изглежда евтино, а после излиза двойно и повече. Peace

Пак ще пиша това, което ми казха от Практис.

Ламинат - 7 лева квадрата - стаята на Марина е грубо 20 квадрата, защото моята е толкова, а гарсониерите са ни еднакви. Значи за ламинат 140 лева

Транспортът от Практис е 25 лева, ако се ползва.

Майсторът за поставяне взима 2,40 лева на квадрат. За стаята това означава 48 лева.

Подложката е евтина - помня, че беше стотинки метъра, а за цялата стая излиза максимум до 5-10 лева.

А току що видях обява за продажба на первази за 0,90 лв метъра.

# 811
  • София
Здравейте,

Маринка няма интернет и аз пиша. Ходихме до Практис и купихме ламината, первази и ъгли - общо 163 някъде излезна всичко ( тя имаше 140 и аз дадох още 20). Един съсед на Маринка ще и го сложи утре за 20 лв. Каза, че можела да отдели от майчинството. Иначе аз бях с голямата кола и го занесохме до тях Peace

П.П. Подложки не купихме, съседа казал, че можело да се сложи върху мокета директно

# 812
Ей, това е чудесно... Ми можем да и преведем още пари за монтажа - сигурно ли е, че ще е само 20 лв. Мисля, че има останали още 40 лв. от събраните за нея пари...но сметката е отворена и ще се досъбират още. Аз мога още сега да звънна да мамата, която събира паричките и до утре парите да са в сметката на Марина. Въпросът е: само 20 лв. ли трябва да се преведат?

# 813
  • София
Здравейте,

Маринка няма интернет и аз пиша. Ходихме до Практис и купихме ламината, первази и ъгли - общо 163 някъде излезна всичко ( тя имаше 140 и аз дадох още 20). Един съсед на Маринка ще и го сложи утре за 20 лв. Каза, че можела да отдели от майчинството. Иначе аз бях с голямата кола и го занесохме до тях Peace

П.П. Подложки не купихме, съседа казал, че можело да се сложи върху мокета директно

Веси, моля те, кажи на Марина да махнат този мокет. Стар е, мръсен и т.н Никакъв смисъл няма да има от ремонта, ако сложат ламината върху този мокет. А и онзи ден като бях в Марина видяхме, че мокетът не е лепен, така че съвсем лесно ще се махне.

# 814
Да де, но ще трябва пак да ходят и да купуват подложка... Нека Марина да реши и да каже, за да знаем от какви пари ще има нужда...

# 815
  • София
Да де, но ще трябва пак да ходят и да купуват подложка... Нека Марина да реши и да каже, за да знаем от какви пари ще има нужда...

Подложката не е скъпа.

# 816
  • София
 Аз живея съвсем близо до Марина и мога още утре да и занеса парички, за да може да плати на човека, който ще го слага (и без това имам и други неща да и нося). Ако се наложи може и за подложка да отидем, ако тя иска.

# 817
veroniki, айде проучи как точно стоят нещата. И ние ще дадем пари, но утре татито ни е зает и няма да може да ни докара, затова мислих за превод.

Подложка ние купихме за нашия под и беше 1 лв. на квадратен метър, та и там са си 20 лв. А ако Маринка в момента няма възможност да ги отдели, да можем да помогнем навреме. Peace

# 818
  • София
veroniki, айде проучи как точно стоят нещата.
Утре сутрин ще се обадя на glafira (защото тя има телефона на Марина) и ще се разберем.

# 819
  • София
На Маринка трябва днес да са и превели малко пари от майчинството, но ако имате възможност да и пратите и 40 лв. ще е добре. Тя каза, че така се е разбрала със съседа за 20 лв Rolling Eyes, не знам дали са говорили за первазите, да не и иска и за тях допълнително.

Нана аз знам, че много хора слагат ламинат на мокет, той действа като изолация. Вярно, че е мръсен, но 20 лв в положението на Маринка са доста. Ще и кажа утре, за съжаление аз няма да имам възможност да отида пак, за да купим подложката.

Утре ще говоря с нея Peace

# 820
И пишете, за да знаем какво е положението.

# 821
  • София
20 лева за подложката ще й дам аз. Но този мокет е по-добре да се махне.
Пък ако реши така да го слага - нейна работа.

# 822
  • София
 Минавам да дам отчет.
 Видях се с Марина и и дадох 20в., за да плати на човека, който ще и слага паркета (най-вероятно утре, че днес бил на работа цял ден). Питах я дали има нужда от още, но категорично отказа. Не пожела даже да вземем боя на водна основа, с която да намаже прозорците. Каза, че с обикновена ще ги маже, защото има, а и нямало да маже в стаята, в която е Ади. Подложка не иска да слага, защото и без това вече и е излязъл доста пари ремонта. Ако някой успее да я навие да свирка - баща ми довечера ще идва да взима колата и ще го пратя да купи. Почти са приключили с ремонта - остават още малко тапети да се налепят в хола и да намаже проозорците
 Занесох и също 2кг. прах за пране за Ади, клечки за уши и сапунче. Не си признава да има нужда от нещо определено - всичко си имала.
 Сега би трябвало да е в общината, за да се срещне с кметицата, или поне да и запишат час за среща в близко бъдеще.

# 823
Ей, че е лоша с това неказване... Crossing Arms
Ми ти като си и дала пари - ние как да помогнем?!?!

Дано с това да я оставят на мира тези от общината.

# 824
  • София
Подложка не иска да слага, защото и без това вече и е излязъл доста пари ремонта.

Вече казах, че аз ще дам пари да подложката. Ама то насила не може да дадеш, може само да вземеш.

Общи условия

Активация на акаунт